Konut dokunulmazlığı.-mala zarar verme

İyide o apartmanda oturmayan bir çocuk o bahçede oynamaya hakkı nerden oluyor?
Park değil nasıl halka açık alan olsun
Çocuğun apartmanda oturduğu duruma göre konuştum. Oturmuyorsa da yine konu sahibi bir hak iddia edemiyor bireysel olarak. Belirttiği şikayetleri yapıp davaları açabilmesi için o binadaki insanların tümüyle davayı açması ya da şikayeti yapması gerekiyor. Elbirliğiyle mülkiyet söz konusu çünkü. Yine bir şey değişmiyor.

Hak iddia edememiş oluyor. Kamuya açık herkesin alanı, dolayısıyla çocuklar istediği yerde istediği şekilde oynar oluyor. Mala zarar vermeden bahsediyor, bahçe ona özel olmayınca malı da olmuyor.
Ben kendimi doğru ifade edemedim heralde apartman sakinleride bu konuda şikayetçi 'dışardan çocuk gelmesi ve apartmana ait bazı şeylerin çalınması' benim konum ekstra olarak çiçeklerime zarar verilmesi evimin duvarına camına top gelmesi bununla ilgili şikeyet hakkım var mı? Sorum bu aslında

Eğer hukuksal olarak bireysel değil ama topluca şikayet hakkım oluyor mu o zaman? Çünkü apartman sakinleri de şikayetçi bu konuda

Yukarıda açıklamıştım. Tam cevabı da vermiştim diye düşünüyorum. Var ama sonuçsuz kalır yaşları dolayısıyla cezai ehliyetleri yok.

Çocuklar o apartmanda oturmuyormuş.
Bahçe konu sahibine ait olmamasını farzederek konuşalım.
Ozaman apartmanca birlik olup apartman malına zarar veriyorlar diye şikayet edebilirler.

Eğer hukuksal olarak bireysel değil ama topluca şikayet hakkım oluyor mu o zaman? Çünkü apartman sakinleri de şikayetçi bu konuda
Siz sadece kendi çiçekleriniz ve duvarınız için mala zarar vermeden şikayetçi olabilirsiniz. Ama bahçeye giriyor konut dokunulmazlığını ihlal var diyemeyiz.

Koca formda beni anlayan bi kaç kişeden birisiniz. Teşekkür ederim
Bakın tanıdığım zeminde oturuyordu çocuklar çamı kale gibi kullanıyordu birde düşünün bebeği vardı ama hiçbir şey yapamadılar çocuk bunlar çocuk denildi

Güvenlik amaçlı kullanılan balkonlara takılan ağlardan alıp takabilirsiniz

Ağ dediğinize baktım. Hapishane gibi durmuyor mu? Kesinlikle kopma yapmayacak bir malzeme olmalı. Jiletli tel daha iyi.

Eklentiler

• 11985A33-94CA-4EB5-95D1-891025232C76.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 57
  • 9121A630-5801-4901-9E11-BEECCF4842D8.webp
    78,9 KB · Görüntüleme: 58
Duvarı yukseltin.yada duvarın üstüne ince metal çitler oluyor ya onla çevirin.. top duvarı aşamaz.

“çocuktur yapar” lafına aşırı uyuz oluyorum. YAPAMAZ! Ben de çocuktum ne sesimle ne hareketlerimle kimseyi rahatsız etmedim. Çocukluğumu da yaşadım ama zararsızca. Sokakta çığlık çığlığa bağıran çocuğa da malıma dokunulmasına da dayanamıyorum. En basiti top atıyorlar mesela arabaya falan. Ben küçükken birisinin arabasına yanlışlıkla elim değecek diye ödüm kopardı çünkü annem böyle terbiye verdi. Böyle kendinden bir haber doğruyu yanlışı öğrenmeden büyüyen çocuklar patavatsız bencil yetişkinler oluyor. Bu tarz çocukları savunan da onların yetişkin halidir.

Konuya gelecek olursam çocuklara kanun var mı bilmiyorum ama annesi kapıyı zorluyor demişsiniz ona yapılabilir diye düşünüyorum. Bir de bence yazı asın girmek yasaktır özel mülk vs gibi. Ve bakabilecekseniz köpek sahiplenin derim. En güzeli.

Bakın tanıdığım zeminde oturuyordu çocuklar çamı kale gibi kullanıyordu birde düşünün bebeği vardı ama hiçbir şey yapamadılar çocuk bunlar çocuk denildi
Herkesin çocuğu kendine değerli benimkide öyle. Ben oturduğum yerde hayatımda duymadığım küfürleri 14 yaşındaki çocuklardan duymak istemiyorum yada bam bam duvarımdan salona bi seste duymak istemiyorum. Tamam onlar çocuk diye eğer hukuksal hakkım varsa kullanmayayım mı?

Çok güzel söylediniz. Armut dibine düşermiş annesi babası nasılsa çocukta öyle oluyo.

Şikayet edildi ama işte bir işe yaramadı ….

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…