Konut dokunulmazlığı.-mala zarar verme

Bakın tanıdığım zeminde oturuyordu çocuklar çamı kale gibi kullanıyordu birde düşünün bebeği vardı ama hiçbir şey yapamadılar çocuk bunlar çocuk denildi
Daha neler..cam kırılsa ve birine zarar verse ne olacak? Onlar çocuk olup düşünemeyebilir, o zaman anne baba devreye girer...anne babalarda sorumsuz sanirim

Eğer hukusal bilginiz varsa bu konuyla bilgilendirmenizi isterim çünkü bahsettiğim kişi tüm bina tarafından sevilmiyor ve istenmiyor. Geçmişte bi kaç şey çalındı otoparktan ve bu çocuk yaptı demişlerdi vs vs yani ben bina halkına şikayet edelim desem kimse yok demez

Bişey olsun istemiyorum kimseyle kavga etmek tartışmak ta istemiyorum sadece korksunlar bidaha yapmasınlar

Tabii ki hiçbişey olmaz. Ne bekliyosunuz ki. Adam öldüren 2 senede çıkıyor ülkede.

Balkon fileleri var ondan gerebilirsiniz bahçe duvarından sizin evin duvarına.

Pahalı aidatlı bir sitede annem oturuyor oradaki insanlarda güya eğitimli elit kesim olacak ama sürekli çocuklar gürültü yapıyor insanlar desen aynı saygısız yani sanırım nerde çokluk orada b.kluk birazda şansSırf insanlarla uğraşmamak için az katlı az dairesi olan ev aldım.mümkün olsa müstakil ev alırdım ama şehir içinde onunda tadı yok.

bunu merak ettim. araştıracam. ama terasla bahçe katı aynı şey değil yani. teras balkonu büyük kendine ait ev ne alaka bahçe katıyla.aralarındaki fiyat farkının nedeni de bu zaten. adaleti zaten aradaki fiyat farkı sağlıyor bence

Yine hukuk cahillerinin üşüştüğü bir başlık olmuş. Konu sahibi bahçeniz eklenti niteliğinde, etrafı çevrili, dışarı ile sınırları bulunan bir alan. Evet rızanız dışında bahçenize girilmesi konut dokunulmazlığının ihlali suçunu oluşturur. Hasarınız varsa mala zarar verme suçu da oluşur. 12-15 yaş aralığının işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamaları halinde cezai sorumlulukları vardır. Siz de anladığım kadarıyla ceza almalarından ziyade caydırıcılık açısından şikayet etmek istiyorsunuz. Yerinizde olsam, şikayet ederim. İfadeleri alınmak üzere savcılığa sevk edildikten sonra yeterince gözlerinin korktuğunu düşünürseniz şikayetten vazgeçersiniz. Şikayete tabi suçlar bunlar. Şikayetten vazgeçerseniz dava açılmaz, çocuklar ve umarsız velileri derslerini alır, bahçenize girmezler.

dediğim gibi bahçe de "teras" niteliğinde sayılabiliyor. tamamen tapuda ne yazıyorsa o. benim teyzemin mesela evi 5. katta aynı şekil. çatı mülkiyeti de teyzeme ve yan dairesine ait. isterlerse evlerini dublekse donusturup teras cıkabiliyorlar. bahce katındaki halamın tapusu da dedigim gibi bahce+daireyi kapsıyor bahce mulkiyetli

Parka götürsünler çocuklarını orada oynasınlar bizim mahallede 15dk mesafede bile bir sürü park var.
Her yerde park var mı bakalım, parkta da top oynamak için boş alan olmuyor genelde. Orada oynasalar parktaki insanlar çocuğuma top gelecek diye istemeyecek. Çarpık kentleşme, plansız yapılaşmanın suçlusu çocuklar değil ama sıkıntısını en çok onlar çekiyor.

Top nereden giriyorsa oraya file gerin.
Benim çocukluğumda bir teyze vardı. Nefret ederdik çocuk halimizle.

Merak ettiğim, Beklediğim cevap buydu. Teşekkür ederim

Bu konu sayesinde yeni bir şey öğrendim. kuzenimi aradım( Ank da müteahhitlik yapıyor) ve cidden müteahhitlerin böyle bir uygulama yapabildiğini bahçenin tapuda yazıyorsa özel mülk sayıldığını söyledi. öğrenmenin yeri yokmuş valla. özel mülkünüze rızanız dışında kimse giremez konu sahibi. çok rahatsızsanız şikayetçi olun.

Çünkü konu sahibi konut dokunulmazlığı ilgili yasal haklarını sormuş. Bahçe yasal olarak kendine aitse farklı, apartmana aitse farklı kurallar devreye girer doğal olarak.
Orası apartmana ait bir alansa kişisel olarak bir hak iddia edemeyeceği gibi ortada yasa dışı bir şey varsa şu anki kullanımından da olabilir, kendi başına iş açmış olur.

Hayır. Yasal olarak apartmana ait dahi olsa, konu sahibinin ikametinin eklentisi niteliğinde olduğu için, dışarı ile duvar gibi bir sınırı olduğu için farklı kural vs devreye girmez. Neden şu anki kullanımından olsun, giren kişiler zaten apartmanda oturanların çocukları değil. Velev ki tapuda görünmüyor, ceza davasında hakimin burası senin değilmiş kullanma demesinin hukuken olanağı yok. Tapuya neden takıldınız siz ve diğerleri bu kadar anlamadım. Bir de uzun uzun yazmışsınız:)

12-15 yaş aralığına işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamaları halinde gayet de ceza verilir. Sadece cezalarında indirim yapılır.
Algılamıyorsa çocuklara özgü güvenlik tedbiri uygulanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…