slm kızlar nasılsınız? keşke konya da olsaydım da görüşebilseydik ne güzel olur du.
slm havicim konyayı çok özledim ya.inş. doğumdan sonra gelebilirim
merhaba arkadaşlar hayırlı cumalar. hamilelik esnasında doktorunda ne kadar etken bir rol oynadığını vurgulamak için yorum yapmak istedim. ocak ayında hamile kaldım. 7 haftalıkken özel selçuklu hastanesindeki nil hanıma gittim. bebeğimin kalp atışlarını duydum. ve 5 hafta sonraya tekrar muayene için gelmemi söyledi. doktorun yanından ayrılmadan dişçide randevum olduğunu iğnenin zararllı olup olmadığını sordum. şayet dayanabilirsn iğnesiz yaptır ama dayanamazsan büyük bir sıkıntısı olmaz dedi ve doktoruma güvenerek 8 haftalıkken dişçiye gittim. ordaki doktor da doktorun bu şekilde söylediyse bi sakıncası olmaz dedi ve dişlerime dolgu yaptırdım. 4 hafta sonra 12 haftalık bebeğimi tekrar görmek için hastaneye gittiğimde doktor hanım bebeğin 4 hafta önce öldüğünü ve kürtaj olmam için ertesi güne gelmemi söyledi. beynimden vurulmuşa döndüm. neden olduğunu anlayamıyordum. eve gelince hesap ettim ve ultrasona göre bebek tam dişçiye gittiğim gün ölmüştü. ertesi gün kürtajdan çıktığımda eşim dişçiden olabilir mi diye sormuş. doktor kendi sözlerini unutmuş olmalı ki eşime birsürü kızmış neden gittiniz tabiki de o sebep diye bağırmış. eşim de bana doktorun söylediğini unutup hiç bir şey demeden çıkmış.
bu kadar ucuz işte küçücük bebeğe yaşam hakkı vermeyen doktor. sanki haberi yok gibi ahkam kesiyor.evet belki benim bebeğimin yaşayacak günü bu kadardı ama bir doktorun buna sebep olduğunu da bilin istedim. şimdi arkadaşlar bu topikte paylaştım ki doktorlarımızı seçerken insana değer veren doktorlar seçelim. inşallah rabbbim bir bebek daha nasip edecek bana ama o ihmaller sonuçsuz kalmayacak....
slm kızlar hamileliğimin ilk haftası diş ağrısı çekmeye başladım.kadın doğum uzmanıma sordum diş ile ilgili herşeyi yaptırabilirsin dedi. ama diş çektirmeden korktuğum için çektirmedim.sonra adıyamana yerleştik burdaki doktorumda dişini çektirebilirsin dedi.şu an 23 haftama gircem hamilelikte hala dişimi çektirmedim korkudan.
merhaba arkadaşlar hayırlı cumalar. hamilelik esnasında doktorunda ne kadar etken bir rol oynadığını vurgulamak için yorum yapmak istedim. ocak ayında hamile kaldım. 7 haftalıkken özel selçuklu hastanesindeki nil hanıma gittim. bebeğimin kalp atışlarını duydum. ve 5 hafta sonraya tekrar muayene için gelmemi söyledi. doktorun yanından ayrılmadan dişçide randevum olduğunu iğnenin zararllı olup olmadığını sordum. şayet dayanabilirsn iğnesiz yaptır ama dayanamazsan büyük bir sıkıntısı olmaz dedi ve doktoruma güvenerek 8 haftalıkken dişçiye gittim. ordaki doktor da doktorun bu şekilde söylediyse bi sakıncası olmaz dedi ve dişlerime dolgu yaptırdım. 4 hafta sonra 12 haftalık bebeğimi tekrar görmek için hastaneye gittiğimde doktor hanım bebeğin 4 hafta önce öldüğünü ve kürtaj olmam için ertesi güne gelmemi söyledi. beynimden vurulmuşa döndüm. neden olduğunu anlayamıyordum. eve gelince hesap ettim ve ultrasona göre bebek tam dişçiye gittiğim gün ölmüştü. ertesi gün kürtajdan çıktığımda eşim dişçiden olabilir mi diye sormuş. doktor kendi sözlerini unutmuş olmalı ki eşime birsürü kızmış neden gittiniz tabiki de o sebep diye bağırmış. eşim de bana doktorun söylediğini unutup hiç bir şey demeden çıkmış.
bu kadar ucuz işte küçücük bebeğe yaşam hakkı vermeyen doktor. sanki haberi yok gibi ahkam kesiyor.evet belki benim bebeğimin yaşayacak günü bu kadardı ama bir doktorun buna sebep olduğunu da bilin istedim. şimdi arkadaşlar bu topikte paylaştım ki doktorlarımızı seçerken insana değer veren doktorlar seçelim. inşallah rabbbim bir bebek daha nasip edecek bana ama o ihmaller sonuçsuz kalmayacak....
canım topige hoşgeldin çok üzüldüm allahım sabrını versin ve en kısa zamanda bi bebiş nasip etsin sana
r ederim arkadaşım inşallah. Ama biraz korunma süremiz olacak malesef
kolaylıklar gelsin canım ya gurbette olmak da böyle zor işte bilirim...
keşke aynı yerde olsak da böyle kalmalar olmaz günü birlik gekinir gidilir, ama bizde gurbet kuşlarıyız yahu
canım seni çok iyi anlıyorum.bende ilk gebeliğimde doktor diye tabir ettiğimiz nil okura gittim. 5 haftalık falandı düşük tehliken var 2 hafta yatıp dinleneceksin sonra tekrar gel dedi.neyse o zaman çalışmıyordum da zaten yattım evde ayaklarımı dikip başka hiç bişey yapmadım.bigün yine yatarken tuvalete gittim az bi kanama geçmiş çamaşırıma (biraz açık yazıyorum ama kusura bakmayın kızlar) hemen eşimi aradım söyledim panikledim ne yapacağımı şaşırdım.eşim dru ara ben geliyorum dedi.neyse dr nil hnmı aradım.anlattım durumumu bana telefonda verdiği cevap şu oldu gayet rahat bi tavırla; panik yapma sakın! gelmenede gerek yok! ben sana progestan diye bi ilaç yazmıştım demi dedi? evet nil hm dedim.tamam bişey olmaz sen ilacı kullanmaya devam et dedi kapattık.oysaki ilacı saati saatine içiyordum korkumdan bebğime bişey olmasın diye.gayet düzenli kullandım.ama drun gelme deyişi ihmali nihayetinde benim bebğimi kaybetmeme sebep oldu.takdiri ilahi bişey diyemeyiz ama bazende insanoğlu kendi yapıyor bazı şeyleri... ben bebeğimi kaybettiktwen sonra selçuklu hastanesinin önünden dahi geçmedim.geçmemde... eşim çok ısrar etti şikayet edelim bu dru göz göre göre ihmal diye.ben üstünde durmadım.allaha havale ettim o dru.gerçektende canım dr seçimi çok ama çok önemli... her dr bir olmuyor...
slm kızlar nasılsınız? umarım hafta sonu tatiliniz güzel geçmiştir. eşim hafta sonu çalışmıyor beraber yürüyüş yapıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?