kızın kuzeninizi sevdiğinden emin misiniz.Arkadaşlar merhaba, yakın bir zamanda kuzenim evlenecek daha doğrusu bu gidişle evlenemeyecekbenim kuzen konyadan bir kız sevmiş gittiler gördüler tanıştılar ancak kız tarafı demişki konyanın adetine göre düğün nişan kına evi dayama döşeme yani kısacası a dan z ye her şeyi erkek tarafı yapar hemde kız tarafı nasıl isterse öyle yapar demiş bizim dayımlarda tribe girdi böyle adetmi olur diye hem her şeyi erkek tarafı yapacak hem de bizim istediğimiz tarzda olacak demişler, konyalı olan arkadaşlara sorarım böyle adetleriniz var mı?? bizim tarafta nişan kına kız yapar beyaz eşyayı kız alır gerisini oğlan tarafı yapar bize çok garip geldi birde kız altın istemiş bu altınlarda evlenince bende kalacak evin borcu olursa vermem demiş benim ablam evlendi her şey ortak oldu takılan altınlarla düğün masraflarını karşıladılar. Gerçekten böyle adet var mı ya kaç tane konyalı arkadaşım var sordum soruşturdum farklı şeyler anlattılar ama böyle bir şeyden bahsetmediler
Arkadaşlar merhaba, yakın bir zamanda kuzenim evlenecek daha doğrusu bu gidişle evlenemeyecekbenim kuzen konyadan bir kız sevmiş gittiler gördüler tanıştılar ancak kız tarafı demişki konyanın adetine göre düğün nişan kına evi dayama döşeme yani kısacası a dan z ye her şeyi erkek tarafı yapar hemde kız tarafı nasıl isterse öyle yapar demiş bizim dayımlarda tribe girdi böyle adetmi olur diye hem her şeyi erkek tarafı yapacak hem de bizim istediğimiz tarzda olacak demişler, konyalı olan arkadaşlara sorarım böyle adetleriniz var mı?? bizim tarafta nişan kına kız yapar beyaz eşyayı kız alır gerisini oğlan tarafı yapar bize çok garip geldi birde kız altın istemiş bu altınlarda evlenince bende kalacak evin borcu olursa vermem demiş benim ablam evlendi her şey ortak oldu takılan altınlarla düğün masraflarını karşıladılar. Gerçekten böyle adet var mı ya kaç tane konyalı arkadaşım var sordum soruşturdum farklı şeyler anlattılar ama böyle bir şeyden bahsetmediler
kızın kuzeninizi sevdiğinden emin misiniz.
ben ortada pek sevgi göremedim de...
26 yıllık bi konyalı olarak sana şunu söyleyebilirim ki asla böyle bişey duymadım...normalde bizim burada (ben ilçede yaşıyorum) yatak odası ve mutfak ıvırzıvırlarını kız yapar geri kalanı erkek yapar.. kına ve nişan kıza düğün erkek tarafına aittir.ama şunu söyleyeyim konya merkezde yaşayan insanların çoğu tuhaf...bir lüx takıntısı ve ihtişamlı yaşama istekleri var..anlaşılan bu kızın ailesi sizin kuzeni sömürmeye çalışıyor..Arkadaşlar merhaba, yakın bir zamanda kuzenim evlenecek daha doğrusu bu gidişle evlenemeyecekbenim kuzen konyadan bir kız sevmiş gittiler gördüler tanıştılar ancak kız tarafı demişki konyanın adetine göre düğün nişan kına evi dayama döşeme yani kısacası a dan z ye her şeyi erkek tarafı yapar hemde kız tarafı nasıl isterse öyle yapar demiş bizim dayımlarda tribe girdi böyle adetmi olur diye hem her şeyi erkek tarafı yapacak hem de bizim istediğimiz tarzda olacak demişler, konyalı olan arkadaşlara sorarım böyle adetleriniz var mı?? bizim tarafta nişan kına kız yapar beyaz eşyayı kız alır gerisini oğlan tarafı yapar bize çok garip geldi birde kız altın istemiş bu altınlarda evlenince bende kalacak evin borcu olursa vermem demiş benim ablam evlendi her şey ortak oldu takılan altınlarla düğün masraflarını karşıladılar. Gerçekten böyle adet var mı ya kaç tane konyalı arkadaşım var sordum soruşturdum farklı şeyler anlattılar ama böyle bir şeyden bahsetmediler
bencede ac gozlulukten baska bısey degılben konyalıyım arkadaşım ve 7 aylık evliyim...bu insanlar konyalı değil aç gözlüler bence..
bizde adet şudur...yatak odası tümü ile, bir beyaz eşya, pedeler ve halıların yarısı kız evine aitttir...kız evi sadece salon ve oturma odası koltuklarına ve mobilyalarına karışmaz o kadar..
kına kız tarafına aittir...ayriyeten nişan yapılcaksa genelde ortak yapılır...ama bizde kız evi yaptı güzelim...
aslında heşey karşılıklı anlayışa bakar güzelim..
valla bende pek emin değilim hatta daha 5 6 aylık memur bu kıza demiş bekleyelim diye para biriktirelim diye ama kız ben bekleyemem demiş ne demek bekleyemem ya bekleyen nasıl bekliyor sanki yangından mal kaçırıyorlar :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?