Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aynen öyle ev kızı hatta işe girdi kuızene dediki tektaş almassan çalışıp kazandığım paranın tamamını tektaşa yatıracam oturma odası alacaktı onuda almayacam dedi bizim kuzen gitti yüzük aldı şimdide nişan için sahte tamtur istiyor peki bu yüzüğü iş yerinde takmam mevzusuna ne diyorsunuz

bizdede beyaz eşyayı yatak odası mutfak eşyalarını kız tarafı yapar hatta kız tarafı bizde çocuk odasını bile düğünden önce alıp döşer bunlar biraz uyanıklık etmişler altınlara gelince bizde altın vermeyiz erkek tarafına takılanlar bizimdir tabi vermek isteyende verebilir..

kızlarını veriyorlar herşeyi karşı taraftan bekliyorlar sonrada kız evlendirdik diyorlar allah akıl fikir versin...

Konyalıyım ama böyle acımasız adetlerimiz yok.Bence bunun konyalı olmakla yakından uzaktan alakası yok.Tamamen insanlarla alakalı.Allah yardımcınız olsun.

bence kendi kafalarına göre uydurmuşlar. tüm çevren konyalı .. buzdolabı, salon, oturma odası, tv , düğün, gelinlik erkeğe ayrılır bütçesi, gelin de yatak odası, diğer beyaz eşyalar, çeyiz vs , damatlığı alır işte.

bence onlar kendi istediklerine göre yazmışlar adet diye söylemişler

Canim bunlari adet degil acgozluluk,butun masraflarin erkek tarafina yuklenmesine karsiyim bizim adetlerimizde soyle canim butun beyaz esyalar,buzdolabi,camasir makinesi,firinli ocak,bulasik makinesi butun mutfak gerecleri halisi perdesi iviri ziviri kiz tarafina aittir,yine oturma odasina oturma grubu,halisi ,televizyonu,perdesi sehpasi kiz tarafina aittir tabi bunun yanisira bir suru esyalar yapilir yatagi ,yorgani danteli vs vs,ben bizim adetlerimiz boyle diyince enayi bile oldum siz erkek tarafina hicbirsey aldirmiyorsunuz diyorlar.

Erkek tarafida salon takimi,yemek odasi. Ve yatak odasini alir bizde tabi bunun yani sira biz ceyizlik olarak ne yapiyorsak onlarda aynisi yapar,kiz tarafi evlenmeden once bebek odasini bile yapar bizde.Eger nisan ve kina yapiliyorsa erkek tarafi hicbir masrafa karismaz eger nisan salonda ise onun parasida kiz tarafina aittir,nisanda ve dugunde takilan altin ve para kizda kalir bizde.

2011 yılında yakın dostumun düğünü ve kınası için gittim konya ya..hiç böyle şeyler görmedim.
olayın yaşanılan yerden çok kişilerle alakası olduğunu düşünüyorum ben de..zira bu tür insanlar

erkek tarafını genelde banker gözüyle görüyorlar.olayın aslı; belli bir yaşa gelmiş ebeveynlerin kendi harcamalarını
kendilerinin saptaması ve her şeyin ortak yapılmasıdır.

siz de bizim adetimiz de gelin kaynananın yanına alınır, deyin

vay arkadaş ya ne insanlar varmış
bizde adamın oturacağı klozet kapağına kadar almıştık
ondan değersiz olduk heralde
düpedüz yolunacak kaz olarak görmüş

Son düzenleme:
kuzeninin gözü kör olmuş aşktan besbelli....... ...... kız da bunu kullanmasını iyi biliyor ...............

evlilik aşamasında kendi istekleri olsun isteyen kişilerin %90ı bu 'adet' lafının arkasına sığınıyor... mesela sizin durum, adet falan değil, resmen yamyamlık..

Ben de konyalı değilim.........Ama bizim burda da elini cebine atmayan kız aileleri var.......Hatta her şeyi oğlan tarafının yaptığı yetmezmiş gibi bir de EV aldırıyorlar... .....Ev olmadan evlenmiyorlar bile...... ..........

Canim bizde de durum tam tersi eger kiz tarafinin maddi durumu iyiyse kiz tarafida ev alir canim tabi bazi insanlar kiz tarafi ev alir diyince inanmiyorlar pek ama aliyorlar.

Onlar isteyebilir tabii ki, karakterleri öyle, adetten deyip üçkağıt yapacak karakterdeler. Yani onların istemesi normal. Ama kuzeniniz diyemiyor mu ki sizin adetiniz öyleyse bizimki de böyle. Madem ikimiz evleniyoruz ortak bir noktada buluşmamız lazım böyle olmaz deyip resti çekemiyor mu? Tamam seviyor da kızın gözünü para bürümüş. Sevgisinin karşılıklı olduğundan o kadar emin olmasın bence. Seven insan nişanlısına kıyabilir mi? Kız çok güzel kıyıyor işte. İş kuzeninizde bitiyor.

Nişanda kızın adetleri uygulanır.. Nişanda zaten her yerde aynı şey olur; altınlar kızda kalır, salonu kız tutar, takılar takılır..
Altın yaldızlı ev mi isteyecek nişanda? Yok.
Geri kalan erkek tarafı kendi adetine göre yapar..
Ayrıca Konyada öyle bir adet yok, kız da verdik, kız da aldık. Misler gibi de oldu tüm cemiyetler..
Kendi isteklerine adet deyiveriyorlar..

Canim bizde de durum tam tersi eger kiz tarafinin maddi durumu iyiyse kiz tarafida ev alir canim tabi bazi insanlar kiz tarafi ev alir diyince inanmiyorlar pek ama aliyorlar.

sen nereliisin öyle ya ne güzel kızlara değer veriliyor benimde 2 kızım var ve her zaman eşime diyorum kızlarımın adına ev alıcam diye evlennselerde evlenmeselerde alıcaz yani.

ama sizde maşallah herşeyi kız tarafı yapıyor sizden kız alan yaşadı

Bu konuda bütün kızlar hemfikiriz ancak benim midemi bulandıran şey kızın işten patron çıaracak diye yüzüğü takmaması bunu anlamadım dedim acaba bir şey mi var konuştuk kızla neymiş efendim patron duyarsa kısa süreli çalışacağımı anlar ve işten çıkarır demiş çünkü hanımımız evlenince kuzenin olduğu yere gidecek bende dedim bizde yüzük takılınca çıkmaz yok takmam diyor birde kız kuzenin yanına gelmiş çocuk çağırmış eve gidelim annemler bekler diye gitmemiş halbuki aileler tanıştı çocuk kaç sefer ailesiyle görüştü yengem davet etmiş hazırlık yapmış gelin adayım gelsin biraz konuşuruz diye kız gitmemiş

bende konyalıyım hemde has konyalıyım....ve bunlar adet böyle diye yalan söylemişler...
öyle şeymi olur herşeyi oğlan evi yapsın hemde bizim istediğimiz gibi yapsın, altınlar kızın olsun....oldu gülüm başka???
siz yabacı olduğunuz için bunlar sizi kandırmaya çalışmış adet böyle diye..adet falan değil canım...
bende konyalıyım, konyalı biriyle evlendim...nişanı ve kınayı biz yaptık...nişan için bi salon tuttuk nişanlığı falan hep biz aldık....kınayı da biz yaptık okul salonu tutmuştuk....
eşyaya gelince biz yatak odasını full aldık...
mutfağın halısını, koridordaki yollukları, perdeleri hep biz aldık....sadece salon takımını ve oturma odası ve beyaz eşyayı eşimin ailesi aldı...
normalde bir tane beyaz eşya kız alır yine ama mesela bulaşık makinesini biz alıcaktık, kayınvalidem mutfağın ve koridorun halısını da siz alın deyince makine onlara kaldı...
canım öyle bi adet yok..bunar bulduk bir en..yi herşeyi aldıralım demişler resmen...sakın inanmayın....
bak burdaki yorumları okuyarak kızın neleri aldığını iyice öğren, sonra söylersin dayınlara...

ben de konyalıyım ,konya adetlerine göre nişanı kız tarafı yapar ,kına dan tam emin değilim ama bir de yatak odası takımını mutlaka kız tarafı alır onu biliyorum.
Tabi günümüzde herşey ortaklaşa yapılıyor.Sizin o dünürler bizim adetimizdir diye bahane bulup kazıklamaya kalkıyorlar sanki.

Evet canım bizim ailemiz de öyledir...........Ev alırken kızına yardım ederler......Hatta kendi evine bile koyanlar var hep akrabalrımda..............Ama şehrimizin köyündekiler tam tersi ,, herşeyi oğlan tarafı yapcak , ev alcak ,, ayrıca da 10 bilezik ve de set........ ..........yani gerçek bunlar......Ya çok aklıllılar ya da yolmasını seviyorlar......:44: :44: :44: ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…