Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu kadar sıradan bir konuyu kapanma noktasına getirmişsiniz ya tebrik ediyorum

arkadaşlar kelli felli aslı astarı hemide yirlisi olan bi GONYALI olarak söylüyorum ki.... bu durum adet filan değil.... kız tarafı kesinlikle aç gözlü bir aile.... kendilerini akıllı sayıyorlar güya..aman kızımızı ve kendimizi ezdirmeyelim hesabı.... bütün gonyalıları böyle sanmayın lütfen...

Herkesin istekleri farklı.. Iki kardeş bile aynı dusunceye sahip değilken tüm konyalilarin adetleride aynı olacak degilya ....

Konyanın adetlerini bilmem , aslına bakılırsa pek adet bilmem .

Ama o kadar belli ki burada yapılan yorumlardan , böyle bir adet olmadığı varsa da çok belirli birkaç köyünde vs.. geçerli olduğu.

Şehir bazında değil de , genel olarak bu bakış açısının ve insanları evlilik öncesi ciddi anlamda yoracak adetlerin artık kalkması ve ortaklaşa bir hayat kurmanın gerekliliği umarım farkedilir.

Her kesimin adetleri farklıdır ve bunları inkar edemeyiz tamam ama kalkıp da iğneden ipliğe herşeyi tek taraf üstlenmez. Ne yani onlar herşeyi kendi istedikleri gibi yaptıracaklar ama ödeme erkek tarafının olacak, kendi fikirlerini söyleme hakları olmayacak. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....
Ben bu kadar katı kurallı adetlerin olduğuna inanmıyorum. Birkaç akıllı geçinen kişi böyle yapmıştır ve sonra etrafındakiler de bundan esinlenip işi "gelenekselleştirip" adına da bizim adetimiz bu demişlerdir.
Evlilikte iki tarafın da elinden geldiğince ortak adım atması gerektiğini düşünürüm. Bir taraf diğerinden fazla yaptıysa da bunu görmezden gelip üçün beşin lafını etmeyip evlatlarının mutluluğunu ön plana almaları gerektiğine inanırım. Sonuçta herkesin maddi durumu aynı olamaz. Kız-erkek tarafı ayrımı da yapmıyorum. Ama genelde erkek tarafı yükün ağır kısmını alır omzuna maalesef...
Mesela bizim buranın adeti de şuymuş:
Kız evi tepeden tırnağa döşer, beyaz eşyası, halısı, mobilyası, mutfak eşyası vs... (Ki ben ilk duyduğumda erkek tarafının hiç mi katkısı olmaz, yok artık falan demiştim) Erkeğin ailesi de ev alır oğluna... Genelde aileler ev alıp oğullarına verirmiş, kız evlatlara da çeyiz düzerlermiş, evlendiğinde de eşyalarını alırlarmış. Annem mantıklı bulmuştu ben pek kalıplara bağlı kalmayı sevmediğimden, herkes bütçesine göre birşeyler yapabilmeli diyenlerdenim hala...
Bence kız tarafı aç gözlü ve para hırsı olan bir aile... Tabii ön yargı da olabilir ama anlatılanlar bende o imajı oluşturdu.

konu başlığı yanlış olabilir bence isteklere şaşırdığı için öyle bir başlık açmış ama konyalılar yazmayıp böle böle olmuş deseydi biz gene sorucaktık nereliler diye

Bu kadar sıradan bir konuyu kapanma noktasına getirmişsiniz ya tebrik ediyorum

Bu iki yoruma harfiyen katılıyorum, konu sahibesi şehir ismini özellikle yazıp kötü bir amaç gütmemişken konu saptırılmış.
Konu sahibesi böyle adetler var mı öğrenmek istemiş, bir şehrin insanlarına sayıp sövmek maksadında değilken neden alınganlık yapılıyor?

sekr,
kusura bakmayın konunuzu amacından saptıranlar adına özür dileriz, sanırım siz öğrenmek istediklerinizi öğrendiniz, konunuzu daha fazla yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına kapatıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…