Kopamiyorum bu adama bagimliyim :(

Çiçekler önemlidir :) kendisini bir değerlendir derim

Daha genceciksin yazık günah kendine bunu yapma. Adam belki de hâlâ evli nasıl emin olabiliyorsun? Söyledikleri doğru olsa bile yaşın çok küçük böyle insanlarla muhattap olup şu güzel zamanlarını kendine zehir etmemelisin. Kimsenin seni kandırmasına izin vermemelisin. Hakkında hayırlısı olsun.

Kızımla aynı yaştasınız.
Şuan kendisi başka bir ilde üniversite okuyor. Sınavlarının derdinde.
siz sözde boşanmış bir adamla, hastalıklı ruhunla uğraşma derdindesiniz.
Ne doğru söz. "insana en büyük zararı kendisi verir."
Ne diyebilirim. Allah size akıl fikir versin. Umarım en az kayıpla atlatırsınız...

tamam ya anladık en akıllı sizin kızınız . Şaka gibisiniz ya kızınızı övüp göğe çıkarmak için milletin konularına sarmayın

Eğer biraz da onun canının acımasını istiyorsan iletişimi kes onunla.

en guzel zamanlarini, tertemiz hayallerinu, omrunu, bes para etmez bi adam icin heba etme.. soylemesi kolay filan da degil.. bu ornegi vermek istemiyorum ama anlasilir olsun diye hep soyluyorum; eski esim buyuk askimdi, ama karakterini cozdukce, iliklerime kadar somurulup mutsuz olmaktansa, severek ayrilmayi tercih ettim.. evet, ayrildigimizda hala seviyordum ama yapacak bsy yoktu.. ki baglilik demissin, bizimki hem ask hem evlilik bagiydi.. hic kolay olmadi yani..
ama simdi bitti sukur.. mantigimda hersey oturdu ve diyorum ki, ben bu kadar fedakarlik yaparken, o bana haksizlik etmekten baska ne yapti..
duygularini anliyorum, zor evet ama inan sonra verdigin yillara, ödünlere daha cok yanarsin, Allah korusun..
kendine ve hayatina saygin olsun oncelikle..

Psikolojim cok bozuldu cok tuhaf davraniyorum tuhaf tepkiler veriyorum bunu etrafimdaki herkes soyluyor bakislarim bombos dalip gidiyorum ben öldüm aslinda ama yasamaya calisiyorum. Allahim bu nasil bir aci nefes alamiyorum. Hergun ruyalarima giriyor bugun yine ruyamda.gordum burda oluyordu sasiriyordum sen turkiye'deydin nasil geldin buraya diye. Sonra bana sariliyor opuyor ve bana kiziyor sen niye uzak duruyosum benden diye. Hergun o dayanilmaz aciyla uyanmaktan biktim. Neden dayanilmaz cunku dediginiz seyi yaptim. 2 sene boyunca onu cok gozumde buyuttum. Canim sikilinca ailemle aram acilinca hep ona guveniyordum iyiki askim var diyordum. Hic dua etmiyordum allaha siginmiyordum hep bu pislige sigindim . Onu tanidigim surecte kotu gunler yasiyordum babam hapise falan girmisti bitkin haldeydim ama o geldi yasamak icin umut oldu bana hayatimin merkezine koydum bunu hakeden bir insandi ama degisti cok degisti benim sevdigim adam bu degildi ama eger bir insan degismez neyse odur derseniz demekki iyo rol yapmis hersey bi yalandan ibaretmis bana olan sevgisi bile.

Eğer biraz da onun canının acımasını istiyorsan iletişimi kes onunla.

Iletisimimi kesmistim 1 ay konusmamistim aci cekiyordum ama ona yansitmiyordum o mutluyum saniyordu kendisi aci cekiyordu sonra ne oldu nasil oldu da bu hale geldim bilmiyorum yeni biseyler duydum ogrendim kandirildigimin yeni farkina vardim her ne olursa olsun bu adam beni cok sevdi diyordum ama artik o bile bi yalandan ibaretmis diye dusunuyorum. Hazmedememenin verdigi aci oldukca bu adamdan uzaklasmam kopmam zorlasiyor sanki bana aci cektirdikce daha cok baglaniyorum bana daha 2 hafta once ben yoruldum artik mutlu gorunmekten gel barisalim demisti . Dun hayatimda baskasi var kiza daha acilamadim diyor resimlerini yolluyor. Sanirim ben barismasam bile onun bana yalvarmasi icime bi umut oluyordu belki birgun diye.. o umutla biraz olsun guclu durabiliyordum ama artik umut edilecek hicbisey kalmadi. O yuzden cok aci cekiyorum . Mesela diger cocuk benden ayrildigimda cok uzulmustum ama olsun senye yine turkiye'ye gidicem onu yine gorucem diyip unuttum kisa sure bi icinde ama bu adama dair hic mi umut kalmadi icimde söküp atmam gerekiyor bu da cok canimi acitiyor.

Adamın beynine beni bırakamaz diye kazımışsın o yüzden kaybediyorsun peki o adam kaç yaşında sen kaç yaşındasın bunları san söylerken doğruluk payını düşündün mü ispatlayamazsın yanında değilsin yurt dışındasın bu iş olmaz sarpa sarıyorsun dua et bol bol kitap al oku yada bu adamı düşünürken içinde ki ses e dön onurun mu gururun mu egon mu tatmin ediyor bu adam hepsi yıkıyorsa ne arıyorsun bu adam da ayrı bekar olduğunu nerden biliyorsun belki eşiyle arası açık ispatladı mı sana

Allah hakkinizda hayirlisini versin ama eminim evlilikten donmek cok daha zordur. Ben simdi bu haldeyim bide evlenseydim ne olurdu . Zaten evlenmeye de yanasmiyordu hep beni kacmaya zorluyordu annenin babanin rizasi olmaz gel kacalim diyordu tek derdi beni kendine muhtac etmekti. Iyiki ona kanip oyle bir hata yapmadim. Hem neden evleneyim ki bu adam benden once yasayacagini yasamis herseyden hevesini almis benim ilkim olmaya layik degil. Ilk baslarda kendimi boyle teselli etmeyi basariyordum ama simdi niye yapamiyorum ayni seyi bilmiyorum. Icimde ona karsi hep bi kin vardi bazen benden once evlendigi icin sucluyordum. Aci cektigi zamanlar hosuma gidiyordu bana yalvarmasi ama suan durum degisti hep ne kadar mutlu oldugundan bahdediyor hayatimda hersey yolunda diyor belki de bu beni sinir ediyor hazmedemiyorum mutlu olmasini istemiyorum bu yuzden daha cok nefret ediyorum ondan elimi ayagimi cekemiyorum ustunden. Ne kadar aci cekerse ceksin benim cektiklerimi cekmiycek benim ladar cani yanmayacak ama yine de istemiyorum mutlu olmasini. Haketmiyor cunku. Bana yasattiklarinin bedelini odedigini bi gorebilsem keske, isye o zaman mutlu olma sirasi bana gelecek. Benim insanlar olan guvenimi, kendime olan saygimi, huzurumu, mutlulugumu, yasama sevincimi herseyi aldi sahte bir mutluluk yasatti ve defolup gitti. Canimi acitan da bu kandirilmak. Ben hep samimiydim ama o duygularinda samimi degilmis beni hic bi zaman benim onu sevdigim gbi sevmemis bunu simdi anliyorum iste bunlari kabullenemiyorum ben bunu hakedecek ne yaptim...

Bende universiye okuyorum benim de sinavlarim var ama yasadiklarimi degistiremem bu benim imtihanimdi yasamam gerekiyordu bi tecrubeydi yasadim demek ki kizinizin karsisina hic boyle yanlis bir insan cikmamis cikmasin da. Allah kimseyi boyle vigeri bes para etmez insanlarla karsilastirmasin. Bende isterdim anneme sizin soylediklerinizi soyleyebilmek onu uzmemek ama olmadi... bende istemezdim boyle olmasini..

Bir gün gelecek, o adamla evlenmediğiniz için Allah'a her gün şükredeceksiniz. Ama şimdi bilmiyorsunuz... İnşallah, yakın zamanda karşınıza kendini gerçekten değerli hissedeceğiniz birisi çıkar.

İnanın bu hayatta sizden değerli kimse yok. Gerçekten üzülüyorum bunları okudukça.
yapmayın. Kendinizi daha değerli hissettirecek kişilerle devam edin. Biraz güçlü olun. Kararlarınızın arkasında durun.

Yaşın küçük yaşının verdiği ruh haliyle bu duygulara kapılman normal.Sabır ve zaman herşeyin ilacı.Prim verme karşı tarafa seni çok üzer ....

Canım bu adam için sen kendini şartlandırmışsın "Olmaz yapamam" diye .Senin önce kendini ikna etmen gerekiyor bak buradaki herkes uzak dur yazmış ama sen "Yapamıyorum,dayanamıyorum" diyorsun ... Bu durumda kimse bir şey yapamaz ve daima öteki şahıs kazanır,seni de istediği gibi kullanır. Dikkatli ol bence anlattıklarına göre hiçte iyi biri değil yaşın daha çok genç. Bak yeni yıla da giriyoruz bu yıldan itibaren onun hayatında olmasına izin verme. Şimdiden gelecek hayatında mutluluklar

Aşk nasıl bu kadar aptallaştırır görün bakın işte buyrun.Sen 19 yaşındasın ya bir kendine gel ben ne yapıyorum de..Deneme yanılma yöntemiyle bu işler yürümez..Kendisine hayrı olmayan adamında sana ne hayrı olabilir ki ? Biraz akıl yürüt..İleride pişman olacağın şeyleri yapma sonra buralara gelip açtığın konular daha vahim olacaktır.

canım ne olursa olsun bu adam evliydi değil mi yanlış hatırlamıyorsam sana yalan söylemiş sonra eşim hamile demiş seni kıskandırmak için. bazen hayatta zor dönemlerden geçeriz bu da öyle bir dönem. buraya gelip bu konuyu paylaşıp fikir danıştığına göre sende birşeylerin yanlış olduğunun farkındasın. duygusal olarak evet bunu saplantı haline getirmişsin. bazen beynimiz bize oyunlar oynar. fakat bunu kendine yapan yine sensin. onun hatırasını sürekli canlı tutmaya çalışıyorsun. mesela onu unutman gerektiğini düşünüyorsun ama kalbinde sevilmeye duyduğun ihtiyaçtan dolayı keşke yanımda olsa beni sevse diye hissediyorsun. duygularınla düşüncelerin çatışıyor. birşeyi yaparken aslında biraz düşünerek doğru mu yanlış mı yaptığına karar vererek yapmalısın. düşüncelerimiz duygularımızı oluşturur. sen bu insana bağımlı olduğunu düşünürsen sürekli kendine bunu dayatırsan bağımlı olmasan da bile bir süre sonra bağımlı olmaya başlarsın bu yüzden önce bu düşüncenden kurtulup hayatında o olmadan da yapabileceğine inanıp bunu düşünmelisin.sana onu hatırlatan hatıralarınla yeteri kadar vakit geçirdiğini düşünüyorum artık onları hayatından çıkar.artık onun hatıralarının yerini yenileri almalı. hayatına farklı insanlar farklı meşgaleler sokmalısın. bak bende çok zor durumdaydım bu durumumda bana da benim sana söylediğim gibi tavsiyelerde bulunan arkadaşlar oldu yine bu sitede sağolsunlar. ben kendimi iyileştirmeye çalıştım sende öyle yap. birde bana çok iyi gelen birşey önereceğim geceleri uyurken "Duha ve İnşirah" surelerinin arapça ve türkçe meallerini dinlediğimde ben çok rahatladım ve bu düşüncelerimden kurtuldum çok şükür. tamamen bitmese bile o saplantı halinden kurtuldum. buradaki en önemli nokta çözümü Allah ta aramakta. birde düşüncelerini kontrol edebilmen için" david burns- iyi hissetmek" kitabını okumanı önerimim. daha çok gençsin bunu atlatacaksın

O kadar karışık yazmışsın ki,anladıklarım kadarıyla,19 yaşındasın.Ne işin var çocuklu adamla.Kolay mı zannediyorsun.Uzaktan yaşadığın telefon geyik muhabbetine ilişki diyorsun.Büyümelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…