Köpeğe çarpan da insan malesef

ne kadar doğru bilmiyorum ama trafik kazası geçiren sokak hayvanlarına ücretsiz ambulans hizmeti varmış, arayıp haber verince geliyorlarmış diye duymuştum...

ne kadar doğru bilmiyorum ama trafik kazası geçiren sokak hayvanlarına ücretsiz ambulans hizmeti varmış, arayıp haber verince geliyorlarmış diye duymuştum...

Evet hayvan ambulansı da var ama her şehirde yok malesef. Bunun için imza kampanyası başlatılmıştı, henüz sonuç alınamadı.

Facebook'a "haytap" yazıp haytapla ilgili açılan sayfalara kötü durumdaki hayvanların yerlerini ve iletişim numarası bildirirseniz hayvanlara yardıma geleceklerdir.
Bana özel mesaj atabilirsiniz ben gerekli yerleri arayabilirim, çoğu hayvansever grubuna yazabilirim.
Ayrıca "hayvanseverler" "hayvan severler" "hayvan hakları" "hayvan hakları aktivistleri" "hayvan dostları" yazarsanız açılan gruplara da gördüğünüz sahipsiz hayvanların fotoğraflarını ve iletişim adresi olarak ilgilenen ya da onları gören kişilerin numaralarını verirseniz hem sahipsiz hayvanlar yuvalanabilir, hem kötü durumdaki hayvanlar kurtulabilir, hem de bu gibi durumlarda bir şey yapamadığınızda en azından başkalarına haber vererek zor durumdaki hayvanlara ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Oldu da aracınızla siz bir köpeğe ya da kediye çarptınız, aracınızın sigorta şirketi tüm masrafları karşılamak zorunda.

Hemen her gün kaza, yaralı, hasta haberleriyle hayvanlara koşalım..

Hafta sonlarımızı mangal partileri yerine barınaklarda geçirelim..

Bunları yaparken tek amacımız bir can kurtarabilmek olsun !

Yasalara karşı çıkalım, eylemler düzenleyelim sokaklardaki evlatlarımız için..

Birileri kalkıp adam bilerek ya da bilmeyerek çarptı desin..

Hanfendi mesele burada hayvana çarpmak değil trafik bu insana da hayvana da bilinçsizce çarpabiliriz..

Mesele çarpma anından sonra hayatlara bir şey olmamış givi devam edilmesi !

Bence siz önce bunu sorgulayın...

Iste bu yüzden burda almanyada, asla direksiyonun kirilmamasi öneriliyor bize,
ehliyet kursuna giderkende bunu bana tavsiye ettiler hatta cok cok önemli oldugunu söylediler, polislerde dahil,
tabi köpek demediler zaten burda sokak köpekleri felan yok, yani sokakta karsina cikma ihtimali de yok,
ama mesela inek geyik yada ceylan gibi hayvanlarin karsina cikmasi sonucu, sakin direksiyonu kirmayin gerekirse carpin deniliyor,
o hayvan belki ölmeyebiliyor tamam ölsede yazik oluyor katiliyorum,
ama arabanin icindeki onca insan savruluyor, agaca carpiyor yada biyerlerden yuvarlaniyor, karsi tarafa carpiyor vs vs,

bende hayvanlari severim merhamet ederim,
ama lütfen arabanin direksiyonunu kirmayin
sonuclar sandiginizdan daha kötü olabiliyor

Eminim carpan insan keyfinden carpmamistir

madem o kadar dert ettiniz, kopegin yasadigini gordukten sonra durup yardim etseydiniz.

konusmak ne kolay yahu..

Adamin yaptiginda hic bir yanlis yok bu arada belirtmeden de gecmeyeyim. sizde trafikte giderken onunuze cikan bir hayvana carpmamak icin asla direksiyonu kirmayin.

Keşke durup köpeği veterinere götürseydiniz..

Edit: Şimdi gördüm uçağa yetişmeniz gerekiyormuş, bulunduğunuz bölgeye tekrar gitme veya bir barınağın görevlilerini gönderme imkanınız yok mu?

Son düzenleme:

Madem bu kadar duyarlısısnz üzüldünüz durup veterınere götürseydız . topalladıgını gördunz demekkı acı cekıyordu

havaalanı yolu demekkı o aracta yetısecektı kı görmedı yada duramadı yada durup ılgılenemedı . ilginc bır yaklasım sızınkı gercekten senın acelen vardı ama arkandakının yoktu emınsınnn

Okuyunca çıldırdım resmen allahım böyle insanları sana havale ediyorum nasıl şerefsizliktir bu ya bilere bir hayvana çarpmak eziyet etmek yazıktır günahtır onlarda candır

Üzücü bir olay ve aynı zamanda büyük tehlike yaşamışsın,geçmiş olsun.
Servis minibüsünün ani direksiyon kırması büyük bir kazaya yolaçabilirdi.

Yalnız,sizin durmamak için sebepleriniz olduğu gibi,diğer sürücünün de olabilir.
Yetişmesi gereken acil bir durum,iş veya uçak.Belki de havaalanına yetişmeye çalışan bir şöfördür.
Durmanın veya kenara çekmenin riskli olduğu bir yol olabilir vs...

Kimsenin bilerek bir köpeğe çarpacağını düşünmüyorum ki zaten önünde siz olduğunuz için ne olduğunu anlayamamış büyük ihtimalle.
Kimbilir belki o da elinden birşey gelmediği için üzülmekle kalmıştır.

Konuşmak kolay mesaj atmakta kolay değil mi

Önceki mesajları okuyup ona göre yorum yapınız aksi halde mesajlarınız böyle havada kalır işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…