Köpegim

Ablamın köpeği de geçen haftalarda böyle birden atak geçirmişti. Onda ırkına bağlı olarak kalp yetmezliği çıktı şimdi tedavi görüyor. Böyle bir ihtimal olabilir mi epilepsiden başka?
Çok geçmiş olsun ayrıca. Bir daha böyle olursa sakinliğinizi korumaya çalışın, köpeniğiniz sizi duyup daha çok paniklemesin. Güçlü olmaya çalışın.

Merhaba. Ben veteriner hekimim. Epilepsi olduğunu düşünüyorum. Dışkı ve idrar kaçırma durumu da var. Epilepsi kısmi ya da bütünsel olabiliyor. Ayrıca birçok sebepten kaynaklanabiliyor. Kalpteki sorunlar ve beyin tümörü de sebeplerinden olabiliyor maalesef. Sanırım istanbuldasiniz. Detaylı bir inceleme yapılması için bir veteriner kliniğine değil, fakülteye goturmenizi tavsiye ederim. İstanbul üniversitesi veteriner fakültesi var. Geçmiş olsun, inşallah bir an önce sağlığına kavuşur minik.

Neden eşinizden beklediniz ki? kedim var allah korusun böyle bir durum başıma gelse ve eşim bir şey olmaz deyip uyumaya devam etse, bir şekilde kendim giderdim. kedim ameliyat olduğunda narkozun etkisiyle yürümeye çalışıp düşmüştü ve vücudu şişti, gecenin bir yarısı veterinere kliniği açtırmıştım.. keşke eşinize sinir olmak yerine çözüm üretseydiniz

Kizlar benim köpegim var. Bugun hep sessiz kuytu koselere gitti... Yorgundur dedim biraktim. Sonra aldim odama getirdim. Bişey yoktu.. Birden saklandigi yerden topallayarak çikti once sag arka ayagi topalladi sonra sol sag... Sallanarak ve ön tarafı düz arka tarafi yamuk yürümeye başladi... bende panik oldum haliyle bagirrdim yanina gittim. Kollarimin arasina alinca bu sefer hem arka hem on patileri inanilmaz kasıldı. Ve hicbir sekilde yürüyemedi yere düştü.. Agzindan salya kopuk cok az yere damliyodu. Agzi falan kayiyodu.. Bakislari bomboş donuk bakiyordu ama bagiriyorum bisey oluyo falan diye. Esim uykusuz asiri derecede. Erken uyumustu.. ben bagirinca oda bana bagirdi bi sakin ol bee panik yapma gecer simdi diye ( uykusuzken asiri agresif olur ) döndum kendisine tam laf sayacam kopegim o haldeyken bosver neyse dedim. Ama kopegim hala kötu. Bu sefer bagirdim hadi veterinere gidecez diye. Gerek yok dedi ve hicbirsey yapmadi kılını kıpırdatmadi.. Üstüne rahat birak kopegide yürüsün dedi... Inanilmaz sinirlendim bende kopegimi birakamadim kollarimin arasinda butun patileri kasildi durdu. Kalbi cok hizli atiyor ve cok korkmustu. Esime tekrar bagirdim kaaalkk artik diye. Gecer diyorum deyip iceri gitti. 15 dakikalik adini bilmedigim birsey oldu sonra yavasca gecti. Cok korktum kopegim benim herseyim... kopegim bagirinca korkacagi icin esime hicbirsey diyemedim sessiz kaldim. Yarin kopegimi veterinere goturecem. Ama esime cok cok cok kizginim. Bu yaptiginin altinda kalmak asla istemiyorum.. uykusuzken aşiri agresif evet bu benim umrumda bile degil orda benim kopegimin canı soz konusu kalkip veterinerimi arayabilirdi ya da tamm sen veterineri ara ben yaninda dururum diyebilirdi... Ama yapmadi...

Kizlar bilen varsa köpegimin bu gecirdigi sey ne olabilir. Yarin veterinere goturecegim ama içim içimi yiyor birdaha olursa diye.

Birde bu esimin sorumsuzluguna nasil davransam birdaha yapmamasi gerektigini anlar...!
köpeğiniz sizin herşeyinizse veterinere götürün. sizin için çalışmaktan yorgun düşmüş eşiniz uyurken bağırıp çağırmayın.

Degil. Cahilin birtanesi çocugumuzun olmamasinin kopekten kaynakli oldugunu soylemis. O kadar anlattim alakasi olmadigini ama kafasinda yer etmis. Bagli degil oyun oynar gezdirir bazen basini okşar ama o kadar. Bunlari da yarin soyleyecegim. Benim bebegim o herşeyim. Esimden cok kopegimi seviyorum. Evladim cunku o benim. Ben buyuttum konuşmamasina ragmen bir bakisiyla herseyi anlatiyor bana. Insallah gecici birseydir. Insallah birsey olmaz
köpeğinizi eşinizden çok sevdiğinizi eşinize söylediniz mi? peki köpeğiniz herşeyinizse neden evlenme gereği duydunuz?

hamilelere kedi köpek dışkısından geçen toksoplazma denen hastalığı hiç araştırdınız mı?
Ben arastirdim, cunku hamileyken toksoplazma testim negatif cikmisti yani bagisikligim yoktu. Arastirmalarim neticesinde:

1- hayvanin toksoplazma pozitif olmasi,
2- sizin hayvanin diskisina dokunup sonra ellerinizi yikamamaniz
3- kedi kopekten cok buyukbaslarin diskisinda goruldugunden hamileyken bilmedigim yerden et ve salata yememem gerektigini; hatta bunlardan kapma ihtimalimin kedi kopekten kapma ihtimalimden daha yuksek oldugunu ogrendim.

Saygilar :deli:

Ben arastirdim, cunku hamileyken toksoplazma testim negatif cikmisti yani bagisikligim yoktu. Arastirmalarim neticesinde:

1- hayvanin toksoplazma pozitif olmasi,
2- sizin hayvanin diskisina dokunup sonra ellerinizi yikamamaniz
3- kedi kopekten cok buyukbaslarin diskisinda goruldugunden hamileyken bilmedigim yerden et ve salata yememem gerektigini; hatta bunlardan kapma ihtimalimin kedi kopekten kapma ihtimalimden daha yuksek oldugunu ogrendim.

Saygilar :deli:
işte millet köpeğinizin test sonuçlarını bilmediğinden öyle düşünüyordur. olsun köpeğiniz herşeyden önemli.

işte millet köpeğinizin test sonuçlarını bilmediğinden öyle düşünüyordur. olsun köpeğiniz herşeyden önemli.
Her seyden degil ama bircok seyden onemli. Zaten kopegin test sonuclari da kimseyi ilgilendirmez, kimse benimle bu konuda konusamadi bile.

Bu arada kopeklerde toksoplazma olmaz yanlis bilmiyorsam

Her seyden degil ama bircok seyden onemli. Zaten kopegin test sonuclari da kimseyi ilgilendirmez, kimse benimle bu konuda konusamadi bile.

Bu arada kopeklerde toksoplazma olmaz yanlis bilmiyorsam
toksoplazma konusunu bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. iyi günler

Evcil dostunuzdan, düzenli parazit tedavisi yapılıyorsa ve çiğ et yedirilmiyorsa toxoplasma kapmaniz imkansızdır bu bir. Meyve sebzeleri düzgün yikamamaniz ya da çiğ köfte tuketmeniz durumunda toxoplasma kapmaniz çok daha olasıdır bu iki. Toxoplasmanin bir kez alınması durumunda bağışıklık oluşur, hamilelik öncesi bulaştıysa hamilelikte sorun yaşamazsınız bu üç. Amerikan pediatri derneği başta olmak üzere dünyanın önde gelen saygın kurumları ve araştırmacıları, kedi ve köpeklerle büyüyen çocukların bağışıklık sistemlerinin çok daha düzgün çalıştığının ayrıca sorumlu ve psikolojik yönden diğer insanlardan çok daha dengeli bireyler olduğunun, birçok meta-analiz çalışması sonucunda ortaya konduğunu söylüyor, bu da dört olsun. Bu arada ben veteriner hekimim, uzmanligimi tamamladim, şu anda doktoramı yapıyorum, sanırım benim kadar bilemezsiniz bu konuyu ingilicce karakter.

Kalp krizinden süphelendim önce. Ama kalp krizi olsa normale donemezdi allah korusun.. Çok korkuyordu zaten. Ama sara degil epilepsi degil kalp krizi degil. Arastirmaktan bir hal oldum. Şuan iyi uyuyor. Kendini oyle bir kasmişti ki kendine gelir gelmez agzini acip derin derin nefes aldi su icirdim. Sonra sanki bana iyiyim bak korkma der gibi oyuncagini aldi getirdi :KK43: 9 yasinda birde. Artik minik bebegim degil cok korkuttu beni... sabaha kadar uyku haram oldu.
Bir bilgim yok ama umarım önemli birşeyi yoktur..Allah onların acısını göstermesin..

hamilelere kedi köpek dışkısından geçen toksoplazma denen hastalığı hiç araştırdınız mı?

Toksoplazma , kedi dışkısı, çiğ et ve yıkanmayan sebzelerden geçer .
Bir salam -sucuktan ya da yıkanmamış bir sebzeden geçme ihtimali , bir kedinin dışkısından geçme ihtimalinden 3 kat daha fazladır :KK66: ayrıca , evde bakılan , fare yemeyen , çiğ et tüketmeyen hiç bir kedi bu virüsü taşımaz .

Ki , köpekler bu hastalığa sahip değildir.

Kendimi bildim bileli , kedi köpek ile yaşıyorum . Toksoplazma geçirmedim ;) şu anda da hamileyim, köpeğim benimle .

Bilip bilmeden , yorum yapmasak daha iyi olur .

Toksoplazma , kedi dışkısı, çiğ et ve yıkanmayan sebzelerden geçer .
Bir salam -sucuktan ya da yıkanmamış bir sebzeden geçme ihtimali , bir kedinin dışkısından geçme ihtimalinden 3 kat daha fazladır :KK66: ayrıca , evde bakılan , fare yemeyen , çiğ et tüketmeyen hiç bir kedi bu virüsü taşımaz .

Ki , köpekler bu hastalığa sahip değildir.

Kendimi bildim bileli , kedi köpek ile yaşıyorum . Toksoplazma geçirmedim :KK66: şu anda da hamileyim, köpeğim benimle .

Bilip bilmeden , yorum yapmasak daha iyi olur .
zaten ben ne demişim çocuğun olmadığını söyleyenler köpeğin test sonuçlarını bilmiyordur demişim.
toksoplazma kedi dışkısından köpeğe geçebilir. o yüzden hamile kadınların bu konuda dikkatli olması gerekiyor

zaten ben ne demişim çocuğun olmadığını söyleyenler köpeğin test sonuçlarını bilmiyordur demişim.
toksoplazma kedi dışkısından köpeğe geçebilir. o yüzden hamile kadınların bu konuda dikkatli olması gerekiyor
İyi de hamile kalmayi etkilemez toksoplazma, mevcut bebege zarar verebilir

Back
X