Köpegim

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Kizlar benim köpegim var. Bugun hep sessiz kuytu koselere gitti... Yorgundur dedim biraktim. Sonra aldim odama getirdim. Bişey yoktu.. Birden saklandigi yerden topallayarak çikti once sag arka ayagi topalladi sonra sol sag... Sallanarak ve ön tarafı düz arka tarafi yamuk yürümeye başladi... bende panik oldum haliyle bagirrdim yanina gittim. Kollarimin arasina alinca bu sefer hem arka hem on patileri inanilmaz kasıldı. Ve hicbir sekilde yürüyemedi yere düştü.. Agzindan salya kopuk cok az yere damliyodu. Agzi falan kayiyodu.. Bakislari bomboş donuk bakiyordu ama bagiriyorum bisey oluyo falan diye. Esim uykusuz asiri derecede. Erken uyumustu.. ben bagirinca oda bana bagirdi bi sakin ol bee panik yapma gecer simdi diye ( uykusuzken asiri agresif olur ) döndum kendisine tam laf sayacam kopegim o haldeyken bosver neyse dedim. Ama kopegim hala kötu. Bu sefer bagirdim hadi veterinere gidecez diye. Gerek yok dedi ve hicbirsey yapmadi kılını kıpırdatmadi.. Üstüne rahat birak kopegide yürüsün dedi... Inanilmaz sinirlendim bende kopegimi birakamadim kollarimin arasinda butun patileri kasildi durdu. Kalbi cok hizli atiyor ve cok korkmustu. Esime tekrar bagirdim kaaalkk artik diye. Gecer diyorum deyip iceri gitti. 15 dakikalik adini bilmedigim birsey oldu sonra yavasca gecti. Cok korktum kopegim benim herseyim... kopegim bagirinca korkacagi icin esime hicbirsey diyemedim sessiz kaldim. Yarin kopegimi veterinere goturecem. Ama esime cok cok cok kizginim. Bu yaptiginin altinda kalmak asla istemiyorum.. uykusuzken aşiri agresif evet bu benim umrumda bile degil orda benim kopegimin canı soz konusu kalkip veterinerimi arayabilirdi ya da tamm sen veterineri ara ben yaninda dururum diyebilirdi... Ama yapmadi...

Kizlar bilen varsa köpegimin bu gecirdigi sey ne olabilir. Yarin veterinere goturecegim ama içim içimi yiyor birdaha olursa diye.

Birde bu esimin sorumsuzluguna nasil davransam birdaha yapmamasi gerektigini anlar...!

Bizim mahallede bir köpek var,mahallecek besledigimiz. O da aynı böyle kriz geçirmişti. Ayağı kırık gibi adım atamiyor,ağzından köpükler çıkarıp olduğu yerde titriyormus. Butun mahalleli de ahlamiş vahlamış sadece. Annem de belediye-hayvan ambulansını çağırdı. Biz sara nöbeti dedik ama hayvanlar sara krizi gecirmezmis ... Her neyse 15-20 gün gözetim altında bakmişlar, tekrar bir kriz gelmediği için ve görünürde bir problem olmadığı için bize tekrar teslim ettiler. Birkaç ay sonra aynı durum tekrarladı,aradık yine ambulansi...en son sorduğumuzda gözetim altında demişlerdi...
Yani yaşadik böyle bir durum ama nedir ne değildir maalesef ben de bilmiyorum..
Gerçekten çok geçmiş olsun ... Yazın lütfen doktor sonrası buraya,ne olduğunu (hatta beni etiketlerseniz sevinirim) . bizim köpeği yeniden 'birseyi yok' diye bırakırlarsa imkanları zorlayıp ben götürmeye çalışacağım gerçek bir doktora...

Şu anda nasıl ? Sara krizi geldi aklıma :/ var mı öyle birşey bilmiyorum köpeklerde?
Evet mutlaka götürün :( çok üzüldüm .
Benim rahmetli köpeğim kalp krizi geçirip ölmüştü ama ağzından köpük gelmemişti kasılma titreme vardı :(
Ay çok üzüldüm ya :( inşallah önemli birşeyi yoktur kuzunun:dua:

Eşiniz şahit olmadı uyku sersemiyle durumun ciddiyetini anlamamıştır. Sizin evhamlandığınızı düşünmüştür. Ona uyandığında olanı anlatın. Korktuğunuzu belirtin. Köpeğinize geçmiş olsun bende üzüldüm. Hastalığı var demekki. Oan geçip gitmiş. Şükür. Veteriner size daha iyi yardımcı olacaktır ve gerekli muayene yapılacaktır. Sakin olun. Köpeğinizin yanında kalın. Sizin desteğiniz onu rahat ettirir. Güvende hissetsin kendini. Birazdan nöbetçi veteriner i arayıp bir sorun yoksa sabahı zor edersiniz. Kıyamam ben ona. İnşallah hemen iyileşir. Sağlığına kavuşur. Sevginizi endişenizi anlıyorum ama köpeğiniz için sakin kalın sizin korkunuzu anlar ve daha çok tedirgin olmasın köpeğiniz.

Bizim mahallede bir köpek var,mahallecek besledigimiz. O da aynı böyle kriz geçirmişti. Ayağı kırık gibi adım atamiyor,ağzından köpükler çıkarıp olduğu yerde titriyormus. Butun mahalleli de ahlamiş vahlamış sadece. Annem de belediye-hayvan ambulansını çağırdı. Biz sara nöbeti dedik ama hayvanlar sara krizi gecirmezmis ... Her neyse 15-20 gün gözetim altında bakmişlar, tekrar bir kriz gelmediği için ve görünürde bir problem olmadığı için bize tekrar teslim ettiler. Birkaç ay sonra aynı durum tekrarladı,aradık yine ambulansi...en son sorduğumuzda gözetim altında demişlerdi...
Gerçekten çok geçmiş olsun ... Yazın lütfen doktor sonrası buraya,ne olduğunu (hatta beni etiketlerseniz sevinirim) . bizim köpeği yeniden 'birseyi yok' diye bırakırlarsa imkanları zorlayıp ben götürmeye çalışacağım gerçek bir doktora...

Epilepsi geciren kopeklerin videolarini izledim. Hayir hicbiri kopegiminn yasadigi şeye uymuyo. Onlar yan dönup cirpiniyorlar. Benim kopegimse once topalladi sonra diger ayagi sonra da ellerini goz hizasina getirip oyle kaldi ama yan donmedi... Daha oncede oldu ama onda titrerken ve kasilirken idrarini ve k.kasini yapti ayni anda. Onu dikkate almadim cunku tuvaleti geldigni daha fazla sıkamadigini düsündüm... ama bu basima ilk kez geliyor.

Bende epilepsi nöbetinden şüphelendim açıkcası. Anlattığınıza göre. Veterineri ararsanız size daha net Bilgi verebilir. İçiniz rahat eder. Burayada yazın lütfen

Daha oncede oldu ama onda titrerken ve kasilirken idrarini ve k.kasini yapti ayni anda. Onu dikkate almadim cunku tuvaleti geldigni daha fazla sıkamadigini düsündüm... ama bu basima ilk kez geliyor.

İnşallah önemli bir hastalık çıkmaz , ama ben mutlaka bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum . Daha öncede olmuş , mutlaka gidin yarın :(. Ben hemen götürürdüm açıkçası , bana pek çiş kaka olayı gelmedi yanı :/
Çişi kakasını tutamadığı için böyle olduğunu maalesef düşünmüyorum . Bildiğim kadarıyla beynine bakılması gerek :/

Şu anda nasıl ? Sara krizi geldi aklıma :/ var mı öyle birşey bilmiyorum köpeklerde?
Evet mutlaka götürün :KK43: çok üzüldüm .
Benim rahmetli köpeğim kalp krizi geçirip ölmüştü ama ağzından köpük gelmemişti kasılma titreme vardı :KK43:
Ay çok üzüldüm ya :KK43: inşallah önemli birşeyi yoktur kuzunun:dua:

Kalp krizinden süphelendim önce. Ama kalp krizi olsa normale donemezdi allah korusun.. Çok korkuyordu zaten. Ama sara degil epilepsi degil kalp krizi degil. Arastirmaktan bir hal oldum. Şuan iyi uyuyor. Kendini oyle bir kasmişti ki kendine gelir gelmez agzini acip derin derin nefes aldi su icirdim. Sonra sanki bana iyiyim bak korkma der gibi oyuncagini aldi getirdi :( 9 yasinda birde. Artik minik bebegim degil cok korkuttu beni... sabaha kadar uyku haram oldu.

K
Kopekler epilepsi nobeti gecirir. Konu sahibi arkadasim, kac yasinda kopeginiz ve cinsi me? Su anda yeme icme, hareket durumu nasil?

Kalp krizinden süphelendim önce. Ama kalp krizi olsa normale donemezdi allah korusun.. Çok korkuyordu zaten. Ama sara degil epilepsi degil kalp krizi degil. Arastirmaktan bir hal oldum. Şuan iyi uyuyor. Kendini oyle bir kasmişti ki kendine gelir gelmez agzini acip derin derin nefes aldi su icirdim. Sonra sanki bana iyiyim bak korkma der gibi oyuncagini aldi getirdi :KK43: 9 yasinda birde. Artik minik bebegim degil cok korkuttu beni... sabaha kadar uyku haram oldu.
:KK42:

Çok geçmiş olsun, köpeğinizin cinsi nedir ve kaç yaşında? Epilepsi nöbeti geçirmiş olabilir.

9 yasinda maltese... Epilepsi geciren kopek videolarini izlerim Mune. Oyle birsey degil. Onlar yan yatip cirpiniyolar. Benim kopegim kasildikca kasildi.. agzi yuzu kaydi ve hic yan yatmadi... Kasıldigı gibi kaldi zaten. Şöyle anlatayim ayaklari ice kapali on patileri kafasinin hizasinda oylece kaldi. Indirmeye calistim basaramadim.

Kalbi de cok hizli atiyodu. Dislerini sıkıyordu.

Eşiniz şahit olmadı uyku sersemiyle durumun ciddiyetini anlamamıştır. Sizin evhamlandığınızı düşünmüştür. Ona uyandığında olanı anlatın. Korktuğunuzu belirtin. Köpeğinize geçmiş olsun bende üzüldüm. Hastalığı var demekki. Oan geçip gitmiş. Şükür. Veteriner size daha iyi yardımcı olacaktır ve gerekli muayene yapılacaktır. Sakin olun. Köpeğinizin yanında kalın. Sizin desteğiniz onu rahat ettirir. Güvende hissetsin kendini. Birazdan nöbetçi veteriner i arayıp bir sorun yoksa sabahı zor edersiniz. Kıyamam ben ona. İnşallah hemen iyileşir. Sağlığına kavuşur. Sevginizi endişenizi anlıyorum ama köpeğiniz için sakin kalın sizin korkunuzu anlar ve daha çok tedirgin olmasın köpeğiniz.

Benim ömrümden omur gitti diyebilirim. Ya son dakikalariysa diyip gozlerinin icine bakip seni seviyorum lutfen beni birakma diye agladim. O an kaldiramadim bile kendisini bende yanindan kalkmadim. Cok tesekkur ederim yanimdan gitti esimin yaninda yatiyor suan... birazdan yanima alacagim tekrar.

İnşallah önemli bir hastalık çıkmaz , ama ben mutlaka bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum . Daha öncede olmuş , mutlaka gidin yarın :KK43:. Ben hemen götürürdüm açıkçası , bana pek çiş kaka olayı gelmedi yanı :/
Çişi kakasını tutamadığı için böyle olduğunu maalesef düşünmüyorum . Bildiğim kadarıyla beynine bakılması gerek :/

Bulundugum yerde ne nobetci veteriner nede veteriner var. Benim veterinerim uzakta. Birde acikcasi en son kopegimi gecenin bir yarisi veterinerin yanlis teşhisi ve ignesinden kaybetmiştim. Ondada acil gitmistik. Uyku sersemi öldürdü kopegimi daha yavruydu. Bide ölmedi diye yalan soyledi. ayni seyleri yasayacagimdan cok korktum. Birde ilk kez oldugu icin ölecek sandim allah korusun. Son saniyeside olsa gozlerinin icine bakip yaninda olmak istedim.. Diger kopegim ölürken yaninda degil disardaydim. Ve pisman oldum yaninda olmadigim icin.

Ayni seyleri yasamak istemedim korktum.

9 yasinda maltese... Epilepsi geciren kopek videolarini izlerim Mune. Oyle birsey degil. Onlar yan yatip cirpiniyolar. Benim kopegim kasildikca kasildi.. agzi yuzu kaydi ve hic yan yatmadi... Kasıldigı gibi kaldi zaten. Şöyle anlatayim ayaklari ice kapali on patileri kafasinin hizasinda oylece kaldi. Indirmeye calistim basaramadim.

Kalbi de cok hizli atiyodu. Dislerini sıkıyordu.
Veteriner değilim bilemem tabii ama sara nöbetine çok benziyor, yarın veterineriniz geçirdiği krizin nedenini söyleyecektir, yeniden geçmiş olsun.

K

Kopekler epilepsi nobeti gecirir. Konu sahibi arkadasim, kac yasinda kopeginiz ve cinsi me? Su anda yeme icme, hareket durumu nasil?

Yaşadigi sey sonrasi normal yurumeye ve bakmaya basladi. Ilk yaptigi sey korkma ben iyiyim der gibi oyuncagini getirmek oldu...
Su içirdim hemen sonrasinda. Sonra da biseyler verdim once yemedi sonra yedi... suan uyuyor. Bakislari normal. Ama bu izledigim videolardaki epilepsi nobeti degildi yasadigimiz.

Back
X