Köpeğimiz Beni Çok Yordu

Yavru olduğu için çok oyuncu, heyecanlı ve meraklıdır :) Büyüdükçe daha ılımlı ve uyumlu olur bence.
Daha ılımlı olacaksa daha ne isterim

Halıları kaldırdım sadece mutfakta var bir de bizim odada, oralara da girmiyor zaten. Tüyleri çıkarmak için yıkayıp kurutma makinesine atıyoruz, hala çıkmamışlarsa rulolarla temizliyoruz. Dediği gibi normalde çok dert olmaması gereken şeyler ama otururken "of şimdi tüy temizlemem lazım, çamaşır yıkanacak, pedi bitti o alınacak" diye düşünüp kendi kendimi darlıyorum.

Kalsın tüy ne olur ki ben kimseye aaaa üstünde tüy kalmış vs demem

Kurutma makinesi sonrası ne kadar kaşır ki tüy ayrıca birkaç ancak kalır

Eğer kuşlara zararı yoksa çocuk da yok bir şey olmaz

Bu ped dediğin ne bir de köpekler için özel mi bizim bildiğimiz ped mi

Siz kendi kendinizi yoruyorsunuz gercekten, kopek bisey yapmiyor anlattiginiz kadariyla, tüyü onun elinde olan bisey degil ki. Hayvancagiz olabildigince uyumlu olmaya calisiyor sizinle. :)
Her tüylenen seyi yikamayin, bu yapiskanli yikanabilen seyleri alin ve tuyler temizlensin. Rulolari ikeada bulabilirsiniz 3-4tl biseydi sanirim.
Rulo olanlarla kiyafetlerinizide aninda tüyden arındırabiliyorsunuz.

Polarlardan çıkmıyor tüyler, daha da içine giriyor. Onun dışında siyahlar hariç pek bir şey kalmıyor. Tüy dökülmesi azaldığından beri o konuda daha rahatım.
Kuşlara şimdilik kafestelerken bir sıkıntı olmadı, genel anlamda sıkıntılı değil zaten.
Yatak koruyucu ped seriyoruz gece yapması için(60x90 gibi bir ölçüsü var). Daha ufak olduğundan günde 5-6 kere kaka yapıyor rahat. Biz 2-3 kere çıkartabiliyoruz, kalanını gidip pedine yapıyor.

Bunlar iyiymiş bir bakayım yıkanabilir rulolara, diğer yapışkanlılardan var. Evet gerçekten bir şey yapmıyor, arada bazı yaramazlıkları oluyor ama onu da bilmediği için yapıyor. Onun dışında gerçekten uyumlu ve söz dinliyor. Mamasını koyuyorum bekle diyorum, ben üzerimi değiştirip elimi yüzümü yıkıyorum hala bekliyor oluyor Ye diyoruz öyle yiyor. Sanırım daha önce hiç bu kadar uzun süre köpek bakmadığım için biraz değişik geldi bana.

Maalesef insan tüy olayına hiç alışamıyor.
Benim de 3 senedir kedim var en iyi mamaları aldık tarak aldık ama taratmıyor hiç bana mısın demedi.Bazen tüyü öyle yerlerimizden çıkıyo ki sorma valla oturup sinirimden ağladığım oluyo.

Aslında bu kadar kim eğitmiş

O pede yapmak bekle vs konutlara uymak esasen hem de yavru iken müthiş öğretilmiş bence

Ben kedime uslu diyordum. perde yirtar, bardak kirar, koltuk tirmalar, tezgeha cikar filan Normalde soyledigim seyleri anliyor yapmamasi gereken seyleri biliyor ama bazen umrunda olmuyor, dinlemek istemiyor veya gizlice yapiyor. Boyle olsaniz cildirirdiniz heralde. Bence alisirsiniz gercekten kopeginiz coooook kolay bir köpek.

Bizimki taratıyor bir de göbeğini falan açıyor Kedi kadar tüy dökmüyordur muhtemelen ama her yerde tüy olması da pek hoş değil.

Aslında bu kadar kim eğitmiş

O pede yapmak bekle vs konutlara uymak esasen hem de yavru iken müthiş öğretilmiş bence
Biz alırken eğitilmemişti, çiftlikten aldık. Eve ilk geldiği günler her yere yaptı, her yere girdi çıktı. Halılar falan yıkamaya gitti hep. Her gün ilgilene ilgilene öğrendi, sürekli de tekrar ediyoruz gerek dışarda gezerken gerek evde oynarken. 1 aylık eğitimde bu kadar oldu

Zamanla alisirsiniz ,bebek tuyleri degisiyordur o kadar cok dokulmez normalde ,
Kuslara da alisir ,daha cok kucuk ,
Dusunun ki evimde 3 kedi bir kus var hafta da bir supurmek yetiyor ,benim sacim daha cok dokuluyor ,
Ee tabi ki ona gore hayatini programlamak sizin iyi bir egzersiz olur ,cocuk vs dusunuyorsaniz

Bravo valla benim oğlumdan akilli :) şaka bir yana sizi gerçekten zorladiysa ve böyle gidecekse gerçekten onu seveceğine emin olduğunuz birine verseniz sahiplense size çok alismadan.ben köpeklerin ev içinde beslenmesini doğru bulmuyorum onların yeri dışarısı bence.bahceli evi olanlar bahçeye uygun bir yer yapıp baksa daha uygun olur diye düşünüyorum .Bu arada köpek besleyenlere de ayrıca bravo diyorum ne kadar sabırlı ve ozverilisiniz ben o kadar fedakar olamazdim

Biz zaten giderken antreye koyuyoruz, yatağı falan orada. Diğer odaları kapatıyoruz şimdilik, yavrularda alan sınırlaması yapmamızı söylemişti veteriner. Yine de banyo açık, vestiyer ortada. Banyoda yer silme malzemeleri, kovalar falan da var. Bazen onları koymuyorum duşakabinin içine, ne yapacağını merak ettiğim için, hiç dokunmuyor. Banyodaki küçük çöpü karıştırır, o temizleme fırçasını falan devirir diyordum ama çok şükür hiç ellemedi bile. Tek yaramazlığı yerde çorap görünce kaçırıyor hiç affetmiyor Bir de dişleri dökülüyor, köpek dişlerini döktüğü zaman bir kaç kemirme olayımız olmuştu ama 2 gün falan yaptı sonra daha yapmadı.

Hayır şu an zor dayanıyorum gibi bir durum yok ama ben bir hayvansever olarak daha mutlu olacağımı düşünmüştüm. Böyle yorgun olmam ve şikayet etmem beni düşündürdü. Vermeyi falan düşünmüyorum şu an asıl merak ettiğim bu yorgunluk geçici mi acaba. Sitede bir çok köpek sahibi var, onlar da ilk zamanlar zorlanmışlar mıydı?

Kıyamam ya. O sizi cok seviyordur, bıkmayın ondan. Herşeyi cok fazla takmayın.

Halbuki ne kadar akilliyms okudukca köpek sahiplenesim geldi:) diğer ufak sorunlara gelince aliscksinz zamanla

Ne güzel yetiştirmişsin köpeğini bizimki haylaz ve asi ya ben yetiştiremedim yada ırkı öyle ama masum masum bana bakınca içimin yağı eriyor ne yapsa yinede seviyorum saatlerce onu izleyebilirim beni rahatlatıyor
bebekken köpekler daha çok yoruyor sonra rutine giriyor sen ve köpek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…