- 1 Mart 2016
- 1.619
- 4.708
- 133
Eki Görüntüle 1952781 Eki Görüntüle 1952782 Eki Görüntüle 1952783
Bence kuşlarına zamanla alışacak :) Zamanla böyle olabilirler bile.
:)))) cok kiskandim sizi :) benim golden kizim 2 yasinda bir terminator ve cok basina buyruk:)Buralardayım aslında ama pek aktif değilim, işte bunlarla uğraşınca yazmaya pek vaktim olmuyor:) Kırma değil Jack Russell.
Jack Russell evet av köpeği aslen. Jesse diye bir Jack Russell var onun gibi olabilir aslında, yerleri silsin, kumandayı getirsin falan
Ya ben öyle halısız ev hiç sevmem, rengini beğenip aldığım koltuğa örtü örtmeyi de. Şimdi sevmediğim her şeyi mecburen yapıyorum tamam temizliyorum ama ruhen de bedenen de yorgunum gibi hissediyorum. Şu tüy toplama ruloları aklıma yattı onlardan edineyim, sonra ihtiyaca göre süpürgesiydi örtüsüydü alırım.
Otomatige bagliyor bi sure sonra. Dusunmeden yapiyorsunuz bircok seyi. Benm tuy bantlarindan her odada bi tane var arabada var ofiste var hatta cantamda da var:) nasil oldu anlamadim ama oluvermis:) ki golden tuyu yaninda jack russel kose kalir :) gene de tuy kalirsa orda burda da cok takmamaya da basliyorsunuz. Benim kopegim var, uc cumlemden biri o zaten, elbisemde de 5 tel tuyu olmus cok mu diyorum:) ya da kopek var diye gelmek istemeyeni ben davet etmiyorum basta. Kirilan cok arkaasim oldu, ki birinin cocugu oynarken evde televizyonumu kirdi bardak firlatarak. Ben ondan karsilamasini bile istemedim, gonul bile koymadim. Ama o benim evime gelmiyor kopek var diye. Cani sagolsun. Can arkadasim korkar mesela ama cok da sever sadece uzaktan:) o gelince kizim bahcede oynuyor biz icerden izliyoruz. Hayatiniz ona gorw sekilleniyor ama cocuk sahibi olmak boyle birsey degil mi zaten:)Daha ılımlı olacaksa daha ne isterim
Halıları kaldırdım sadece mutfakta var bir de bizim odada, oralara da girmiyor zaten. Tüyleri çıkarmak için yıkayıp kurutma makinesine atıyoruz, hala çıkmamışlarsa rulolarla temizliyoruz. Dediği gibi normalde çok dert olmaması gereken şeyler ama otururken "of şimdi tüy temizlemem lazım, çamaşır yıkanacak, pedi bitti o alınacak" diye düşünüp kendi kendimi darlıyorum.
Erkek, ama yıllardır kısır. Ortaliğa koku birakmak icin degil,usengeclikten yapiyor.Kediniz erkek mi? Benim de 2 kedim dişiydi kesinlikle kum dışına yapma olayı olmadı ama erkek evin muhtelif yerlerine yapıyordu. Gerçi büyüğünü yapmıyordu sadece küçüğünü yapıyordu.
Evet yani kokumu bırakıcam derdi olsa küçükle yetinirdi büyüğün de olması ilginç gelmişti, huyundanmış demekErkek, ama yıllardır kısır. Ortaliğa koku birakmak icin degil,usengeclikten yapiyor.
Balkonun kapisi kapali kaldiysa mesela,acalim diye hamlede bulunmuyor da gelip yataga pisliyor ...
Cok da tripli.
Gecen hafta 2 gece eve gelmedim, küstüğü için odama s.çıp ceza verdi!
Bu huyu disinda cok olgun bir kedi, zaten fiziksel bir problemi ve acili bir gecmişi var. Hayatin sillesini yemiş gibi dolasir evde,hiç hoplamaz ziplamaz:))
Ya ben öyle halısız ev hiç sevmem, rengini beğenip aldığım koltuğa örtü örtmeyi de. Şimdi sevmediğim her şeyi mecburen yapıyorum tamam temizliyorum ama ruhen de bedenen de yorgunum gibi hissediyorum. Şu tüy toplama ruloları aklıma yattı onlardan edineyim, sonra ihtiyaca göre süpürgesiydi örtüsüydü alırım.
Bundan mutsuz olacağımı tahmin etmemiştim evet. Sevdiğim için batmayacağını düşündüm tıpkı papağanlarımda olduğu gibi. Onlar da gün doğumuyla uykumdan ederler mesela ama hiç birini vermeyi düşünmedim, temizlikleri zor gelmedi, tatile gidememem batmadı. Birine emanet edip gittiğimizde de hep aklım kaldı. Köpekte bunlar olmadı işte.Bu isin sonu kopekcik icin iyi olmayacak gibi.
Kopek bu, tabi ki hayatinizi ona gore planlamaniz gerekecek. Tahmin etmemis miydiniz hic?
Furminator aldık spreyi de var, dermaleen şampuanı da. Tüylerine iyi geleceği söylendiği için Acana balıklı mama kullanıyoruz.Tuy toplama rulolari hayat kurtarir :) Ikeadan ucuz ucuz en az 6 7 tane alirdik.Devamli da kullanirdik.
Bir de furminator alabilirsin.Kopekler icin olanini.Tarak yani ama bu marka en iyisi.Duzenli bir sekilde tararsan minimuma indirirsin tuy dokme isini.Ben once bu furminatorle tarar sonrada yapiskani biraz gecmis ruloyu uzerine surerdim kedimin.Cok ise yarardi.
Selam herkese.
Evimizde 7 papağan 1 muhabbet kuşumuz var. 1 ay kadar önce bir köpek sahiplendik 6 aylık kadar oldu şu an. Öğrenmeye çok açık, gerçekten sakin, sınırlarını bilen bir köpek.
Tasmaya alışkın, gezerken sorun yaşamıyoruz, kıyafet giydirebiliyoruz. Hayır diyince ne yapıyorsa bırakıyor, otur-yat-bekle komutlarını öğrendi, yıkanmaktan hoşlanıyor, kuruturken bayağı eğleniyor, havlaması çok çok az, bizim odamıza asla girmiyor, evin içinde koşturmuyor, çok kemirme huyu yok. Banyo hep açık biz giderken, 1 aydır her gün banyoyu dağılmış-tuvalet kağıtlarını parçalanmış bulacağımı düşünerek geliyorum ama her şey yerli yerinde, tuvaletini biz evde yokken pedine yapıyor, çıkartınca dışarı da yapıyor ama henüz tamamen dışarı yapacak kadar az tuvalet yapmıyor:) Eve girerken bekle diyoruz, bekliyor ve patilerini sildiriyor, başka insanlara-köpeklere saldırma eğiliminde değil tam tersi oynamak istiyor. Git yatağına yat diyince yatıyor,sabah biz kalkmadan çiş harici yatağından kalkıp gezinmiyor öylece yatıyor-oturuyor. Tek sıkıntısı papağanlarımızla anlaşamamış olması, daha doğrusu onları oyuncak gibi görmesi. Akşam bir kaç saat onu dışarı çıkarıp kuşlarımızı çıkartıyoruz, sonra onları koyuyoruz köpeğimiz geliyor vs.
Bunlar sanırım 5-6 aylık bir köpek için ve 1 aylık bir eğitim için iyi bir durum. İşin kötü yanı ise ben kendimi çok yorgun hissediyorum, tüy olayına alışamadım henüz sürekli çamaşır yıkama-ev süpürme halindeyim. Koltuklara örtü örttük, halıları kaldırdık sanki taşınacakmışız gibi hissediyorum. Zihnen de yoruldum, ona göre plan yapmak ruhumu sıktı. Evet köpeğin ne gibi sorumlulukları olduğunu biliyordum ancak böyle ağır geleceğini düşünmemiştim.
Zamanla rutine binecek mi bu iş, artık zor gelmemeye başlayacak mı?
MükemmelllEki Görüntüle 1952781 Eki Görüntüle 1952782 Eki Görüntüle 1952783
Bence kuşlarına zamanla alışacak :) Zamanla böyle olabilirler bile.
Ohooo Koalina Jack Russel tüyünden ne olacak, benim kız Pekinez, bir tüy var ki aslan yelesi gibi.Bizimki taratıyor bir de göbeğini falan açıyorKedi kadar tüy dökmüyordur muhtemelen ama her yerde tüy olması da pek hoş değil.
Biz alırken eğitilmemişti, çiftlikten aldık. Eve ilk geldiği günler her yere yaptı, her yere girdi çıktı. Halılar falan yıkamaya gitti hep. Her gün ilgilene ilgilene öğrendi, sürekli de tekrar ediyoruz gerek dışarda gezerken gerek evde oynarken. 1 aylık eğitimde bu kadar oldu
Sorma Mune, çabuk pes ettim neden böyle oldu anlamıyorum. Daha önce bir hafta kadar geçici ev sahipliği yapmıştık bir Jack Russell'a, o da çok akıllıydı ama pek benimseyememiştik. Geçici olduğu için diye düşündük ama meğer ben köpek bakamazmışım. Aslen çok daha zorunu bekliyordum ama o kadar uyumlu ve sakin bir köpek olmasına rağmen zor geldi. Şu an 1 saattir biz kahvaltı yapıyoruz, kendisi yatağında yatıp bize bakıyor, biz söylemeden çıkmıyor yatağından. Sabah yürüyüşünden sonra biz kahvaltıyı bitirene kadar kalkmamayı da öğrendi, asla taşkın bir hareketi yok yavrucağın. Halılar konusunda tüy çok derdim değil, süpürünce gider ama evde pede alışında halı, paspas bunları da affetmiyor o yüzden kaldırdık.Henüz daha 1 ay olmuş, çabuk yorulmuşsun Koalina:))
2 yıldır bakıyorum, hergün tarıyorum, hergün ev süpürülüyor ve siliniyor, günde 3 defa dışarı çıkarıyorum çünkü Papi çatlasa tuvaletini ev içinde gösterilen hiçbir alana yapmaz ve bu rutin 2 senedir var.
Tabii bunlarla bitmiyor, Papi evde tek kalmaktan hoşlanmaz, pazara dahi gitsek bizle gelir, benden önce ön koltukta yerini alır, yürümekten yorulunca veya fazla ilgi gösterenlerden bunalınca kucağıma gelmek için ağlar, kendine ait bir yatak istemez, koynumuzda yatar, saklambaç ve top oynamazsak ajitasyon yapar, yani demem o ki bir evcil sahiplenmek neredeyse bir çocuğa bakmak kadar zordur ve sorumluluk ister, onla ilgili yapılması gerekenler hergün yılmadan yapılmalıdır.
Halılar falan bence sorun değil, Papi gelince ben hepsini atıp kılı tüyü olmayan temizlemesi toplaması kolay ince halılar koydum, koltuklarımda kumaş değil, hergün herşeyi rahatça kaldırıp temizliyorum.
Başaramayacaksan yol yakınken sahiplendirmen iyi olur, alışınca bunalıma girer ve çok üzülür çünkü.
Buradan kedi-köpek sahiplenmek isteyenlere de bu vesileyle rica edelim, dışarıdan çok sevimli gelebilir, bakması kolay gibi görünse de sorumluluk gerektirir, kedileri bilmiyorum ama bir köpeğin bakımı tüy ve tuvalet eğitimi gibi sebeplerden meşakkatlidir, sabır ve gerçekten çok sevgi, ilgi ister böyle şeyler, bir canlıyı sahiplenecekseniz 10-15 yıl boyunca ailenin bir ferdi olduğunu düşünerek sahiplenin.
Tüy konusunda veteriner kısa tüylere traş tavsiye etmediğini, kısa olsa da döküldüğünü ama kısa olduğundan çok göze batmadığını söyledi. Bizimki eminim her konuda rahat, pati aralarına falan bakıyorum dışarıdan gelince bir şey var mı diye öylece bekliyor, tırnak da kestirir ama ben cesaret edemem henüzOhooo Koalina Jack Russel tüyünden ne olacak, benim kız Pekinez, bir tüy var ki aslan yelesi gibi.
Sadece kuyruk ve göğsündeki uzun tüyleri görsen çıldırırsın demek ki :))) benim meleğim traştan da korkuyor, veterinere götürüp traş yaptıramıyoruz o yüzden, havalar ısınınca binbir nazla konuşarak rahatlatıyorum, eşimde bir miktar kısaltıyor tüylerini.
Hergün alıyorum elime tarağı doğru banyoya, tatlı kızım güzel olacakmış, annesi onu cici yapacakmış diye diye tarıyorum, banyo yapınca saç kurutma makinesinden çok korktuğu için havlusuyla kurularım ama ona rağmen gider halıya bir güzel sürünür on takla atar kurumak içinhiç dokunmam kuruması bitince bir güzel süpürür sileriz tüy müy kalmaz, bu kadar dert etme bence kendine, pratik çözümler bulunca gayette kolay oluyor herşey, ben onun tüylerini yerim, o fıskiye kuyruğunu cilveli cilveli sallaması bile yetiyor bana, ne yorgunluk ne bıkkınlık hissetmiyorum
Anlattığına göre gayet uyumlu ve sakin, komutları da yerine getiriyor.Sorma Mune, çabuk pes ettim neden böyle oldu anlamıyorum. Daha önce bir hafta kadar geçici ev sahipliği yapmıştık bir Jack Russell'a, o da çok akıllıydı ama pek benimseyememiştik. Geçici olduğu için diye düşündük ama meğer ben köpek bakamazmışım. Aslen çok daha zorunu bekliyordum ama o kadar uyumlu ve sakin bir köpek olmasına rağmen zor geldi. Şu an 1 saattir biz kahvaltı yapıyoruz, kendisi yatağında yatıp bize bakıyor, biz söylemeden çıkmıyor yatağından. Sabah yürüyüşünden sonra biz kahvaltıyı bitirene kadar kalkmamayı da öğrendi, asla taşkın bir hareketi yok yavrucağın. Halılar konusunda tüy çok derdim değil, süpürünce gider ama evde pede alışında halı, paspas bunları da affetmiyor o yüzden kaldırdık.
Çiftlikten satın aldığımız için eşim sahiplendirmek istemiyor, parasının boşa gideceğini düşünüyor.
Tüy konusunda veteriner kısa tüylere traş tavsiye etmediğini, kısa olsa da döküldüğünü ama kısa olduğundan çok göze batmadığını söyledi. Bizimki eminim her konuda rahat, pati aralarına falan bakıyorum dışarıdan gelince bir şey var mı diye öylece bekliyor, tırnak da kestirir ama ben cesaret edemem henüz
Kaka ve çiş olayı olmasa peluş oyuncaktan neredeyse farkı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?