Köpeğimiz Beni Çok Yordu

Cicim aylarınızda olmanız gerekiyordu aslında, hele ki bu kadar uyumlu bir köpekle. Köpek sorumluluğu ağırdır ve hiçbir zaman azalmıyor.

25 yıldır köpeklerimiz var, bilinçli olarak ben 12 yıldır köpek bakıyorum. 27 yaşındayım, haftasonu kimsede kalamam, haftasonu tatile gidemem, planlamadan gece yatısına bile kalamam haftaiçinde.

Bu sorumluluk hiç değişmiyor, mesela yazın tatile gidecekseniz köpeğe göre plan yapacaksınız. Ya onu götürebileceğiniz bir yer bulacaksınız, ya köpeği nereye bırakacağınız belirleyeceksiniz. Bir yere bırakırsanız maddi külfeti de olacak.

Tüy konusunda bu kadar titizseniz senelerce çok yorulursunuz. Bırakın gitsin demiyorum tabii ki temizleyeceksiniz ama bu kadar sıkı sıkıya takip edemezsiniz. Benim koltuklarda örtü var, örtülerin üstünde bir de örtüyü koruma örtüsü var mesela :)

Yani buna en iyi karar verecek olan sizsiniz. Zamanla azalmıyor, hatta köpek yaşlandıkça artarak devam ediyor. Eğer git gide gözünüzde büyüyeceğini ve hayatınızı kısıtlayacağını düşünüyorsanız daha fazla size alışmadan sahip bulun derim ben. Çünkü evet hayatınızı kısıtlayacak. Önemli olan hayatınızın kısıtlanmasının gözünüze batmaması.

Sorumluluk istiyor . .
Yapamıyorsan bilemem. .

:)))) cok kiskandim sizi :) benim golden kizim 2 yasinda bir terminator ve cok basina buyruk:)
Sizinki masallah ne akilli ve uslu oyle. Oncelikle tuy konusuna gelelim, biz dyson animal pro aldik ve acik renk hali kullaniyoruz:) inanilmaz memnunum. Koltuk temizligi vs icin basliklari herseyi var ve inanilmaz bi alet. Yarim saatte iki oda tertemiz. Sonrasinda bi de yetmedi dyson animal pro el supurgesi aldim. Gordugum yerleri genel temizligi beklemeden hemencecik aliveriyorum. Reklam gibi oldu ama gercekten hayat kurtariyor ve madem dertlisiniz bence biraz tuzlu ama dermani bu kesinlikle:)
Bir de bazen bana da oluyor. İs cikisi herkes bi yere gidelim diyor ben ve baska bi arkadasim boynumuzu bukup bizim kopegimiz var eve gitces biz bohuuuuu diye agliyoruz:) ama gecen konustuk yeni anne 4-5 arkadas var isyerinde onlar da cocuklari icin benzer seyler dusunuyorlar. Hele birinjn bebegi yemek yemiyormus, oturdu anlatti saatlerce, yemek saatlerinden nefret ediyorum, gene yemeyecek ve ben o tabagi mutfakta kirmamk icin zor tutcam kendimi, ama gece acikinca ortaligi ayaklandiracak diye sikayet ediyordu garibim. Oyle dusunun lutfen, insan yavrulari da pek matah sayilmaz yani:) onlarin da yorgunlugu var. Hatta ve hatta sonunda buyudugu zaman sizi bu bebis kadar sevmeme ihtimalleri bile var:) Allah muhafaza:) azicik sabir azicik irade :)

Otomatige bagliyor bi sure sonra. Dusunmeden yapiyorsunuz bircok seyi. Benm tuy bantlarindan her odada bi tane var arabada var ofiste var hatta cantamda da var:) nasil oldu anlamadim ama oluvermis:) ki golden tuyu yaninda jack russel kose kalir :) gene de tuy kalirsa orda burda da cok takmamaya da basliyorsunuz. Benim kopegim var, uc cumlemden biri o zaten, elbisemde de 5 tel tuyu olmus cok mu diyorum:) ya da kopek var diye gelmek istemeyeni ben davet etmiyorum basta. Kirilan cok arkaasim oldu, ki birinin cocugu oynarken evde televizyonumu kirdi bardak firlatarak. Ben ondan karsilamasini bile istemedim, gonul bile koymadim. Ama o benim evime gelmiyor kopek var diye. Cani sagolsun. Can arkadasim korkar mesela ama cok da sever sadece uzaktan:) o gelince kizim bahcede oynuyor biz icerden izliyoruz. Hayatiniz ona gorw sekilleniyor ama cocuk sahibi olmak boyle birsey degil mi zaten:)

Kopegınızın maşallahı var. Nazar değmesin. O yaşlardaki bir kuçuya göre ki jack Russela benziyor gayet akıllı görünüyor. Papağanlar konusunda zamanla alısacaktır. Genel olarak cogu kopekte kusları kovalama egılımı var. Dogası bu
Tüy ise derdin tam mevsimi benim kıde dökuyor. furmınatör tarak var. Haftada ıkı tara bıde tuy dokmeyen sampuan, yıne tuy bakımı ıcın ozel mama ile yemegıne haftada bır sarımsak ve havucla ne tuy derdın kalır nede baska sey.

Kediniz erkek mi? Benim de 2 kedim dişiydi kesinlikle kum dışına yapma olayı olmadı ama erkek evin muhtelif yerlerine yapıyordu. Gerçi büyüğünü yapmıyordu sadece küçüğünü yapıyordu.
Erkek, ama yıllardır kısır. Ortaliğa koku birakmak icin degil,usengeclikten yapiyor.
Balkonun kapisi kapali kaldiysa mesela,acalim diye hamlede bulunmuyor da gelip yataga pisliyor ...
Cok da tripli.
Gecen hafta 2 gece eve gelmedim, küstüğü için odama s.çıp ceza verdi!
Bu huyu disinda cok olgun bir kedi, zaten fiziksel bir problemi ve acili bir gecmişi var. Hayatin sillesini yemiş gibi dolasir evde,hiç hoplamaz ziplamaz:))

Bu isin sonu kopekcik icin iyi olmayacak gibi.

Kopek bu, tabi ki hayatinizi ona gore planlamaniz gerekecek. Tahmin etmemis miydiniz hic?

Evet yani kokumu bırakıcam derdi olsa küçükle yetinirdi büyüğün de olması ilginç gelmişti, huyundanmış demek Allah uzun sağlıklı ömür versin sizinle birlikte

Tuy toplama rulolari hayat kurtarir :) Ikeadan ucuz ucuz en az 6 7 tane alirdik.Devamli da kullanirdik.
Bir de furminator alabilirsin.Kopekler icin olanini.Tarak yani ama bu marka en iyisi.Duzenli bir sekilde tararsan minimuma indirirsin tuy dokme isini.Ben once bu furminatorle tarar sonrada yapiskani biraz gecmis ruloyu uzerine surerdim kedimin.Cok ise yarardi.

Hayvanlarin hisleri cok kuvvetlidir bizden iyi bilirsiniz. Her an evden gonderilecegi korkusunu yaşatmayin lütfen... Evinize dahil olmak ijun seçimi degildi madem aldiniz benimseyin bu sevimli dostunuzu.

Bu isin sonu kopekcik icin iyi olmayacak gibi.

Kopek bu, tabi ki hayatinizi ona gore planlamaniz gerekecek. Tahmin etmemis miydiniz hic?
Bundan mutsuz olacağımı tahmin etmemiştim evet. Sevdiğim için batmayacağını düşündüm tıpkı papağanlarımda olduğu gibi. Onlar da gün doğumuyla uykumdan ederler mesela ama hiç birini vermeyi düşünmedim, temizlikleri zor gelmedi, tatile gidememem batmadı. Birine emanet edip gittiğimizde de hep aklım kaldı. Köpekte bunlar olmadı işte.

Furminator aldık spreyi de var, dermaleen şampuanı da. Tüylerine iyi geleceği söylendiği için Acana balıklı mama kullanıyoruz.

Henüz daha 1 ay olmuş, çabuk yorulmuşsun Koalina:))
2 yıldır bakıyorum, hergün tarıyorum, hergün ev süpürülüyor ve siliniyor, günde 3 defa dışarı çıkarıyorum çünkü Papi çatlasa tuvaletini ev içinde gösterilen hiçbir alana yapmaz ve bu rutin 2 senedir var.

Tabii bunlarla bitmiyor, Papi evde tek kalmaktan hoşlanmaz, pazara dahi gitsek bizle gelir, benden önce ön koltukta yerini alır, yürümekten yorulunca veya fazla ilgi gösterenlerden bunalınca kucağıma gelmek için ağlar, kendine ait bir yatak istemez, koynumuzda yatar, saklambaç ve top oynamazsak ajitasyon yapar, yani demem o ki bir evcil sahiplenmek neredeyse bir çocuğa bakmak kadar zordur ve sorumluluk ister, onla ilgili yapılması gerekenler hergün yılmadan yapılmalıdır.

Halılar falan bence sorun değil, Papi gelince ben hepsini atıp kılı tüyü olmayan temizlemesi toplaması kolay ince halılar koydum, koltuklarımda kumaş değil, hergün herşeyi rahatça kaldırıp temizliyorum.

Başaramayacaksan yol yakınken sahiplendirmen iyi olur, alışınca bunalıma girer ve çok üzülür çünkü.

Buradan kedi-köpek sahiplenmek isteyenlere de bu vesileyle rica edelim, dışarıdan çok sevimli gelebilir, bakması kolay gibi görünse de sorumluluk gerektirir, kedileri bilmiyorum ama bir köpeğin bakımı tüy ve tuvalet eğitimi gibi sebeplerden meşakkatlidir, sabır ve gerçekten çok sevgi, ilgi ister böyle şeyler, bir canlıyı sahiplenecekseniz 10-15 yıl boyunca ailenin bir ferdi olduğunu düşünerek sahiplenin.

Ohooo Koalina Jack Russel tüyünden ne olacak, benim kız Pekinez, bir tüy var ki aslan yelesi gibi.
Sadece kuyruk ve göğsündeki uzun tüyleri görsen çıldırırsın demek ki :))) benim meleğim traştan da korkuyor, veterinere götürüp traş yaptıramıyoruz o yüzden, havalar ısınınca binbir nazla konuşarak rahatlatıyorum, eşimde bir miktar kısaltıyor tüylerini.

Hergün alıyorum elime tarağı doğru banyoya, tatlı kızım güzel olacakmış, annesi onu cici yapacakmış diye diye tarıyorum, banyo yapınca saç kurutma makinesinden çok korktuğu için havlusuyla kurularım ama ona rağmen gider halıya bir güzel sürünür on takla atar kurumak için hiç dokunmam kuruması bitince bir güzel süpürür sileriz tüy müy kalmaz, bu kadar dert etme bence kendine, pratik çözümler bulunca gayette kolay oluyor herşey, ben onun tüylerini yerim, o fıskiye kuyruğunu cilveli cilveli sallaması bile yetiyor bana, ne yorgunluk ne bıkkınlık hissetmiyorum

Sorma Mune, çabuk pes ettim neden böyle oldu anlamıyorum. Daha önce bir hafta kadar geçici ev sahipliği yapmıştık bir Jack Russell'a, o da çok akıllıydı ama pek benimseyememiştik. Geçici olduğu için diye düşündük ama meğer ben köpek bakamazmışım. Aslen çok daha zorunu bekliyordum ama o kadar uyumlu ve sakin bir köpek olmasına rağmen zor geldi. Şu an 1 saattir biz kahvaltı yapıyoruz, kendisi yatağında yatıp bize bakıyor, biz söylemeden çıkmıyor yatağından. Sabah yürüyüşünden sonra biz kahvaltıyı bitirene kadar kalkmamayı da öğrendi, asla taşkın bir hareketi yok yavrucağın. Halılar konusunda tüy çok derdim değil, süpürünce gider ama evde pede alışında halı, paspas bunları da affetmiyor o yüzden kaldırdık.
Çiftlikten satın aldığımız için eşim sahiplendirmek istemiyor, parasının boşa gideceğini düşünüyor.

Tüy konusunda veteriner kısa tüylere traş tavsiye etmediğini, kısa olsa da döküldüğünü ama kısa olduğundan çok göze batmadığını söyledi. Bizimki eminim her konuda rahat, pati aralarına falan bakıyorum dışarıdan gelince bir şey var mı diye öylece bekliyor, tırnak da kestirir ama ben cesaret edemem henüz
Kaka ve çiş olayı olmasa peluş oyuncaktan neredeyse farkı yok

Koalina canım,bence kuşlar sürekli hareketli oldukları için,onların havalandırdığı yem kabukları ve tüyleri daha çok batırır ortalığı bir köpeğinkinden. Benim tecrübeme göre böyle yani.. Ne dersin?
Sen bu tatlı,uslu köpeği ne kadar isteyip istemediğine karar vermelisin bana kalırsa..
Ve eğer bir köpek sahibi olmayı,onunla yıllar boyunca birlikte yaşıyor olmayı hayal edemiyorsan,onu sevecek ömürlük bir yuva bulmalısın o size daha çok alışmadan..

Son düzenleme:
Anlattığına göre gayet uyumlu ve sakin, komutları da yerine getiriyor.
Ped olayını iptal et derim, yumuşak yere tuvaletini yapmaya iyice alışırsa sürekli halılara yapar, misafirliğe gidip onu da götürmen gerektiği durumlarda huzursuz olursun, çalıştığınız için sabah akşam düzenli dışarı çıkarma sorunu yaşayacaksanız tuvalete veya varsa balkona alıştırın derim, 1 yaşına kadar sık sık tuvalet ihtiyaçları oluyor ama yaşını doldurunca 12 saat tuvaletlerini tutabiliyorlar, yaşını doldurunca bir sabah birde iş dönüşü dışarı çıkarınca siz gelene kadar hiçbir yere yapmaz bekler, o zamana kadar gazete kağıdına yapmasını sağlayın, kağıdı çok yumuşak olacak şekilde koymayın, zeminin sertliğini hissetsin, zor olur diyorsan büyük ama derin olmayan plastik bir kaba kedi kumu koyun, ona da yapıyorlar, ben bekarken baktığım terrierimi gazeteye alıştırmıştım, banyo da gazetesinin yerini bilirdi oraya yapardı, misafirliğe gittiğimizde de patisiyle dizime vurur dışarı çıkarmamı isterdi, şimdi baktığım bücürü ilk aylar halı vb şeylere yaptığı için kedi kumuna alıştırmıştım, ped ters tepmişti bizde 7. ayı dolduktan sonra kuma da yapmak istemedi direkt kapı önünde ağlayıp dışarı çıkmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…