• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke, yürekten isterdim her hayvanın bir yuvası olmasını. Ancak bahsettiğiniz durum olmasa bile kimse evinde 50 kilo kocaman saldırgan bir köpeğe bakmaz, bakamaz. En temelde de bu yüzden kimse onları sahiplenmiyor. Yanlış anlaşılmasın “ehehe neden küçükleri alıyorlar hani hayvan severdi bunlar” demiyorum. İnsanlar alamazlar zaten. O köpekler de evde bakılamaz.

Bu arada bunları söyleyince uyutma/öldürme taraftarı olduğumuz algılanıyor, hayvan düşmanı diye etiketleniyoruz. Oysa kendi adıma asla böyle bir düşünce yapım yok. Hayvanlarla ilgili neyin nasıl yapılacağına biz karar veremeyiz ki. Aynı sağlık hizmeti gibi. Örneğin “sıra beklemeden, kısa sürede, kaliteli sağlık hizmeti almak istiyoruz” diyebiliriz biz halk olarak. Bunu sağlama şekline yetkili merciler karar verir. Biz “şu yolu izleyin” diyemeyiz. Bu konuda da diyoruz ki “insani şekilde, hayvanlara zarar vermeden, insanlar da riske atılmadan bu konu çözümlenmeli”, nasıl olacağını bulmak vatandaş olarak bizim işimiz değil.

Tek bildiğim bu hayvanların doğası nedeniyle güvende değiliz. Kimse ne mama taşımak zorunda, ne fobisini yenmek zorunda. Evine ekmek alamayan insanlar var bu ülkede. Diyelim ki mama alacak gücü olanlar kurtuldular (ki sayısız örnek var besleme yaparken bile parçalanan insanlara), fakirler ölsün mü?

Bakın çalışamayan para kazanamayan acıktım bile diyemeyen canlılardan bahsediyoruz evet bu çözülmeli ama çözülmez cunku istenmiyor çünkü biz aslında merhameti yasam hakkini savunmuyoruz hatta bambaşka bir sebebi var bunu burada yazarsam siyasete ve ırkçılığa girer baska yerlerde de denk geldi çalıştığım kurumdada talep karşılandı. Mama dediğiniz et suyu ile haşlanmış ekmek bir lokma temiz su - yine çalıştığım kurumda yardım sömürenleri gördükçe kolay kolay emin olmadıkça kimseye yardım etmiyorum
Kuduz köpek olayı var oysa olay bambaşka. Köpek sahipli, yer koy yeri- kuduz sadece köpekte olmaz ara konaktir yaban hayranlarından gelir. Çocuk söylemiyor aile fark etmiyor. Sonuç, biri yaşadığını asla unutamaz biri günahsız melek gibi gidiyor.
Dün kavşak kazası paylaşıldı yıllardır geçit istenen bir köymüs ama yine köpek kazası diye sunuldu.
Öyle saçma öyle saçma bir noktadayız ki.
Sorumluluk almak istemeyebilirsiniz korkabilirsiniz hepsini anlarim ama doğru tepkiler verir acımasızca yaşananlara dur dersek belki biseyler düzelir. Olay köpek değil deli gibi kedi zehirliyorlar sonra sıra neye gelecek? Kimse gerçekten ne vatandaşı ne hayvanları dusunuyor

Bilinci olmayan canlıların parkta oynayan çocuğuma saldırması riskini istemiyorum, kabul etmiyorum, edemiyorum. Buna çözüm bulunmalı. Çözüm tam olarak dediğiniz gibi doğalarını kabul etmek ve insanlarla iç içe yaşayamayacaklarını kabullenmek.

Yıllardır icice yaşamışız defalarca yok edilmiş yok etmek sizce çözüm mü?

Bilinci olmayan canlıların parkta oynayan çocuğuma saldırması riskini istemiyorum, kabul etmiyorum, edemiyorum. Buna çözüm bulunmalı. Çözüm tam olarak dediğiniz gibi doğalarını kabul etmek ve insanlarla iç içe yaşayamayacaklarını kabullenmek.
Geçen okuldan oğlumu alıp gelirken 6 köpekle karşılaştık. Çocuklarımın biri bebek arabasinda. Üstümüze gelseler hangi birini tutacağım diye bakındım. Hangi binanın bahçesine sığınsak diye düşündük. Bence de buna bir çare bulunulmalı artık. Mahallemizde sürekli bir isirilma olayı oluyor. Ki kuru mama ve su standları var. Ayrıca mutlaka sokaklarda mama koyan insanlar oluyor. Bu durum biraz da mahalle içinde yaşamaya alistiriyor gibi geliyor artık bana. Açlıktan değil sorunlar çünkü.

Keşke barınakları iyilestirio gerçekten hayvanları seven ,onların dilinden anlayan kişilerin bu konuda görevlendirilmesi olsa. Eminim.cogu kişi de bu konu da yardımcı olur. Gerekirse herkesin faturasına 5 lira fazla yansisin . Ama iki taraf da ancak böyle mutlu olur

Yaşama hakkı kutsal evet ama doğası bu gelsin oğlumun bacağını ısırsın diyip ben kabul edemem. Saldırı durumunda Allah korusun kurtarmak için yaşama hakkını hiçe de sayarım. Bu da benim annelik doğam mesela.

Olayı bambaşka yere çekiyorsunuz benim bahsettiğim ile alakası yok o yüzden tekrar cevap yazmayacağım. Siz tamamının yokedilmesini isteyebilirsiniz nefret edebilirsiniz tercih sizin

:KK70: bir hoşt dese kaçardı aslında köpekler konusunda uzman oldum mesela benim iş yerimin yolu üzerinde en az 10 tane köpek var ilk işe başlarken hepsi birden koşmuştu üstüme bağırdım çanta savurdum falan olayı öyle atlatmıştım yani ve ertesi gün mama aldım şimdi beni ısırmaya çalışan köpekler işe kadar uğurluyorlar beni ofisimin kapısına kadar :KK70: yani bir sonraki oradan geçişinde mama filan alsın yanına bak bakalım o saldıran köpek nasıl minnoş bir güzel hayvana dönüyor
Kahkaha emojileri atmışsınız ama ortada komik olan ne var?

Siz tamamının yokedilmesini isteyebilirsiniz nefret edebilirsiniz tercih sizin
Bu kısım artık hayvan faşistliğine giriyor. Tüm nefreti körükleyen sizin gibilerin tutumları. Bizde sizden bıktık yıldık usandık. Hangi mesajımda toplansın ölsün öldürülsün demişim?
2 grup var
Biri tüm sokak hayvanları uyutulsun diyenler
Diğeri de fobisi olana korkana saldırıya uğrayana sizin gibi hemen hayvan düşmanı yapan algılarla oynamaya çalışanlar

Siz iki grup aradan çekilseniz sorun çözülecek

Olayı bambaşka yere çekiyorsunuz benim bahsettiğim ile alakası yok o yüzden tekrar cevap yazmayacağım. Siz tamamının yokedilmesini isteyebilirsiniz nefret edebilirsiniz tercih sizin
Aslında istenen şey, çocuğun/insanın canı ile hayvanın canı arasında tercih yapılacak noktaya gelinmesini önlemek.
Ki böyle devam ederse çokça bu duruma gelinecek. Kış da geldi, havalar da erken kararıyor, yiyecek de azaldı haliyle, e bir de çeteleşen köpekler de var.
Kırsalda bireysel silahlanması mevcut insanlar, köpek saldırıları arttıkça ne yapacak sizce? İşte bahsettiğim tercih noktası burası oluyor. Oraya gelinmesini kimse istemiyor. Ya kimse cani ya da psikopat değil burada. Nau nau ya da Louder ve ismini yazamadığım diğer üyeler de değiller. Bu kadınlar sadece anne ve çocuklarını/sevdiklerini korumak istiyor. Hangi mesajında, mesajımızda tüm hayvanları öldürelim yazmışız, yazmışlar? Yapmayın ama ya, gerçek tam gözünüzün önünde duruyor, manipüle etmeyin lütfen.

Ya kimse cani ya da psikopat değil burada. Nau nau ya da Louder ve ismini yazamadığım diğer üyeler de değiller. Bu kadınlar sadece anne ve çocuklarını/sevdiklerini korumak istiyor. Hangi mesajında, mesajımızda tüm hayvanları öldürelim yazmışız, yazmışlar? Yapmayın ama ya, gerçek tam gözünüzün önünde duruyor, manipüle etmeyin lütfen.
Halbuki bir mesajımda karşılıklı yaşam hakkını savunmak lazom demişim. Toplatılmasınlar bakın bizim üniversite de böyle çözümler bulunuyor uygulanıyor demişim. Ama oğluma saldırsa ki 16 aylık gözüm döner de dedim. Kimin dönmez ya? Sırf buradan yola çıkarak hayvan düşmanı oldum. Tatlı su hayvan severi olmaktan iyidir.

Bu gruptan gerçekten tiksinir oldum. Ceycey mesela bir konuda A101e giremiyorum kocaman köpek kapı girişinde yatıyor ve fobim Vr demişti. Hemen rererörörö. Sanki köpeği zehitleyelim demiş. İlla kapının önünde yatmasına gerek yok. Kenarda da yatabilir. İsteniyor ki tek laf edilmesin. Sonra hayvan düşmanlığı neden arttı. Sizin gibiler yüzünden

Kampüsteki köpekler eğer sabah erken saatse genelde çeteleşip geziyorlar. Çok büyük köpekler oluyorlar. Kampüs gibi bir ortamda bu köpekler için geniş bir alanda (özellikle o okulda veterinerlik fakültesi varsa bence o öğrenciler için köpeklerin aşısını bakımını yapıp hasta olanları iyileştirmek de bir staj olur) bir yer yapılıp yemekhaneden ayrılan yemeklerle beslenebilirler.

Çok güzel fikir buldum, yetkililer beni duysun

Kişilerin ne gibi bir sorumluluğu var ki? Bizim komşumuza köpekler saldırmıştı ve öyle ufak tefek ısırıklar da değildi maalesef, durumu bildirdiğimizde aşılı hayvanlar için gelip toplama ya da farklı bir uygulamanın olmadığını belirtmişti belediye. Hayvanları bu saldırgan hale getirenler de biz insanlarız, bence biraz da bunu düşünmek lazım
Evet oyun istiyordur ablasi

Halbuki bir mesajımda karşılıklı yaşam hakkını savunmak lazom demişim. Toplatılmasınlar bakın bizim üniversite de böyle çözümler bulunuyor uygulanıyor demişim. Ama oğluma saldırsa ki 16 aylık gözüm döner de dedim. Kimin dönmez ya? Sırf buradan yola çıkarak hayvan düşmanı oldum. Tatlı su hayvan severi olmaktan iyidir.
Ya insanlar kendi yavrularını koruma içgüdüsüne sahiptir. Ben anne değilim ama başkasının çocuğunu da saldırı altında görsem, tabi ki koruma iç güdüm devreye girer.
Saldırı olmasın ki savunma da olmasın artık lütfen ya. Biri ayı örneği vermiş mesela. Ayıyla yan yana yaşarsak saldırı riski olur tabi. Bu da bir gerçek yani. Neredeyse benle aynı kiloda köpeklerle baş edemem ki. Mama vs. de kar etmez bence. Çünkü grup olarak geziyorlar.

Bakın çalışamayan para kazanamayan acıktım bile diyemeyen canlılardan bahsediyoruz evet bu çözülmeli ama çözülmez cunku istenmiyor çünkü biz aslında merhameti yasam hakkini savunmuyoruz hatta bambaşka bir sebebi var bunu burada yazarsam siyasete ve ırkçılığa girer baska yerlerde de denk geldi çalıştığım kurumdada talep karşılandı. Mama dediğiniz et suyu ile haşlanmış ekmek bir lokma temiz su - yine çalıştığım kurumda yardım sömürenleri gördükçe kolay kolay emin olmadıkça kimseye yardım etmiyorum
Kuduz köpek olayı var oysa olay bambaşka. Köpek sahipli, yer koy yeri- kuduz sadece köpekte olmaz ara konaktir yaban hayranlarından gelir. Çocuk söylemiyor aile fark etmiyor. Sonuç, biri yaşadığını asla unutamaz biri günahsız melek gibi gidiyor.
Dün kavşak kazası paylaşıldı yıllardır geçit istenen bir köymüs ama yine köpek kazası diye sunuldu.
Öyle saçma öyle saçma bir noktadayız ki.
Sorumluluk almak istemeyebilirsiniz korkabilirsiniz hepsini anlarim ama doğru tepkiler verir acımasızca yaşananlara dur dersek belki biseyler düzelir. Olay köpek değil deli gibi kedi zehirliyorlar sonra sıra neye gelecek? Kimse gerçekten ne vatandaşı ne hayvanları dusunuyor
Köpekten kaçarken araç altında kalıp ölmeye de araç kazası diyorsunuz sanırım ama değil. Bu bakış açısıyla alkollü araç kullanıp kaza yapanlarınki de sadece kaza. Siz önceliği hayvanlara da verseniz, insanla hayvan bir olamaz. Hiçbir canlı türü başka bir türü kendinden üstün tutmaz psikolojisi bozuk insanlar dışında. Haşlanmış et suyu ve ekmeği çocuğuna yediremeyen insanlar var. Görmezden gelebilirsiniz, anlıyorum. Ama kimse bu konuyu ponçik hale getirip çocuğumun risk altında dolaşmasına katkıda bulunamaz. Bunu kimse kabul etmez, edemez.

Kedilerle ilgili olumsuz dahi konuşan insanların akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum. Her açıdan faydalı, zararsız, aşırı çoğalmadığı sürece tehlike arz etmeyen hayvanlar.

Aslında istenen şey, çocuğun/insanın canı ile hayvanın canı arasında tercih yapılacak noktaya gelinmesini önlemek.
Ki böyle devam ederse çokça bu duruma gelinecek. Kış da geldi, havalar da erken kararıyor, yiyecek de azaldı haliyle, e bir de çeteleşen köpekler de var.
Kırsalda bireysel silahlanması mevcut insanlar, köpek saldırıları arttıkça ne yapacak sizce? İşte bahsettiğim tercih noktası burası oluyor. Oraya gelinmesini kimse istemiyor. Ya kimse cani ya da psikopat değil burada. Nau nau ya da Louder ve ismini yazamadığım diğer üyeler de değiller. Bu kadınlar sadece anne ve çocuklarını/sevdiklerini korumak istiyor. Hangi mesajında, mesajımızda tüm hayvanları öldürelim yazmışız, yazmışlar? Yapmayın ama ya, gerçek tam gözünüzün önünde duruyor, manipüle etmeyin lütfen.
Manipülasyon bu tarz insanların temel başvurusu. Mamalarla hayvanları değil kendilerini besleyen insanların duygu sömürüleri güzel çalışıyor maalesef.
Desteğin için teşekkür ederim Rosacığım ❤️

Haşlanmış et suyu ve ekmeği çocuğuna yediremeyen insanlar
Alt tarafı et suyunda ekmek kısmına ben de şok oldum. Bir kilo et olmuş 150 160 lira. Eti bulduk, suyunu bulduk, ekmeği aldık. Haşlayıp etrafa dökmesi kaldı. Türkiye de yaşamıyor sanırım.

Geçmiş olsun. Ne yapılır bilemedim başka.
Öte yandan bu konu iki ucu b.klu değnek. Bence uygun barinma alanları yapılıp(şu an gösterilen ölüm kampı tarzındaki barınaklardan bahsetmiyorum)kısırlaştırma yapılarak bu sokak köpeği sorununu çözmeliler zira sokaklar insanlar içinde,sokakta yaşayan hayvanlar içinde güvenli değil halihazırda. Köpeği kediyi döven,tekme atan manyakta çok,insanlara saldıran ısıran köpek çeteleri de.
Bizim sokakta da var bir grup, yanlarından geçerken mama atın,sevin vb söylemler komik geliyor bana. Bir araya geldiklerinde ,öyle sağa sola havlayıp koştururlarken herkes" dur ben seveyim şu köpegi de sakinleşsin"diyecek durumda olmayabilir. ( köpekten korkup kaçarken aracın altında kalan çocuk örneği mesela)Bende korkarım yalan yok. Üzerime gelse yolumu değiştiririm, özellikle çocuklarım yanımdaysa. Zarar görmek istemiyorum zira.
Saldırmaz yeaa ne olacak diyemiyorum ,arkadaşımı kovaladılar bir gün birebir şahit oldum ki köpekten korkan bir kadın değildir,yanlarından geçerim diye düşündü ve baya kovaladılar,bizim site kapısına zor attı kendini,arkasından hala havlıyorlardı. Eşi gelip arabayla aldı,o alamasa ben bırakacaktım arabayla 200 metre uzaktaki evine yürüyerek gidemeyecek haldeydi kadın.

Manipülasyon bu tarz insanların temel başvurusu. Mamalarla hayvanları değil kendilerini besleyen insanların duygu sömürüleri güzel çalışıyor maalesef.
Dile getirmek istemedim ama çocuğum saldırı altında olursa bende yaparım dedim diye hayvan düşmanı ilan edildim. Yani bebeğimi ısırsa bile dokunmamam lazım. Bu şekilde çalışan mantığa o zaman bende mama lobisi üyesi derim. Başka açıklaması yok çünkü

Yıllardır icice yaşamışız defalarca yok edilmiş yok etmek sizce çözüm mü?
Çözüm çoluğun çocuğun parçalanması mı? Siz tepinseniz de bir çocuktan ya da direkt bir insandan daha değerli olamaz hiçbir hayvan. Çözümün hayvanları uyutmak olduğunu düşünmüyorum ve bunu desteklemiyorum. Ama çocuğumun canı söz konusu ise gözümü bile kırpmam. Bir köpek değil canavar falan da olsa karşımdaki kırpmam.

Bir çocuğun ölümünün önemsizleştirilmesi normal geldi herhalde hanımefendiye. :110:
Bir çocuk öldüyse ne olmuş diyenlere soruyorum, kaç tane daha çocuk ölürse önemli olacak konu acaba?
Kimseye normal gelmedi ama cocugun olumunden belediye sorumlu, kopekler degil

Alt tarafı et suyunda ekmek kısmına ben de şok oldum. Bir kilo et olmuş 150 160 lira. Eti bulduk, suyunu bulduk, ekmeği aldık. Haşlayıp etrafa dökmesi kaldı. Türkiye de yaşamıyor sanırım.
Yahu her şeyi geçtim bir de mecbur muyuz kardeşim. O zaman pedofililere de çocuklarımıza salça olmasın diye silikon bebek falan dağıtalım. Var mı böyle bir mantık? Çocuğumu saldırıdan korumak için mama dağıtacakmışım, hadi ya?

Bende bunu yazacaktım ama acayip savunuyorlar böyle deyince,vazgeçtim uğraşmamak için. Resmen mama,tedavi diye para toplayıp bu paralarla kendilerini,sözde derneklerini kalkındıran bir grup insan var. Yeri gelmişken yazayım,besleyecekseniz kendiniz alın mamanızı,besleyin,bu insanlar hayvanlar üzerinden kazanç sağliyor,çanak tutmayin. Sorunun çözümü haliyle işlerine gelmiyor,gelir kapıları zira bu sokak hayvanları. Muhteşem barınaklar yapılsa,hayvanlara iyi bakılsa bile bu insanlar istemezler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X