- 1 Ekim 2010
- 21.739
- 53.883
- 798
- Konu Sahibi Legendwomen
Keşke, yürekten isterdim her hayvanın bir yuvası olmasını. Ancak bahsettiğiniz durum olmasa bile kimse evinde 50 kilo kocaman saldırgan bir köpeğe bakmaz, bakamaz. En temelde de bu yüzden kimse onları sahiplenmiyor. Yanlış anlaşılmasın “ehehe neden küçükleri alıyorlar hani hayvan severdi bunlar” demiyorum. İnsanlar alamazlar zaten. O köpekler de evde bakılamaz.
Bu arada bunları söyleyince uyutma/öldürme taraftarı olduğumuz algılanıyor, hayvan düşmanı diye etiketleniyoruz. Oysa kendi adıma asla böyle bir düşünce yapım yok. Hayvanlarla ilgili neyin nasıl yapılacağına biz karar veremeyiz ki. Aynı sağlık hizmeti gibi. Örneğin “sıra beklemeden, kısa sürede, kaliteli sağlık hizmeti almak istiyoruz” diyebiliriz biz halk olarak. Bunu sağlama şekline yetkili merciler karar verir. Biz “şu yolu izleyin” diyemeyiz. Bu konuda da diyoruz ki “insani şekilde, hayvanlara zarar vermeden, insanlar da riske atılmadan bu konu çözümlenmeli”, nasıl olacağını bulmak vatandaş olarak bizim işimiz değil.
Tek bildiğim bu hayvanların doğası nedeniyle güvende değiliz. Kimse ne mama taşımak zorunda, ne fobisini yenmek zorunda. Evine ekmek alamayan insanlar var bu ülkede. Diyelim ki mama alacak gücü olanlar kurtuldular (ki sayısız örnek var besleme yaparken bile parçalanan insanlara), fakirler ölsün mü?
Bakın çalışamayan para kazanamayan acıktım bile diyemeyen canlılardan bahsediyoruz evet bu çözülmeli ama çözülmez cunku istenmiyor çünkü biz aslında merhameti yasam hakkini savunmuyoruz hatta bambaşka bir sebebi var bunu burada yazarsam siyasete ve ırkçılığa girer baska yerlerde de denk geldi çalıştığım kurumdada talep karşılandı. Mama dediğiniz et suyu ile haşlanmış ekmek bir lokma temiz su - yine çalıştığım kurumda yardım sömürenleri gördükçe kolay kolay emin olmadıkça kimseye yardım etmiyorum
Kuduz köpek olayı var oysa olay bambaşka. Köpek sahipli, yer koy yeri- kuduz sadece köpekte olmaz ara konaktir yaban hayranlarından gelir. Çocuk söylemiyor aile fark etmiyor. Sonuç, biri yaşadığını asla unutamaz biri günahsız melek gibi gidiyor.
Dün kavşak kazası paylaşıldı yıllardır geçit istenen bir köymüs ama yine köpek kazası diye sunuldu.
Öyle saçma öyle saçma bir noktadayız ki.
Sorumluluk almak istemeyebilirsiniz korkabilirsiniz hepsini anlarim ama doğru tepkiler verir acımasızca yaşananlara dur dersek belki biseyler düzelir. Olay köpek değil deli gibi kedi zehirliyorlar sonra sıra neye gelecek? Kimse gerçekten ne vatandaşı ne hayvanları dusunuyor