köpek!

Konu sahibi köpekten korkmuyormuşşşş... sorun o canavarlardaymışşşş

evet valla bu korkuyla yaşanmaz ben daha önce konu açmıştım korkumu yenmek için çok kişi yardımcı oldu hatta bir arkadaş yöntem söyledi şimdi daha çok dışarı çıkıyorum bir kere aynı kaldırımdaydık içimden korkacak birşey yok gibisinden kendimi telkin ettim geçtim gittim gözgöze gelmemeye çalışıyorum görmezden geliyorum korku var hala ama eskiye göre daha iyiyim şükür

Konu sahibi köpekten korkmuyormuşşşş... sorun o canavarlardaymışşşş

Köpekleri canavar olarak görüyorsa durum daha vahim. Çok geçmeden tedavi olmalı. Konu sahibinin yetiştireceği çocuğuna da üzülüyorum açıkçası. Artık çocuk köpek gördüğü zaman canavar gördüm diye taşlamaya başlar. Sonra köpek de ısırdığı zaman o çocuğu köpek suçlu olur zaten...

Köpek bağlı yalnız.

Konu sahibi ben seni cidden anlamadım.

-Zehirle, yok.
-Köpekle arkadaş ol, yok.
-Köpek korkunu yen, yok.
-Dava aç, yok.
-Şikayet et, yok. (Ayrıca jandarma geldiğine göre basit mantık kuruyorum, jandarma bölgesindesin. İlk kez tasmasız bir köpeğe rastlaman garip değil mi? Zira şehir merkezinde bile malesef çoklar. -malesef olmasının sebebi korkanlar değil, yuvasız olmaları-)

Ne yapalım gelip köpeğin tasmasını mı tutalım sırayla?

Her şey bizim kafamızdakine göre şekillenemez. Bunu kabullenin.

Bu linki de köpekler saldırıyor'u örnek vermişsiniz diye örnek veriyorum. Özet; Pitbull, saldırı, saldırılan kadının haksızlığının kanıtlanması. (Beter olsun, ben de nefret ediyorum köpeğimi kışkırtanlardan.)

İlkokuldayken bir kere kangal köpeğinin saldırısına uğramıştım. O gün bugündür köpeklerden korkarım ki bu olayın üstünden yıllar geçti.
yani evet insanlar köpeklerden korkabilir. ilkokula giderken o köpeğe birşey yaptığımı da hatırlamıyorum.
eğer sahibi gelmeseydi belki de ciddi bir şekilde yaralanıp ölebilirdim. sonuçta duyuyoruz böyle şeyleri.
o yüzden özellikle köpek besleyen insanların daha duyarlı olması gerek. köpeklerine sağlam bir tasma takmalılar.
sonuçta o sokaktan çocuklarda geçiyordur. sizin çocuğunuzda onlardan biri olabilir.

Herkesin hayvanlarla ilişkisi iyi olmak zorunda değil hanımlar...
Benim annemin köpek fobisi var mesela..
Kadın 2 tane çoban köpeğinin saldırısına uğramış çocukken..
Köpekten korkan ya da köpeklere yaklaşamayan, rahatsız olan insanlara nedir bu tavır anlayabilmiş değilim..

Korkudur bu neticede..

Ama ilk sayfada bir arkadaş, annesinin zehirlediğini söylemiş..Şiddetle kınıyorum bu tavrı ve bunu yapanı

saol ya sen ne zekisin öyle,hemen ilk iş gidip tedavi olayım..

canavar görseydim senin şu yorumlarından ürktüğüm kadar ürkmezdim,
çocuğuma üzülüyormuş, kendi işine bak sen.

Annem olsa zehirlerdi.Ben olsam sahibi tınlamıyorsa sahibiyle münakaşaya girerdim, tasmasız salmaması konusunda. Olmadı zabıtaya haber verirdim. Ya sahibine ceza kesmeleri ya da ikaz etmeleri yönünde.

anneniz cidden bunu yaparmıydı yoksa boş bulunuptamı yazdınız şaşkınım...

canım ben nacizane fikrimi söyleyeyim önüne biraz yiyecek koysanız size alışır sadece biraz şevkat...zaten size zarar verecek olsaydı çoktan yapardı...ben tam bir hayvan severim köpek ve atların değeri bambaşkadır bende bugüne kadar ne köpekler çıktı karşıma mıncıklamadan bırakmam siz onları sevince korkmayınca onlarda sizi çok sevecek göreceksiniz...

herkesin çeşit çeşit korkuları vardır, mesela ben böceklerden acayip korkarım, elimden geldiğince bir kağıda alıp pencerenin önüne koyarım..bazı köpekler vardır gerçekten tehlikelidir ama bu demek değildir gidin öldürün, zehirleyin..o da bir canlı sonuçta...sahibine düzgün bir şekilde korktuğunuzu ifade edin, eğer bir şey yapmıyorsa o zaman gerekli mercilere başvurun..kimse kimsenin huzurunu bozmaya hakkı yok..
ama bir canlının canını almak, onu zehirlemek ne kadar vahşice bir davranış olur, aman sakın..

Son düzenleme:
Ne kadarda acımasız yorumlar yapılıyor burda anlamıyorum...Bende başka bir konu için konu açmıştım yorumlar karşında şok geçirdim anlamdan neler yazmışlardı burdaki konulara yprum yazaken biraz sağduyulu olmak lazım yargılamak yanlış oluyor lütfen....

Şimdi gelelim konuya bende küçüklüğümden beri hep köpeklerle içiçe büyüdüm ,bahçemizde hep bir köpek olurdu kangal bile besledik yani...ama yolda bir köpek görsem korkarak geçiyorum!...neticede bizim beslediğimiz köpekler bize alışıktı korkmuyorduk ama sokaktakinin huyunu husunu bilememki? neticede konuşarakta anlaşamıyorsun ??? bilemezsiniz ne yapacğını bu bir gerçek!...

Köpek besleyen arkadaşların dikkatli olması lazım sahip çıksınlar....Benim çocuğum okuldan bazen erken çıktığında yani tek geldiğinde sürekli yolda dolaşan bir köpek var burda ona rastladığında korkuyor çocuk ben korkmuyorum ama çocuğum korkuyor korkma desem bile !...geçen gün yine erken çıkmış okuldan eve gelirken köpekle karşılaşmış ve köpek havlayıncada son sürat o korkuyla koşmuş ve yere düşmüş neredeyse arabanın altnda kalacakmış!..görenler söyledi!...köpeğin sahibi var ama hep sokaklarda başıboş geziyor gelen geçen arabalara insanlara havlıyor doğal olarak çocklarda hatta büyüklerde korkuyor herkes sahibinden şikayetçi Hayvan besliceksen düzgün bakacaksın o hayvanada yazık sokakta korkanlarada yazık....sahibi alsın köpeği yanında gezdirsn başını boş bırakmasın geçen senede eşim işe giderken sabahın köründe başka bir köpek arkasında bacagını ısırdı bütün gün hastanelerde uğraştı kuduzmudu değilmiydi diye şimdi bu olaylardan sonra dahada çok korkmaya başladım köpeklerden ...besleyenler sahip çıksın lütfen !...

Melez kopeklere araba bile kullandirdilar deney yaparak,arastirabilirsiniz cins kopekten farki yok ayrica zehirlemeyi dusunmek canavarlik

ben olsam bir dakika durmam sahibinin kapısına giderim al şu köpeğini başına çal derim ayrıca havlayan köpek ısırmaz tabii işin şakası bu git belediyeye basvur.bye

Ya yorumları okuyunca dehsete dusuyorum . Kimi başlıga takmıs kimi korkmasına .

KORKUYORUM varmı ötesi mecburmuyum ? buyuk kucuk sus kopegı hepsınden korkuyorum ne oldu sımdı hayvan dusmanımıyım ?

aksine muhtac yaralı bır kopek gorsem gunlerce ağlarım barınakları ararım hemen hayvan dusmanımıyım ben ?

yok kemik vercekmısım de arkadas olucakmıyım ya neden olayım size mi sorucam korkuyorum yani .

Konu sahibi çok haklısın evden her cıktıgında gırerken bu korkuyla yasamak zorunda degılsın .

aynen öyle ben demiyorum beslemesinler, bağlasınlar iyice, köpekden nefret etmiyorum sahiplerine sinirliyim. başıboş dolandırıyolar ve dediğin gibi herkese havlıyor, küçüğü büyüğü ürküyor, herkes köpekle uyum içinde olamaz,

sahibini uyardık, dediği laf şu, (yapmayın ya çocuk gibi nedir köpekten korkuyorum) uyarmak bişey ifade etmiyor ona yani.

Melez kopeklere araba bile kullandirdilar deney yaparak,arastirabilirsiniz cins kopekten farki yok ayrica zehirlemeyi dusunmek canavarlik

öyle bişey düşünmedm, sadece bi yorumda annem olsa zehirler yazmış birisi,

evet havyan düşmanı ilan edildim, bu korkuyla yaşanmaz tedavi ol sorun sende yazmış bi arkadaş:)
şok oldum ya, nasıl bi düşüncedeler anlamıyorum

köpekten korkmak canilik mi ya ???Allah Allaaaaaah korkabilir yani eğer bir köpeği sahiplendiyseniz sorumluluğunu almanız gerekir ve bu sadece amanın bir kemik vereyim başını okşayım demek değildir.Komşuları korkuyorsa tabiii ki de karşılaşmamalarını sağlayacak sahibi.
Araştırın artık belediyeye mi şikayet edilecek ,zabıtaya mı polise mi. şikayet edin sahibini.O hayvancağızların da böyle sorumsuz kişilerin elinde olmalarına üzülüyorum ben asıl.

Köpeği değil sahibini şikayet etmek lazım.

Nasıl evlat edinirken bir dünya araştırma yapılıp,
çocuğa bakılıp bakılamayacağına kanaat getiriliyor
hayvanlar için de bu olmalı. O denli katı olmasa da
bazı kuralları olmalı.

Bu hem o hayvancık için ( ondan korkanların onu
ölüme gönderecek çözümlere başvurmasını engellemek,
iyi bir sahibe sahip olmak ) hem de çevredekiler için
gerekli.

Lütfen şikayet etseniz bile bulunan yolun, köpeğin
uyutulması vs. gibi bir yol olmadığına emin olun.

Ayrıca hayvanlardan korkmak da suç değil. Korkabilirsiniz
elbette ama sevin lütfen.

Ben hayvanları çok severim.Köpekleri de çok seviyorumAma aynı zamanda da korkarım bir köpek görsem uzaktan yolumu değiştiririm.Elimde değil korkuyorum çünkü.Benimkisi uzaktan sevmek.Kendi köpeğim olsa alışır korkmam belki ama yolda görünce korkuyorum.Ama asla bir zarar gelsin istemem.Zehirlemek falan ne demek düşüncesi bile korkunç.Burada korkan insanı çok iyi anlıyorum.Burada köpeğe zarar vermeden bir çözüm bulunmalı.Aslında köpeğin sahibinde suç sahip çıksa köpeğine hiç sorun olmayacak.

Konuya değişik bir şekilde cevap vermek istiyorum. Siz o köpeğe ya da sahibine ne yaparsınız bilemem ama şunları sizin bilmeniz lazım;

Hayvana saldıran İNSAN sayısı, İnsana saldıran HAYVAN sayısından daha fazla!!!
Çok hasta olmadıkça hayvanların tükürüğü İNSAN tükürüğünden daha temiz!!!

Nadir örnekleri dışında çoğu hayvan kendisine bir zarar verilmedikçe kimseye zarar vermez!!!

Nadir durumlar nedir peki?

Alırsınız köpeği yavruyken, karanlık bir odada çiğ etle beslersiniz, sizden başka kimseye görmez, büyüyünce de gördüğü herkese saldırır. Peki suç köpekte mi? Hayır yine sahipte...

Hayvanlar kötü insanları hisseder. Onlara pek iyi davrandıkları söylenemez. Ama hayvanseviyorsanız ya da yüreğiniz iyi ise, yani hayvana yaklaşmıyor , hayvanlardan korkuyor ama hayvana zarar vermeyi düşünmüyorsanız, zehirlemeyi, dövmeyi düşünmüyorsanız hayvan size hiçbir şey yapmaz!!!

Ahhh bencil insanoğlu... Senden öyle korkuyorum ki...

Bu sözüm size değil... Genelleme yapıyorum...

Dağın başına ev yapılır... O evleri insanlar satın alır... Sonra daha önce orada yaşayan, evleri olan köpekler , "mahalle sakinleri istemiyor" diye beldiyeye haber verilip, zehirlenir. Sen yokken de onlar oradaydı, orası onların eviydi. Dağ taş ev olursa , hayvanlar ne yapacak? Nerede yaşayacak? Hem gel bölgesine yerleş hem de hayvanı isteme!!! Ahh bencil insanoğlu...

Siz hiç zehirlenen bir köpek gördünüz mü? Kimseye hiçbir şey yapamadığı halde, sırf cüssesi büyük diye, korkulacak bir hayvan olduklarını düşündükleri köpekleri zehirliyor insanoğlu... Sonra o hayvan etrafından uzaklaşınca rahatlıyor... Nasıl bir vicdan, nasıl bir rahatlama aklım almıyor... O hayvan acı çekerek göçüyor bu hayattan... Ağzı köpürüyor, nefes alamıyor.

Belediyeler hayvanlardan kurtulmak bebeklerini emziren anneyi zehirliyor ya da başına kurşun sıkıyor. Bebekler ortada kalıyor...

İnsanlar bahçelerine doğum yapan gözü açılmamaış sokak köpeği yavrularını sırf bahçeden çıksın diye üstlerine tazyikli su sıkıyor...

Toprak kalmıyor, her yer taş oluyor. Sonra insalar için yapılan parklara tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için yaklaşan hayvanlar korktukları bahanesiyle hiçbir şey yapmadıkları halde taşlanıyor...

Canlı canlı haşlanıp yeniliyorlar... Kürkünden yararlanmak için ve öldüğünde salgıladığı sıvı nedeniyle kürkü kalitesiz olacağı için canlı canlı derileri düzülüyor... Canlı canlı başlarına sopa ile vurularak öldürüyorlar... Karınları deşiliyor , yavruları karınlarından sökülüp atılıyor... Zehirleniyorlar, aç bırakılıyorlar, susuz bırakıyorlar, insaoğlu rahat etsin diye ölüm barınaklarına terk ediliyorlar ya da kimsenin uğramadığı ormanlara bırakılıyorlar... Açlıktan birbirlerini parçalıyorlar... İnsanoğlu yumuşak yastıkta yorganda uyusun diye kazların tüyleri her yıl canlı canlı yolunuyor...

Hiç kimseye zarar vermeyeceği halde, kendi yolunda yürüdüğü halde, bir anne çocğuna zarar vermesin diye daha yaklaşmadan hayvanı taşlmaya başlıyor...

Sitelere yaklaşamıyorlar, parklara yaklaşamıyorlar... Sahipli hayvanlı geçiyorum da EY İNSANOĞLU... Sahipsiz hayvanlar ne yapacak? Nerede yaşayacak?

Nedir bu hayvan düşmanlığı?

Sen rahatsız oluyorsun diye başka canlıyı zehirleme hakkını sana kim veriyor?

Hangi kitapta yazıyor Allahın yarattığı canı kendin alma hakkı?

Yüce Allah Kuranı Kerim'de bile "hayvanlar da sizin gibi birer ümmettir" derken, sen kim oluyorsun da o hayvana bu kadar düşman olabiliyorsun? Allahın yarattığı canı sen nasıl istemezsin? Ne hakla bu kadar işkence edersin?

Yine söylüyorum konu sahibesi, bu sözüm size değil, sizin aracılığınızla hayvanlardan nefret eden herkese...

Hangi hayvan bir isnanın boğazına taş bağlayıp suya atıp öldürüyor, hangi hayvan bir insanı zehirliyor, hangi hayvan bir insanın karşını deşiyor, hangi hayvan bir insana taş atıyor, hangi hayvan insan derisini kullanabilmek için insanın derisini canlı canlı yüzüyor, hangi hayvan insan yemek için insanı canlı canlı haşlıyor?..

Uzun lafın kısası, insanlardan gelecek zarar hayvanlardan geleceklere oranla daha fazladır.

Saygılarımla.

Ek olarak;

Böceklerden korkarım ama hiçbir zaman böcek öldürmedim. Hatta ters dönen bir böcek gördüysem , yürüyebilsin diye tekrar düz çevirmişimdir.

Konuya gelince;

Korkabilirsiniz. Bu çok normal. Köpek sahibi düşüncesizce davranmış, o da bencillik yapmış. Onun da köpeğine sahip çıkması gerek.

Biz hayvanseverlerin derdi köpekten korkanlarla değil. Sevmeyip , istemediği için hemen zehirlemeyi düşünen, eziyet etmeyi düşünenlerle.

Eğer köpek sahibini belediyeye şikayet ederseniz. Belediye köpeği alır ya zehirler ya da bir barınağa tıkıp açlıktan ölmesine sebep olur. Siz kavga etmek ya da sert bir dille uyarmak yerine, alın bir tatlı, gidin komşunuzun evine. Güzel bir dille korktuğunuzu, köpeğe bir zarar gelmesini istemediğinizi ama böyle giderse mecburen şikayet etmek zorunda kalacağınızı söyleyin.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…