köpek!

sayfaları okudum ve çok şaşırdım..arkadaş hayvanlara zarar veririm demiyor köpekten korkuyorum diyor..taşlanmış resmen..ne hayvan sevgisi kalmış ne insanlğı..çok şaşırdım ya.

ben de kanatlı olan tüm hayvanlardan korkarım ama asla zarar vermem.sadece dokunmak istemem.ne var bunda,şimdi hayvan sevmeyen biri mi oldum?

köpekleri çok severim, bizimde köpeğimiz var, ama dışarı çıkardığımızda asla zincirini bırakmıyoruz
çünkü oyunu çok seviyor, kimi görse koşuyor ve insanlarda ısıracak diye korkuyorlar,onları çok iyi anlıyorum çünkü
köpeğimizin huyunu bilmiyorlar.
bende tanımadığım büyükçe bir sokak köpeği gördüğümde korkuyorum, bizim burda bi tane büyük köpek var 2 sene önce bir kadını ısırmış.
sahibini polisler uyarıyor, belediye uyarıyor bağla köpeğini ortalıkta görürsek bir daha uyarmayız diye, adam basıyor yaygarayı, benim köpeğime kimse dokunamaz diye,
şimdi böyle bilinçsiz sahipler varken korkmamak elde değil.

Örnek ben.. köpeklerden inanılmaz korkuyorum, uyduruk bir süs köpeğinden bile..

Ama evimde artan yemekleri, bayat ekmekleri sütle ıslatırım, tavuk kemiklerini asla atmam, hiç üşenmem çöpün yanına koyarım.. Yazın apartman önünde mutlaka su vardır.

Semtimizde o kadar çok köpek var ki sahipsiz.. Bizden korkuyorlar resmen, nasıl üzülüyorum onlara.. o kadar masumlar ki.. Hele sürü halinde geziyorlar yemek arıyorlar daha bi üzülüyorum..

Amaaa o sahibi olan, genel olarak şımarık köpeklerden nefret ediyorum.. Asıl suç sahibinin ki onu tasmasız gezdirebiliyor.. bu kadar düşüncesiz insanlardan da nefret ediyorum.Çok haklısın konu sahibi arkadaşım, ne demek istediğini anlayabliyorum ben..

Aslında konu sahibi de , hayvan korkusu olanlar da aynı şeyden
muzdarip : Sahibi olduğu halde, sahipsiz, başıboş bırakılan hayvanlar.
Bir de sokakta insanlardan bir şekilde zarar görmüş hayvanlar...

Aslında korkunun kaynağı insan.

Vakti zamanında, sanırım liseye giderken köye bir ziyaretimizde
yakınımızın evinden kendi evimize dönecektik geç vakitte. Kıştı
ve kar vardı. Dağdaki yabani köpekler aç kalıp yiyecek bulma
ümidiyle köye inmişlerdi. Bizim kapıdan çıkıp köşeyi dönmemizle
karşımıza çıkmaları bir oldu. 5-6 tanelerdi en az. Nasıl kaçacağımızı
bilemedik ama kaçabildik. O gün çok korktum, bir süre dışarı çıkmak
istemedim ama sonra dedem dedi ki, köpekle aranızdaki mesafe
çok kısaymış. Köpek her şartta senden hızlı koşar ve sen kaçamazsın
ama onların niyeti sizi yemek buldukları alandan uzak tutmakmış
demek ki...

Ve dediği de doğru. O güne kadar defalarca köye inmiş olan o
köpek sürülerinin kimseye saldırdığını falan hiç duymadım, o günden
sonra da duymadım. Çünkü zaten köyde gece dışarı çıkan yok.
Hayat belli saatte bitiyor. Onlar da popülasyonun az olduğu yerde
yemek arayışında o geç saatlerde, gündüzleri asla göremezsiniz.
Aralarında bir anlaşma var gibi.

Ancak ne yalan söyleyeyim, bağlı, zincirli vb. ne'li olursa olsun
pitbull gibi kuvvetli köpeklerden ben de korkuyorum. :18::18::18:

Bendensin, bende kanatlı tüm hayvanlardan korkuyorum, yani dokunamıyorum..
Kafama falan konar diye bilmiyorum ya çok ürperiyorum.. Ama seviyorum, asla zarar vermem.
Yani herkes her hayvana sarılıp sevecek diye de bir şey yok ki, bu onu hasta bir insan yapmaz.
Köpekler insanlar tarafından saldırganlaştırılmış olabilir, işte bunu düşünen bir insan da yaklaşamayabilir.
Ben yabancı köpeklere yaklaşamıyorum mesela? Yabancılara karşı nasıldır acaba diye?
Mesela okuduğum şehire sabahın 4-5 gibi varmıştım, kışın ortası dışarıda bir Allahın kulu yok.
Büyük bir köpek çıktı karşıma, yol boyu beni takip etti, ben duruyorum o duruyor.
Biraz da irice bir hayvandı, yurdun önüne kadar geldi benimle, ondan baştan korktum ama sonradan korkmadım mesela, koruyucum oldu resmen benim..
Kimisi köpeğini tut oğlum şunu diyerek birini korkutmak amacı ile üzerine salabiliyor. Ben buna çok sinir oluyorum.
Özellikle sokakta yaşayan köpeklerin boynuna bir ip geçirim sağa sola koşturan onu tut, bunu tut diyen çocukları görünce sokak değiştiriyorum.

aynı hayvanseverler inekleri pek umursamaz emin ol

bende çok korkuyorum köpeklerden ama zarar vermem yani.. sokakta köpek görsem yolumu değiştiriyorum o derece bizim alt kattaki komşunun evinde 3 tane köpek var :18: benim korktuğumu bildiği için allahtan apartmanın içine salmıyor bende rahat rahat geçiyorum..

Son düzenleme:
Mıllet nasılda sosyal sorumluluk ısıne gonul vermıs nasıl duyarlı olmus! Acaba evnzn yanında doberman olsa sz naparsınız? Kedılerı yakalayıp yıyordu,kopek canda kedı patlıcan!dımı? Kımın evının yanında olsa sınırlenır hesabı, laftan anlamayan sahıbı olursa dahada beter olur..

Bak arkadaşım ben zaten zehirleyelim demedim. ZEHİRLEMEK YANLIŞ dedim. Ben korkuyorum ve korktuğum için onların bağlanmalarını istiyorum. Ben müslüman bi insanım bi cana kıymanın ne kadar günah olduğunu biliyorum. Çok şükür bugüne kadar karınca bile öldürmedim. Küçükken karıncaları oyun olsun diye ezen çocuklardan değilim tıpkı sizin gibi. Aynı tarafdayız biz ama siz bunu anlamamışsınız ne yazık ki.

Hayatım boyunca hep köpeğimiz oldu hep köpek baktım şu anda da 4 tane köpeğimiz var :) Ama inanın sahipli bağlı köpeklerden ben de bir tırsarım. Sahipsiz sokak köpekleri inanın zararsız. Onlar açlar bir yudum ekmek için yanınıza sokuluyorlar, ama Bağlı veya bahçe içindeki köpekler, sahipli köpekler bir yere tıkldığı için veya koruma içgüdüsüne sahip olduğu için yabancılara havlarlar.

Şimdi köpek zincirinden kurtulduğunda sağa sola saldırıyormu. Dişlerini göstererk havliyor mu. Eğer havlıyorsa arkadaş olmaya çalışmayın :) Belediyeye haber verin, sahibini uyarsınlar.

Ama köpek sürekli zincrinden kurtulup öyle dolaşıyorsa sahibi iyi bakmıyor, iyi doyurmuyor bence... 2 yudum ekmek bir tas su verin bakalım ne olacak :)

Son düzenleme:
geleceğe dair en büyük isteklerimden biri köpek sahibi olmak. köpek korkusunu atmanın en iyi yolu da hayatınıza o yada bu şekilde bi köpeğin girmesi. onu bi kaç kere sevdikten sonra korkunuzu yavaş yavaş kırar ve ondan ayrılamazsınız diye düşünüyorum

8-9 yaşlarında peşime sevimli yavru bir kuçu takıldı o günden beri ailede köpekler hayatımızdan eksik olmadı. Sonra ben kedi de bakmaya başladım. Kedimiz vardı ama kayboldu Şu anda da sokakta baktığım tombalak bir kirloşum(kedim) var..

Tatmadan anlaşılamayacak bir duygu. O mahsun bakışları o sadakatları kelimelerle anlatılmaz. Dedikodu yapmazlar, nankörlük etmezler, kuyunuzu kazmazlar kazık atmazlar, adam, çocuk öldürmezler, savaş çıkarmazlar... Sadece sizi severler ve hep gelmenizi beklerler.

Konu sahibi bir tane kopiş valla hayatını değiştirir

aynen öyle ben köpekten korkan bir insandım. rotweilerım oldu korkum yok artık

böyle yazabiliyorsanız ve sizin bu yazdıklarınıza hak verenler olmuşsa, demek sayfalarca boşuna konuşmuşuz, çünkü anlamamışsınız.
bir kaç sayfadan sonra yapılan yorumlar konu sahibine yönelik olmaktan çıktı. zehirle, jandarmayı ara, belediyeyi ara, alsınlar götürsünler vb. yazanlar ve onlara hak verenler gibi olanlara yazılmaya başlandı. "ne korkusu ya ööööf aman" diyen olmadı. korku korkudur, mantığı-mantıksızlığı yoktur.
ancak sırf korkulduğu için, bir hayvanın canını alma tavsiyesinde bulunanlara, yerinden yurdundan, evinden sahibinden koparılması tavsiyesinde bulunanlara idi yazılanlar, elbette o zihniyeti onaylayanlara da.
dünya sadece insanların değil.

dünyanın sadece insanlara ait olmadığını çok iyi biliyorum merak etmeyin..evinde yıllarca kedi büyütmüş (beslemiş bile demek istemiyorum) ve kedisi ölünce hamile haliyle bir ay kendine gelememiş bir insanım ..hayvan sever olmak için "şiddetle" bunu savunmak gerekmez..davranışlarla belli etmek daha önemlidir....demek istediklerim bunlardı..

ne anladığımı iyi biliyorum..ben konu sahibine ağır yorum yapanlara dedim,siz yapmadıysanız ki sizin yorumlarınızı görmedim bile alınmayın lütfen.

eğer yazdığınız gibi hayvanları zehirlemekten falan bahsedilmişse bu zaten insanlık dışı bir eylem.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu konuda konuda açtım ama galiba yanlıs yere açtım birde buraya yazayım belki yardımcı olursunuz 50 günlük dünyalar tatlısı bir golden sahibiyim :) Fakat cok kücük olduğu icin kuduz aşısı yapılmıs durumda değil ilk aşısı 5 subatta, buraya kadar hersey güzel ama bileğimde acık bir yara vardı birkaç kere severken farkında olmadan onu yaladı kafama cok takılıyor aşı olmama gerek var mı ?

hem hayvansever hem de insansever bir insanın yorumu
arkadasa faydası dokunacak yorum budur işte

acile git orda daha iyi yardımcı olurlar
buradan daha güvenli olur,şakaya gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…