sayfaları okudum ve çok şaşırdım..arkadaş hayvanlara zarar veririm demiyor köpekten korkuyorum diyor..taşlanmış resmen..ne hayvan sevgisi kalmış ne insanlğı..çok şaşırdım ya.
ben de kanatlı olan tüm hayvanlardan korkarım ama asla zarar vermem.sadece dokunmak istemem.ne var bunda,şimdi hayvan sevmeyen biri mi oldum?
Allah allah ya kadın köpekten korkuyor diye kadının ne hastalığını bırakmışsınız ne caniliğini ne hayvan düşmanlığını.
Sahibi tasmasını takacak kardeşim bu kadar basit.Sahibi sorumsuz ,olay bu.
Hemen 'sözde' hayvanseverler işbaşına düşmüş.
Toplum içinde bazı kurallara göre yaşamıyor muyuz yani o zaman ben de amanın laylaylay ben inekleri çok severim deyip salonuma 3 tane inek bağlıyım bari bakalım komşularım ne der,sonra şikayet geldiğinde böüğğğğ ama ben hayvanları çok seviyoooom siz canisinizzzz falan mı demem lazım yani.
Arkadaş burada hayvana şöyle yapalım falan demiyor kucağımda bebek varken tedirgin oluyorum sahibi köpeği uzaklaştırmıyor söylüyorum dinlemiyor diyor ya.
Hayvana sahip çıkamayacak kişiler de hayvan sahibi olmasınlar bi zahmet, sanki anlaşılmıyor adam böyle bir köpeği sevdiğinden falan değil gelip geçeni korkutsun diye kendi güvenliği için tutuyor o kadar belli ki.Kadın bağlıyken fotoğrafını çekmiş ama bağlı bu denmiş bir de ,e kadın korkuyorum diyor kor-ku-yor-um.Serbestken durup da fotoğrafını çekemez herhalde.
gücü gücüne yetene mi yani? korkmak sebep olabilir mi? korktuğumuz insanı öldürüyor muyuz? zehirliyor muyuz? insanla hayvanı eş tutmuyorum, buraya dikkat edin, bir can ile bir başka canı eş tutuyorum. hayvanlarla insanların ortak özellikleri neler? nefes almak, acıkmak, susamak, üşümek, sıcaklamak, eşi olmak, üremek, anne olmak, korkmak, kendini korumak... ortak olmayan tek noktamız konuşma kısmı. sana-bana-ona-buna can veren allah. hayvanlara da can veren allah. canı veren allahtır, canı alacak olan allahtır.
korktuğum hayvan olmaz mı, elbette var. ama şükürler olsun ki sırf korkuyorum diye, sırf beeeeeelki bana bir şey yapar diye öldürmedim, öldürtmedim, yerinden yurdundan etmedim. "neden yaptın" diye sorulduğu zaman, hesabını veremem ben allaha. kimse veremez. yürürken karıncaları dahi gözeteceksin denilerek büyütüldüm ben, bu yüzden asalım, keselim, zehirleyelim, dağ başına terk edelim diyenleri anlayamam, çok şükür anlayamam.
geleceğe dair en büyük isteklerimden biri köpek sahibi olmak. köpek korkusunu atmanın en iyi yolu da hayatınıza o yada bu şekilde bi köpeğin girmesi. onu bi kaç kere sevdikten sonra korkunuzu yavaş yavaş kırar ve ondan ayrılamazsınız diye düşünüyorum
geleceğe dair en büyük isteklerimden biri köpek sahibi olmak. köpek korkusunu atmanın en iyi yolu da hayatınıza o yada bu şekilde bi köpeğin girmesi. onu bi kaç kere sevdikten sonra korkunuzu yavaş yavaş kırar ve ondan ayrılamazsınız diye düşünüyorum
sayfaları okudum ve çok şaşırdım..arkadaş hayvanlara zarar veririm demiyor köpekten korkuyorum diyor..taşlanmış resmen..ne hayvan sevgisi kalmış ne insanlğı..çok şaşırdım ya.
ben de kanatlı olan tüm hayvanlardan korkarım ama asla zarar vermem.sadece dokunmak istemem.ne var bunda,şimdi hayvan sevmeyen biri mi oldum?
böyle yazabiliyorsanız ve sizin bu yazdıklarınıza hak verenler olmuşsa, demek sayfalarca boşuna konuşmuşuz, çünkü anlamamışsınız.
bir kaç sayfadan sonra yapılan yorumlar konu sahibine yönelik olmaktan çıktı. zehirle, jandarmayı ara, belediyeyi ara, alsınlar götürsünler vb. yazanlar ve onlara hak verenler gibi olanlara yazılmaya başlandı. "ne korkusu ya ööööf aman" diyen olmadı. korku korkudur, mantığı-mantıksızlığı yoktur.
ancak sırf korkulduğu için, bir hayvanın canını alma tavsiyesinde bulunanlara, yerinden yurdundan, evinden sahibinden koparılması tavsiyesinde bulunanlara idi yazılanlar, elbette o zihniyeti onaylayanlara da.
dünya sadece insanların değil.
Hayatım boyunca hep köpeğimiz oldu hep köpek baktım şu anda da 4 tane köpeğimiz var :) Ama inanın sahipli bağlı köpeklerden ben de bir tırsarım. Sahipsiz sokak köpekleri inanın zararsız. Onlar açlar bir yudum ekmek için yanınıza sokuluyorlar, ama Bağlı veya bahçe içindeki köpekler, sahipli köpekler bir yere tıkldığı için veya koruma içgüdüsüne sahip olduğu için yabancılara havlarlar.
Şimdi köpek zincirinden kurtulduğunda sağa sola saldırıyormu. Dişlerini göstererk havliyor mu. Eğer havlıyorsa arkadaş olmaya çalışmayın :) Belediyeye haber verin, sahibini uyarsınlar.
Ama köpek sürekli zincrinden kurtulup öyle dolaşıyorsa sahibi iyi bakmıyor, iyi doyurmuyor bence... 2 yudum ekmek bir tas su verin bakalım ne olacak :)
Arkadaşlar bu konuda konuda açtım ama galiba yanlıs yere açtım birde buraya yazayım belki yardımcı olursunuz50 günlük dünyalar tatlısı bir golden sahibiyim :) Fakat cok kücük olduğu icin kuduz aşısı yapılmıs durumda değil ilk aşısı 5 subatta, buraya kadar hersey güzel ama bileğimde acık bir yara vardı birkaç kere severken farkında olmadan onu yaladı kafama cok takılıyor aşı olmama gerek var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?