Cidden bazı köpekler çok uysal olabiliyorken bazıları çok hırçın oluyor.
Ben köpekten değilde kuştan korkuyorum ama çocukken anneannemin evinin orada çok köpek vardı.
Anneannemde de vardı bir tane, uysal bir köpekti.
Ama mesela başka komşuların köpeğine yaklaşamazdım, çünkü havlarlardı.
Hatta bir arkadaş karanlık bir oda da çiğ etle beslersiniz, sahibinden başka kimseyi görmediği için saldırgan olur demiş, bunu yapan komşuyu gördüm bizzat, köpeği çiğ et ile karanlık bir yerde besliyordu. Oyun mu geliyor millete bilmiyorum ki?
Kimisi de canlı bir şekilde zırt diye kulağını kesiyormuş, acı hissettiği için agresif mi oluyormuş ne?:26:
İçim acıdı duyduğumda.
Ki ben ürksem bile nedense en çok köpeklere karşı bir sempatim var. Bayılıyorum resmen, müsait bir yerim olsaydı ki sorumluluklarını da üstlenmem gerekir çünkü bana göre alıp kapının önüne bağlamak değildir hayvan sevgisi, anneannemin yanında büyüdüğümden çok tanık oldum köpek diğer köpeklerle boğuşur, yaralanmış ayağı aksıyor ama kimsenin umurunda değil. Ya da hastalanıyor falan, yine kimse umursamıyor. Bana göre köpek sevmek bu değil, onu eğitmek, bakımını üstlenmek gerekir, bir dostumun (köpeğimin) olmasını çok isterdim.
kedi ve köpeklerle ilgili güzel anılarım yok malesef. çocuklugumdan beri kovalamalar, ısırıklar, tırmıklar. evcil olanları sevebiliyorum tabi bi şekilde yanlarına yaklaşıyorum sahibi yanındaysa vs. ama sokakta köpekler çok saldırgan oluyor bazı yerlerde. bu gene insanlardan dolayı tabi. bu kış kar yagdıgında dışarıya su yemek bişeyler koyayım dedim köpek resmen üstüme atladı. eve nasıl kaçtıgımı bilmiyorum.
ne kadar korksamda hayatımızda olmalılar. bu tarz şeylerde malesef belediyeye haber vermek pek etkili olmuyor. insan canı can köpeginki değil köpekten kurtulmayı çözüm sanıyorlar. keşke barınaklarımız düzgün olsa bizde gönül rahatlıgıyla belediyelere başvurabilsek ama öyle değil. bursada bi ilçede üniversite okudum. çok fazla saglıksız ve saldırgan köpek vardı. sürekli kovalarlardı vs. belediyeye ögrenciler olarak sorunumuzu anlattık. barınak yok dediler. koskoca arsalar vardı oralara bişeyler yapılabilirdi. bunlarıda anlattık. ilgileneceklerini söylediler. akşam okul çıkış saati olanlar korku filmi gibiydi. belediye koca bir kamyon getirtip sokaktaki köpekleri topladı. ite kaka döverek. biz ne demiştik onlar ne yapmıştı. köpekleri bir daha görmedik. belediyeye ne oldugunu sordugumuzda barınakta dediler barınak yok diyenler. barınagın bir adreside yoktu. bu konuda ülkemiz ne kadar bilinçlenebilir hiç bilmiyorum. umudumda çok yok aslında. insanoğlunun rahat yaşama isteği ve kendinden başka bişey düşünmedigi bu dünyada bu bilinçlenme çok zor.
sorunu olan arkadaşta seni kınamıyorum asla. bende çok korkuyorum dediğim gibi. sahibiyle güzelce konuşmayı dene. zabıtaya anlatacaksanda sahibini şikayet et köpeği değil. aman diyim. ne yapacakları belli olmuyor çünkü.
Yemek koyarken üzerinize atlayan köpeğin yaptığı ne biliyor musunuz? MİNNETTARLIK... Yani insanların çoğunda göremediğimiz şey. O sizin üzerinize saldırmak için atlamıyor, size teşekkür ediyor, minnettarlığını gösteriyor. Ona yemek verdiğniz için çok seviniyor, çok mutlu oluyor ve bunu köpek diliyle anlatılıyor. Sizinle boğuşmak istiyor aklınca, o yüzden üstünüze atlıyor :) Ama siz hayvanlardan korktuğunuz için HAKLI OLARAK tedirgin olup kaçıyorsunuz. Tabii o bunların farkında değil...
Belediyeye bir köpeği ya da köpek sürüsünü şikayet ettiğinizde olacak iki şey var. Biri sizin anlattığınız gibi döve döve toplayarak götürüp bir yere zehirleyerek öldürmek. Diğeri ise yine döve döve toplayıp barınaklara tıkmak ve onları barınaklarda unutup aç bırakmak. O kadar çok barınak var ki hayvanlar açlıktan birbirlerini parçalayıp yiyor. Geçen kış bolu barınağında köpekleri unuttular. Ve köpekler boyunlarındaki zincirlerle donarak öldüler.
Hayvan sevmeyenlere güzel haberlerim var. 5199 sayılı kabahatler kanunu artık yasalaşıyor. Ve o yasayla dışarıda ne kadar kedi köpek varsa toplatılıp , UYUTULACAK!!!
Yine insanoğlu rahatsız olmasın diye hayvanlar toplatılıp öldürülecek. Elbet Allah hesabını soracaktır onlardan ama o zamana kadar hayvan sevmeyenler çok rahat olacak. Biz hayvanseverler buna karşıyız, yürüyoruz ama yasa KKTC de geçti. Bizde de geçmesi an meselesi.
Ya arkadaşım , o kadar sık oluyor ki
Özellikle bu bir derdim var başlığında
Herkesde bir köpek takıntısı , derdi
Ya korkacak başka hiç bir şey kalmamış gibi bu insanların masum hayvanlarla derdi nedir ?
Ben anlamıyorum anlayan beri gelsin.
Sen bakma köpeğe dümdüz yolunu yürü , o zaten sana hayatta yanaşmaz.
Pis sokakları bile paylaşamayacak kadar kötü mü bu insan ırkı.
El insaf ya...
keske hayvansever olduğunuz kadar insansever de olsanız
fazla hayvanseverlik bana her zaman inandırıcıktan uzak gelmiştir
Evet çiğ etle besliyorlar karanlık bir odada, büyüyünce saldırgan oluyor. Yanına kimseyi yaklaştırmıyor.
Evet kulağını kesiyorlar agresif olsun diye, kulağı kesilen hayvan da saldırgan olur, bu yüzden yapıyorlar. Bunları yapanların çoğu köpek dövüştürenler. Başka bir köpeği parçalıyor kendi köpeği, kendince gurur duyuyor köpeğiyle. Vicdanın v si yok bunlarda işte.
Her zaman insan daha zararlıdır. Her türlü kötülük insandan gelir. Yukarıda bir arkadaş korktuğu halde köpek beslemek için yemek vermeye çalıştığında köpeğin üzerine atladığını söylemiş:) Aslında onun yaptığı ne biliyor musunuz? MİNNETTARLIK... Yani insanların çoğunda göremediğimiz şey. O sizin üzerinize saldırmak için atlamıyor, size teşekkür ediyor, minnettarlığını gösteriyor. Ona yemek verdiğniz için çok seviniyor, çok mutlu oluyor ve bunu köpek diliyle anlatılıyor. Sizinle boğuşmak istiyor aklınca, o yüzden üstüne atlıyor :)
Hayvanlar 2 yaşındaki çocuk zekasına sahip. 2 yaşındaki bir çocuk ne düşünür, nasıl hareket ederse hayvanlar da öyle davranır. Bu yüzdendir eve bir bebek katıldığında evdeki köpeğin ya da kedinin bebeği kıskanması. Çünkü kardeşler , yeni gelen canlıyı, ki üzerinde artık daha çok ilgi olan o minik canlıyı kıskanırlar. Çünkü artık ailenin sevgisi ikiye bölünmüş oluyor. Daha çok ilgilenilen kedi ya da köpek, bebek doğunca ikinci plana atılıyor. Evdeki kedi köpek de kıskanıyor. Hatta bazı hayvanlar buna dayanamayıp intihar ediyor.
Hayvanlar duygusaldır. Bakmayın onların duyguları yok, düşünemiyorlar diyenlere. Onlar saf bir sevgi ile doludur. Onlar karşılıksız sever. Onlara kızarsınız, onları döversiniz ama onlara tekrar sevgi göstermeye çalışın, onları beslemeye çalışın hemen kuyruk sallanmaya başlar, unuturlar yapılan kötülüğü. Hemen affederler. Onların tek istediği sevgi.
Sokak köpeklerinin insanlar kaçmasının ya da saldırganlık göstermesinin sebebi köpeğin saldırgan olmasından kaynaklanmıyor. İnsanlardan hep şiddet ve kötü tepkiler ala ala insanlara güvenmiyorlar ve onlara yaklaşan her insan onlara saldıracak sanıp kendilerini korumaya çalışıyorlar.
Yurtdışında hangi hayvanat bahçesinde vardı bilmiyorum. Almanya olmalı. Dışarıda bir yazı vardır "dünyadaki en tehlikeli tür" diye, içeri girdiğinizde gördüğünüz tek şey ise bir AYNA...
Dünyadaki en tehlikeli tür İNSAN dır. Saldırgan hayvanlar da yine insanların eseridir malesef.
Fazla hayvansever insanlar her canlıyı sever. Fazla hayvansever insanların , hayvansevmeyen insanlara sert dilde yaklaşmalarının sebebi, insansever o canlıların hayvanlara kötü muamele etmelerinden kaynaklanıyor. Hayvansevmeyen insanlar hayvansever insanları hep insansevmemekle suçlarlar. Oysaki durum tam tersidir.
İnsansever sadece insansever. Hayvansever her ikisine de sever.
İnsanseverler hayvanseverlere hep "keşke biraz da insansever olsanız" derler. Hayvanseverler insanseverlere "keşke biraz hayvansever olsanız" dediklerinde ise kıyamet kopar. Karşıdan anlayış beklerler. Yine bencil insanoğlu devreye girer yani. O hayvansevmese de suç değildir, bu normaldir , sevmeyebilir. Ama hayvansever insan sevmek zorundadır, bu anormaldir.
Sizin insansevmemekle suçladığınız hanımefendi sadece "pis sokakları hayvanlarla paylaşacak kadar bencil mi bu insanoğlu" demiş. Burada bir insan düşmanlığı yok. İnsansevmezlik yok. Aksine sadece "paylaşmayı bilseniz keşke" demek istiyor. Yani sokaklar sadece insanlara değil hayvanlara da ait.
Hayvanseverler, sadece insansever olan canlıların hayvanlara ne kadar kötü muamele yaptıklarını bildiklerinden hayvanları insanlardan daha çok sever. GERÇEK hayvanseverler, dikkatinizi çekerim hayvan besleyenler demiyorum. Gerçek hayvanseverler, insanlara da yardım eder. İnsanlara da saygı gösterir. Ama insanseveler her zaman hayvanseverleri deli olarak görür, abartıklarını düşünür.
Gerçek hayvanseverlerde empati yeteneği kuvvetlidir. Ama insanseverlerde empati yeteneği azdır. Kendilerini hayvanların yerine koyamadıkları için hayvanların ne hissettiklerini bilmedikleri için, hayvanseverlerin hayvanları neden bu kadar çok sevdiklerini anlayamazlar.
Not: Buradaki insansever kelimesi sadece insan seven insanları kapsıyor. Hayvanları seven ama onlardan korktuğu içi onlara yaklaşamayan yine de "yaşam hakkına saygı" gösteren insanları kapsamıyor.
Pitbull un saldırdığı çocuk ucuz kurtuldu
Rottweiler cinsi köpek dehşet saçtı!
Ordu da geçen yıl 981 kişiyi köpek ısırdı
Denize giren çocuğa köpek saldırdı
Başıboş köpekler Ankara nın kabusu oldu
Köpek canlı yayında spikeri parçaladı!
Beslediği köpekler annesini öldürdü
Anne ve oğlu köpeğin kurbanı oldu
Saldırgan köpek öldürülerek durduruldu
15 köpek birden 7 yaşındaki kıza saldırdı
BUNLAR HABERLERDEN SEÇTİĞİM BAŞLIKLAR,
BUYRUN ŞİMDİ KÖPEK BİŞEY YAPMAZ DEYİN BANA,
EN SON HABER TÜYLER ÜRPETRİCİ,
BAŞINA BÖYLE BİŞEY GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEZ Mİ İNSAN, KÖPEKLE BURUN BURUNAYSA.
Burada köpekle ilgili nutuk atan arkadaşlar siz hiç bir şeyden korkmuyor musunuz? Bende köpeklerden korkuyorum madem hayvanlarını seviyorlar bağlasınlar kardeşim. Zehirlemek doğru değil elbette ama korkmak da yasak değil. Kimse çıkıp da niye korkuyorsunuz diyemez. Geçen bi köpek 2 yaşındaki kızı parçalıyordu bizim burada. Yarın öbür gün sizin çocuğunuzun, kardeşinizin başına gelince anlarsınız köpeklerin ne kadar saldırgan olabileceğini.
Köpek saldırmaz demiyoruz. Saldırırsa saldırgan olmasının bir sebebi vardır bu da sahibidir ya da insanların şiddet dolu davranışlarıdır diyoruz. Siz çocukları çok mu masum sanıyorsunuz? Çocuklar hayvanları o kadar çok kışkırtıyorlar ki , o kadar çok canlarını yakıyorlarki hayvan artık kendini korumak için saldırıyor ve saldırınca köpek çocuğa saldırdı oluyor. Önce saldırıdan önce o saldırdıkları insanlar ne yaptı onu öğrenmek lazım.
Çocuklara masum değiller demiyorum burası yanlış anlaşılmalara çok müsait bir yer olduğu için belirteyim dedim.
Bir hayvan çocuklara saldırıyorsa ya daha önce çocuklardan dayak yemiştir ya da o anda çocuktan kışkırtıcı bir davranış görmüştür. Hayvanlar durup dururken kimseye saldırmaz. Karşıdan tehditkar bir tavır alırsa saldırır. Biz bunu anlatamaya çalışıyoruz. Benim köpeğim herkese yılışırdı ama çocukları hiç sevmezdi. Yanına çocuk yaklaştırmazdım o yüzden. Sebebiyse daha önce çiftlikte çocukların onu sopayla dövmesi. Çocukları sevmiyor o yüzden. Benim köpeğim başıboş dolaşsa ve bir çocuk görse saldırır. Adı da çocuğa saldırdı olur. Kaç defa ben köpeğimi gezdirirken durup dururken yanında ben olduğum halde taş atmaya kalkan, sopayla dürtmeye çalışan çocuklar oldu. Yuvasının yanından geçerken içeriye taş atmaya çalışmalar. Hırlamalar, havlamalar.
Tekrar belirtiyorum, altında çok özel bir sebep yoksa bir hayvan durup dururken kimseye saldırmaz. Ya saldırgan yetiştirilmiştir, ya karşısındakinden tehditkar bir tavır görmüştür ya da daha önce aynı tarzdaki , aynı cüsseli birilerinden dayak yemiştir.
Hayvanları sevmiyorsunuz ama iyice canavar yaptınız. Sevmeyin, korkun. Zorla sevin ya da korkmayın demiyoruz. Onların da yaşam hakkına saygı gösterin, sizler de biraz anlayışlı olun diyoruz. Onlar canavar değil.
Allah allah ya kadın köpekten korkuyor diye kadının ne hastalığını bırakmışsınız ne caniliğini ne hayvan düşmanlığını.
Sahibi tasmasını takacak kardeşim bu kadar basit.Sahibi sorumsuz ,olay bu.
Hemen 'sözde' hayvanseverler işbaşına düşmüş.
Toplum içinde bazı kurallara göre yaşamıyor muyuz yani o zaman ben de amanın laylaylay ben inekleri çok severim deyip salonuma 3 tane inek bağlıyım bari bakalım komşularım ne der,sonra şikayet geldiğinde böüğğğğ ama ben hayvanları çok seviyoooom siz canisinizzzz falan mı demem lazım yani.
Arkadaş burada hayvana şöyle yapalım falan demiyor kucağımda bebek varken tedirgin oluyorum sahibi köpeği uzaklaştırmıyor söylüyorum dinlemiyor diyor ya.
Hayvana sahip çıkamayacak kişiler de hayvan sahibi olmasınlar bi zahmet, sanki anlaşılmıyor adam böyle bir köpeği sevdiğinden falan değil gelip geçeni korkutsun diye kendi güvenliği için tutuyor o kadar belli ki.Kadın bağlıyken fotoğrafını çekmiş ama bağlı bu denmiş bir de ,e kadın korkuyorum diyor kor-ku-yor-um.Serbestken durup da fotoğrafını çekemez herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?