hayvanseverlerin tepkisinden rahatsız olan- tepkiyi fazla bulan arkadaşlar;
rica ediyorum, birkaç saatinizi ayırın, netten hayvanlara ne gibi zararlar veriliyor, biraz araştırın. eğer azıcık merhamet ve vicdan sahibi iseniz, bu tepkinin kaynağını daha iyi anlarsınız. o görüntülere fazla dayanabileceğinizi pek sanmıyorum ama biraz araştırmanızı gerçekten çok istiyorum. barınak sayfalarında, hayvan dernekleri sayfalarından, psikopatların işkence videolarından ne demek istediğimizi anlarsınız.
konu hakkında ne kadar çok şey biliyorsanız, tepkinizi kontrol etmek de bir o kadar zorlaşıyor.
konu sahibi arkadaş, direkt öldürülsün, gibi birşeyden bahsetmiyor. ama birçok belediyenin şikayet edilen hayvanlar ile ilgili uygulaması bu. bilerek veya bilmeyerek bu katliamlarda sizin de payınız bulunabilir.
yine konu sahibi arkadaşın bir yorumunda, kötü insanlar ile bir arada olmadığı, onlardan korkmayı düşünmesi için bir sebep olmadığı gibi birşey demişti.
piskopat ve sosyopat insanlar toplumun her kesiminde var. 'münevver' adlı genç kızın katledildiği evin komşuları, çevresindeki insanlar da buna ihtimal vermiyordu, eminim...
bilimsel araştırmalar gösteriyor, hayvan korkusu öğrenilen bir fobi'dir. ya ailenizden ya da geçmişteki tatsız bir ilk tanışmadan veya yaşanan olaydan kaynaklanıyordur.
bir tanıdığımın yanına gitmiştim, henüz gelişmekte olan bir ilçe... hırsızlık olaylarına karşı bazı bahçelerde köpek vardı. mahallede çok fazla sayıda bu köpekler zehirleniyordu. sebep de gece havlamalarıymış!!!
gece yarısı, mahalleden geçen başıboş gençler, çocuklar(?); sürekli köpekleri kızdırıyor, köpekler içgüdüsel olarak havlıyor, birkaç hafta içinde zehirlenerek canlarından oluyordu. bu olaydaki suçlu kim? köpek mi? başına gelen şeyi hak ediyor mu?
konu sahibi arkadaşım;
gidip komşunla açık açık konuşacaksın.
köpeğinden korkanlar var, psikopat insanlar da var. sen köpeğine sahip çıkmazsan, onun başına gelecek şeylerden en çok sen üzüleceksin. o yüzden köpeğini lütfen sen gezdir, başıboş bırakma, diyeceksin.
belediye görevlisi veya cani bir komşu o köpeğe zarar verebilir.
güzel bir dille konuşup anlaşın aranızda, işi inada bindirmeyin.