Hayatım boyunca hep köpeğimiz oldu hep köpek baktım şu anda da 4 tane köpeğimiz var :) Ama inanın sahipli bağlı köpeklerden ben de bir tırsarım. Sahipsiz sokak köpekleri inanın zararsız. Onlar açlar bir yudum ekmek için yanınıza sokuluyorlar, ama Bağlı veya bahçe içindeki köpekler, sahipli köpekler bir yere tıkldığı için veya koruma içgüdüsüne sahip olduğu için yabancılara havlarlar.
Aaaa oda bi canlı lütfenn, korkmak çok ayıp
Bu arada bizimde köpeğimiz vardı, kardeşim balkonda bakıyordu, ve ben çok korkmama rağmen yemek verirdim ödüller verrdim ama korkardım işte.. Sevmemekle ilgisi yok sorgulanamaz bişey bu.
Dünyada korkulacak varlıklar masum hayvanlar değil, nankör, kinci, dolandırıcı, şiddete eğilimli bazı insanlardır. 5 köpeğin bir çocuğa saldırdığına inanmıyorum çünkü öyle olsaydı parçası bile kalmazdı. Bu tip uyduruk hikayeler hayvan düşmanlarının ve hayvanları yok etmeye çalışan belediyelerin safsatasıdır.Her canlının dünyaya geliş amacı vardır ve en az bizim kadar bizimle yaşama hakları vardır. Fobiniz varsa şikayet ederek kavga ederek değil, onlardan zarar gelmeyeceğine inanarak yenebilirsiniz. Değil sahipli köpek sokak köpeklerine bile yaklaşmasını bilirseniz onca aşağılanmalarına rağmen sevgi dolu gözlerini görürsünüz. %1 sevgi verseniz %100 olarak geri dönecektir. Onlarsız bir dünya düşünemiyorum. Sevmeyenlere bir şey demiyorum böyle bir zorunluluk yok ama hor görenlerin kalbine Allah merhamet duygusu versin diyorum.
Amin cümlemize.. bende insanlara biraz güvenmenizi rica ediyorum.. belediye falan değil ben şahit oldum sevgili arkadaşım, burada sizlere de yalan borcum oldugunu düşünmüyorum :) saldıranlar kurt değil köpek, çocuğu yemediler.. siz hayvanları karıştırıyor olmayasınız, zira köpekler adam yemez, parçalar.. onlar da tam öyle yaptı, parçaladı.. naçizane tavsiyem sahip olamayacağınız hayvanı sahiplenip ne siz günaha girin ne de fobi sahiplerini günaha sokun
şu cümleden sonra ne yazsam ne desem boş..kediciğimi anlattım diye dehşete kapıldınız öyle mi? bundan sonra tutmayın kendinizi.
iyi günler..
Dünyada korkulacak varlıklar masum hayvanlar değil, nankör, kinci, dolandırıcı, şiddete eğilimli bazı insanlardır. 5 köpeğin bir çocuğa saldırdığına inanmıyorum çünkü öyle olsaydı parçası bile kalmazdı. Bu tip uyduruk hikayeler hayvan düşmanlarının ve hayvanları yok etmeye çalışan belediyelerin safsatasıdır.Her canlının dünyaya geliş amacı vardır ve en az bizim kadar bizimle yaşama hakları vardır. Fobiniz varsa şikayet ederek kavga ederek değil, onlardan zarar gelmeyeceğine inanarak yenebilirsiniz. Değil sahipli köpek sokak köpeklerine bile yaklaşmasını bilirseniz onca aşağılanmalarına rağmen sevgi dolu gözlerini görürsünüz. %1 sevgi verseniz %100 olarak geri dönecektir. Onlarsız bir dünya düşünemiyorum. Sevmeyenlere bir şey demiyorum böyle bir zorunluluk yok ama hor görenlerin kalbine Allah merhamet duygusu versin diyorum.
Annem olsa zehirlerdi.Ben olsam sahibi tınlamıyorsa sahibiyle münakaşaya girerdim, tasmasız salmaması konusunda. Olmadı zabıtaya haber verirdim. Ya sahibine ceza kesmeleri ya da ikaz etmeleri yönünde.
Elbettek korkmak yasak değil, şuan kucağımda dünyanın, en ürkütücü , korkunç, ve saldırgan köpeği yatıyor, ama inan okadar seversinki tanışsan, her köpek sahibi için yaşar, bir kemik bir kab mama alsam 5 tlye inan sana taparherkes sizin gibi olmayabilir,
köpek sahibide sizin düşüncenizde, bişey yapmıyor diyor,
ama köpek gelip boyuna kadar atlıyor, korkmak da mı yasak..
bugün jandarma geldi kapısına,
ama kadın kimseye zarar vermedi dedi,uyardı gittiler, ceza kesilmedi,
illa birini ısırması mı lazım anlamıyorum,
hayvanseverseniz, o zaman iyice bağlayın, bişey diyecek halimiz yok,
ama gelip benim önüme çıkıyorsa bu köpek ürküyorsam yapacak bişeyim yok öyle mi ,
ne dünya bu be,
e heralde bir şey yapmış olması lazım, şaka mı bu?
O zaman ben de jooker adlı üyeden şikayetçi olayım, hayvanı zehirlemeyi düşündüğü için ceza alsın?
Ki ortada ısıran, zarar veren bir köpek yok. Aksine sosyal bir hayvan var. İnsan her zaman daha tehlikeli.
Ben olsam ne yapardım biliyor musun?
Köpekle arkadaş olurdum. Bi' pres kemiğe bakar. Belki böylece hayvan korkunu da yenersin, çünkü psikolojik bir sorun bu.
Hadi bu köpek sahipli diye rahatsızlık duyuyorsunuz, diyelim bu bir sokak köpeği. O zaman ne yapacaktınız?
Lütfen bu sokaklar sadece insanlarınmış gibi davranmayın, hayvan korkunuzu yenin.
Bu arada, tasmasız köpek gezdirmek yasaktır. Dilerseniz dava açabilirsiniz. Bu davalardan da herhangi bir sonuç elde eden duymadım.
İnsanların tümü demedim dikkat ederseniz sayın office bazı insanlar dedim. Köpekler yediler diye bir söylemim olmadı zaten parçalarlardı dedim ama mutlaka eziyet etmiştir ve çaresizlikten savunmak zorunda kalmışlardır başka türlüsüne inanmıyorum. Biz onlarla bildim bileli gayet güzel anlaşıyoruz yaklşamasını bilen herkes de anlaşır. Fobi sahiplerine de her fobide olduğu gibi üzerine gitmeden yenilmeyeceğini vurguladım. Psikoloğa da gitseler aynı öneriyi yapacaktır. Köpek fobisinde ailelerin önemi büyük. Dikkat ederseniz anne korkuyorsa çocuk da korkuyor. Öğrenilmiş fobi. O halde sizlere düşen ne yapayım korkuyorum çocuğum da korksun diyeceğinize onlara hiç olmazsa korkmamayı öğretin bir zahmet. Size değil tüm fobim var diyene bu önerim.
örneğin ben.. benimkii uyduruk değildi ve bu köpeklerle ilk defa karşılaştım. ayrıca köpeklerdende korkmam ve çok severim üstelik.İnsanlar neden size uyduruk hikayeler anlatsın ki ? Ne zoru var yani ? Onların yaşama hakkı tabi ki bizim kadar. Ama birbirimizi rahatsız etmediğimiz sürece. Köpek rahatsız olunca insan suçlu, insan rahatsız olunca yine insan suçlu..
Ya gerçekten şaşırıyorum böyle konuşmalara. Bu tarz at gözlüklü hayvanseverler, insan sevmeyi de öğrenin bence.
Bu konuda daha öncede yorum yapmıştım. Yine tutamadım kendimi. Ne var korkacakk demesi çok kolay değil mi ?
Ama biri size Ne var onda sevilecek ? diye bir soru sorsa.. Kıyametler kopar
Elbettek korkmak yasak değil, şuan kucağımda dünyanın, en ürkütücü , korkunç, ve saldırgan köpeği yatıyor, ama inan okadar seversinki tanışsan, her köpek sahibi için yaşar, bir kemik bir kab mama alsam 5 tlye inan sana tapar
Tasmasıs süs köpekleri salınır sadece ebnim gözümde. onlarr zararsızdır , ama ne tür ne cins bir köpek bilemedimki bukadar korkma öncee petshoptan sadece 2 tl ye bile incecik kemikler var al 1 tane merhabade köpeğe git bak sana ne aldım dee ver. Sonuçta kadının bahçesi varsa salar köpeğini ama bahçeli değilse salamaz.
İnsanlar neden size uyduruk hikayeler anlatsın ki ? Ne zoru var yani ? Onların yaşama hakkı tabi ki bizim kadar. Ama birbirimizi rahatsız etmediğimiz sürece. Köpek rahatsız olunca insan suçlu, insan rahatsız olunca yine insan suçlu..
Ya gerçekten şaşırıyorum böyle konuşmalara. Bu tarz at gözlüklü hayvanseverler, insan sevmeyi de öğrenin bence.
evet evet bende öyle düşünüyorumAynen öyle İNSAN sahipli bir dobermanın kediden farkı yoktur...
Ama bu yanlış işte asıl bazı cins süs köpeklerinden korkmak lazım... En psikopatları aralarında bazı cinsler
Korkacak psikopat hayvan sahipleri var sevilecek ise, masumiyeti, karşılıksız sevişi, asla yalan söylemeyişi, eğer sahibi İNSAN ise kimseye zarar vermeyişi, bir tehlke durumunda canını ortaya atışı, ona kızılsa dahi sevmekten asla vazgeçmeyişi vs vs vs var. Yani sizin gibilerde olmayan şeyler, ha bende yani hayvanseverlerde var mı tabii ki bir köpek kadar karşılıksız değil ama en azından anlamış durumdayız... İşte sevilecek bunlar var onda... Bazılarının anlayamadan öleceği ...
Konu sahibi arkadaşım yapılması gereken herşey söylendi bence dost olmayı dene baktın olmuyor sahibini uyar bu sayede köpeği de tehlikelerden korumuş olursun...
Zira sokakta daha çok onun için tehlike var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?