İnsanları sevmediğimizi nerden biliyorsunuz. Hayvan seviyorsan insan sevmeyeceksin diye bir kanun mu var.
Tam tersi bir insanda hayvan sevgisi varsa insanları zaten seviyordur çünkü kalbinde sevgi ve merhamet duygusu vardır.
Ama ben bütün hayvanları seviyorum diyebiliyorum da bütün insanları seviyorum diyemem. Bütün insanları seviyorum diyen de yalan söyler.
Ben de sizin konuşmalarınıza şaşıyorum. Evet hikayelerin %99 u hayvan düşmanları tarafından uydurulmuştur.
Allahın yarattığı canlılardan rahatsız oluyorsanız söylenecek bir şey yok.
Arkadasim soylediklerinde haklisin ama sunu merak ettiim 5 kopegin saldirisina ugrayan cocugun eziyet ettigi kanisia nereden vardiniz merak ettim ha bazi insanlar vardir. Eziyet eden o konuda haklisniz bende kizarim bende kac sefer saldirya ugradim hepside evcil kopeklerdi simdi ben onlara eziyet mi ettim hayir ben bu konuda kopegi degil sahiplerini sucluyorum tabi ama sahiplerini de bizleri suclamasini dogru bulmuyorum.kardesim antreman cikisi 2 adet evcil kopegin saldirisina ugradi sahibi kardesimi sucladi benim kardesim kopeklerden korkmaz aksine cok sever inanin sokak kopeklerini yanindan rahat geciyoruz kardesim hicbir hayvana eziyet etmez ama sahibinin suclamasini doguru bulmuyorum
Kendinizle çeliştiğinizin farkında mısınız ? Allahın yarattığı canlıdan rahatsız oluyorsak söylenecek söz demek ? Bir önceki mesajınızda insanlardan rahatsız olduğunuzu söylediniz ? İnsanları da Allah yaratmıyor mu ?
Bu konu bu şekilde çözümlenemez.
Çünkü ben bugüne kadar çevremde böyle bir şey duymadım durup dururken saldırdı diye ilk kez burada okuyorum.
Sokakta gezenlerin hepsinin bakımı yapılmış ve gayet masum sevecen köpeklerdir.
Neden saldırır derseniz insanlarda saldırı çok daha fazla ona bakarsanız.
Köpeklerin de psikolojisi bozulabilir, çok eziyet çekenler var, dövüşçü olarak yetiştirip salınanlar var.
Saldırganlık hiç yoktur diyemem çok az da olsa yine insan kaynaklıdır yetiştirme ve eğitme şeklinden.
Çünkü ben bugüne kadar çevremde böyle bir şey duymadım durup dururken saldırdı diye ilk kez burada okuyorum.
Sokakta gezenlerin hepsinin bakımı yapılmış ve gayet masum sevecen köpeklerdir.
Neden saldırır derseniz insanlarda saldırı çok daha fazla ona bakarsanız.
Köpeklerin de psikolojisi bozulabilir, çok eziyet çekenler var, dövüşçü olarak yetiştirip salınanlar var.
Saldırganlık hiç yoktur diyemem çok az da olsa yine insan kaynaklıdır yetiştirme ve eğitme şeklinden.
iide neden bu insanla hayvanı kıyaslama mücadelesi sizi anlamıyorum.biz insan savunmuyoruz yapan insanların Allah bu dünyada olmasada öte dünyada cezasını verecektir.
saldırganlık malesef oluyo.benimde cevremde cok oldu.en basit örnek anneannemi parcaladı gecmiş senelerde.gecen sene yengemin babasına saldırdı bi köpek.
hastanelik etti yaslı adamı. anlamadıgınız konu suki konu sahibi hayvanlara zarar vermekten bahsetmiyo. sahibinin sorumsuzluguna karsı nasıl davranacagı hakkında
fikir istiyo bizden. Asırı hayvanseverlik duygunuzu bi kenara bırakıp konunun özüne dönerseniz biraz konu sahibini anlamıs olursunuz. kimse insanların tamamını seviyo değil.
tanımadıgın kişileri nasıl sevebilirsinki zaten. bu hayvanlar içinde gecerli. tüm hayvanları sevmek zorunda değil ama birbirimize saygı duymak zorundayız.
İnsanların tümü demedim dikkat ederseniz sayın office bazı insanlar dedim. Köpekler yediler diye bir söylemim olmadı zaten parçalarlardı dedim ama mutlaka eziyet etmiştir ve çaresizlikten savunmak zorunda kalmışlardır başka türlüsüne inanmıyorum. Biz onlarla bildim bileli gayet güzel anlaşıyoruz yaklşamasını bilen herkes de anlaşır. Fobi sahiplerine de her fobide olduğu gibi üzerine gitmeden yenilmeyeceğini vurguladım. Psikoloğa da gitseler aynı öneriyi yapacaktır. Köpek fobisinde ailelerin önemi büyük. Dikkat ederseniz anne korkuyorsa çocuk da korkuyor. Öğrenilmiş fobi. O halde sizlere düşen ne yapayım korkuyorum çocuğum da korksun diyeceğinize onlara hiç olmazsa korkmamayı öğretin bir zahmet. Size değil tüm fobim var diyene bu önerim.
konuyu geren ' sen hastasın git tedavi ol' diyen arkadaş. YANLIŞ KONUŞTU
kimse kimsenin korkusuna bişey demiyor. korkmak normaldir. NET
konu sahibi zaten belediyeye şikayet etmeyeyim, zehirlemesin mantığında, hayvana bir zarar verme niyeti yok. NET
hayvan sahibi olan başka insanlara saldırmasın diye hayvanı muhafaza etmeli. NET
kimse hayvanları sevmek zorunda değil. NET
kimse bütün insanları sevmek zorunda değil. NET
yalnız bu aşırı hayvanseverliği bırakın, bunlar inandırıcı değil diyenlerin söylemleri kırıcı. ben aşırı hayvanseverim mesela, çok çok seviyorum, mazlum olduklarından belki konuşamadıklarından. onlara yapılan işkenceye hergün şahit olduğumdan belki...
konu sahibine bir sürü öneri sıraladım kendi adıma,
haklısın dedim, söyle sahibine daha dikkatli olsun dedim.
o köpekten korkmazsın, sokaktaki köpekten korkarsın, böyle bölyle yap dedim,
al bak köpekler insanlara ne kadar saldırmış diye istatistik çıkardı.
ne yapalım peki daha? çekip vur demeyeceksek daha öneri kalmadı zaten
köpekten korkan, köpekten korkmayan kavgasına dönüşmesin nolur ya, ne kadar gergin herkes...
nedenini hep düşündüm. .
şu aklıma geldi. elimde ağabeyime hediye aldığım parfüm vardı torbada. acaba dedim onun kokusunumu aldılar.ve bu koku onları rahatsız etti. hoş paket içindeydi.. yada o alanı sahiplendiler ve bir yabancının geçmesinii saldırımı olarak düşündüler.ki çok kişi ordan geçer. çünkü kestirmedir ..
yani aklıma gelen nedenler bunlar.
bütün bu yaşadığım şeyd en sonra bile yine sokok köpeği görsem en yakın markete gider bir şeyler alır yediririm. yine onların başını okşarım. sanırım çok güçlü bir yapım varki bu olay bende fobi yaratmadı onlara karşı..
sölediğin hersey cok dogru.ancak knusmam işe yaramıyo diyo arkadas.belediyeye sikayet etmek köpege zarar verir. bu konuyla yetkili merciler var sanırım.hayvan hakları koruyucuları
bu konuyla ilgilen,irler diye düşünüyorum ben.
Fobisi olmayan insanlar fobisi olan insanları asla anlayamazlar ben de kedilerden feci halde korkuyorum gördüğüm yerde kaçarım kalamam orda ama insanlar anlamaz dalga geçerler ne var şuncacık hayvan ne yapacak sana birşey yapmaz diyorlar o an bu lafı diyeni boğazlamak istiyorum. Hayvanları severim acırım da kıyamam yolda ölmüş bir kedi görsem gözlerim dolar ama işte bu korku başka birşey. Hayvanlara karşı fobisi olan her insanı hayvansever değil diye etiketlemeyin lütfen
konuyu geren ' sen hastasın git tedavi ol' diyen arkadaş. YANLIŞ KONUŞTU
kimse kimsenin korkusuna bişey demiyor. korkmak normaldir. NET
konu sahibi zaten belediyeye şikayet etmeyeyim, zehirlemesin mantığında, hayvana bir zarar verme niyeti yok. NET
hayvan sahibi olan başka insanlara saldırmasın diye hayvanı muhafaza etmeli. NET
kimse hayvanları sevmek zorunda değil. NET
kimse bütün insanları sevmek zorunda değil. NET
yalnız bu aşırı hayvanseverliği bırakın, bunlar inandırıcı değil diyenlerin söylemleri kırıcı. ben aşırı hayvanseverim mesela, çok çok seviyorum, mazlum olduklarından belki konuşamadıklarından. onlara yapılan işkenceye hergün şahit olduğumdan belki...
konu sahibine bir sürü öneri sıraladım kendi adıma,
haklısın dedim, söyle sahibine daha dikkatli olsun dedim.
o köpekten korkmazsın, sokaktaki köpekten korkarsın, böyle bölyle yap dedim,
al bak köpekler insanlara ne kadar saldırmış diye istatistik çıkardı.
ne yapalım peki daha? çekip vur demeyeceksek daha öneri kalmadı zaten
köpekten korkan, köpekten korkmayan kavgasına dönüşmesin nolur ya, ne kadar gergin herkes...
aslında sorun önerilerde değil Kindar, sorun ucu açık, hatta hakarete dönen eleştirilerde..
mesela bir arkadaş "Avrupada sokak hayvanı yok ne kadar yazık" gibi birşey demiş (tam cümleyi arayamadım eksiklik varsa kusura bakmasın) gelişmiş ülkelerde "sokak hayvanı" diye bir kavram yoktur.. özgürlük; aç ve sefil bir şekilde sokaklarda dolaşmak değildir.. evet oralarda sokak hayvanı göremezsiniz çünkü çok kaliteli barınakları vardır.. dönümlük araziler üzerine kurulur, hayvanların dolaşma, yeme-içme ihtiyaçları karşılanır.. insanlar hayvan edinecekleri zaman barınaklara rahatlıkla giderler..
Burada oky nin örneğinden yola çıkarak taşıdığımız torbadan, giydiğimiz kıyafete kadar dikkat etmek zorundamıyız yani? ya hayvana siyah kot giyen biri, bir zarar verdiyse? bu bütün siyah kotlu insanlara saldırmasını haklı mı çıkartacak?
sence ne yapmak lazım peki?
bana havlayarak, koşarak gelen birkaç köpeği sakinleştirmeyi başardım ben. hem de yanımda yiyecek bişey de yoktu bişey vermedim de...
bütün sokak hayvanlarını toplatmak mı gerkli bu durumda?
barınaklar hiç de hayvanların ferah içinde yaşadıkları yerler değil, bakmayın öyle lanse edildiğine. aksine açlıktan öldükleri, kendi pislikleri içinde yatmak zorunda kaldıkları yerler...
ne yapmalı?
Maalesef sevgili Binbirrenk, sizin inanmamanız birkaç metre önümde kendi yolunda giden genç bir çocuğa saldırıldıgı gerçeğini değiştirmiyor.. sizin onlarla ilişkinizi, samimiyet derecenizi bilemem elbette ama naçizane tavsiyem yine de temkinli davranmanız yönünde.. nihayetinde hayvan, düşünceleriyle değil hisleriyle hareket ediyor..
evet haklısınız 1980 lerin en top tavsiyesiydi bu.. korkunun üzerine gitmek.. sonraların da ters tepmiş olduğu anlaşılacak ki hiç kimse (benim tanıdıklarımın hemen hepsi) korkunun üstüne gidilmesi yönünde terapi yapmıyorlar.. yani karanlıktan korkan bir çocuğu, karanlık odalara kapatılmasını tavsiye etmiyorlar.. ya da yılanlardan korkanlara "al bir yılan besle" falan da demiyorlar :) korktuğun şeyden kalabildiğince uzak kalmasını, ama o durumla ani karşılaştığında panik olmaması için neler yapabileceğini anlatıyorlar..
bilmiyorum anne misiniz? çünkü yeni jenerasyona fobi falan öğretemezsiniz :) ben "öğrenilmiş fobi" nin bu dönem çocukları için olabileceğini düşenemiyorum.. kendimden örnek vereyim; kanatlı hayvanların hepsinden korkarım.. hatta kelebek benim hayattan soğuma sebebimdir.. ama benim miniklerim nerede bir kuş görseler mıncıklamaya çalışırlar :) her türlü civciv, horoz, tavuk, kanarya hatta martı itinayla sevilmeye çalışılır..
bir şeyden korkmamayı öğretemezsiniz sevgili Binbirrenk.. en azından öyle kabul edilen çağ çoook gerilerde kaldı
hemen cevap vereyimbütün hayvan severler, buradaki gibi hayvan fobisi olanlarla mücadele etmek yerine barınakların içler acısı haliyle mücadele etseydi şimdi bunu konuşmuyorduk.. ne güzel sen sakinleştirmişsin ben sakinleştiremem mesela.. Tr'de ki sokak hayvanı da zaten, ayılıp-bayılıp alınıp sokağa atılan hayvanlardan oluşmuyor mu? barınaklar iyileştirilirse sorunda ortadan kalkar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?