- 1 Mayıs 2023
- 878
- 1.248
- 33
- 36
- Konu Sahibi ozguvenszbr
-
Netten baktım simdi o da iri bir köpek cinsiymişAy collie benimki erkekleri sevmiyor balkondan karsi apsrtmandaki erkeklere veya yoldan gecen erkeklere havliyor bazen o kopekten korkan arkadaslar kahkahalarla gülüyor
Ben gayet çok net ve olan bir durumdan bahsettim muhtemelen sizde çocuğunuzu veya çevrenizde ki çocukları aynı vahşi karakteriniz gibi yetiştirmiş olmalısınız ki hemen atlamışsınız beğenmedimlere. Birde herkese saldırmışsınız. Ben korkanlara, saldırıya uğrayanlara da hak verdim aslında ama siz o kadar çok hayvanlara kin ve nefret dolusunuz ki... Direk öldürümelerini destekleyecek yorumları destekler hale gelmişsiniz yazık sizinle yetişecek çocuğa. Onunda akıbeti belli köpeği taşlayanlardan olacak işte. Ayrıca çocuklara karşı ne gibi nefretim olabilir konuyu nereye bağladınız pes. Ben gördüklerimden, şahit olduklarımdan bahsediyorum. Yolda gayette yatan asla gelen geçene dahi bakmayıp uyuyan o köpeklere saldıran ailesinden sevgi, saygı, merhamet, ilgi görememiş çocukları ben görüyorum. Saldırıya uğrayan çocukların sebebi de yine onlar. Siz hiç evinde tüm ilgi ve şefkatiyle sahibi tarafından büyütülmüş bir köpeğin başkasına saldırdığını duydunuz mu? Hayır hepsi sokak köpeği ya da pitbull. Ben de sizin gibi çocuklarını her türlü yanlışına, kötülüğüne, zararına rağmen destekleyen insanlara tahammül edemiyorum biliyor musunuz? Maalesef sayınız çok fazla.Bu tür insanları şeytanlaştıran ve hayvanları insan sanan yorumlara tahammül edemiyorum artık gerçekten de.. hanfendi her insan kötü değil, iyi insanlar da var kötüler de. Şu yorumunuzdan çocuklara karşı nefret akıyor. Sokakta başıboş olan hiçbir şeyi koruyamazsın zaten dünyanın neresinde olursan ol istersen en medeni ülkesinde ol, bu bi hayal bile değil söz konusu değil gerçek dünyaya dönün. Üçüncüsü hayvanların saldırması için sürekli itilip kakılıp şiddet görmesi gerekmiyor, yani sonuçta o bir köpek ve bir hayvan. Tüm hayvanların birileri tarafından beslenmediğini düşünürsen avlanmak için saldırıyor olmaları da gayet olası mesela ya da bölge koruma için. Bu gerçeği kabul etmek neden bu kadar zor yani hayvan saldırabilir sizler bunların hayvan olduğunu ve hayvansal güdüleri olduğunu unutuyosunuz. Dünyada hiçbir koşul altında saldırmayacak tek bir canlı var mı? Yok, ee o zaman? Tüm bu saydığınız kötülüklerin parçası olmayıp bu korkudan veya köpek saldırılarından payını alan da çok fazla masum insan ve çocuk var. Kısacası sevgi bu konuyla ilgili çoğu şeyi çözmüyor ve çözemez de, zaten tüm dünyanın sevgi dolu insanlardan oluşmasını beklemek de nası bi hayal dünyasının ürünü çözemedim.
Kardeşimin ki depremzede bir kedi deprem anında evinden kaçmış barinaktan sahiplendi. Çok korkak 3 yasında yeğenimin sesinden korkar saklanırdıTanidigim tüm kediler zırdeliydi bu arada hic sakinliklerini föremedim
Benim zamanında gözardı ettiğim kişilermiş çok doğru tipleri engellemişim ama karşımıza çıkıyorlar işte. Bence gerçekten engelleme olmalı. Kimileri peşimizden inatla geliyor.Bu hastalıklı düşünceye beğendim atanları bir yere yazayım da bir daha kelimemi israf etmeyeyim.
Benim iki tane kızım var öyle sakinler ki. Evde kedi olduğuna bile kimse inanmıyor. Pelus oyuncak gibiler.Tanidigim tüm kediler zırdeliydi bu arada hic sakinliklerini föremedim
Basit bir google aramasıyla onlarca sahipli köpek saldırısı haberi okuyabilirsiniz dünyanın her yerinden. Çocuğumla ilgili yorumunuz da gene renkli hayal dünyanızın bir parçası o yüzden cevap vermeye gerek duymuyorum. İtlaf konusuna gelince yer yüzündeki hiçbir canlı hayvanların ölmesinden keyif almaz, ama bunun başka çözümünün olmadığını anlıyor ve halk sağlığı için, yaşadığımız toplumdaki yaşlı, çocuk, kadınlar için ve hatta hayvanların kendi refahı için de çözümün bu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki sizle aynı noktada olup hayal dünyasında yaşasam mutlu ve iyi kalpli insanlar köpeklere iyi davransa hepimiz mutluca yaşardık hayalleri kurabilirdim güzel olurdu, ama dediğim gibi ben gerçeklerde yaşıyorum burası alice harikalar diyarı değil TürkiyeBen gayet çok net ve olan bir durumdan bahsettim muhtemelen sizde çocuğunuzu veya çevrenizde ki çocukları aynı vahşi karakteriniz gibi yetiştirmiş olmalısınız ki hemen atlamışsınız beğenmedimlere. Birde herkese saldırmışsınız. Ben korkanlara, saldırıya uğrayanlara da hak verdim aslında ama siz o kadar çok hayvanlara kin ve nefret dolusunuz ki... Direk öldürümelerini destekleyecek yorumları destekler hale gelmişsiniz yazık sizinle yetişecek çocuğa. Onunda akıbeti belli köpeği taşlayanlardan olacak işte. Ayrıca çocuklara karşı ne gibi nefretim olabilir konuyu nereye bağladınız pes. Ben gördüklerimden, şahit olduklarımdan bahsediyorum. Yolda gayette yatan asla gelen geçene dahi bakmayıp uyuyan o köpeklere saldıran ailesinden sevgi, saygı, merhamet, ilgi görememiş çocukları ben görüyorum. Saldırıya uğrayan çocukların sebebi de yine onlar. Siz hiç evinde tüm ilgi ve şefkatiyle sahibi tarafından büyütülmüş bir köpeğin başkasına saldırdığını duydunuz mu? Hayır hepsi sokak köpeği ya da pitbull. Ben de sizin gibi çocuklarını her türlü yanlışına, kötülüğüne, zararına rağmen destekleyen insanlara tahammül edemiyorum biliyor musunuz? Maalesef sayınız çok fazla.
Ay minnosum kiyamam onaKardeşimin ki depremzede bir kedi deprem anında evinden kaçmış barinaktan sahiplendi. Çok korkak 3 yasında yeğenimin sesinden korkar saklanırdı
Bilmiyorum mi ben hic denk gelemedim öylesineBenim iki tane kızım var öyle sakinler ki. Evde kedi olduğuna bile kimse inanmıyor. Pelus oyuncak gibiler.
İstedikleri kadar ayaklansınlar bu devlet neleri bastırmadıAmerikada sokağa bırakılan tüm hayvanlar önce toplanıp barınağa götürülüyor. Belirli süre içerisinde sahiplenilmezse uyutuluyor. Avrupada uyutma yok sistemli ve yoğun bir şekilde kısırlaştırma programı uygulanıyor. Avrupa sistemine geçmemiz çok zor. Diğeri yapmaya kalkıldı mı o tayfa ayaklanacak. Bu işin pek sonu yok gibi. Halk kendi önlemini kendi alacak barbarlaşmaya devam
İşte yorumuma nasıl bir nefretle yaklaştıysanız cümlenin sonunu okuyamamışsınız demek ki. Ben de zaten bunların çokta mümkün olmadığını, saldırıya uğrayan çocukları da düşünmeleri gerektiğini yazdım. Alice Harikalar Diyarında olamayız eğer siz ebeveynler çocuklarınıza sevgi, merhameti aşılamazsanız. Acaba nasıl yaklaşıyor çocuğunuz hayvanlara hiçbir fikriniz var mı acaba? Yoksa sizde benim çocuğum yapmaz diyenlerden misiniz? Bu yüzden pitbull besleyen arkadaşımı eleştirdim ve asla tasmasız hatta ağızlık olmadan gezdirmemesi gerektiğini söyledim. Çünkü herkes normal yaklaşamaz. Önce insanların değişmesi lazım. Ama köpekleri uyutmak bir çözüm değil. Kısırlaştırılabilir, barınaklara destek sağlanabilir. Siz sadece şiddeti, ölümü, caniliği savunuyorsunuz. Umarım çocuğunuz size benzemez de kendi dünyasında Alice Harikalar Diyarını yaşatabilir :) Burası Türkiye ve sizde acı gerçeksiniz.Basit bir google aramasıyla onlarca sahipli köpek saldırısı haberi okuyabilirsiniz dünyanın her yerinden. Çocuğumla ilgili yorumunuz da gene renkli hayal dünyanızın bir parçası o yüzden cevap vermeye gerek duymuyorum. İtlaf konusuna gelince yer yüzündeki hiçbir canlı hayvanların ölmesinden keyif almaz, ama bunun başka çözümünün olmadığını anlıyor ve halk sağlığı için, yaşadığımız toplumdaki yaşlı, çocuk, kadınlar için ve hatta hayvanların kendi refahı için de çözümün bu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki sizle aynı noktada olup hayal dünyasında yaşasam mutlu ve iyi kalpli insanlar köpeklere iyi davransa hepimiz mutluca yaşardık hayalleri kurabilirdim güzel olurdu, ama dediğim gibi ben gerçeklerde yaşıyorum burası alice harikalar diyarı değil Türkiye
Yav ne anlatıyosunuz pitbullun beslenmesi bile yasak. Atı öldürdüğü bilinen bi hayvandan bahsediyosun ağızlıksız gezdirmicekmiş lütfetmiş yahu beslemesi yasak yasak zaten. İnternette on senelik sahibini parçaladığı videolar var. Çok merak ediyosan söyleyim ben çocuğuma hayvanlara saygı duymasını, rahatsız etmemesi gerektiğini ve sokakta hiçbir hayvanın sağını solunu bilemeyeceğimizi ve yaklaşmaması gerektiğini söylüyorum. Umarım herkes de böyle yapıyodur.İşte yorumuma nasıl bir nefretle yaklaştıysanız cümlenin sonunu okuyamamışsınız demek ki. Ben de zaten bunların çokta mümkün olmadığını, saldırıya uğrayan çocukları da düşünmeleri gerektiğini yazdım. Alice Harikalar Diyarında olamayız eğer siz ebeveynler çocuklarınıza sevgi, merhameti aşılamazsanız. Acaba nasıl yaklaşıyor çocuğunuz hayvanlara hiçbir fikriniz var mı acaba? Yoksa sizde benim çocuğum yapmaz diyenlerden misiniz? Bu yüzden pitbull besleyen arkadaşımı eleştirdim ve asla tasmasız hatta ağızlık olmadan gezdirmemesi gerektiğini söyledim. Çünkü herkes normal yaklaşamaz. Önce insanların değişmesi lazım. Ama köpekleri uyutmak bir çözüm değil. Kısırlaştırılabilir, barınaklara destek sağlanabilir. Siz sadece şiddeti, ölümü, caniliği savunuyorsunuz. Umarım çocuğunuz size benzemez de kendi dünyasında Alice Harikalar Diyarını yaşatabilir :) Burası Türkiye ve sizde acı gerçeksiniz.
Yasak olduğunu ben de biliyorum hatta birebir kendim şikayet ediyorum. Ama kimi belediye toplamıyor işte. Oda onlardan biri. Bu yüzden uyardım kendisini.Siz asla ne yazdığımı ve ne anlatmak istediğimi anlamayacaksınız. O yüzden daha fazla muhattap olmıycam sizinle. Bu arada kitap okuyun biraz.Yav ne anlatıyosunuz pitbullun beslenmesi bile yasak. Atı öldürdüğü bilinen bi hayvandan bahsediyosun ağızlıksız gezdirmicekmiş lütfetmiş yahu beslemesi yasak yasak zaten. İnternette on senelik sahibini parçaladığı videolar var. Çok merak ediyosan söyleyim ben çocuğuma hayvanlara saygı duymasını, rahatsız etmemesi gerektiğini ve sokakta hiçbir hayvanın sağını solunu bilemeyeceğimizi ve yaklaşmaması gerektiğini söylüyorum. Umarım herkes de böyle yapıyodur.
Mesela bu barınaklarda hiç hayvansever görmüyorum ben. Kaç kez arkadaşlarımla kedi köpek sahiplenmek için gittim giderim de bir Allah'ın kulu yok. Hepsi nerede biliyor musunuz? İnstagram, twitter, youtube.. Oradan sesleniyor kedi köpeklere.. Keşke barınakta ilgilenecek kişi de o hayvanseverler arasından seçilse çok daha farklı olurdu her şey. Ama ne yazık ki ne saldırılan çocukları düşünerek harekete geçen bir toplumumuz var ne de çocuklarını merhamet, vicdan, saygı içinde büyüten bir aile yapımız.. Bunlar olmadığı, bu düzen kurulmadığı sürecede hep çatışma halinde olunacak. Hayvan düşmanı, hayvanseverler diye oysa ki empati hayat kurtarır. Geçende bir çocuğun çığlığını duydum sokakta aklım gitti tahmin ettim köpek gördüğünü ama saldırdı sandım çığlıkları hala kulağımda arkasından kaçmayın diye bağırdım çünkü onlar koştukça köpeklerde koşuyor. Ama çocuk uzun bir süre kendine gelemedi korkudan. Bizim sokağımızdakiler dişilerle çiftleşecekleri zaman kıskançlıktan saldırıyor evet onun dışında hiç bakmazlar bile sana. Ama çocuk bunu bilmez ki.
Bence de olma. Siz de açın az haber okuyun gündem takip edin. 10 milyon köpek var hangi birini kısırlaştırcaksın barınağa koycaksın. Halk açlık sefalet içinde. Ben kendimi bildiğim günden beri hayvan dernekleri para topluyor hayvanlar için elde ne var koca sıfır yıllardır hiçbişey yapmadılar yapsaydınız. Hepsi yıllardır gariban hayvanları dilendirip paraları cepledi. Bu nasıl bi çark ki aldığım kozmetik ürünün kargosundan bile hediye köpek maması çıkıyor. Gidin onlardan hesap sorun masum insanlar yeterince bedel ödedi.Yasak olduğunu ben de biliyorum hatta birebir kendim şikayet ediyorum. Ama kimi belediye toplamıyor işte. Oda onlardan biri. Bu yüzden uyardım kendisini.Siz asla ne yazdığımı ve ne anlatmak istediğimi anlamayacaksınız. O yüzden daha fazla muhattap olmıycam sizinle. Bu arada kitap okuyun biraz.
Bu nedemek oluyor nasıl bir egoistlik sizinkisi kedinin köpeğin yaşam alanlarina ne yazikki insanlar çöktü ne yapsin bu masumlar insanlar kadar onlarinda yaşam hakki var ozaman siz kendinizi itlaf edin yazık vicdan duygunuz gelişmemişÇözüm itlaf
Vicdan olmayınca soylemesi kolay maalesefnasıl kolay söyluyorsunuz öyle
İtilafin neresini destekleyelim canı değiliz. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama burda en büyük sorumluluk belediyelerin maalesef onlarda bir halta yaramıyorE barınaklara gitmesin diyosunuz kısırlaştırma yok, insanlar yetişemiyo diyosunuz itlafa da karşısınız siz söyleyin önerinizi biz dinleyelim? Bakılabilecek ya da kısırlaştırılabilecek sayıda olmadıkları kesin, ama bir grup ısrarla kaçınılmaz sonu inkar ediyor. İsteyen istediğini söyleyebilir ama sonun bu olacağını maalesef hepimiz göreceğiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?