Köpeklerden korkuyorum ve hayatımı etkiliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben gayet çok net ve olan bir durumdan bahsettim muhtemelen sizde çocuğunuzu veya çevrenizde ki çocukları aynı vahşi karakteriniz gibi yetiştirmiş olmalısınız ki hemen atlamışsınız beğenmedimlere. Birde herkese saldırmışsınız. Ben korkanlara, saldırıya uğrayanlara da hak verdim aslında ama siz o kadar çok hayvanlara kin ve nefret dolusunuz ki... Direk öldürümelerini destekleyecek yorumları destekler hale gelmişsiniz yazık sizinle yetişecek çocuğa. Onunda akıbeti belli köpeği taşlayanlardan olacak işte. Ayrıca çocuklara karşı ne gibi nefretim olabilir konuyu nereye bağladınız pes. Ben gördüklerimden, şahit olduklarımdan bahsediyorum. Yolda gayette yatan asla gelen geçene dahi bakmayıp uyuyan o köpeklere saldıran ailesinden sevgi, saygı, merhamet, ilgi görememiş çocukları ben görüyorum. Saldırıya uğrayan çocukların sebebi de yine onlar. Siz hiç evinde tüm ilgi ve şefkatiyle sahibi tarafından büyütülmüş bir köpeğin başkasına saldırdığını duydunuz mu? Hayır hepsi sokak köpeği ya da pitbull. Ben de sizin gibi çocuklarını her türlü yanlışına, kötülüğüne, zararına rağmen destekleyen insanlara tahammül edemiyorum biliyor musunuz? Maalesef sayınız çok fazla.

Bu hastalıklı düşünceye beğendim atanları bir yere yazayım da bir daha kelimemi israf etmeyeyim.
Benim zamanında gözardı ettiğim kişilermiş çok doğru tipleri engellemişim ama karşımıza çıkıyorlar işte. Bence gerçekten engelleme olmalı. Kimileri peşimizden inatla geliyor.

Basit bir google aramasıyla onlarca sahipli köpek saldırısı haberi okuyabilirsiniz dünyanın her yerinden. Çocuğumla ilgili yorumunuz da gene renkli hayal dünyanızın bir parçası o yüzden cevap vermeye gerek duymuyorum. İtlaf konusuna gelince yer yüzündeki hiçbir canlı hayvanların ölmesinden keyif almaz, ama bunun başka çözümünün olmadığını anlıyor ve halk sağlığı için, yaşadığımız toplumdaki yaşlı, çocuk, kadınlar için ve hatta hayvanların kendi refahı için de çözümün bu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki sizle aynı noktada olup hayal dünyasında yaşasam mutlu ve iyi kalpli insanlar köpeklere iyi davransa hepimiz mutluca yaşardık hayalleri kurabilirdim güzel olurdu, ama dediğim gibi ben gerçeklerde yaşıyorum burası alice harikalar diyarı değil Türkiye

Kardeşimin ki depremzede bir kedi deprem anında evinden kaçmış barinaktan sahiplendi. Çok korkak 3 yasında yeğenimin sesinden korkar saklanırdı
Ay minnosum kiyamam ona
Benim iki tane kızım var öyle sakinler ki. Evde kedi olduğuna bile kimse inanmıyor. Pelus oyuncak gibiler.
Bilmiyorum mi ben hic denk gelemedim öylesine

İstedikleri kadar ayaklansınlar bu devlet neleri bastırmadı

İşte yorumuma nasıl bir nefretle yaklaştıysanız cümlenin sonunu okuyamamışsınız demek ki. Ben de zaten bunların çokta mümkün olmadığını, saldırıya uğrayan çocukları da düşünmeleri gerektiğini yazdım. Alice Harikalar Diyarında olamayız eğer siz ebeveynler çocuklarınıza sevgi, merhameti aşılamazsanız. Acaba nasıl yaklaşıyor çocuğunuz hayvanlara hiçbir fikriniz var mı acaba? Yoksa sizde benim çocuğum yapmaz diyenlerden misiniz? Bu yüzden pitbull besleyen arkadaşımı eleştirdim ve asla tasmasız hatta ağızlık olmadan gezdirmemesi gerektiğini söyledim. Çünkü herkes normal yaklaşamaz. Önce insanların değişmesi lazım. Ama köpekleri uyutmak bir çözüm değil. Kısırlaştırılabilir, barınaklara destek sağlanabilir. Siz sadece şiddeti, ölümü, caniliği savunuyorsunuz. Umarım çocuğunuz size benzemez de kendi dünyasında Alice Harikalar Diyarını yaşatabilir :) Burası Türkiye ve sizde acı gerçeksiniz.

Yahu her konuyu da siyasete getirmişsiniz
Hayvanları toplasalar suç toplamssalar suç
Hayvan dernekleri toplatılmasına karşı çıkıyor, kısırlaştırılma şart, öldürülmesi asla olmamalı ama bir hayvanın da bir insanı öldürmesine de izin verilmemeli, ilk önce insan hayatı önemldiir.
Bu meseleye bakış açısında dini kısım da vardır o yüzden bazı yorumlar oldukça sertleşmiş. Benim inancıma göre insan hayatı en önceliklidir. Allahın hayvanları yaratma amacı da bellidir. Kaldıki hayvanların doğasından ayrılıp evde kafeste beslenmesine de karşıyım. Hayvan kendi doğasında yaşamalı bana göre. Evet hayvan beslemek güzel bir duygu, bazı hayvanlar kedi gibi evde beslenmesi şifadır da. Ama genel olarak hayvan doğada yaşamak için yaratılmıştır, evde değil. Fakat her geçen gün doğadaki hayvanlar birer birer evlere çekilip bakılıyor. Hayvanın doğası da bozuluyor böylece. Saldırgan hayvanlara gelince, barınaklardan ziyade ben onların şehirlere uzak doğaya bırakılması taraftarıyım. Alsınlar toplasınlar yaşayabilecekleri dopal ormanlara bıraksınlar, barınak da bana doğadan alı koyma olarak geliyor.
Bu arada 6 yaşında iken . Köpek tarafından ısırıldım bacağımdan ve hala fobimdir, yanından geçerken kalp atışlarım değişir köpek görünce yolumu değiştiririm. Çocuklarım çok seviyor ama asla engel olmam ama yanlarında da duramıyorum :)

Benim de geçen kış yaklaşık 15 tane köpek havlayarak üstüme doğru koştu. Aslında aralarına giren yabancı bir köpeğe havlıyorlardı. Ama o bir tane köpek bana doğru koştuğu için hepsi onun peşindeydi. Ben kızımı hemen kucağıma alıp arkamı döndüm. Gözlerimi kapatıp bekledim. O günden beri oturduğum sitenin dışına arabasız çıkamıyorum.
Markete gideceğim zaman mümkün olduğu kadar yakına park ediyorum ama yine de 5-10 tane köpeğin arasından yürümek zorunda kalıyorım. Ve öyle bir şey ki Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bu durum böyle. Gerçekten acil bir şekilde ne hayvana ne insana zarar gelmeden düzgün bir çözüm lazım.

Yav ne anlatıyosunuz pitbullun beslenmesi bile yasak. Atı öldürdüğü bilinen bi hayvandan bahsediyosun ağızlıksız gezdirmicekmiş lütfetmiş yahu beslemesi yasak yasak zaten. İnternette on senelik sahibini parçaladığı videolar var. Çok merak ediyosan söyleyim ben çocuğuma hayvanlara saygı duymasını, rahatsız etmemesi gerektiğini ve sokakta hiçbir hayvanın sağını solunu bilemeyeceğimizi ve yaklaşmaması gerektiğini söylüyorum. Umarım herkes de böyle yapıyodur.

Yasak olduğunu ben de biliyorum hatta birebir kendim şikayet ediyorum. Ama kimi belediye toplamıyor işte. Oda onlardan biri. Bu yüzden uyardım kendisini.Siz asla ne yazdığımı ve ne anlatmak istediğimi anlamayacaksınız. O yüzden daha fazla muhattap olmıycam sizinle. Bu arada kitap okuyun biraz.

burcubahar0635 ha bu arada işsiz ve nefret dolu düşüncelerinizle okumadan beğenmedim atmanız buradan belli. Şu yaptığım yorumda kimleri eleştirmişim mesela cümlenin ögelerini de ayırın bence zira anca algılıyorsunuz. Hayatta sevgi ve saygı dolu kalmanız dileğiyle.

Bence de olma. Siz de açın az haber okuyun gündem takip edin. 10 milyon köpek var hangi birini kısırlaştırcaksın barınağa koycaksın. Halk açlık sefalet içinde. Ben kendimi bildiğim günden beri hayvan dernekleri para topluyor hayvanlar için elde ne var koca sıfır yıllardır hiçbişey yapmadılar yapsaydınız. Hepsi yıllardır gariban hayvanları dilendirip paraları cepledi. Bu nasıl bi çark ki aldığım kozmetik ürünün kargosundan bile hediye köpek maması çıkıyor. Gidin onlardan hesap sorun masum insanlar yeterince bedel ödedi.

Benki 8 sene rottweiler beslemiş bir kadınım bende büyük ırk köpek gördüğümde korkuyorum. Komşunun köpeği çocuğuma ve yeğenime saldırdı. Yeğenim dilini yutacaktı nerdeyse. Sokaklarda sahipsiz başı boş köpeklerin gezmesi ne medeniyete, ne insanlığa ne de hayvanseverliğe sığıyor. Devlet bunları barındırmalı, kısırlaştırmalı. Ama tv görüyoruz. Barınaklarda bile ne işkencelere mağruz kalıyorlar.
Köpekleri ses ile kaçıran cihazlar var. Bunlardan alın kendinize. Bir de ince bir değnek yanınızda bulundurun. Köpeğe vurmayacaksınız. Böyle sallarsanız köpek kaçar. Köpeklerle göz temasında da bulunmayın.

Eklentiler

• F6ADA0AD-AB6F-4E4E-A71C-85792A1B7C6C.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 30
köpek birine zarar verdiyse hayvanligindan veriyor, düşünemiyor içgüdü ile yapıyor. bunu genellestirmenin de anlamı yok. Zaten ülkemde çok cezası da yok buyrun ister kürekle kafasına vurun,ister poşetlere koyun barajlara atın.
Dünya kadar vergi veriyoruz. Kisirlastirsinlar, sahipli hayvanlarını bırakanlara büyük yaptırımlar uygulansın.
İnsan olarak dünyaya geldik diye hiçbir canlıya zülm etmeye hakkımız yok.
Ayrica bence sokaklarda şu an çocuğumuza köpeklerden daha çok zarar verecek canlılar geziyor.
Bence hem hayvanları hem de insanları mağdur etmeyecek bir çare kesin vardır.

İtilafin neresini destekleyelim canı değiliz. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama burda en büyük sorumluluk belediyelerin maalesef onlarda bir halta yaramıyor

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…