Bende şuna takılıyorum sokakta otobüste avm ler vs anne veya baba çocuğa yüksek sesle değerler eğitimi veriyor sanki gösteriş olduğunu anlamıyoruzKimsenin de dört dörtlük ebeveyn olmasını bekleyemeyiz kimse de değildir zaten herkesin illa bir yanlışı vardır ben neler görüyorum avm lerde.
Daha var mı bu antika anne modelleri tedavülden kalkmadı mı?
Belki bir çok kişi kendi çocuğu sana ne diyecek ama resmen sinir oldum.
Öğle yemeği paydosunda işyerinin yakınındaki avm den çocuğuma bir şey almak için eşimle gittik. Avm ile aramızda sadece bir cadde kalmıştı. Önümüzde de yanında 2-3 yaşlarında kızı olan bir kadın gidiyordu.
Karşıya geçerken (galiba koşması için ) kızına gülerek "köpek geliyor kaçalım kaçalım" diye tempo tutuyordu.
Çocuk da katılıyor tabi güya oyun ya..
Resmen daha korku bilmeyen çocuğa köpekten korkmayı öğretiyor.
Ben evde oğlum karanlıkta saklansa bile gel gidelim karanlık burası demem. Eşimi de uyarırım. Henüz böyle korkuları yok.
Bir arkadaşım çocuğu odalarda yaramazlık yapmasın diye böyle yapa yapa 1 yaşına gelmeden karanlıktan korktuğunu anlatmıştı. Anneler bilir 1 yaşındaki bebek korkuyu bilmez..
Kadın köpekten korktuğu için normal geliyor belki bu yaptığı ama yolda yürüyoruz diye kadına dönül bir şey demedim. Zaten desem kesin "size ne çocuk benim" derdi.
Eşime söyledim sadece yanından geçerken. İçimde kaldı..
Sonra da apartmana giren hamile kediye mama verdiğimiz için kapımıza kavgaya gelir bu tipler "çocuklar korkuyor" vıdı vıdı diye.
Aslında denk geliyoruz da görmezden de geliyoruzVarmış..
Aslında hep varlar da denk gelmeyince çok umursanmıyor işte..
Kızıyorum böyle korkutmalara, sadece kedi köpekten korkutma değil, yemek yemeyen çocuğa yemek yemezsen şimdi şu teyze sana iğne yapacakmış, oraya girme öcü var, şuna dokunma böcek çıkar gibi korkutmaların hepsine kızıyorum, kızım küçüktü bir komşu teyzemiz torunuyla kızıma hıııı oraya girmeyin bakayım orada öcü var dedi ve ben aylarca kızımı öcü olmadığına inandırmak için uğraştım, çocuklar etkileniyor, köpekten korkmaya, öcülerin varlığına, elinde iğne olan hemşire doktorlardan kaçmaya başlıyorlar.
Benim aşırı derecede hayvan fobim var. Tavuk bile benim için stres sebebi ama kızıma hiç böyle telkinlerde bulunmadım. Böyle yapması o anneyi kötü anne yapmaz tabi. Hiçbirimiz mükemmel anneler değiliz.
Yorumu benmi yazdım diye bir düşündüm :)Benim aşırı derecede hayvan fobim var. Tavuk bile benim için stres sebebi ama kızıma hiç böyle telkinlerde bulunmadım. Böyle yapması o anneyi kötü anne yapmaz tabi. Hiçbirimiz mükemmel anneler değiliz.
Ben gaflette bulundum, kızım yanımdaydı aslında ama komşu teyzemizin öyle bir söz söyleyeceğini tasavvur edemedim, kızım yatağında tek yatabilen bir çocuktu, öcü korkutması sonrası aylarca yanına çağırdı uyurken, anne öcü gelecek gitme demeye başladı, alakasız birşey olurdu anne öcü geliyor deyip kucağıma kaçardı, bir eğitim vereceksek bunun yolu korkutmak değil.Çocuğumu misafirli ortamda yalnız bırakmaya çekiniyorum biri oyun oynarken bir şey der korkar diye.
Bir yeğenimi öteki daha büyük olan yeğenim korkuttu. Çok uzun süre etkisinden çıkamadı. Ablama karanlıkta oyun kur falan diye telkin ettik ama ne kadar etkili oldu bilmiyoruz.
Ben sokakta hayvan görse yanında dursun izlesin sevsin diye bakıyorum..
Aslında denk geliyoruz da görmezden de geliyoruz
Bazen duyarlı olmamız gereken konular algılarımız kapalı oluyor
Bakıp görmüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?