Köpekten korkmayı öğretmek!

esergry

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
13.303
28.202
598
41
Belki bir çok kişi kendi çocuğu sana ne diyecek ama resmen sinir oldum.
Öğle yemeği paydosunda işyerinin yakınındaki avm den çocuğuma bir şey almak için eşimle gittik. Avm ile aramızda sadece bir cadde kalmıştı. Önümüzde de yanında 2-3 yaşlarında kızı olan bir kadın gidiyordu.
Karşıya geçerken (galiba koşması için ) kızına gülerek "köpek geliyor kaçalım kaçalım" diye tempo tutuyordu.
Çocuk da katılıyor tabi güya oyun ya..
Resmen daha korku bilmeyen çocuğa köpekten korkmayı öğretiyor.

Ben evde oğlum karanlıkta saklansa bile gel gidelim karanlık burası demem. Eşimi de uyarırım. Henüz böyle korkuları yok.
Bir arkadaşım çocuğu odalarda yaramazlık yapmasın diye böyle yapa yapa 1 yaşına gelmeden karanlıktan korktuğunu anlatmıştı. Anneler bilir 1 yaşındaki bebek korkuyu bilmez..

Kadın köpekten korktuğu için normal geliyor belki bu yaptığı ama yolda yürüyoruz diye kadına dönül bir şey demedim. Zaten desem kesin "size ne çocuk benim" derdi.
Eşime söyledim sadece yanından geçerken. İçimde kaldı..

Yapacak birşey yok herkesin kendi tarzı tabii ki yanlış ama herkesin ayrı çocuk yetiştirme tarzı var başkaları içinde sizin yaptığınız birşey yanlış olabilir bilemezsiniz ki. Kimsenin de dört dörtlük ebeveyn olmasını bekleyemeyiz kimse de değildir zaten herkesin illa bir yanlışı vardır ben neler görüyorum avm lerde.

O da farkında değildir ne yaptığının o an ama karşıya geçiyorlardır hızlı geçmek zorundalardır mecburen demiş olabilir kimse kimseyi yargılamamalı bence çünkü yargılıyoruz ama biz eleştiri aldığımız zamanda kızıyoruz.

Kimsenin de dört dörtlük ebeveyn olmasını bekleyemeyiz kimse de değildir zaten herkesin illa bir yanlışı vardır ben neler görüyorum avm lerde.
Bende şuna takılıyorum sokakta otobüste avm ler vs anne veya baba çocuğa yüksek sesle değerler eğitimi veriyor sanki gösteriş olduğunu anlamıyoruz
Kızım oğlum o öyle olmaz değil mi
Çocuğa demiyor bize ben mükemmel bir anneyim diyor sanki
Dediğin gibi hepimizin hataları var

Ben anne bile değilim ama en çok markette sinir oluyorum.

Jelibonlar, hindi fümeler, çıtır tavuklar, bilimum biskuvi çeşitleri, meyveli sütler ve elinden tutuğu henüz okul yaşına gelmemiş çocuk...

Ya kadın gıda niteliğinde tek bişey yok şurada diyesim oluyor...sadece pis pis baktığımla kalıyorum genelde.

Kızıyorum böyle korkutmalara, sadece kedi köpekten korkutma değil, yemek yemeyen çocuğa yemek yemezsen şimdi şu teyze sana iğne yapacakmış, oraya girme öcü var, şuna dokunma böcek çıkar gibi korkutmaların hepsine kızıyorum, kızım küçüktü bir komşu teyzemiz torunuyla kızıma hıııı oraya girmeyin bakayım orada öcü var dedi ve ben aylarca kızımı öcü olmadığına inandırmak için uğraştım, çocuklar etkileniyor, köpekten korkmaya, öcülerin varlığına, elinde iğne olan hemşire doktorlardan kaçmaya başlıyorlar.

Sonra da apartmana giren hamile kediye mama verdiğimiz için kapımıza kavgaya gelir bu tipler "çocuklar korkuyor" vıdı vıdı diye.

Hayvan sevgisi aşılamak şurada dursun korkutmak. Ben daha 20 aylık bebeğe ağzımdan tuhaf bir cümle çıkmasın diye uğraşıyorum.
Oğluma emziği bıraktıracağım zaman ısrar ettiği bir an "kediler almış bebeğim" dedim. Durup bir düşündü yavrum. Sonra pişman oldum. Kedilere tepki oluşturur mu hep aklına getirir mi gördükçe diye..

Güzelce anlatılsa belki anlayacak yanlış yaptığını ama o an düşünememiş olabilir.

Ben hiç öğretmedim çocuklarıma korkuyu ama ne yaparsan yap belli bir yaşa gelip, hayalgücü devreye girince korkmaya başlıyorlar zaten.

Eğer onu yaparsan şimdi köpek gelir ısısır tarzda bir anne olsaydı tepki bile verirdim ama burada sadece yanlış yaptığının farkında olmayan bir anne gördüm.

Valla marketin onunde kadinin birine kopek saldirdi o gunden beri pekte yersiz bulmuom bole seyleri bazen... hayvanlarin gepsi zararsiz degil.. ha benimkiler kedi kopek seviolar ama ya saldirgan biseye denk gelirsek diye dusunuom yani

ya yok aslında benim de annem çok korkar köpekten, ben küçükken hiç korkmazdım.. sonra çok ciddi bir köpek saldırısına şahit oldum, yanımdan köpek geçse bayılacak gibi oluyordum ama çocuklar olduktan sonra resmen bu korkumun üzerine giderek yendim.. şimdi baya baya köpek mıncırıyoruz çocuklarla yani anne korksa bile, hatta korkuyu öğretse bile korkmayan çocuk korkmuyor.. ha tabi ben öyle yapmadım o ayrı :)

Çocuğumu misafirli ortamda yalnız bırakmaya çekiniyorum biri oyun oynarken bir şey der korkar diye.
Bir yeğenimi öteki daha büyük olan yeğenim korkuttu. Çok uzun süre etkisinden çıkamadı. Ablama karanlıkta oyun kur falan diye telkin ettik ama ne kadar etkili oldu bilmiyoruz.
Ben sokakta hayvan görse yanında dursun izlesin sevsin diye bakıyorum..

Benim aşırı derecede hayvan fobim var. Tavuk bile benim için stres sebebi ama kızıma hiç böyle telkinlerde bulunmadım. Böyle yapması o anneyi kötü anne yapmaz tabi. Hiçbirimiz mükemmel anneler değiliz.

Mükkemmel anne gibi takıntılarım hiç yoktur. Ben biraz rahatım bile pimpiriklenmek istemem.
Ama söz konusu her şeyi kaydeden bilinçaltı oluşan yaşlar.
Çok kötü hissettim sanki insanlık vazifemden geri durmuşum gibi geldi.

İlk okula giderken köye gitmiştim.
Beni ipinden kopan bir salak köpek kovalamıştı. Köy kahvesi önüne kadar nasıl çığlık çığlığa geldiğimi dün gibi hatırlarım.
Yıllarca korktum o hayvan oglu hayvan yüzünden
Sonra işe girdim işyerinde baya köpek vardı. Onlar sayesinde baya aştım.

Korkunun ecele faydası yok bence. Olucaksa olur

Benim aşırı derecede hayvan fobim var. Tavuk bile benim için stres sebebi ama kızıma hiç böyle telkinlerde bulunmadım. Böyle yapması o anneyi kötü anne yapmaz tabi. Hiçbirimiz mükemmel anneler değiliz.
Yorumu benmi yazdım diye bir düşündüm :)

Ben gaflette bulundum, kızım yanımdaydı aslında ama komşu teyzemizin öyle bir söz söyleyeceğini tasavvur edemedim, kızım yatağında tek yatabilen bir çocuktu, öcü korkutması sonrası aylarca yanına çağırdı uyurken, anne öcü gelecek gitme demeye başladı, alakasız birşey olurdu anne öcü geliyor deyip kucağıma kaçardı, bir eğitim vereceksek bunun yolu korkutmak değil.

Aslında denk geliyoruz da görmezden de geliyoruz
Bazen duyarlı olmamız gereken konular algılarımız kapalı oluyor
Bakıp görmüyoruz

İşte o an bir kaç saniye muhasebesini yaptım. Bu kadın anlar mı acaba diye. Vazgeçtim ve devam ettim.
Yanlış mı yaptım acaba diyorum..
Belki bir mekanda olsak konuşurdum. Hala emin değilim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…