Ne diosun?? beni 4 yasindayken kopek popomdan isirdi hatirliom hala:))) ama kopeklerden korkmam ozellikle..bazilari benim kdr buyuk onlardan tedrgin oluom.. ciwawalar oluo onlarda cok kucuk sevimsiz gelio.. labrador severim ama..İlk okula giderken köye gitmiştim.
Beni ipinden kopan bir salak köpek kovalamıştı. Köy kahvesi önüne kadar nasıl çığlık çığlığa geldiğimi dün gibi hatırlarım.
Yıllarca korktum o hayvan oglu hayvan yüzünden
Sonra işe girdim işyerinde baya köpek vardı. Onlar sayesinde baya aştım.
Korkunun ecele faydası yok bence. Olucaksa olur
Güzelce anlatılsa belki anlayacak yanlış yaptığını ama o an düşünememiş olabilir.
Ben hiç öğretmedim çocuklarıma korkuyu ama ne yaparsan yap belli bir yaşa gelip, hayalgücü devreye girince korkmaya başlıyorlar zaten.
Eğer onu yaparsan şimdi köpek gelir ısısır tarzda bir anne olsaydı tepki bile verirdim ama burada sadece yanlış yaptığının farkında olmayan bir anne gördüm.
Yok hak verdim ben sana ama yanlışın farkında bile değil o anne.Evet mutlaka öğrenecek doğal olarak ama bu şekilde çok insafsızca geliyor bana..
Abartıyorum belki.
Eşime dönüp ilk söylediğimde güldü bazı şeyleri abarttığımı düşünür örneklerle anlatınca hakverdi.
Ben gaflette bulundum, kızım yanımdaydı aslında ama komşu teyzemizin öyle bir söz söyleyeceğini tasavvur edemedim, kızım yatağında tek yatabilen bir çocuktu, öcü korkutması sonrası aylarca yanına çağırdı uyurken, anne öcü gelecek gitme demeye başladı, alakasız birşey olurdu anne öcü geliyor deyip kucağıma kaçardı, bir eğitim vereceksek bunun yolu korkutmak değil.
Küçükken illa bir macera yaşanıyor sanırımNe diosun?? beni 4 yasindayken kopek popomdan isirdi hatirliom hala:))) ama kopeklerden korkmam ozellikle..bazilari benim kdr buyuk onlardan tedrgin oluom.. ciwawalar oluo onlarda cok kucuk sevimsiz gelio.. labrador severim ama..
Benim oğlumda karanlıktan korkuyor birde benim sesimi duyunca korkuyor bir yerde yalnızsa annem gel diye seslensem bile korkuyor ağlayarak geliyor korktum diyor. Çocuklar çok farklı neyden korkacakları belli olmuyor..
anne baba korkuyorsa çocuğa korkmayı öğretmek veya anne baba şu yemeği yemiyorsa çocuğa yememeyi öğretmek son derece yanlış..
Yok hak verdim ben sana ama yanlışın farkında bile değil o anne.
Bir arkadaşım evdeyken eşim yavru köpek getirmişti çocuklarımız görsünler, sevsinler diye. Arkadaşımın oğlu sevmek istedi köpeği ve anneden öyle bir tepki geldi ki çocuk dondu kaldı. Karı koca köpekten deli gibi korkuyorlar ve farkında bile olmadan çocuklarını da öyle yetiştiriyorlar. Yaptığının yanlış olduğunu anlatınca hak verdi tabi ama senin öyle bir şansın olmamış malesef.
Cok yanlis haklisin.
Bir de polisle korkutanlar var.
Polise veririm seni
Polis geliyor kacalim vs.
Hepsi yanlis
İşte biz nereye kadar müdahele edebilirizki zaten. Arkadaşım da bana hak verdi ama uygulayacağını hiç sanmıyorum :) karışmamakla en doğrusunu yapmışsın çünkü bildiğini okuyacak.Şimdi diyorum acaba dönüp söylese miydim. Ama büyük ihtimalle düşündüğüm tepkiyi alacaktım..
Son zamanlarda da ses geliyor diyor sürekli korkutuyor bizide kulak iltihabından şüpheleniyorum ama öyle olsa ateş vsde olur sanırımYanlış bilmiyorsam 2 yaş civarı korku dürtüsü gelişmeye başlıyor. Korkmayacakları basit şeylere bile korktum diyebiliyorlar..
İri bir kurt köpeğimiz vardı bahçe kapısını açınca oda diğer taraftan geldi patilerini omzuma attı küçüktüm çok korktuğumu hayırlıyorum ama çok ta severdim
İkitane cins van kedimiz vardı tavuklarımız vardı hayvanlar ile iç içe büyüdüm korkmuyorumdum onlardan ama hayatında bir çok çocuk tek bir hayvana dahi dokunmadan büyüyor yabancı malesef
Bu ne kadar büyük bir eksiklik aslında
Son zamanlarda da ses geliyor diyor sürekli korkutuyor bizide kulak iltihabından şüpheleniyorum ama öyle olsa ateş vsde olur sanırım
bak şimdi aklıma geldi, küçük oğlum 2 yaşında, ben de daha korkumu falan yenememişim ölüyorum korkudan. mahallede 2 tane samoyed'i olan bir abi var, gezmeye çıkartmış. biz arabadan indik ve benim minnak koşarak köpeklere sarıldı. ya o an öldüğüm andı benimallahtan köpekler çok eğitimli hemen oturdular, ben de gittim mini mini okşadım ama ölüyorum tam o sıra yanımızdan geçen bir teyze "kızım ısırır o köpekler bebeği, bu ne sorumsuzluk" dedi yani zaten ben korkuyorum sağolsun teyze de üstüne kremayı sıkıp gitti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?