Köpekten korkmayı öğretmek!

anne baba korkuyorsa çocuğa korkmayı öğretmek veya anne baba şu yemeği yemiyorsa çocuğa yememeyi öğretmek son derece yanlış..

Ne diosun?? beni 4 yasindayken kopek popomdan isirdi hatirliom hala:))) ama kopeklerden korkmam ozellikle..bazilari benim kdr buyuk onlardan tedrgin oluom.. ciwawalar oluo onlarda cok kucuk sevimsiz gelio.. labrador severim ama..

Evet mutlaka öğrenecek doğal olarak ama bu şekilde çok insafsızca geliyor bana..
Abartıyorum belki.
Eşime dönüp ilk söylediğimde güldü bazı şeyleri abarttığımı düşünür örneklerle anlatınca hakverdi.

Benim oğlumda karanlıktan korkuyor birde benim sesimi duyunca korkuyor bir yerde yalnızsa annem gel diye seslensem bile korkuyor ağlayarak geliyor korktum diyor. Çocuklar çok farklı neyden korkacakları belli olmuyor..

Cok yanlis haklisin.
Bir de polisle korkutanlar var.
Polise veririm seni
Polis geliyor kacalim vs.

Hepsi yanlis

Yok hak verdim ben sana ama yanlışın farkında bile değil o anne.

Bir arkadaşım evdeyken eşim yavru köpek getirmişti çocuklarımız görsünler, sevsinler diye. Arkadaşımın oğlu sevmek istedi köpeği ve anneden öyle bir tepki geldi ki çocuk dondu kaldı. Karı koca köpekten deli gibi korkuyorlar ve farkında bile olmadan çocuklarını da öyle yetiştiriyorlar. Yaptığının yanlış olduğunu anlatınca hak verdi tabi ama senin öyle bir şansın olmamış malesef.

Nefret ediyorum cahil düşünemeyen insanlardan.

Ne diosun?? beni 4 yasindayken kopek popomdan isirdi hatirliom hala:))) ama kopeklerden korkmam ozellikle..bazilari benim kdr buyuk onlardan tedrgin oluom.. ciwawalar oluo onlarda cok kucuk sevimsiz gelio.. labrador severim ama..
Küçükken illa bir macera yaşanıyor sanırım

Oğlumu asla köpek korkusuna maruz bırakmam. Şimdiden bak hav hav köpek diyorum

İri bir kurt köpeğimiz vardı bahçe kapısını açınca oda diğer taraftan geldi patilerini omzuma attı küçüktüm çok korktuğumu hayırlıyorum ama çok ta severdim
İkitane cins van kedimiz vardı tavuklarımız vardı hayvanlar ile iç içe büyüdüm korkmuyorumdum onlardan ama hayatında bir çok çocuk tek bir hayvana dahi dokunmadan büyüyor yabancı malesef
Bu ne kadar büyük bir eksiklik aslında

Benim oğlumda karanlıktan korkuyor birde benim sesimi duyunca korkuyor bir yerde yalnızsa annem gel diye seslensem bile korkuyor ağlayarak geliyor korktum diyor. Çocuklar çok farklı neyden korkacakları belli olmuyor..

Yanlış bilmiyorsam 2 yaş civarı korku dürtüsü gelişmeye başlıyor. Korkmayacakları basit şeylere bile korktum diyebiliyorlar..

anne baba korkuyorsa çocuğa korkmayı öğretmek veya anne baba şu yemeği yemiyorsa çocuğa yememeyi öğretmek son derece yanlış..

Kesinlikle.
Ben korkuyor olsaydım geride dururdum ama hayvan sevgisinden mahrum etmek istemezdim.

Şimdi diyorum acaba dönüp söylese miydim. Ama büyük ihtimalle düşündüğüm tepkiyi alacaktım..

Şimdi diyorum acaba dönüp söylese miydim. Ama büyük ihtimalle düşündüğüm tepkiyi alacaktım..
İşte biz nereye kadar müdahele edebilirizki zaten. Arkadaşım da bana hak verdi ama uygulayacağını hiç sanmıyorum :) karışmamakla en doğrusunu yapmışsın çünkü bildiğini okuyacak.

Yanlış bilmiyorsam 2 yaş civarı korku dürtüsü gelişmeye başlıyor. Korkmayacakları basit şeylere bile korktum diyebiliyorlar..
Son zamanlarda da ses geliyor diyor sürekli korkutuyor bizide kulak iltihabından şüpheleniyorum ama öyle olsa ateş vsde olur sanırım

Çocukken sokakta oynarken ben de 2 3 defa kovalandım ama hiç korku olarak kalmamış.
İlk çalışmaya başladığımda işe gitmek için bir mezarlıktan geçerdim. En az 10 köpek.. Bir zaman sonra görmeye alışıp kapıda karşılamaya yol boyu geçirmeye başlamışlardı :)
Bir gün aralarına başka köpek karışmış onu kovalıyorlarmıs. Ama ben artık kelime-i şahadet getiriyorum. Yanımdan koşup gidince anladım.
Şimdi olsa o ortama dalar mıyım bilmem :)

bak şimdi aklıma geldi, küçük oğlum 2 yaşında, ben de daha korkumu falan yenememişim ölüyorum korkudan. mahallede 2 tane samoyed'i olan bir abi var, gezmeye çıkartmış. biz arabadan indik ve benim minnak koşarak köpeklere sarıldı. ya o an öldüğüm andı benim allahtan köpekler çok eğitimli hemen oturdular, ben de gittim mini mini okşadım ama ölüyorum tam o sıra yanımızdan geçen bir teyze "kızım ısırır o köpekler bebeği, bu ne sorumsuzluk" dedi yani zaten ben korkuyorum sağolsun teyze de üstüne kremayı sıkıp gitti..

Kucukken banada yapiyordu babannem. Kedi, kopek degil ama öcü böcü hikayeleriyle surekli korkutirdu beni. Herturlusu olmamasi gerek.

Kedi, köpekten korkutanlara bende gicik oluyorum. Bi defasinda bit kadar yeni yurumrye baslamis cocugunu geziren bir kadin gordum ve birde kedi vardi. Kediyi gorunce cocugun elinecakil taşı gibi birseyler verip "at pisiye kizim, afferin at kov onu" diyordu. Dayanamadim çıkıştım kadina. Ne dese begenirsin " kucucuk vocugun attigindan ne olacakmis" bu kadar beyin yoksunu birine ne anlatabilirsin? Sanki o cocuk buyumeyecek. Kaldi ki kendi halinde bir köşede duran hayvani niye rahatsiz edersin ee Allahin gerizekalisi.

Kırk yılın başı köpek sevecek olsan burnundan getiriyorlar teyzeler..
Valla ben çok özeniyorum şu sosyal medyada koca koca köpeklerle büyüyen çocuklara.
Ama evde besleyememek gibi bir huyum var. Kedi olabilir ama köpek anca bahçem olursa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…