• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpekten korkmayı öğretmek!

Benim anne babam da hiçbir şeyden korkutmadılar beni ben de çocukken bir köpeğin saldırısına uğradım. Belki doğruyu yapıyorlardır bilemezsiniz.

Benim anne babam da hiçbir şeyden korkutmadılar beni ben de çocukken bir köpeğin saldırısına uğradım. Belki doğruyu yapıyorlardır bilemezsiniz.
Korksaydınız uğramayacak mıydınız sizce? Köpekler kovalayacaksa siz kaçınca daha çok kovalar asıl

Korksaydınız uğramayacak mıydınız sizce? Köpekler kovalayacaksa siz kaçınca daha çok kovalar asıl
8 yaşındaydım, köpek yerde yatıyordu ben de başını okşadım sonra yüzüne baktım hav hav dedim kendimce köpekle konuşuyorum. Köpek birden sinirli havlamaya basladi ayaga kalkmamla o da kalkti harekete gecince kostum o da kostu terliklerim ayagimdan cikti oyle kostum sonra bir araba geldi o da koşmayı birakti. Şimdi de korkup koşmuyorum elbette ama annem babam keşke hep sevimli yüzlerini anlatmasaydi

bende de kelebek korkusu var. evet kelebek. bildiğiniz kelebek.

8 yaşındaydım, köpek yerde yatıyordu ben de başını okşadım sonra yüzüne baktım hav hav dedim kendimce köpekle konuşuyorum. Köpek birden sinirli havlamaya basladi ayaga kalkmamla o da kalkti harekete gecince kostum o da kostu terliklerim ayagimdan cikti oyle kostum sonra bir araba geldi o da koşmayı birakti. Şimdi de korkup koşmuyorum elbette ama annem babam keşke hep sevimli yüzlerini anlatmasaydi
Son cümleniz bir köpek sever olarak beni çok irite etti, köpekler hep sevimlidir.
Yatan, uyuyan köpeklere asla yaklaşmam ben. Uyandırılınca ya da rahatsız edilince kızabilirler tabi ki. O köpeğin de size gerçekten saldırası olsaydı peşinizi bırakmazdı. Aileniz eksik uyarmış sizi, bu durumda korkutmaya gerek bile yok çocuğu uyarmak yeterli.

Her şeyi uç noktalarda yaşamak zorunda mısınız?
İlla ya korkuyu ya aşırı sevgiyi mi öğretmelisiniz?
Hayvan sevgisi aşılanıp olabilecek kötü durumlar da anlatılabilir. En basiti bir köpeği sevmek istediklerinde köpek kuyruğunu sallamıyorsa dokunmamasını söylemeniz önemlidir. Özellikle yemek yerken sokak hayvanlarına yaklaşılmaması, çok aç oldukları için yemeğini korumak istedikleri belirtilebilir.

Ben de cok korkarım kedi köpekten.kedi üstume atlar, köpek havlar diye.çocukken 3 köpek kovalamıstı da...ama kızım tam bir kedi hastası youtube dan kedi bakımıyla ilgili video açıp izliyor.kedi gördügünde bir hoş oluyor.muhtemelen 5-10 seneye bir kedimiz olacak :))

Ben korktugum icin sokakta yolumu degiştiririm hep ama kızıma bak köpek var diyerek degil de gel şuradan da yürüyelim ay şu yola gecelim diyerek.insanlar korkabilir , çoçuğunu da sakınmak istemesi çok dogal.ama belki bunu yapma yöntemi uyarırken kullandıgı kelimeler yanlıştır

Kopeklerin inanilmaz sevildigi ve herkesin kopek sahibi oldugu bi ulkede yasiyorum.
Herkes kucuk cocuguna yabanci kopeklerden korkmayi ogretir.
Kayinvalidemin 3 kopegi var ve oglum ilk dogdugundan beri kendi kopekleri disindaki kopeklerle muhattap ettirmez.
Oglum cok kucukken biz ziyarete gittigimizde kopeklere agizlik takardi.
Yemek yerlerken asla yanina yaklastirmaz cocuklarimi mesela, onun kopekleri yemek yerlen rahatsiz edilince cok hircin oluyorlar.
En evcili bile bir anda cocuga saldirabilir.
Huyunu suyunu bilmediginiz hayvanin yanina cocuklarinizi yaklastirmayin.

Lisede arkadaşımın haberi yok evine gittik omzunda iki tane kedi içeri girince ben bayılmışım o dereceydi fobim istanbula evlendim geldim nereye gitsem kedi eşim de huzursuz olmaya başladı artık hani ben gözüm sürekli etrafta olunca eşimin desteğiyle biraz atlattım artık yanına gelince tepki vermiyorum birde kizim çok etkileniyor ben terapi alicam bu fobim için siz de alın çok faydalı olduğunu söylüyorlar siz iyi olunca belki kiziniz da korkmadan yaklaşır
Bir gun carsiya cikmistim geri dondugum de binaya girdim baktim tam benim kapimin onun de kedi uzanmis hemen geri disari ciktim cunku dusundum pist dersem mecbur benim yanimdan gecicek o yuzden geri ciktim asagida oturdum kedinin kendiliginden cikmasini bekledim o kadar yani

Anneliğin içgüdüsel kısmına biraz güvensek mi artık ne?
Pedagoji uçsuz bucaksız bir alan ve dinlediğimiz iki pedagog, okuduğumuz üç kitap, zamanın modern genellemeleri bu bilimin ucuna bile yaklaşamaz.
Yeryüzünde kaç çocuk varsa o kadar pedogojik yaklaşım vardır, unutmayın.
Ben de şimdi yeni nesil annelerin engin bilgisine bağlı sabit fikirliliğinden korktum ne yalan söyleyeyim.

Back
X