• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpekten korkmayı öğretmek!

Kucukken banada yapiyordu babannem. Kedi, kopek degil ama öcü böcü hikayeleriyle surekli korkutirdu beni. Herturlusu olmamasi gerek.

Kedi, köpekten korkutanlara bende gicik oluyorum. Bi defasinda bit kadar yeni yurumrye baslamis cocugunu geziren bir kadin gordum ve birde kedi vardi. Kediyi gorunce cocugun elinecakil taşı gibi birseyler verip "at pisiye kizim, afferin at kov onu" diyordu. Dayanamadim çıkıştım kadina. Ne dese begenirsin " kucucuk vocugun attigindan ne olacakmis" bu kadar beyin yoksunu birine ne anlatabilirsin? Sanki o cocuk buyumeyecek. Kaldi ki kendi halinde bir köşede duran hayvani niye rahatsiz edersin ee Allahin gerizekalisi.

Keşke biraz büyükçe taşı siz atsaydınız ona.. Nasıl bir duygu diye sorsaydınız..

Belki sadece oyun oynuyorlardı. Biz de kızımla yakalamaç oynuyoruz babası arkadan bağırıyor Anne geldi kaç kaç diye.

Bugün de kızımı köydeki bir horoz kekelemiş :D korkmamış kızım kanadından tutmuş sonra horozu ama Allah esirgesin gözünü de çıkarabilir başka türlü zarar da verebilirdi. Ben de bundan sonra kaçması gerektiğini söylerim görsem. Ne var ki bunda.

Annem serçe görse kaçacak derecede tüm hayvanlardan ölümüne korkar. Ne yapmış ne etmiş bana bu korkuyu miras bırakmamış. Buradan kendisine teşekkür etmek istiyorum :anne:

Çocuğa korkuyu aşılamadan temkinli davranmayı öğretmek de gerekiyor ama bi yandan. Misal benim kızım hayvanlı evde büyüdüğü için yolda tasmasız gezen pitbull’u sevmek istiyor (evet mahallemizde böyle bi köpek var, eğitimli ve uysal). Yine de saldırgan olabilecek bi köpeğin üstüne atlamasını önlemek istiyorum. Azıcık gözlem yapmasını, insanların ve hayvanların vücut dillerini anlamasını istiyorum. Monologlarım (bebe henüz konuşamıyor ama anlıyor) şu şekilde:

- Hayvanlara saygı göster
- Yaklaşmadan önce bi bak bakalım arkadaş canlısı mı
- Hani sen bazen dokunulmaktan, sevilmekten hoşlanmıyorsun ya, belki o da hoşlanmıyordur
- Eğer sevilmek istemiyorsa, zorlama

Huyunu suyunu bilmediğim hayvanlara ilk dokunan olmaktan hoşlanmam. Misal köpekse önce gelsin bi beni koklasın, tanışalım. Bana kanı ısındıysa dokunurum. Israrcı olmam. Korkudan değil de saygıdan böyle davranıyorum. Çocuğum da benim gibi olsun isterim.

Valla ben de cok korkuyorum butun hayvanlardan kustan bile korkuyorum maalesef hele de kedinin oldugu ksldirim da bile yuruyemem esim cok kiziyor bana ama elim de degil ve maalesef ben cok korktugum icin kizim da cok korkuyor keske yalniz hayvanlardan olsa korkum karanliktan da korkuyorum gecenler de bir aile dostumuz bir adam vardi annem beni aradi adamin intihar ettigini soyledi kendini asmis kac gecedir aklima geliyor beni hemen korku sariyor asilmis hali gozumun onune geliyor cok korkuyorum of ya kac yasin da kadinim ama elim de degil maalesef

Kopek bence yine iyi. "Boyle yaparsan Allah kizar" diye korkutan anne gordum ben. Bir de bunu yapan cocugun gercek annesi olmaya da bilir. Genelde cocuklari kotu egiten veya yediren gercek anne degil de diger akrabalar/cevre oluyor, cok sallamadiklari icin. Bir de diger insanlara duyabilecekleri sekilde soylenmek bence iyi bir hareket degil. Siz bir yanlis yaptiginizda size yaninizdan gecerken bir kadin laf atsa ya da kocasina sizinle alakali bir sey soylese hosunuza gitmeyebilir.

geçen gün misafirliğe gittik baya kalabalıktı çocukta çok vardı e doğal olarak ses çıkarıyorlar. kadının biri sessiz olun yoksa doktor gelip iğne vuracak dedi ben şok.

Çok haklisiniz bende bugün kadının biri susmuyorlar diye arka bahçede cadı var dedi çocuklara sinir oldum

tanıdığım biri değildi malesef. kaç çocuğun annesi var biri de ağzını açıp bişey demedi. içlerinde benim çocuğum olsaydı susmazdım ama

Ben sizin de çocuğunuz var sandım.
Ama ben çocuktan önce de susamazdım böyle ortamlarda. En azından o kadın anlamasa da öğrenmesi gereken anneler arkadan gelebilir.
Bazı kadınlar bir hareket beklerler tepki göstermek için. Pasif olabiliyorlar..

Ben sizin de çocuğunuz var sandım.
Ama ben çocuktan önce de susamazdım böyle ortamlarda. En azından o kadın anlamasa da öğrenmesi gereken anneler arkadan gelebilir.
Bazı kadınlar bir hareket beklerler tepki göstermek için. Pasif olabiliyorlar..
kesinlikle haklısınız da bence yeri değildi çünkü eşimin amcasının ölüm yıl dönümü için okuma yapılıyordu.

Bu korkutmalar tabıkı de hoş degıl.
Bıraz daha büyüdüğünde o çocuk tek basına sokakta kopekle karşılaşınca otomatikman korkacak. Halıyle kaçamaya başlayacak ve kaçtığı ıcın kopek bunu kovalayacak. İlerisini düşünmeden o an ıcın söylüyor anneler. Biz kadınlar halbukı ınce düşünürüz degıl mi. Lafa gelınce evet öyle çoğu kadın.
Karanlıktan korkutunca çocuk odasında tek basına yatmıyor dıye kızarız asıl sebebı o anne baba olur ama bılmez. Igneyle korkutunca doktordan korkar vs vs.

Korkutmak nedır ya neden korkutulur çocuklar bılmıyorum. Anlam veremıyorum.
Bırde uyumayan küçük bebeğe de uyusun diye bı yere vurulur bılmem kim gelıyor dıye korkutulur sonra gece çığlık çığlığa uyanır bu çocuk.
Garıp garıp haller.

Cocuguna evcil hayvanlardan uzak durmasi gerektigini ogreten anne dupeduz cahildir. Acimaktan baska bir sey gelmiyor elimden. Zavallilar. Korkutmak yerine biraz hayvan sevgisi asilasalar, hayvanlarla ic ice buyutseler de buyuduklerinde ruhsal acidan saglikli bireyler olarak toplumda yerlerini alsalar.

anne baba korkuyorsa çocuğa korkmayı öğretmek veya anne baba şu yemeği yemiyorsa çocuğa yememeyi öğretmek son derece yanlış..

Çok doğru, kızım küçükken en sevmediğim sebzeleri pişirirken içim dışıma çıkmasına rağmen mmmm ne de güzelmiş kızımın ağzına layık deyip yediriyordum.

Kızımın okulunun yolunda bolca köpek var.. sabahları çok neşeli de olmuyorlar haliyle..
Eşim götürdüğünde kızım korkuyormuş çünkü babası da korkuyor.. aynı yoldan benimle geçerken hiç oralı olmuyor bile.. öğretmeye gerek bile yok sizin duruşunuzu taklit ediyorlar..

Benim de hoşlanmadığım bi durum var.. sahipli köpekleri sevdirip hayvan sevgisi aşılayayım diyip sokak köpeğine kedisine çocuğun yaninda tekme atan tipler.. ayrımcılık öğretiliyor resmen..

Ama kendi çocuğuna ne öğretir karışamıyorsunuz..

Çocukları korkak yetiştirmemek lazım. Bende acayip korkarım köpekten. Oğlum 3 yaşında acayip bir sevgisi var. Görünce oksar sever. Ama işi biraz fazla büyüttü sokakta gezen koca köpekleri koşup sevmek istiyor.Geçen yaz bir çocuğa saldırdılar bizim burda. Korkutmadan nasıl anlatabilirim ki acaba. Her köpeğe dokunup sevilmeyeceğini söylüyorum ama anlamıyor. Bu nedenle korkutmak mı gerekli acaba diye düşünüyorum şu sıralar.

Yeni trend bir baskasinin anneligini elestirmek.
Sizi ilgilendirmez. Hem de zerre ilgilendirmez.
Her anne evladinin iyiligini dusunur.
Dogru ya da yanlis bir sekilde. Sizi cok rahatsiz ettiyse yakininizsa ve elestirilerinizin dogrulugundan eminseniz uzman kitaplari onererek kisiyi dogruya iletmeye calisabilirsiniz. Eyleme dokmeyecekseniz sikayet de etmeyeceksiniz.
Herkes psikolog herkes super anne....

Bencede sizi hicmi hic ilgilendirmez siz cok mu mukemmelsiniz.kopekten korksun cocuk cunku o kopek isirabilir korksunki yaklasmasin bende kopek ten korkarim ve kizimada kopekten uzak durderim.fakat karanlik ocu vs...cok karsiyim.asla onlarla korkutmam kizim anne isigi kapat diye aglar hatta korkmak ne demek...

Back
X