• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpekten korkmayı öğretmek!

Ne saçma sapan insanlar var. Benim annem korkutmak yerine sevmeyi öğretirdi. İyiki de öyle yapmış, sağolsun.

Valla ben de cok korkuyorum butun hayvanlardan kustan bile korkuyorum maalesef hele de kedinin oldugu ksldirim da bile yuruyemem esim cok kiziyor bana ama elim de degil ve maalesef ben cok korktugum icin kizim da cok korkuyor keske yalniz hayvanlardan olsa korkum karanliktan da korkuyorum gecenler de bir aile dostumuz bir adam vardi annem beni aradi adamin intihar ettigini soyledi kendini asmis kac gecedir aklima geliyor beni hemen korku sariyor asilmis hali gozumun onune geliyor cok korkuyorum of ya kac yasin da kadinim ama elim de degil maalesef
Ama çok kötü bir miras bırakıyorsunuz evladiniza aşırı derecede kedi fobim var ama kizim bayılıyor kedilere kaç kere yanına gelince kedi kanım cekildi ama hiç tepki vermedim çünkü ben çok zorlaniyorum kizim da yaşasın istemedim sizde deneyebilirsiniz en azından

Benim anneme göre köpek ısırır kedi tırmalar kuş gagalar; bizi böyle büyüttü. O yüzden de anne evinden çıkıp üniversiteye kendi evime gider gitmez kedi görgüsüzü oldum şimdi evde beş buçuk kedim var (biri part time sokak kedisi). Hadi annemin zamanında hayvan sevgisinin medeniyet mutluluk belirtisi olduğu çok yaygın bilinmiyordu da şimdi bir annenin çocuğuna hayvan korkusu aşılaması kabul edilebilir birşey değil. Kardeşimin karısının kedi fobisi var buna rağmen çocukları hayvanlardan korkmayı öğrenecek diye aklı gidiyor çocuklar onun gibi olmasın diye uğraşıyor yazık

Valla ben de cok korkuyorum butun hayvanlardan kustan bile korkuyorum maalesef hele de kedinin oldugu ksldirim da bile yuruyemem esim cok kiziyor bana ama elim de degil ve maalesef ben cok korktugum icin kizim da cok korkuyor keske yalniz hayvanlardan olsa korkum karanliktan da korkuyorum gecenler de bir aile dostumuz bir adam vardi annem beni aradi adamin intihar ettigini soyledi kendini asmis kac gecedir aklima geliyor beni hemen korku sariyor asilmis hali gozumun onune geliyor cok korkuyorum of ya kac yasin da kadinim ama elim de degil maalesef

Yalniz bu her olaydan bu derece etkilenip korkmak cok saglikli degil, bir psikologa gittiniz mi?

Korkutarak eğitmek doğru değil.
düzgün bir sekilde gercekleri ve bazi riskleri anlatmak gerek.

Aslında haklısınız ama ben kadına da hak verdim ya. Kadın köpekten korkuyorsa kaçmak istemesi normal. Yanlarına geldiğinde korkudan kendini yola atsa allah korusun çocuğu da yanında. Korktuğu ve uzaklaşmak istediği için çocuğuyla böyle oyun tarzı söylemek istemiş olabilir.

Yalniz bu her olaydan bu derece etkilenip korkmak cok saglikli degil, bir psikologa gittiniz mi?
Karanlıktan çok korkarım ben de. Sebebini bilmiyordum sonradan annemden öğrendim komşunun oğlu karanlık bir odaya koyarmış beni, diğer taraftan da kapıyı tutarmış çıkamayayım diye. Annemler engel oluyormuş hep ama olamadıkları zamanlar da olmuş. Ben hatırlamıyorum fakat bilinçaltıma yerleşmiş işte. Psikolojik kaynaklı oluyor bu sorunlar

Ama çok kötü bir miras bırakıyorsunuz evladiniza aşırı derecede kedi fobim var ama kizim bayılıyor kedilere kaç kere yanına gelince kedi kanım cekildi ama hiç tepki vermedim çünkü ben çok zorlaniyorum kizim da yaşasın istemedim sizde deneyebilirsiniz en azından
Haklisiniz ama is isten gecti maalesef kizim cok korkuyo ben de kendime cok kiziyorum bunun icin sizi tebrik ederim cocugunuza korkunuzu belli etmediginiz icin

Belki bir çok kişi kendi çocuğu sana ne diyecek ama resmen sinir oldum.
Öğle yemeği paydosunda işyerinin yakınındaki avm den çocuğuma bir şey almak için eşimle gittik. Avm ile aramızda sadece bir cadde kalmıştı. Önümüzde de yanında 2-3 yaşlarında kızı olan bir kadın gidiyordu.
Karşıya geçerken (galiba koşması için ) kızına gülerek "köpek geliyor kaçalım kaçalım" diye tempo tutuyordu. :KK34:
Çocuk da katılıyor tabi güya oyun ya..
Resmen daha korku bilmeyen çocuğa köpekten korkmayı öğretiyor. :sinirli:

Ben evde oğlum karanlıkta saklansa bile gel gidelim karanlık burası demem. Eşimi de uyarırım. Henüz böyle korkuları yok.
Bir arkadaşım çocuğu odalarda yaramazlık yapmasın diye böyle yapa yapa 1 yaşına gelmeden karanlıktan korktuğunu anlatmıştı. Anneler bilir 1 yaşındaki bebek korkuyu bilmez..

Kadın köpekten korktuğu için normal geliyor belki bu yaptığı ama yolda yürüyoruz diye kadına dönül bir şey demedim. Zaten desem kesin "size ne çocuk benim" derdi.
Eşime söyledim sadece yanından geçerken. İçimde kaldı..

Bizim babaanne de köpekten korktuğu için oğlumu öyle şartlandırmıştı. Bu durumu düzeltmek yıllarımı aldı. Gerçekten yanlış ...

Ama iyi de köpek var köpek var ? Çocuğa korku aşılamayalım derken, oldu ki bir Pitbull ile karşı karşıya kaldı.
Çocuk onu masum güzel bir şey sanırken uzaklaşacak mı ? Uzaklaşsa bile yakalanır zaten demek istediğim en azından bir bağırması çığlık atması bile neticeyi değiştirir.
Bu biraz da bilinç ile alakalı, her anne bu kadar bilinçli değil. Ailesinden gördüğü kültür, davranış herkesin farklı çünkü. Nasıl bir psikoloji ile yaklaşıldığını aileniz size öğretmiş olabilir ama o kadının öyle bir durumu olmamıştır mesela. Psikolojiden anlamıyor olabilir, eleştirmek yerine öğretseydiniz, madem o kadar dert ettiniz bunu.
Bunun için suçlamak gövde gösterisi yapmak gibi geliyor bana. Bence sizi ilgilendirmez, ortada tehlikeli abes bir durum yok çünkü.

Haklisiniz ama is isten gecti maalesef kizim cok korkuyo ben de kendime cok kiziyorum bunun icin sizi tebrik ederim cocugunuza korkunuzu belli etmediginiz icin
Lisede arkadaşımın haberi yok evine gittik omzunda iki tane kedi içeri girince ben bayılmışım o dereceydi fobim istanbula evlendim geldim nereye gitsem kedi eşim de huzursuz olmaya başladı artık hani ben gözüm sürekli etrafta olunca eşimin desteğiyle biraz atlattım artık yanına gelince tepki vermiyorum birde kizim çok etkileniyor ben terapi alicam bu fobim için siz de alın çok faydalı olduğunu söylüyorlar siz iyi olunca belki kiziniz da korkmadan yaklaşır

Ama iyi de köpek var köpek var ? Çocuğa korku aşılamayalım derken, oldu ki bir Pitbull ile karşı karşıya kaldı.
Çocuk onu masum güzel bir şey sanırken uzaklaşacak mı ? Uzaklaşsa bile yakalanır zaten demek istediğim en azından bir bağırması çığlık atması bile neticeyi değiştirir.
Bu biraz da bilinç ile alakalı, her anne bu kadar bilinçli değil. Ailesinden gördüğü kültür, davranış herkesin farklı çünkü. Nasıl bir psikoloji ile yaklaşıldığını aileniz size öğretmiş olabilir ama o kadının öyle bir durumu olmamıştır mesela. Psikolojiden anlamıyor olabilir, eleştirmek yerine öğretseydiniz, madem o kadar dert ettiniz bunu.
Bunun için suçlamak gövde gösterisi yapmak gibi geliyor bana. Bence sizi ilgilendirmez, ortada tehlikeli abes bir durum yok çünkü.
Iste bu çok güzel bir cevap olmuş aynen dediginiz gibi benim kizim da şimdi farkında anlattım sürekli ama 2 3 yaş aralığında düşün yolda kedi köpek ne görse kucaklamaya uğraşıyordu tabi ki engel oldum olucam da bilemem ki ısırabilir yada atiyorum çengelköy de kedileri sevin asla zarar vermezler ama sokakta belli olmuyor tırmalıyor bazısı arkadaşımın oğlu sokakta severken kediyi patisi gözüne gelmiş uzun zaman uğraştılar malesef bende şimdi kızıma anlatıyorum ger gördüğümüz hayvani sevemeyiz anne babadan izin alman gerek şimdi bizde mi cahiliz anlamadim gitti

Çocuk yetistirmek de hayatın bir parçası, proje gibi olmuyor.
Her an her olayi düşünüp tartamiyorsunuz.
O an öyle gelişmiştir mesele, ötesini berisini düşünmemistir belki de.
Benzer bir durumda mudahaleye ugrasam cok sinirlenirdim. Ortada istismar gibi bir durum yoksa insanlarin aile iliskilerine mudahale edilmesini dogru bulmuyorum.

İleri boyutta böcek fobim var. Ama çocuklarıma çaktırmamaya çalışıyorum.
Millet fareden yılandan korkar,bense uğur böceğinden tırsıyorum.
Eski evimin olduğu yerlerde kafam kadar çekirgeler vardı. Yazın uçuşurlardı sağda solda.
Korkudan balkona çıkamıyordum. 6.kata kadar geliyolardı.
Etrafımda 500 kişi de olsa çığlık çığlığa kalıyorum istemsiz.
Çocuklar anlamasın diye bahçede böcek falan görünce "ayy ne tatlı eki eki eki ihi ihi" diyorum da içim hopluyor halbuki. Büyük kızım rol yaptığımı anlıyor artık tabi :110:

Ben de parkta çocuklar oynarken etrafında dolanan köpeklere hoşt hoşt yapan anneler gördüğümde aynı siniri hissetmiştim. O köpeğin umurunda bile değilsiniz, böyle model olunur mu çocuğa?!

Bir yandan da küçük çocukların köpeğe sarıldığını falan görüyorum, böyle güzel bir sevgiyi nasıl mahrum ederler anlamıyorum.

Ufacık çocuk bir pitbull ile nasıl yalnız kalabilir? Kaldı ki öyle oldu, köpeğin saldıracağı varsa zaten saldırır o çocuğun kaçma kurtulma durumu olmaz. Korksa da yaklaşsa da yakalanır yani.

Gövde gösterisi diyorsunuz da bu sokaklardaki canlarımıza şiddet uygulayan insanlar onlara karşı nasıl bir ön yargıyla büyütülüyor bir düşünün derim

Bencede sizi hicmi hic ilgilendirmez siz cok mu mukemmelsiniz.kopekten korksun cocuk cunku o kopek isirabilir korksunki yaklasmasin bende kopek ten korkarim ve kizimada kopekten uzak durderim.fakat karanlik ocu vs...cok karsiyim.asla onlarla korkutmam kizim anne isigi kapat diye aglar hatta korkmak ne demek...
Biraz bilinçli biri olsaydınız böyle olmazdı.

En nefret ettiğim şey çocukların hayvanla.korkutulmasi ileriki yaşlarını hiç düşünemiyorum malesef küçücük bir karıncayi bile sevmeyi ogretmeliyiz etmeyi değil merhametli olmayı ogretmeliyiz sevmeyi ogretmeliyiz korkmayı korkutmayi degul

Köpek var köpek var ? dediğiniz Pitbull cinsi köpekler de diğer köpeklerden farksız.Nasıl yetiştirilirse o şekilde davranıyor. Hayvanları saldırganlaştıran bizleriz . Bunu belirtmek istedim.

Çocuğum yok bilmiyorum ama genellikle annelerin çocuklarını kendi korkularıyla veya zevkleriyle yetiştirip;

Ayy benim cocugum köpekten korkar (halbuki kendisi) , Ayy o yemegi o hiç begenmez(yine kendi zevki)

Böbürlenmesinden de nefret ediyorum bunu da ayrıca belirtmek istedim.

Konuya gelince de konu sahibi düşüncenizde sonuna kadar size katılıyorum , ama maalesef ki herkesin cocuguna kimse karısamıyor:-)

Back
X