köprüden önce son çıkış

Eger oradaki şartlar iyiyse düsünürüm. Ama benim arkadasim 16 saatlik yola gelin gitti cok sorun yasadi ne cevresi vardi ne arkadasi kaynanasiyla takilmaktan gina gelmiş kiza ariyordu dertlessiyordk. Gitmeden once boyle seyler olacagini bilmiyordum dedi. Ne olursa olsun cevreni hemen yapmadign surece yanliz kalabiliyorsn iyi dusun karar ver bu cok onemli bir karar.

Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.
Erkek olarak böyle düşünüyor, ya bayan olarak sen nasıl yapacaksın
Oraların kültürüne uyum sağlamak zor, üstelik kızlar daha zorlanıyor
Erkek başka yerde yapamazsa kadın nasıl yapacak

Ben de ailenizin bir bildigi vardir diye dusunenlerdenim .iyice dusunun ,pisman olabilirsiniz ve uzulebilirsiniz sonunda.

Ailem arkamda. Boşanalı 5.5 yıl oldu. Çoook mutluyum. Kimseyi sırtımda taşımak zorunda değilim. Bu arada bir de benim yanımda farklı dil konuşuyorlardı sürekli. Acayip gıcık oluyordum.
Farklı dil konuşmasalar olmaz zaten, incelik yok bazı insanlarda

O geri döner ama sen dönme

Sen annen baban değilsin. Onların hayata bakışı, beklentileri farklı, senin farklı. Aşk önemli evet, ama evlilikte aşktan önce gelen şeyler var. Evleniceğin adam nasıl? Kıskanç, baskıcı, kontrolcü, anneci, kolay öfkelenen, sabırsız, ve bencilse koşarak uzaklaş, bu özelliklerin tam tersiyse dört elle sarıl sakın bırakma! Ana baba lafıyla olmaz o işler, seviyor ve güveniyorsan ilişkine sahip çık. Ailende bunu görünce zamanla herşey olur.

Herkes gordugunu soylemis
Herkes sorfugunun cevabini vermis fikrini ...hatta yasadiklarini anlatmis...tek tek okumadim ama...durum ortada net...sen kendi yazfiklarini okuyormusun....neyi bekliyosun ki...seninle birlikte degil ailesi ailesi ...cokpisman olursun ilerde...

Aile onayi olmadan evlenirsen her sorun yasadiginda “ailem hakliymis “ diyeceksin.
Ve ailen icn ayrildignda baskasiyla evlendgnde yine en kucuk sorunda “ keske ailemi dinlemeseydim “ diyeceksin.

Sorunsuz evlilik Yok onemli olan sabir ve anlayis gosterebilmek.. bu ozellikleri bu kiside görebiliyorsan ayrilma ailen zamanla ikna olur ztn ( sakın kaçma ).

dini acidan bakinca evet ailenin onayini almak cok onemli.

mantik acisindan bakinca, esinin ailesi ailenin razi olmadigini, gonullerinin kirik oldugunu dusunurse daha cok sahipsiz gorup uzerine gelebilirler.

ya da senin ailen bizi istememisti deyip, iclerine kini atip ilerde acisini cikarabilirler.

esin ve ailesi anlayisli ise o baska tabi

bu arada herkes guneydogu falan demis ama ic anadolu, karadenizdeki aileler de guneydogudan beter.
her bolgede iyi insan var kotu insan var.

Şuraya yazıyorum. Blöf yapıyor ve geri dönecek. Gerekirse ömrünüzün sonuna kadar bekar yaşayın ama bu kadar bencil bir adam ile evlenmeyin. Eğer o geri döndüğünde siz de bir adım atarsanız çok fazla taviz vereceksiniz.

canım aileni dinleme demm ama bende eşimle farklı kültürüz ama cok ıyı anlasıyoruz benımde aılem karsı cıktı basta ama ben dırendım ve annem aılem benden cok sevıyorlar he aılelere gelınce gerektıkce gorusuyorlar gerek yok cok samımı olmalarına onemlı olan benım anlasmm o dengıyı kurucak ıkınız sınız unutma mutlu olmana bak aılenı ıkna et derım guzel sekılde hakkında hayırlısı :)

28 sayfayı okuyamıyorum
bana en can alıcı nokta kendisini güneydoğudan başka bir yerde "dışlanmış" hissetmesi geldi
neden öyle hissediyor???

bu soruya cevap verildiyse, cevabı bilen yazabilir mi?
Yaşadığı yerin siyasi görüşü dolayısıyla insanlar benimsemiyor bu kişileri. Her horoz kendi çöplüğünde öter misali ve horoz ötmeyi seviyorsa işi var anlayacağınız. Ben siyaset konuşmamayı öğrenmiştim konuşmazdım. Ama bu bir baskı yaratmıyor değil.

Geç kaldık bunun için.

Bakın siyasi görüş anlamında siz birşeyler söylemeye kalksanız ne olurdu acaba..
En azından yaşanan terör olayları hakkında konuşsanız ne olacak,belkide anında sizi susturmaya çalışacaklar..

Insanin esiyle siyasi görüsü mehzepi ayni olmali. Bambaska bi ülkeden biriyle evlenir mutlu olursunda kendi insanindan ayri mehzep ayri siyasi görüste oldu mu olmuyor iste. Malesef cok kez karsilastim vu durumla yakin cevremde

Bakın siyasi görüş anlamında siz birşeyler söylemeye kalksanız ne olurdu acaba..
En azından yaşanan terör olayları hakkında konuşsanız ne olacak,belkide anında sizi susturmaya çalışacaklar..
Bir keresinde böyle polemik yaşamıştım. Bir arkadaşıyla. Çok da yorum yapmamıştı.

Nasıl güzel de öğüt veriyorsunuz aileni dinleme nedir Allah aşkına tutumuzu çok yanlış buldum. Aileler eğer karşı çıkıyorsa emin olun bizim görmek istemediklerimizi gördüğü için sizin eşiniz anlayışlı olabilir ama konu sahibinin sevdiği kişi bakalım anlayışlı mı yada ailesi lütfen yorum yaparken sadece yazmak için yazmayın.

ben aileni dinleme yazmadım biraz daha anlarak okuyun bence siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…