Evet gitmesi gereken benim. Ona göre.
Şu cevaptan sonra ailenizi dinleyin derimKendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.
Fedakarlık yapması gereken benmişim kafasına geldim yavaş yavaş. Hiç birşey de toz pembe değil. Seviyorum sadece.Erkeklerin bencilliklerini bu kadar rahat meşrulaştırmalarına sinir oluyorum. Sizin orada dışlanmış hissetme ihtimaliniz hiç konuşuldu mu? Güneydoğuda genel olarak aileler çok müdahaleci. Ve gelinlerden beklentileri çok yüksek. Siz bunlarla başa çıkabilecek misiniz? Herşeye toz pembe bakıyorsunuzdur bu dönemde. Ailenizle oturun konuşun. Neden çekindiklerini, korktuklarını anlatsınlar size. Bence iki aileden uzakta yepyeni bir şehirde hayat kurun.
Siz ne istemiyorsunuz peki? sizin istemediğiniz bişey yok mu? Zaten müstakbel eşiniz, kimin koşullarına göre yaşanacağını bu evlilik eğer olursa hayatınızın kimin istekleri ve beklentileri doğrultusunda yaşanacağını açıkça belli etmiş.. İşiniz zor yani böyle bi insanla yol yakınken dönün ailenizi de üzmeyin.Farklı bir yerde yaşamak istemiyor.
Ben sivastayım. Kamudayım devam edebiliyorum işime. Güneydoğunun en büyük şehiri. Sadece burda yaşamak istiyorum dedi.Şuan hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Siz sevgilinizin memleketinde işinize devam edebiliyor musunuz?
Eşinizin memleketi büyükşehir mi?
Ana babama yakın oturmak istiyorum dedi mi?
Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.
Sağolun.Siz ne istemiyorsunuz peki? sizin istemediğiniz bişey yok mu? Zaten müstakbel eşiniz, kimin koşullarına göre yaşanacağını bu evlilik eğer olursa hayatınızın kimin istekleri ve beklentileri doğrultusunda yaşanacağını açıkça belli etmiş.. İşiniz zor yani böyle bi insanla yol yakınken dönün ailenizi de üzmeyin.
Bu şekilde dayatması hoş değil ama erkek ailesine çok yakın olmamak şartıyla yaşanabilir. O şehirde güzel insanları sıcakkanlı.Ben sivastayım. Kamudayım devam edebiliyorum işime. Güneydoğunun en büyük şehiri. Sadece burda yaşamak istiyorum dedi.
Fedakarlık yapması gereken benmişim kafasına geldim yavaş yavaş. Hiç birşey de toz pembe değil. Seviyorum sadece.
Onun memleketinde onun kültürü baskın tabi bizim buralarda da benim ki baskın. Çoğunluk neyse o bilirsiniz. Ortası olsa bağlantımız olmayan bir yerde neden yaşayalım diyor.Aileni dinle diyorum. Pisman olacaksin. Evlenirsen gel yaz buraya.
Bende evlenip farkli şehre gittim. Bunun sebebi eşimin işiydi, kesinlikle sehir takintimiz yok.. Amma "kendi külturumde yaşamak istiyorum" demek bambaska birsey. Baskı altinda kalacaksin ve esinin ailesiyle fazla yuzgoz olacaksin gibi geliyor bana.
Sizde mi benzer birşey yaşadınız?uzun uzun anlatmak isterdim başımdan geçenleri ama ;
Ailenizi dinleyin.
Aileler hep haklı çıkıyor.
Sevgilinize güvenselerdi direk istemiyoruz demezlerdi.
Sizin şu an “ Seviyorum” diyerek perdelediğiniz herşeyi onlar görüyor.
İç Anadolu ve güneydoğu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?