- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
Çevremde sorun yaşamayan insanlar var farklı yerlerden bir araya gelip. Ben ne yaşarım onu bilmiyorum.
Biz trakya ve güneydoğu anadolu, hiç de sorun yaşamadık. :)
Biz trakya ve güneydoğu anadolu, hiç de sorun yaşamadık. :)
Çevremde sorun yaşamayan insanlar var farklı yerlerden bir araya gelip. Ben ne yaşarım onu bilmiyorum.
Peki sen onun kulturunde yapabilirim diyor musun?Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.
Ben doğuluyum eşim karadenizli bizde sorun yaşamadık memleketlerden dolayı. Ama bu konuda bence sıkıntı eş adayının direk bencilce benim şehrim, benim ailem, benim örfüm demesi
Ben dört yıl yaşadım orda. Ama ailesi ile bir bağlantım filan olmadı. Şimdi herşey çok daha farklı.Peki sen onun kulturunde yapabilirim diyor musun?
Bir de bu sebep bana cok samimi gelmedi acikca ailemin yaninda olmak istiyorum diyememis gibi.
Türkiye’de bulabildiğin her farklılık bizde mevcut desem yeridir.Ailen bir yanlışını gördü de mi istemiyor?
Yoksa memleket meselesi, ön yargıdan ötürü mü?
Sevgilinin bir falsosu yoksa; biraz haksızlık oluyor.
Bir yanlışını görmedi öyle bir insan hiç değildir. İyi niyetli benden daha hoşgörülüdür.Türkiye’de bulabildiğin her farklılık bizde mevcut desem yeridir.
Evet gitmesi gereken benim. Ona göre.
Farklı coğrafyalardan olsak da bir şekilde yolumuz kesişti erkek arkadaşımla.Hep anlayışlı oldu kendimi güvende hissettim düşünceliydi de.Onun askerliği atanması benim tayin durumum derken çok ayrı kaldık. Son bir yıldır üç kez gördüm mesafe çalışma hayatı benim ailemin yanında olmam bir şekilde engel oldu görüşmemize ailemin isteği üzerine tayin istememden dolayı da içten içe kırgındı bana çalıltığım bölge de tehlikeli bir yerdi. Geldim memlekete ilişkimi duyan herkes mantıksız olduğunu söyledi yada belli etti başka birini düşünemez misin dediler dostane çünkü gerçekten farklı aile yapısı yanında çok farklılıklar var inkar edilemez. Erkek arkadaşım yanımda olunca herşeyin iyi olacağını düşündüm farklı bir şehirde farklı bir kültürde ne çıkardı.ayrı kaldığımız sürede her yorum beynimi yedi ailem haklı mi diye düşünmeye başladım. Özlem dolu zamanlar geçti sonra ısrarlarıma dayanamadı ailem gelsinler bi bakalım dedi.Geldikleri gün bu farklılıklar gözüme çok battı ben nasıl bu ailenin üyesi olurum dedim çok düşündüm kimseyi beğenmiyor değilim farklı bir dil farklı bir kültür gibi uzuyor.O günden bu yana evlenme isteği yok bende o kadar uzak kalmışım ki sevdiğimden ısrar ederken, ısrar etmeyi sever olmuşum. Oda farketti soğukluğu ona da söyledim.Ailemde istemeye istemeye çağırdı benim için. Bu duygular içindeyken evlenmeden seninle biraz vakit geçirmeye ihtiyacım var dedim durum böyle duygularım eskisi gibi değil.tayin döneminin geçeceğini istiyorsam birşeyler yapmamı istedi. Hiç bir zaman emin olamadığım farklı açilardan ama kişilik olarak beğendiğim saygı duyduğum bir insan.Bir sene ayrı yürütmek zordu. Bu kafa karışıklığı ile evlenilir mi ?gözüm kör olmuştu açıldı mı yoksa uzak kaldım ondan mı böyle. Üstüne bir de ikizler burcuNe yapacağımı bilmiyorum çoktandır.
Merhabalar iyi geceler hanımlar
Bir derdim var yine.
Bahsettiğim üzere erkek arkadaşımla mesafe yüzünden son bir yıldır görüşemedik. Ailemde evliliğe sıcak bakmadığı için tmm derlerse gelmiş olurum uzun yol derdi velhasıl uzun zaman bu şekilde geçti. Son zamanlarda biraz soğuduğumu hissettim eskisi gibi değildim. Sadece telf konuşuyorduk bunu söylediğim için yada böyle hissettiğim için çok mu suçluyum? Dediğim şey görüşelim ilişkimizi varsa toparlanacağı toparlayalım dedim. Onun tek sözü söz ver bizim için elinden geleni yapacaksın ben duygularımı güçlendirmeden eskisi gibi hissetmeden bunun sözünü veremem dedim. Çok mu hatalıyım ben ? Saçmalıyor muyum kimseyi eşek yerine de koymadım. Bir sene ayrı kaldık diye böyle hissetmem benim tutarsızlığım mı ? Çok mu kötü bir insanım. Son iyi geceler diyişim dedi.
Merhaba ben de erkek arkadaşımla yaklaşık bir aydır görüşmüyorum. İlişkimiz yıprandı biraz aileler boyutunda ve artık bana yük gibi gelmeye başlamıştı. Üç yıllık bir ilişkimiz vardı son bir yılı hep sıkıntılıydı. Yoruldum bunaldım. Hep beni sevdi fakat son bir yıl uzak olduğumuz için birbirimizi mutsuz ettik. İlgilenemedik.En son sen artık yazmazsın filan dedi istemiyorsun bende daha fazla gurursuz olmayacağım dedi. Sosyal medyadan hala takipleşiyoruz bağlarımız kopmadı hikayelere bakıyor ama önce benim bakmamı bekliyor hissediyorum. Ona öyle çok günaydın iyi geceler hayatım demek istiyorum ki özlüyorum rüyamda görüyorum. Gözümde canlanıyor bir yere filan baktığımda. Sonra son zamanlarda ki sevgisiz kaldığım yıprandığım halim geliyor aklıma sorunlar. Biraz daha zamana ihtiyacım var gibi geliyor. Vazgeçmesi de korkutuyor başka biri olacak diye de çok korkuyorum öyle bir hissiyatım olsa kalbimde şimşekler çakıyor gibi geliyor. Siz nasıl tahlil ediyorsunuz bu durumu? Ne yapmalıyım ? Ben istedim biraz uzak kalmayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?