- 13 Eylül 2015
- 21.891
- 68.786
- 598
Kalıplara sokmuyor ama kalıplaşmış kültürüne sokuyor,üstelik o zaman ailesiyle daha da güçlü olacak,onlar ne diyorsa o,diyecek büyük ihtimal...Su an iyimserligine hayran kaldim inan. Kaliplara somayacak insan kendi kulturune bu kadar bagimli yasamaz. Resmen baska yerde yapamiyor adam. Uyumsuz. Seni de o kaliplara sokmaya calisacak. Adimi yaz bir kenara.. Maybe soylemisti dersin.
aynı şeyleri yaşadığınıza göre siz daha iyi akıl verirsiniz gibime geliyor ama siz evlenin diyorsunuz sizinle aynı şeyleri yaşasın istiyorsunuz peki şu anda evli ve mutlumusunuz merak ettim baştan ya da sonradan söylemiş ne farkeder evli değiller vazgeçebilir neden onay vermediğini söylemiş annesi uzak yer zor olur kimin yok kimsen yok demiş ki haklıda gurbette olanlar bilir bu durumu
İç Anadolu ve güneydoğu
ben anlamiyorum ya bu kültür farkliligi olayinin bu kadar büyütülmesini, insanlar farkli irklardan birileriyle evleniyor güllük gülistanlik yasiyor, bizim insanlarimiz herseyi neden bu kadar bu kadar büyütüyor anlamis degilim.. güneydogunun en büyük sehri gayet de güzel ve yasanilabilir bir yerdir, seviyorsan böyle bir sebepten sevdiginden vazgecmeyi düsünüyorsan sevgini sorgula ( eger karsi aileden istenmeme durumlarin vs yoksa neden onlarin oldugu sehre gitmek bu kadar büyük bir dert ki?)
Konu sahibi kendi sevgisini sorgulamak yerine karşı tarafın sevgisini sorgulamalı. Kendileri ya gelirsin ya da bu iş biter demiş.
evet herşey farklı ırk mezhep siyasi görüş değerler. İpe un mu seriyormuşum ben? Ama saygıyla aşacağımızı düşündük birbirimize hiç karşmadık.Cevap burada aslında...
Farklı hayatlar farklı kültürler...
Konuştuğunuz siyaset bile farklı olacaktır...
tam tersi benim yasadigim seyleri yasamasin istiyorum, rica ederim bilip bilmeden konusmayin, ben istiyorum ki sacma sapan sebeplerle sevdigini kaybetmesin (gercekten asiksa tabi )sevdigini birakmasin, kendi sehrinde annesiyle karsi karsiya oturup mutsuz olan kadinlar yok mu acaba?
benim olayim bambaska burda konusmaya gerek yok.
farkli irk, mezhep, siyasi görüsler....H
evet herşey farklı ırk mezhep siyasi görüş değerler. İpe un mu seriyormuşum ben? Ama saygıyla aşacağımızı düşündük birbirimize hiç karşmadık.
Evet önceki konulara bakmışsınız doğrudur seviyorum cesaret edemiyorum.konu sahibi asiri kararsiz ve iliskiyi yipratmis durumdasin, belki de konu sahibinin tutumlari yüzünden sevgilisi artik böyle tehditvari konusuyor.
ben size karsi karsiya oturmalarini istiyorsunuz tarzinda bisey demedim, öyle insanlar da var hepsi mutlu olmayabilir dedim, yanlis anlasiliyorum sanirim, kisacasi konu sahibi kararrsizliktan kurtulup kendisi icin en dogru karari verip mutlu olsun insaallah diyeyim.konunzu başkadır birşey diyemem siz dediniz aynı şeyleri yaşadım diye onun üzerine dedim bende kimse burda annenle karşı karşıya otur demiyor ki nerden çıkarıyorsunuz anlamış değilim illaki farkı şehir ve kültürlerde ki insanlar gayet iyi anlaşabilir lakin arkadaşın konusu çok farklı oğlanın bunu sevdiğini düşünmüyor kimse sevgilisi çok bencil geldi bana ayrıca anneside bencil kızın destekcisi yok mutlu olacağını sanmıyoruz o yüzden
H
evet herşey farklı ırk mezhep siyasi görüş değerler. İpe un mu seriyormuşum ben? Ama saygıyla aşacağımızı düşündük birbirimize hiç karşmadık.
baktim cünkü seviyorsun da belli ama cok kararsizsin bu da iliskini mahvediyor, adam da bunalmis durumda. bu filmi bi yerden hatirliyorum cünkü...Evet önceki konulara bakmışsınız doğrudur seviyorum cesaret edemiyorum.
En doğru karar nedir ?ben size karsi karsiya oturmalarini istiyorsunuz tarzinda bisey demedim, öyle insanlar da var hepsi mutlu olmayabilir dedim, yanlis anlasiliyorum sanirim, kisacasi konu sahibi kararrsizliktan kurtulup kendisi icin en dogru karari verip mutlu olsun insaallah diyeyim.
Kimse desteklemiyor ve babam da yok annem var sadece. O da birşeylerin kötü gitmesinden korkuyor. Kardeşlerimde.baktim cünkü seviyorsun da belli ama cok kararsizsin bu da iliskini mahvediyor, adam da bunalmis durumda. bu filmi bi yerden hatirliyorum cünkü...
En doğru karar nedir ?
Yok sadece beklemek istemiyorlar.canim benim ya bak burda ne kadar bayan var hepsi aileni dinle diyor, benim durumumda ise ben istenilmeyen gelindim, karsi taraf sana saygi duyuyorsa ve istiyorsa diye extra altini cizdim , herseyin basi saygi cünkü, onlarin seninle bi problemi var mi?
Diyor maalesef.
Sanırım bu korkular yüzünden siz de ayrıldınız ve pişmansınız,fakat o pişmanlık evlilikte de olabilirdi.Şu an uzak olduğunuz için sorunlar gözünüze küçük görünüyor olabilir...konu sahibi asiri kararsiz ve iliskiyi yipratmis durumdasin, belki de konu sahibinin tutumlari yüzünden sevgilisi artik böyle tehditvari konusuyor.
Ilımlıdır aslında benle tanıştıktan sonra insanların ona olan tavrına bakarak katılaştı.İster kapı komşunuzun oğluyla evlenin, isterseniz arjantinde yaşayan bir adamla evlenin, o evliliği yürütebilmek için karşılıklı olarak fedakar olmak gerekiyor, ılımlı olmak gerekiyor. Ben sevgilinizde bu özellikleri göremedim maalesef. İlk konuyu okuduğumda acaba mı demiştim ama "ya gelirsin ya da ayrılırız" cümlesinden sonra, çok net ailenizi dinlemelisiniz.
Dip not : Herhangi bir ayrılık durumunda, sevgiliniz sizi suçlayacaktır (sevgin gerçek değilmiş, sevsen fedakarlık yapardın bla bla bla). Madem kendi sevgisi gerçek, biraz kalıplarından çıkıp kendisi fedakarlık yapsın.
Kesinlikle ama kesinlikle başını yakma lütfen. Seni seviyor olsa kalır yahut ikinizin ortak isteyeceği bir şehiri kendisi ister . Bunlarin bencillikleri evlendikten sonra dahada şiddetleniyor söyliyim .Diyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?