- 24 Nisan 2009
- 1.220
- 954
- 323
ben anlamiyorum ya bu kültür farkliligi olayinin bu kadar büyütülmesini, insanlar farkli irklardan birileriyle evleniyor güllük gülistanlik yasiyor, bizim insanlarimiz herseyi neden bu kadar bu kadar büyütüyor anlamis degilim.. güneydogunun en büyük sehri gayet de güzel ve yasanilabilir bir yerdir, seviyorsan böyle bir sebepten sevdiginden vazgecmeyi düsünüyorsan sevgini sorgula ( eger karsi aileden istenmeme durumlarin vs yoksa neden onlarin oldugu sehre gitmek bu kadar büyük bir dert ki?)
bekarsınız galiba
Evlendiği kişinin ve ailesinin yaşattıkları yüzünden malesef.. Keşke ailemiz onaylamadigi halde çok mutlu olsaydı..Ki mutlu olmaları için annem kadın başına evinin bütün eşyalarını aldı çocuğa iş buldu yetmedi kredi çekip altına araba çekti çocuğun iş yeri uzak diye ehliyetini de aldı hatta..siz o kadar söylediginiz icin nefret ediyor olmasin oO
Ülkemizin her ama her karışında pekala yaşanır,ama huzur varsa.Karşı aile bu evliliğe razıysa tamammıdır herşey?ben anlamiyorum ya bu kültür farkliligi olayinin bu kadar büyütülmesini, insanlar farkli irklardan birileriyle evleniyor güllük gülistanlik yasiyor, bizim insanlarimiz herseyi neden bu kadar bu kadar büyütüyor anlamis degilim.. güneydogunun en büyük sehri gayet de güzel ve yasanilabilir bir yerdir, seviyorsan böyle bir sebepten sevdiginden vazgecmeyi düsünüyorsan sevgini sorgula ( eger karsi aileden istenmeme durumlarin vs yoksa neden onlarin oldugu sehre gitmek bu kadar büyük bir dert ki?)
takındığınız rahat tavırdan ayrıca bi sonraki mesajınıza cevaben şunu demek istiyorum farklı şehir mevzusu değil burdaki asıl mevzu ailesinin onay vermemesi ailenin onay vermediği çoğu evlilik mutsuz sonuçlanıyor ailesi yanında olsa çocukta orda da yaşarız burdada önemli değil dese dediğinizde haklısınız lakin çocuk benim memleketimde yaşayacağız diyip kestirip atıyor kızın aileside destekçi değil daralıp bunaldığında bu kız napacak illaki daralacak tek başına bin pişman olacak sonrao kanaate nerden vardiniz?
Evlendiği kişinin ve ailesinin yaşattıkları yüzünden malesef.. Keşke ailemiz onaylamadigi halde çok mutlu olsaydı..Ki mutlu olmaları için annem kadın başına evinin bütün eşyalarını aldı çocuğa iş buldu yetmedi kredi çekip altına araba çekti çocuğun iş yeri uzak diye ehliyetini de aldı hatta..
Ama karşı taraf son anda bile gurursuzluga insanlık insanlık dışı hareketlerine devam etti kardeşime 1 gelinlik almışlardı onu bile aldı memleketine donerken yetmedi buzdolabına koyduğu malzemeleri dahi almiş şaka gibi dimi arabayı almış ama : )
O yüzden lütfen ailenizi dinleyin kızlar hata yapmayın aileniz kötülüğünüzu istemez..
momo25
ailenin neden onay vermedigi de önemli bir mevzu, hayatindaki kisi ve ailesi iyi sorun sadece uzakliksa bence cok fazla büyütlüyor kültür catismasi sonucta birbirinden cok farkli iki sehirden bahsetmiyoruz..Ülkemizin her ama her karışında pekala yaşanır,ama huzur varsa.Karşı aile bu evliliğe razıysa tamammıdır herşey?
Bizim, iyi bari evlen sevdiğinle dememiz,kerdeşimin eşinin mutluluğana garantimidir?
Evlilikte insanı kültür farklılığı kadar zorlayan ne var acaba?
Ailemle yaşadığım yerden bir saatlik mesafeye evlendim,babamın,kızım o işler sizin sandığınız gibi değil,evden eve bile kültür ve alışkanlıklar değişir deyişini ondan sonra anladım,ki gayet anlayışlı ve hoşgörülü bir insanımdır.
Anneden ala iyiliğimi düşünen mi olur,böyleyken, evliyken onun bile mudahalesini kabul etmem.Evlilik çok başka bir şey,evlen de tekrar konuşalım bu mevzuyubence iyi insan olmakla alakali muhattaplarin iyi insansa yoluna devam et, bir sivasli ve bir anteplinin anlasamamasi ne demek ya, hepsi anadolu insani sonucta. o zaman kimse baska sehirlerden evlenmesin?
takındığınız rahat tavırdan ayrıca bi sonraki mesajınıza cevaben şunu demek istiyorum farklı şehir mevzusu değil burdaki asıl mevzu ailesinin onay vermemesi ailenin onay vermediği çoğu evlilik mutsuz sonuçlanıyor ailesi yanında olsa çocukta orda da yaşarız burdada önemli değil dese dediğinizde haklısınız lakin çocuk benim memleketimde yaşayacağız diyip kestirip atıyor kızın aileside destekçi değil daralıp bunaldığında bu kız napacak illaki daralacak tek başına bin pişman olacak sonra
Anneden ala iyiliğimi düşünen mi olur,böyleyken, evliyken onun bile mudahalesini kabul etmem.Evlilik çok başka bir şey,evlen de tekrar konuşalım bu mevzuyu
Kendi kulturunu sana dayatacak hazir ol..Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.
benzer seyleri yasadim aile onayi önemli ama ne icin onay vermedigi de önemli. ve bi de sunu merak ediyorum konu sahibi aydinlatirsa iyi olur, onun memleketinde yasamak olayi yeni mi cikmis? yoksa cocuk bastan beri bu tavri mi takinmis..
Su an iyimserligine hayran kaldim inan. Kaliplara somayacak insan kendi kulturune bu kadar bagimli yasamaz. Resmen baska yerde yapamiyor adam. Uyumsuz. Seni de o kaliplara sokmaya calisacak. Adimi yaz bir kenara.. Maybe soylemisti dersin.Çalışmaz kesinlikle. Kalıplara da sokmaya çalışmaz.
Kesinlikle hak veriyorum ben aynı şehirdeyim ailem ve onun ailesiyle ama kültürlerimiz çok farklı biri batı biri Doğu ve eşim şu anda çok değişti sürekli beni doğu kalıbına sokmaya çalışıyor ve daha 3 aylık evliyim her gün kavga gürültü olmuyor uyuşamadık ve ıyışamayacağoz eşim ailesinin ağzına bakıyor çünkü.. bence daha sevgiliyken dön derimneden yapamayasın ?
Bende İzmirden İstanbul 'a geldim . haal yakın bır arkadaşım yok .
Eşim bana yetyor açıkcası . Herşeyı onunla yapıyorum ben mutluyum .
Eşimle ailemiz 2 ayrı zıt kutup .
Birbirlerıyle heeç muhattap olmazlar.
Burda öenmli olan eşinin değişmicek olması .
Senın memlektıne götürüp bazı kalıplara sokmaya çalışır mı ?
Doğru söylüyor benim eşimde öyle görünüyordu ama baya baya sokmaya çalışıyorSu an iyimserligine hayran kaldim inan. Kaliplara somayacak insan kendi kulturune bu kadar bagimli yasamaz. Resmen baska yerde yapamiyor adam. Uyumsuz. Seni de o kaliplara sokmaya calisacak. Adimi yaz bir kenara.. Maybe soylemisti dersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?