köprüden önce son çıkış

Hemen ciddiye dökmeyin. Aileniz farkli kultur oldugu icin mi istemiyor yani baska sebepler var mi? Siz de sanki emin degilsiniz. Bence zamana ihtiyaciniz var. Sevgiliniz ailenizle tanisti mi?

Bunu söylemesi bile hakaret gibi değil mi?
Deseki işimi kurdum orada,başka yerde düzen kurmak zor olur,bu anlaşılır,kendimi başka yerde,dışlanmış hissediyorum demek,ben dışlanacağıma sen dışlan demek.Artı bulunmaz hint kumaşı edaları,beni seviyorsan bunlara sen katlan imaları.Kendi sevgisi nerede o zaman.Gerçi hakkını yemeyelim,ikiyüzlülük etmeden açıkça söylemiş,yarın,bile bile geldin dese de haksız olmayacak...

Hemen ciddiye dökmeyin. Aileniz farkli kultur oldugu icin mi istemiyor yani baska sebepler var mi? Siz de sanki emin degilsiniz. Bence zamana ihtiyaciniz var. Sevgiliniz ailenizle tanisti mi?
Sebep çok ararsanız. Tanıştı ama ailem tanıştığına pek memnun olmadı.

Evet en başta anlaşalım sorun çıkmasın diyor.

Kültür farklılığı!çinli veya ABD’li biriyle evlenmiyosan sorun olmaz diye düşünüyorum.tabii eşinin tutumu da çok önemli.çok anne kuzusuysa ailesiyle aynı şehirde yaşamak zor.değilse hiç sıkıntı YÖK bence

Evet en başta anlaşalım sorun çıkmasın diyor.
Ben seni çok seviyorum,gerisi teferruat,ortak bir yol bulalım,senin de fikrin ve rahatın önemli benim için demiyor yani.Varsan varsın bu işte,yoksa bana zaman kaybettirme,kimbilir kimleri kaçırıyorum şu anda der gibi .

Ve ben hala seviyorum.
Sevgini gözönüne al,düşün canım,eş kişisi evlendikten sonra düşünceliliği ve seni önemsemesiyle bu sevgini 4e de katlayabilir,bencilliğiyle 4 e de bölebilir ki 4te biri de sana kalsa amenna dersin.
Erkek,ailesinden birini görünce bir havalara girer genelde,kendini ispatlama çabası gibi.
Ve eğer mutsuz olursan ondan daha çok kendini suçlarsın emin ol.
İnsan herkesi affedebiliyor belki ama kendini asla...

Ailenizin rızası yoksa bir bildikleri vardır, ailenin rızasını almadan hiçbir şey asla yapmayın, bedel ödersiniz..

şimdi aşk var tutku var herşey güllük gülistanlık geliyor olabilir lakin bir gün gelecek ve bu cicim ayları bitecek, belki sevgiliniz de aşağılık kompleksi oluşacak, size yetemediğini düşünecek.. arkanızda size sahip çıkacak bir aile bırakmazsanız iyice yalnız kalırsınız bence kalbinizden çok mantığınızı kullanın..

Kesinlikle gitme canım ailem banada çok dedi dinlemedim şimdi köpek gibi pişmanım hele çocuk olunca iyice arttı pişmanlığım en ufak bir iyi günde kötü günde ailenle olamıyınca yarım kalıyor Her şey. Keşke bu kafamla o karar verdiğim günlerine geri dönsem. Ben yandım sen yanma aşk her şey değilmiş

Yol yakınken vazgeç canım günlerce aylarca ağla gerekirse ama ailenin onaylamadığı birinle evlenme.Kimsenin ailesi kötülüğünü istemez.
Benim kardesim o kadar soylememize rağmen farklı kültürden biriyle evlendi ve 5 ay evli kalabildi dayanamadı inan nefret ediyor şuan gözüme perde inmiş kör olmuşum resmen diyor.

Son düzenleme:
Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.

Neden dışlanmış hissediyor. Bence bu cümle ailenizi dinlemeniz gerektirdiğini düşündürmeli.
Peki siz ait olmadığınız bir kültürde dışlanmış hissetmeyecek misiniz.
Çok iyi düşün. Ama aileler genelde haklı çıkıyor.

Kültür farkı azımsanmayacak kadar önemli.. Malesef sevgi ve aşk bir yere kadar etkili oluyor..
Ailesinin "olmaz" dediği biriyle mutlu olana denk gelmedim şimdiye kadar..

Belki saçma bulacaksınız ama şunu sormak istiyorum: babanız gibi birisinin eşiniz olmasını istemediniz ve korktunuz mu? Bu kişi sizin ilk ciddi/başlamış ilişkiniz miydi?
Benzer durumda evlilik yaptım. Çok iyi birisi, çok seviyorum ve güveniyorum ona dedim. Ailem baştan önyargılı davrandı ama ben onunla evlenicem ve ona güveniyorum dedim. Zaten ben uyumlu birisiyim. Ailesinin memleketinde de yaşamıycaz ve bu konuda söz bile verdi. Tatillerde bayramlarda ailesinin yanına gitmek bile yetti. Tabi bizimkinde öfke kontrol bozukluğu da varmış onu da sonradan fark ettim. Şu an boşanma aşamasındayız ama bu duruma gelmek bile şans benim için. Çünkü onlarda boşanma bile yokmuş diye tepkiyle karşılaşmışlığım oldu.
Ki erkek arkadaşınız ya gelirsin ya ayrılırız diyebişir şimdiden. Tahminince sizin kalbiniz devam etmekten yana mantığınız ayrılmaktan yana. Bu durumda şunu öneririm tecrübeme dayanarak: aşktan gözünüz kör olursa evlenmeyin, aşkla görebiliyorsanız evlenin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

ben anlamiyorum ya bu kültür farkliligi olayinin bu kadar büyütülmesini, insanlar farkli irklardan birileriyle evleniyor güllük gülistanlik yasiyor, bizim insanlarimiz herseyi neden bu kadar bu kadar büyütüyor anlamis degilim.. güneydogunun en büyük sehri gayet de güzel ve yasanilabilir bir yerdir, seviyorsan böyle bir sebepten sevdiginden vazgecmeyi düsünüyorsan sevgini sorgula ( eger karsi aileden istenmeme durumlarin vs yoksa neden onlarin oldugu sehre gitmek bu kadar büyük bir dert ki?)

siz o kadar söylediginiz icin nefret ediyor olmasin oO

+1000000 çok çok haklısınız şimdiden göstermiş kendisini pişman olursunuz burda bak genelde evliler fikir veriyor ve genelide yapma etme diyor mutlaka bi bildikleri var güneydoğu kültürü ve iç anadolu çok farklı ailesiyle evlendiriyor resmen sevgiliniz sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…