Kopruden onceki son cikis

Açıkçası babamın baştan gözü tutmamış ama bişey söylememişti, tabi bu bahsettiklerimi ağırdan almalarını annemde babamda farketti, aradaki mesajlarda yazdim ailesini görüşmeye cagirdik diye, bi dinleyelim bakalim gönülleri mi yok açıkça soralım, sonradan uğraşacağımiza simdi bitirelim diyo
kendimden örnek vereyim mi? Eşimin ailesi de tıpkı nişanlınızın ailesi gibiydi. Ben birgün dedim ki bu kadar ağırdan alınıp yok sayılıyorsak istemiyordur ailen bitsin bu iş dedim. Kv aradı aaa kızım biz,seni bulmuşuz bırakır mıyız, vırt zırt döktürdü ikna etti bizi. Neyse evlendik. İlk büyük kavgamızda istenmeyen gelin olduğumu öğrendim. Şok oldum. Yani açık açık söylemelerini beklemeyin.

Hiiiç Allah razı olsun demeyecekler size biliyor musunuz bunu yaşamış ve deneyimlemiş biri olarak son bir düşünün aklı selim olarak

kendimden örnek vereyim mi? Eşimin ailesi de tıpkı nişanlınızın ailesi gibiydi. Ben birgün dedim ki bu kadar ağırdan alınıp yok sayılıyorsak istemiyordur ailen bitsin bu iş dedim. Kv aradı aaa kızım biz,seni bulmuşuz bırakır mıyız, vırt zırt döktürdü ikna etti bizi. Neyse evlendik. İlk büyük kavgamızda istenmeyen gelin olduğumu öğrendim. Şok oldum. Yani açık açık söylemelerini beklemeyin.
Evet, aslında detaya girip uzun konuşmaya gerek yok, hem ailem üzülecek hem gereksiz yüz göz..

Evet iste, yapıyosa kendi evine yapiyo diye dusunuyo galiba halbuki onun ailesinin düşünüp yapmadığı şey
Lütfen yanlış anlamayın ama Aileler çocuklarına ev vermek ,dayamak, döşemek zorunda değiller. .

Sizin babanızın yaptığı da yanlış gerçi evi size vermemiş sadece içinde sıkıntısız oturun diye fedakarlık yapmışlar..

bana göre bu fazla bir müdahale. .

İki genç evlenmeyi göze aldılarsa her seylerini kendileri kazanıp yapmalılar. .

O zaman değeri olur , kıymeti bilinir..

Demişler ki nişanlıma ailesi basta bu nişan işini uzatmak iyi olmaz keske 2 ay sonraya falan dusunseydiniz dugunu, dusunuyorum demekki 2ay icinde yapabilcek durumları varmis ama sonradan geri durmaya karar verdiler demek..
Herşeyde bi hayır var işte demek ki görmen gereken şeyler varmış

Yarin bir gun bunla evlendikten sonra bosanirsan bu adam senden nafaka da alir. Ben sana soyleyim. Sacma salak bir adam , manyak bir aile. Arkanda dursa yine katlan derim de bu adamdan da bir cacik olmaz.
Bizim durum da sizin gibiydi. Tek fark esim hep yanimdaydi bu surecte. Yoksa simdiye coktan kapiya koymustum 😊 Babamin 4 tane evi var. Biz 4 kardesiz. Her biri birimizin olacak sekilde almisti. Yeni evliydik o zaman esimle. Babam evin birini size vereyim. Oturun ya da satin istediginizi alin demisti. Kv kp ellerini tasin altina koymadilar. Varsa yoksa zavalli babam kostu. Ben de kabul etmedim. Asla istemedim. Olmeden miras mi bolusulur. Gerek yok. Kirani almaya devam et dedim kapattim konuyu.
2 dugunum oldu. Benim memleketimde takilan takilari babam eksiksiz elime verdi. Esim tarafinda takilanlarin 1 kurusunu goremedik. Kacirdilar bizden. Hala kac para kac altin verildi bilmeyiz. Ben de o sinirle babama verdim memleketteki dugunde tum takilanlari. Babam kurban oldugum 1 kurusunu ellememis. :) Kizima dogum yaptigimda kendi altiniyla birlikte zorla verdi elime takilanlari. Esim hala soyler. Babamin bana yapmadigi babaligi senin baban yapti diye. Kp hem yardim etmedi hem de her firsatta bizden para aldi. En son akillandi kocam kisisi de artik yedirmiyor. 😁 Babam esimin evlenmeden once ev almak icin cektigi kredi icin bile 20 25 bin para verip yapilandirmisti. Maksat evladim zorlanmasin. Cabuk bitsin, az odesin diye. Hic sevmez babam kv kp i. Yardim etmedikleri ve ustune bizden gecinmeye calistiklari icin. Hala bana kizim sakin onlar yuzunden kocanla kotu olma der. Uyarir hep. Esinin kalbini kirma diye. Esimi apayri sever. Oglum der yani hep. Babalik yapar.
Bu kiz babalari niye boyle ya :( Canim babam. Tirnagi olamaz kimse onun. Ozledim he. Yaza kadar goremeyecegim ozlemim kabardi 😢
Uzun yazmisim amma da :) Velhasil bunla evlenme. Ver eline yuzugu. O evde de pasalar gibi tek basina yasa. Valla sana erkek cok :) nisanlin bu asalakligiyla kiz miz bulamaz daha 😁

Lütfen yanlış anlamayın ama Aileler çocuklarına ev vermek ,dayamak, döşemek zorunda değiller. .

Sizin babanızın yaptığı da yanlış gerçi evi size vermemiş sadece içinde sıkıntısız oturun diye fedakarlık yapmışlar..

bana göre bu fazla bir müdahale. .

İki genç evlenmeyi göze aldılarsa her seylerini kendileri kazanıp yapmalılar. .

O zaman değeri olur , kıymeti bilinir..
Aslında mudahale degil, çünkü mecbur bırakmadık, sorduk senin ve ailen icin sakıncası olur mu diye, hatta almadan once gösterdik sorun var mi diye, sonradan beni adam yerine koymadilar diye kompleks olmasin diye..emrivaki bi durum olmadi. dusunuyorum gercekten cok fazla fedakarlık cok fazla nezaket, bu cok buyuk bi hata oldu.. ama ailem maddi sıkıntımiz olmazsa geçim daha kolay olur diye dusundu

Aslında mudahale degil, çünkü mecbur bırakmadık, sorduk senin ve ailen icin sakıncası olur mu diye, hatta almadan once gösterdik sorun var mi diye, sonradan beni adam yerine koymadilar diye kompleks olmasin diye..emrivaki bi durum olmadi. dusunuyorum gercekten cok fazla fedakarlık cok fazla nezaket, bu cok buyuk bi hata oldu.. ama ailem maddi sıkıntımiz olmazsa geçim daha kolay olur diye dusundu
Tabi güzel bir ailen var belli ki..
fakat Casper25 Casper25 adlı arkadaş çok iyi yapmış. .Bırakıp müstakbel eşinizinizin çabasını görseydiniz. .

Ailenizin bu yaptığı hem müdahale etmek hem fedakarlık..
Üstelik anlamayan insanlar için. .Özellikle eş adayınız kıymet bilmeyecek çünkü herhangi bir çabası, emeği olmayan bir insan anlamaz.

Yarin bir gun bunla evlendikten sonra bosanirsan bu adam senden nafaka da alir. Ben sana soyleyim. Sacma salak bir adam , manyak bir aile. Arkanda dursa yine katlan derim de bu adamdan da bir cacik olmaz.
Bizim durum da sizin gibiydi. Tek fark esim hep yanimdaydi bu surecte. Yoksa simdiye coktan kapiya koymustum 😊 Babamin 4 tane evi var. Biz 4 kardesiz. Her biri birimizin olacak sekilde almisti. Yeni evliydik o zaman esimle. Babam evin birini size vereyim. Oturun ya da satin istediginizi alin demisti. Kv kp ellerini tasin altina koymadilar. Varsa yoksa zavalli babam kostu. Ben de kabul etmedim. Asla istemedim. Olmeden miras mi bolusulur. Gerek yok. Kirani almaya devam et dedim kapattim konuyu.
2 dugunum oldu. Benim memleketimde takilan takilari babam eksiksiz elime verdi. Esim tarafinda takilanlarin 1 kurusunu goremedik. Kacirdilar bizden. Hala kac para kac altin verildi bilmeyiz. Ben de o sinirle babama verdim memleketteki dugunde tum takilanlari. Babam kurban oldugum 1 kurusunu ellememis. :) Kizima dogum yaptigimda kendi altiniyla birlikte zorla verdi elime takilanlari. Esim hala soyler. Babamin bana yapmadigi babaligi senin baban yapti diye. Kp hem yardim etmedi hem de her firsatta bizden para aldi. En son akillandi kocam kisisi de artik yedirmiyor. 😁 Babam esimin evlenmeden once ev almak icin cektigi kredi icin bile 20 25 bin para verip yapilandirmisti. Maksat evladim zorlanmasin. Cabuk bitsin, az odesin diye. Hic sevmez babam kv kp i. Yardim etmedikleri ve ustune bizden gecinmeye calistiklari icin. Hala bana kizim sakin onlar yuzunden kocanla kotu olma der. Uyarir hep. Esinin kalbini kirma diye. Esimi apayri sever. Oglum der yani hep. Babalik yapar.
Bu kiz babalari niye boyle ya :KK43: Canim babam. Tirnagi olamaz kimse onun. Ozledim he. Yaza kadar goremeyecegim ozlemim kabardi 😢
Uzun yazmisim amma da :) Velhasil bunla evlenme. Ver eline yuzugu. O evde de pasalar gibi tek basina yasa. Valla sana erkek cok :) nisanlin bu asalakligiyla kiz miz bulamaz daha 😁
Şu laf yeter zaten.. başlarda hevesliydi biliyo musunuz, ya nolduysa bi anda evlendikten sonra yaparız, zamanla da olur, hersey baştan dört dortluk olmaz diye işleri sallamaya basladi

Şu laf yeter zaten.. başlarda hevesliydi biliyo musunuz, ya nolduysa bi anda evlendikten sonra yaparız, zamanla da olur, hersey baştan dört dortluk olmaz diye işleri sallamaya basladi
Herseyi hazir yapan varken elini surmek istememis islere pasa hazretleri. Maddi yardim edemiyorlarsa da bari manevi olarak ilgilensinler. Yardimci olsunlar. Temizligine , tasinmana, usta bulmaniza falan. Insan sadece maddi degil manevi destek de istiyor bu surcte.
Bir ornek daha vereyim. Biz nikahimizi esimin calistigi ilde kiymak zorunda kaldik. Izin alamamisti esim. Dugun iznini yazin dugunumuzde kullanacakti. Ben dugun iznimi kullandim. Aileleri de cagirmadik. Cunku iki taraf da farkli illerde. Onca yolu gelmeyin , masraf etmyin 10 dklik islem icin dedik. Oyle normal gunluk kiyafetle iki de sahitle nikah kiymistik :) Benim ailem nikahtan once aradi. Bi ihtiyaciniz var mi durumunuz nedir diye. Nikah sirasinda goruntulu aradilar sahidimizin birini. O ani izlediler. Tebrik ettiler. Esimin ailesi ne oncesinde aradilar ne de sonrasinda arayip tebrik ettiler. Cok uzulmustu esim. Bari manevi olarak yanimda olduklarini hissedebilseydim diye. Ben de kendimi kotu hissetmistim. Sonradan ogrendim istenmeyen gelin oldugumu. Hos cok da umrumda olmadi. 😁 Ama iste amasi var. Esim benim yanimdaydi. Ailesinin almadigi sorumlulugu o aldi. Birlikte yaptik biseyler. Benden once o davrandi islere. Sizinkinde biraz rahatlik var. Boylesi adam omur boyu cekilmez. Sen akilli kadinsin. Ben ta burdan anladim. Yol ver gitsin bence :) Klasik bir laf ama ssn ve ailen daha iyilerine layiksiniz bence :)

Çıkın o zaman... hayatınıza eş alacaksınız , sırtınıza kambur değil...

Yarın ailesini görüşmeye cagirdik zaten

Hakkınızda hayırlısı inşallah. Ailesinin rahatlığını nişanınız telafi etseydi ya da hissettirseydi derdim ki nişanlınız için vazgeçmeyin. Ama ailesinin rahatlığı nişanlınızda da fazlasıyla var. Ve rahat bir erkek ömür törpüsüdür. 5 senede boşamadım ama 18 sene sonra boşadım. Bence olmaz. Evlenince de ailesi kıymetli olur böylelerinin laf söyletmezler. Bence yol yakınken vazgeçin. Arkadaşım sizin gibi benzer sebeplerle düğün günü kuaför çıkışı terketti. Hiçbir şey için geç değil.

Fikir almak istediğim onemli bir konu var.
Nişanlıyım, dugune az kaldi, ancak hata yaptığımı hissediyorum sanki
Nişanlımla aramızda eğitim farkı var, aileler arasında da ekonomik denksizlik var. Bu başlardan beri kafamda bir soru işaretiydi ama yinede yaptık nişanı..
Kız isteme söz aşamasında ailesi ozellikle babası cok ilgisiz kaldi sanki komşunun oğlunun nisanına gitmiş gibiydi. Bunlar kendi planlarından bahsetmeyince babamda bize bir ev aldı oturmamız icin hatta nişanlıma ailenle konuşalım benim bole bi planım var ama aileni saymamış gibi olmasın dedi, o da onlara farketmez ben tamam dedikten sonra falan dedi, nese ev alındı. Iste galiba bu en büyük hata oldu, oysaki babam özel sektörde calisiyo maaşı az kira sıkıntısı cekmeyelim diye düşünmüştü. Biz evin tadilatını da yaptık bu arada, sonradan yaptirmak zor olur eve girmeden yapılsın diye.
Tadilattan ailesinin de haberi var, ama bu süreçte bi gelip de bakmadılar, ne yapiyosunuz bizimde halledebilcegimiz bişey var mi diye nezaketen bile ne nişanlım ne ailesi sormadı, sanki yapıyosa kendi evini yaptırıyo havası sezdim.
Üstelik eşyalar alınmaya başlanınca da hep bi geriden durdular, mesela iki şey alınacaksa birini alıp birini almak istemedi, bak bunuda yapmamız lazım su isi de halletmemiz lazim diye hep dürtuklemem gerekti, onu da evlenince yaparız diye herşeyi yarim yamalak yapmak istiyor.
Bu sefer benim gözüme iyice batmaya başladı, hani biz evlenince sikinti cekmeyelim diye bütün bi evi özenle yaptırdık, alincak eşyaları tastamam aldık, hem ev hem tadilat hem eşyalar derken nerdeyse bütün birikimini harcadı ailem ve ben de ole. Ama karşı taraftan bir özen bir heves göremiyorum, sanki nerden ne kırpsam hesabı yapmaya başladılar iyice. Prizleri degistirmenin bile hesabini yapiyo. Bunlar bu kadar sey yaptirdi bizde yapcagimiz isleri en guzel sekilde yapalim mahcup olmayalim diye dusunmesi gerekmez mi?
Aileler arası arayıp sorma diyalog zaten yok, biz de tartıştık 3gundur hic ses seda yok dugune cok az kaldı yapılacak cok is var, sipariş verilecek eşyalar var verdi mi halletti mi bilmiyorum benim sormam gerek, ev yerlerscek temizlencek sanki Ben tek yasiycakmisim gibi nasi yapcaksiniz diye soran yok.. Sorumsuzluk degil mi?

Nasıl desem, bazı şeyler nezaket gereğidir, sorulur yapılır ilgilenilir ya, gorgudendir, o eksik sanki.. değer verilmiyomus gibi hissediyorum. Siz ne dersiniz?
Evlenme. Sakin . Korkma ayrıl. Sonrası çok kötü kendimden biliyorum

Back
X