• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insanlar birde kusuyor gorusmeyince yarin uzaktan gelecek misafire evde yokum dedim olsun bi ugrariz sanada evdeysen gorusuruz dedi mecbur yarin yesillik bi yere insanlardan uzak bi yere gidicez kimseyle gorusmeyelim diye .Insani zora sokuyolar birde hamileyim ve gelecekk kisiler coronayi yeni atlatmis negatifler ama korkuyorum mecbur evden kacicaz

Dusuncelerinizde haklisiniz, saglik calisanlari bi donem cok cok zorlandilar ama inanin mart nisana gore durum o kadar vahim degil.
Benim esim de karsi komsum da doktor.
Evet gorusuluyor cunku insan sosyal bir varlik.
insanlari hayattan elimine edemeyiz.
Cenaze, mevlut asker ugurlama vs bunlarda biraraya gelinmemeli ama biz cevremizdeki arkadaslarimizla kalabalik etmeden gorusmeye basladik, yalan soyleyip duyar kasmayim.
Hatta 2 cocugumuzu da haziran itibariyle okula gondermeye basladik, 2 aydir anaokuluna gidiyorlar.
Bu virus bitmeyecek,ona gore yasami durduramayiz.
Hayir Mart nisanda bile bu kdr zorlanmadilar şuan daha zor bunu biliyormsnz

Aklanmak gibi bir niyetim yok. Alginiz çok dar
Virüs üzerine brifing verip, ona buna söyleyip eleştirip, corona zamanı misafir üstüne misafir ağırlamadığım için oldukça dar. Misafirler ağırlayıp gelip burada dedikodularını yapmak çok samimiyetsiz bir davranış.

Yahu paylasanıza!
‘Korona var, kimseyle görüşmüyoruz, herkesin de böyle yapması gerek.
Açık bir alanda uzaktan uzağa ancak maskeyle beraber görüşlere açığız, başka türlüsü mümkün değil’ diye ağzının payını versenize...
Ben veriyorm merak etmeyin o konuda asla lafımı esirgemedim ama.cidden konu sahibini anlyrm bu komşularıma yüz kere söylememe rağmen halaaa diyorlar. Hala ısrarla gelmek istyrlar ben hiç gtmyrm hatta şunuda diyorlar suraya gittik senide cagirircaktk ama sen gelmiyorsun ya hani..... Eee evime ne diye geliyorsunuz dimi

Hayir Mart nisanda bile bu kdr zorlanmadilar şuan daha zor bunu biliyormsnz

Devlette misiniz?
Bizimki ozel hastane ve eskiye oranlarsam rahatlar.
Karsi komsum aile hekimi, adamcagizi pandemi hastanesine aldilar mart nisan gibi, evine gelemedi, simdi gelip gidiyor, aylarca gelemedi eve, simdi sukrediyor.
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama bizde rahatlama var.

Devlette misiniz?
Bizimki ozel hastane ve eskiye oranlarsam rahatlar.
Karsi komsum aile hekimi, adamcagizi pandemi hastanesine aldilar mart nisan gibi, evine gelemedi, simdi gelip gidiyor.
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama bizde rahatlama var.
Evet devletten zaten şuan özeller almıyor. Pandemi hastaneleri var çoğunluk orda bziim hastanede pandemi hastanesi diğer konuya gelecek olursak hekimler. O ara yardimlasiyorlardi sıra ile ama sonra o karışıklık kalktı o yüzden şuan daha rahat gibi duruyor. Bilinmezlik daha fazlaydı hasta sayısı az ama. Herkes hastaneydi Hemsire doktor vs eşimde hekim ilk zmanalqr otelde kalacaktı hastanede kalacaktı şuan herkes evine gidiyor çünkü süreç bikac ay degil

:kızgın::dua::kızgın:
Yapmayın hanımlar. Virüs öldürmüyor ne demek. Mart, Nisan ayında ki kadar kalmadı, çok abartılıyor ne demek.
Aslında durum daha ciddi. Özellikle bazı illerde. Çünkü artık mesafe filan hak getire. İnsanlar doğru düzgün maske takmıyor.
Kızım doktor. Gece nöbetteydi. Mesajlaştık. Anne koronalı hasta yağıyor, yatıracak yer bulamıyoruz dedi.
Evet toplum olarak misafire gelme demek ayıp saydığımız bir durum. Ama bunu aşmamız lazım. Hayatımızdan ve sağlık çalışanlarının hayatından daha değerli değil hiç bir şey.

Virüs üzerine brifing verip, ona buna söyleyip eleştirip, corona zamanı misafir üstüne misafir ağırlamadığım için oldukça dar. Misafirler ağırlayıp gelip burada dedikodularını yapmak çok samimiyetsiz bir davranış.
Konuyu tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Bu dedikodu değil. Üzüldüğüm bir konu. Size söylediğim her seyi şeyi onlara da söyledim. Bilmem anlayabiliyor musun ?
Sizin belli ki emrivaki yapan kapiya dayanip geliyoruz diyen bir çevreniz yok hele de kabul edemem dediğiniz halde yine de bir sey olmaz deyip geleniniz yok o yüzden siz bu konuyu anlayamazsiniz.
Hele son gelen kendi canını bile onemsemeden çıktı geldi.
O kadar gelme dediğim halde.

Sizde sert konuşmamışsınız ki bence aranızda hiçbir fark yok. Ben olsam sert bir dille istemediğimi belirtir kapıya geldiklerinde gerekirse içeri de almazdım. Çocuklar oynadı diyorsun çocuğunun hasta olmayacağını biliyor musun? İnsan kendi çocuğunu nasıl riske atar anlamıyorum. Zaten bu kafadaki insanlar yüzünden devamlı artıyor. Virüs yüzünden evine gelemeyen başta eşim olmak üzere tüm zorluk yaşayanların Allah yardımcısı olsun.

Her gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.

Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.

Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.

Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.

Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.

Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.

Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?

Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.

Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.

O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.

Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.

Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.

Bir dağa çıkıp bagirasim var.

Duvarları ayağımla kirasim var.

Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım 😢😢

Siz de pek umursamamışsınız gördüğüm kadarıyla. Her ısrar edeni kabul etmişsiniz evinize.

Riskli gebelik sorunum var akrabalar hemde Fink Fink gezen akrabalar benim ziyaretimi bekliyor . Koronadan bahsedince de oooooohoooo o zaman sağlıkçılar ne yapsın hepsi ölürdü diyor.

Ne diyin Allah akıl versin. Bana birşey olsa hangisi gelip bakacak?? Hepsi sadece geçmiş olsunla yetinir. 3 yaşında kızım var birde hamileyim benim durumum ne olur?

Sorumsuz kayınpeder ciğer sorunlu ama tatile çıktı. Yanına gitmiyorum ben çok dikkat ettim diyor. Maskesiz masalarda milletle sohbet ederken neye dikkat etmiş bilemem. Engerek kızıda geldi tatilden maile oturuyorlar. Hepimizin sonu hayır olsun.

Her gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.

Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.

Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.

Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.

Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.

Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.

Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?

Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.

Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.

O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.

Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.

Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.

Bir dağa çıkıp bagirasim var.

Duvarları ayağımla kirasim var.

Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım 😢😢
Çok haklısın ...
Dişer yandan asla kabul edemem demeliydin ...

Konu sahibinin bundan onceki konusunu da hatirliyorum. Herkesle iyi olmak gibi kaygilari var. Politik bir karakteri var. Rengi belli olmayanlardan. :)

Ben bu virüs olayin cok fazla abartildigini düsünüyorum. Ne yakin ne de uzak cevremde bi hasta yok.

Ve evet sizin gibiler yüzünden de bitmeyecek bu lanet.
Benim yakın cevremde patır patır pozitif haberleri gelmeye başladı. Hastaneye yatan, sen bize getirdin diye babasiyla kavga eden yakınım var.

Millet birbirine girdi.
Hastaneye gitmesi gereken insanlar gitmeye korkuyor bebeklerin kontrollerini erteliyor ihmal ediyorlar.
Çünkü deli gibi korkuyor millet.

Maalesef sayıca çoksunuz. Çekecek çilemiz çok daha.

Konu sahibinin bundan onceki konusunu da hatirliyorum. Herkesle iyi olmak gibi kaygilari var. Politik bir karakteri var. Rengi belli olmayanlardan. :)
Öyle bir kaygım yok çünkü cevrem oldukça geniş. Lütfen başkalarını kendinizle karıştırmayın.
Biraz konuyu anlasaniz keşke.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X