• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koranayi önemsemeyen çevre

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Bu dedikodu değil. Üzüldüğüm bir konu. Size söylediğim her seyi şeyi onlara da söyledim. Bilmem anlayabiliyor musun ?
Sizin belli ki emrivaki yapan kapiya dayanip geliyoruz diyen bir çevreniz yok hele de kabul edemem dediğiniz halde yine de bir sey olmaz deyip geleniniz yok o yüzden siz bu konuyu anlayamazsiniz.
Hele son gelen kendi canını bile onemsemeden çıktı geldi.
O kadar gelme dediğim halde.
Siz "kabul edemem " demiyorsunuz ki! "Canım benim bizden size hastalık geçerse ne yaparım ,kendimi kötü hissederim vebalini alamam " tarzında konuşmak kabul etmemek değildir.Sizi arayan kişiye "bu süreçte kimseyle gorusmeme kararı aldık, anlayışın için teşekkür ederim " dediniz de akşam kapınızda mı buldunuz insanlari ?

Evet devletten zaten şuan özeller almıyor. Pandemi hastaneleri var çoğunluk orda bziim hastanede pandemi hastanesi diğer konuya gelecek olursak hekimler. O ara yardimlasiyorlardi sıra ile ama sonra o karışıklık kalktı o yüzden şuan daha rahat gibi duruyor. Bilinmezlik daha fazlaydı hasta sayısı az ama. Herkes hastaneydi Hemsire doktor vs eşimde hekim ilk zmanalqr otelde kalacaktı hastanede kalacaktı şuan herkes evine gidiyor çünkü süreç bikac ay degil

esimin hastanesi korona hastasi kabul ediyor, biraz tuzlu ama hali hazirda bi cok hasta var.
Hatta sehirde 2 hastane disinda her hastane ozel devlet ayrimi olmaksizin tedavi veriyor.
Kuzenim de cocuk doktoru devlette, o bile pandemi hastanesindeydi aylarca,1,5 ay once isine dondu.
Allah herkesin yardimcisi olsun..
Bu illet bitmeyecek, grip gibi yerlesecek.
Bunun sosyal ve ekonomik goturuleri goz onune alinarak panik yapilmali..
Senelerce cocuklari okullardan men edemeyiz ya da sokaga cikma yasaklari tum kis hayatimizi ekonomimizi zindana ceviremez..

Çok haklısın ...
Dişer yandan asla kabul edemem demeliydin ...
Ilkine cok tepkisiz kaldik esimle kavga ettim bu yüzden çünkü onu arayıp söylediler.
Esime bir daha asla kabul etmiyoruz 14 gun karantinada olalim dedim.sonra 2. Olayi cikti 2. Ye ben kadına yalvardim resmen gelme bak sana bir sey olur dedim yine de geldi.

Son düzenleme:
Öyle bir kaygım yok çünkü cevrem oldukça geniş. Lütfen başkalarını kendinizle karıştırmayın.
Biraz konuyu anlasaniz keşke.

Iyi de bunu actiginiz konuda yazan sizdiniz. Arkadaslarim bana kim hakli diye soruyor herkese haklisin diyorum ve arkadaslarim benimle gorusmuyor diyen ben degildim.

Konuyu gayet guzel anladim. Ben iyi ve duyarli bir insanim guzellemesine aynen devam :)

esimin hastanesi korona hastasi kabul ediyor, biraz tuzlu ama hali hazirda bi cok hasta var.
Hatta sehirde 2 hastane disinda her hastane ozel devlet ayrimi olmaksizin tedavi veriyor.
Kuzenim de cocuk doktoru devlette, o bile pandemi hastanesindeydi aylarca,1,5 ay once isine dondu.
Allah herkesin yardimcisi olsun..
Bu illet bitmeyecek, grip gibi yerlesecek.
Bunun sosyal ve ekonomik goturuleri goz onune alinarak panik yapilmali..
Senelerce cocuklari okullardan men edemeyiz ya da sokaga cikma yasaklari tum kis hayatimizi ekonomimizi zindana ceviremez..
Ben size katiliyorm.herkws evinde otursun okullad kapatılsın mantığında değilim ama maskesiz gezen herkese kiziyorm işi yokken komsuculuk oynayan herkese kziiyorm bunaldk evde. Size geleceğiz diyeni anlamıyorum cafelerde on on beş kişi toplananlari anlamyrm. Bayramda. Ev eve bayramlaşmak .... Daha niceleri bu kdri fazla değil mi saglikcilarada yazık değil mi

Iyi de bunu actiginiz konuda yazan sizdiniz. Arkadaslarim bana kim hakli diye soruyor herkese haklisin diyorum ve arkadaslarim benimle gorusmuyor diyen ben degildim.

Konuyu gayet guzel anladim. Ben iyi ve duyarli bir insanim guzellemesine aynen devam :)
Konuya odaklan geçmişe değil.

Sizin gibi konu geçiştiren tartisma hastası insanları gördükçe nefesime yazık diyorum.

Devlette misiniz?
Bizimki ozel hastane ve eskiye oranlarsam rahatlar.
Karsi komsum aile hekimi, adamcagizi pandemi hastanesine aldilar mart nisan gibi, evine gelemedi, simdi gelip gidiyor, aylarca gelemedi eve, simdi sukrediyor.
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama bizde rahatlama var.
Özel hastaneler hasta kabul etmiyorda ondan... hayat çevrenizde görebildiğiniz kadar mı sanıyorsunuz anlamıyorumki ikinci dalga geldi hala durum rahatladı diyorsunuz işte bu düşünceyle asla bitmeyecek zarar gören hep masumlar oluyor

Merhaba arkadaşlar,
O kadar yalnızım ki korona da işin içine girince iyice yalnizlastim.

Yaşadığım şehir bana yabancı. Bir kız kardeşim bile yok alo diyebileceğim.
Çocuklarım olduktan sonra hayatım duzenim her şeyim değişti. Bir komşum 2. Hamilelik haberimi aldığında sosyal hayatın bitti demişti de gülüp geçmiştim.
Ne kadar da haklıymış.
Şikayetçi değilim halimden çocuklarımı o eski kalabalığa değişmem mesela.
Eski sosyal hayatimi özlüyorum demek istemiyorum. Sadece benim durumumda olan annemlerle arkadaşlık yapmak istiyorum. Etrafımda hiç çocuklu kadın yok hepsi yasini başını almış torun torba sahibi.
Oturduğum apartman 3 katli ve hepsi kendi hayatlarını kurmuş arkadaşlık edinmiş. Bir de hepsi büyük olunca sohbet kafa da uymuyor aralarında gorusseler de benimle gorusmuyorgorusmuyorlar. Çocuklarımı parka indriyorum ama tek basimiza kalıyoruz. Hiç çocuk yok parkta o kadar bunaldim ki yalnız olmaktan konusmamaktan bir çay icememekten. Çay çok severim ama yalnız olunca canım bile istemiyor.

Var mi benim gibi olan sizler nasıl geçiriyorsunuz bu süreci ya da nasıl geçirdiniz?
Iyi ki burası var .
burada olmasa kime anlatırım bunları?

Okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden tşk ederim. Lütfen kısa da olsa yorumlarinizi çok görmeyin.
.

Not : çocuklu kadınlar yerine anneler yazmışım 😂😂 kusura bakmayın sonradan farkettim duzeltemedim de .
Öyle bir kaygım yok çünkü cevrem oldukça geniş. Lütfen başkalarını kendinizle karıştırmayın.
Biraz konuyu anlasaniz keşke.

Kendi açtığınız konu burada. Bir diğer konunuzda da çocuklarınız yüzünden kimsenin sizinle görüşmek istemediğini yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam.

Hangi konunuz gerçek?

Her gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.

Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.

Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.

Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.

Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.

Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.

Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?

Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.

Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.

O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.

Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.

Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.

Bir dağa çıkıp bagirasim var.

Duvarları ayağımla kirasim var.

Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım 😢😢
Merhaba, ben de sizinle aynı durumdayım, çocukları nadiren dışarı çıkarıyorum, markete 6 aydır hiç gitmediler. Kimsenin olmadığı dağ bayıra gidip hava alıp yürüyüp geliyoruz. Ben bu kadar özen gösterirken kesinlikle kimseyi kabul etmem, kırılan kırılsın kusura bakmayın misafir kabul etmiyorum derim ve etmem. Siz de çocukları markete götürmeyecek kadar özenli davranıyorken neden kabul ediyorsunuz ki alınan alınsın, kırılan kırılsın, açmayın kapınızı. Sadece sağlık çalışanlarının hakkı bile yeter, yazık değil mi o insanlara. Siz de misafir kabul ederek bu sürece istemeden katkıda bulunuyorsunuz. Sakın yanlış anlamayın beni ama kabul etmeyin bu kadar hassassanı, daha net olun. İnşallah sağlıkla atlatalım bu süreci.

Komsularima bile bu virus patlak verdiğinde en basta uyarimi yaptım birbirimize yemek verme bir sey isteme tarzı kapı calmak istemiyorum dedim bunu dediğim halde kapımı yine çaldılar bilerek açmadım sonra beni parkta gördü kadın kakao isticektim evde yoktun sanırım diye.

Bize gelen misafirleri terasta agirladim. Ama bunlar yetmez hic kabul etmemem gerekiyordu.
Farkındayim.

Biri bizi arayinca acmasam mi diyorum acar acmaz kapıdayiz geldik diyorlar.

Yüzüm bile gülmüyor artık. Bir an once gitsinler istiyorum.

Her gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.

Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.

Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.

Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.

Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.

Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.

Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?

Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.

Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.

O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.

Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.

Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.

Bir dağa çıkıp bagirasim var.

Duvarları ayağımla kirasim var.

Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım 😢😢
Uzun bi süre ailem cok dikkat etti ama Ben insanlara hayır diyemedigim için aileminde başkalarınında hakkına girdim

Misal bi arkadaşım davet etti defalarca once bir iki riskli donem dedim reddettim sonraları ara ara disarsa bulusalim dedik sonra osrarlarina dayanamadim gityim sonra o gelmek istedi geldi keske toplum olarak hayir diyebilsek hayir demeyene kusmesek belki ülke olarak bu kadar can katkıda vermezdik saglik çalışanlarınıza bu kadar yormamış olurduk

Hayır diyeceksiniz yahu hayır. Neden kabul ediyorsunuz anlamış değilim. Türkiye ne kadar akraba konu komşu sevdalisiymiş. Cahillik başka birşey değil şu yapılanlar. Herkes tatilde, bayramda herkes birbiriyle görüştü, hic birşey yokmus gibi davranılıyor, ustune birde herkes kina dugun nisan yapiyor. Artik sağlıkçılar yoruldu, bıktı. Dışarı çıkamıyor, gezmeye gidemiyor, ailesine doya doya sarılamıyor. Lutfen dışarı çıkarken gezmeye giderken saglikcilari ve onların eşlerini ailelerinide düşünün olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X