- 2 Ağustos 2017
- 138
- 67
- 28
- Konu Sahibi sevgidenbihaber
-
25 yaşındayım ya matematik öğretmenliğini bitirdim calışmıyorum da gittim ta nerelerde okudum ama bi türlü acılamıyorum konuşamıyorum şnsanlarla iletişim kuramıyorumKaç yaşındasın iş hayatın varmı yani şimdiden bunları dert ettiğine göre çok pasifsin.çalışmıyorsan iş bul kendine maksat açılmak yada hobi kursları falan biraz sosyal ol ki açılasın
Birazcık aile muhafazakar bir aileAday var mı?
Her aileye göre değişir .
Merak etme onlar seni baya bi açar asosyalligin uçar gider
Burada takıla takıla asosyalim içime kapanigim ne yapıcam derdi bile kaynana görümce ekseninde soruluyor :)
Amaaan onlar da senin benim gibi birileri olacak.Uzaya roket firlatmis bi kaynana bulacaginizi sanmiyorum.
Agziniza geleni soylersiniz.Tasarima gerek yok
Neysen o ol,seni olduğun gibi sevmeyene yol göster,anında naşlasın.Birazcık aile muhafazakar bir aile
Mesela nasıl konuşmalıyım onlarla karar veremiyorum soğuk dursam bu n soğuk derker biraz gülsem gevsek derler arayı nasıl bulacam ki ?Neysen o ol,seni olduğun gibi sevmeyene yol göster,anında naşlasın.
İçine sinmiyorsa aşarım ben bu sorunu diye düşünme.
Kültürü,yaşayış tarzı sana uymuyorsa değişme.
Canm çok ezerler seni böyle hayat ve insanlar bu kadar sessiz kalmaya gelmiyo.yeri geldiğinde hakkını savunman gerekir.dediğim gibi kendini geliştirmen lazım sosyal olman lazım biraz.25 yaşındayım ya matematik öğretmenliğini bitirdim calışmıyorum da gittim ta nerelerde okudum ama bi türlü acılamıyorum konuşamıyorum şnsanlarla iletişim kuramıyorumhep diken ğstündeyim
İşte ben sosyal olamıyorum başaramıyorum onu bir türlü. İnsanlar mükemmel değil biliyorum ama bi yanlış görüyim birinden bidaha ona yanaşamıyorum çok arkadaş kaybettim daha doğrusu sosyal olmaya korkuyorum galibaCanm çok ezerler seni böyle hayat ve insanlar bu kadar sessiz kalmaya gelmiyo.yeri geldiğinde hakkını savunman gerekir.dediğim gibi kendini geliştirmen lazım sosyal olman lazım biraz.
Ben cok guluyorum walla gevsek bulan da bulabilir. Onun problemi. Kendini kasma hic. Rahat ol.Mesela nasıl konuşmalıyım onlarla karar veremiyorum soğuk dursam bu n soğuk derker biraz gülsem gevsek derler arayı nasıl bulacam ki ?Belki de demezler ben kuruyorum ama çok da korkuyorum yani
Ot mu gibi yaşıyorum pekiiii sen bunu nerden biliyosun ? Kpss illetini bilmeden nasıl ot diyebiliyosun ki bi insana bu nasıl bir ithamdır ve bu nasıl cürettir? Evet konuşmayı bilmiyormolabilirim insanlara nasıl davranacağımı sorgulayabilirim ama bu hiç kimsenin buraya gelip de ot gibi yaşıyosun deme hakkını verdiğim anlamıyo gelmiyo kimseeye.. belki iyi niyetle söyledin tam olarak niyetini bilmiyorum yanlışmkelime seçmişsin . Yani insanların kalbini kırmaktansa düşündüm de susmak daha mantıklıymış. Olmayan kaynana?:) buna da bi güldümYani 25 yaşındasın, okul bitirmiş ama çalışmıyorsun, resmen hayatın bitmiş ot gibi yaşıyorsun ama her şeyden önce olmayan kaynanayla nasıl konuşacağını mı düşünüyorsun gerçekten?
Mesajlar alındı :) Çok teşekkür ederim gercekten cevabınızla tatmin oldum.Ve aleykum selam :)
Bi kere 0% oraninda kaynana entrikasi olan bi yasam bekleme.
Cunku bi Turkle evlenicegini var sayarsak, en ufagindan bile olsa bazen surtusmeler oluyor gelin ve kaynana tarafiyla.
Kacmak istersen yinede Marsa felan yerles derim.
Ama mantikli olan ne diye sorarsan. Dogru hamleler yapmak. Bunun nasil yaparim diye sorarsan benim fikrimce bol bol tavsiyelere acik olmak. Yasanmisliklari ele alip, edinilen tecrubelerden sende bi ders cikarmak.
Mesela kk da sana hanimlar "kv ile ayni eve cikma "gibi bi tavsiye vriyorlarsa. Sen denenmisi deneme. Ayni eve cikma..
Cok kucuk bi ornek bu.
Ama kk hanimlari neden boyle bisey diyor diye derinlere inince aslinda sirf bu tavsiyenin altinda yatan bile cok cok daha fazla tavsiyeler edinirsin. Ornek.
Kv ev temizligini senden bekliyor yapmazsan yuzu asiliyor kaslari yikiliyor, oysaki uzakta olsaydin misafir olurdun yani daha kiymetli olurdun ve beklenti azalirdi Bak.. neymis? Uzaksan kiymetinin cogalmasi daha olasiymis yani.
Ben cok severim her yastan yasanmisliklar dinlemeye. Yasamadan bile ders cikariyorum kendime.
Mesajlar alındı :) Çok teşekkür ederim gercekten cevabınızla tatmin oldum.
Aslında ben sürtüşmeden falan değil de acaba beni sevecek mi kaygısı yaşıyorum daha cok .. naasılll davranacam ki acaba ilk görüşmede nasıl davransam sevilirim kaygısı var bende. Daha önce de bi ilişkim olmuştu ciddi ailesiyle babası da dahil tanışmıştım sevmişlerdi beni ama o aileyle bu aile cok farjlı hissediyorum karşılaştırmak istemiyorum da öyle yani ben çok soğuk bi insanım böyle duygularımı falan pek belli edemem bu yüzden sanki yapmacıkmıışım gibi gözüktüğümü düşünürüm dışardan işte böyle gözükmek istemiyorum onlara.Rica ederim
Demem oki evlilikten korkma, evlilik senden korksun. Imtihan dunyasi burasi, elbet biseyler tikirinda gitmiycek arada. Hersey super olsaydi tadi olmazdiki?
Hatta soyle diyim, evlilikte olmasi gerekmiyor, daha evlilik yolunun basindayken bile bazen; "iyikide kaynanayla o surtusmeyi yasamisiz" cumleside kurdurabilir sana hayat. Mesela nisanliyken. Boylelikle
1. kayinvalide adayinin oyunlari gorursun gardini alirsin.
2. Bundan daha daha onemlisi; sevgili nisanlin/ es adayin/ ömrunu emanet etmek istedigin adamin tutumu nasil bunu gorursun.
En onemliside bu.
O yuzden kkda " nisanlimin annesi ve nisanlimin tutumu" dert basliklarini gorunce "cok sanslisin, fragmani gormeni nasip etmis sana Allah" diyorum.
Bu birinci soylemek istedgim. Yani gozunu korkutan ne? Surtusmemi? Sen sukrediceksin seneler sonra " iyikide zamaninda gordum grcek yuzlerini ve bitirdim" diye.
Evlendikten sonrami? Oda akilli kadinlarin kazandigi bi pist.
Ufak bi nokta vermek istiyorum burda,
" her kv fenadir sen gelin olarak onu yere ser " demiyorum. Bugun gelinsen 2 gun sonra sende kaynana olucan. On yargiyla baslamaktan yana degilim ben. Bazen goruyorum gelin ilk gunden kok sokturuyor kaynanaya. Ya senin sevdigin adami dunyaya getiren kadin o, o olmasaydi senin esinde olmazdi? Ne bu saygisizlik ve on yargi?
Yani akilli kadin ol ile benim daha cok demek istedgim.
En en iyi kayinvalide bile " gelinim beni arasin sorsun" sersenisi yapar. Yukarda bahsettigim " akilli kadin" bu olasiliklar aninda dogru hamleyi yapan. Bu yere ser demek degil dedigim gibi, bu bazen gonlunu yapmak/ bazen neden isteklerinin mumkun olmadgini en dogru sekilde anlatmak/ bazen yapmayip he he diyip gecmek/ bazen esine orta yolu buldurmak/ bazende agirligini koyup agzini acmaktir.
Uzun lafin kisasi. Bende evlilik yolunda taliplerimi beklerken. Dusunce yapim " en positif dusuncelerimle yola cikip, en kotu olasiliklara karsi kendimi egitmek"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?