Korkularım ve ben...

pink152

aşkısının bitaNesi :)
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
424
38
98
İstanbul
Kızlar fikirlerinize ihtyacm var. İki buçuk yıllık bi ilişkim var. Herşey güzel gidiyo erkek arkdasımdan evlenme teklifi beklıorum. Bu yaz bi adım atarız demistk ama daha evlenme teklıfı almadm arasıra tartısmalarımz oldu belkı oyüzden bilmiyorm ama elinde sonunda edicek kısmetse hıssedıyorm ve ben aileler anlaşırmı kaynaşırmı diye çok ümitsizim.Ailelerimiz baya farklı onlarda herkes üni. mezunu saygılı sevgi dolu bırbırlerıne erkek arkadasımla kardeslerı iletısımlerı çok güzel çok samımı benımse ıkı abim var ıkısıde mesafelı bırıyle ıyıyz ama mesafe var ötekı çok sorunlu kimseyle anlasamıyo , süreklı sorun çıkarıo evlıler ama aynı apartmanda içiçe yaşıyorz onun yanında rahat edemıorm süreklı bulaşıyo bana bısekılde gıyımıme karsr hareketlerıme vs herkese böyle. Babamda iyıdr ama anneme çok bağırır bozar ortam ıcınde laf konusym derken saçmalar çoğu zaman erkek arkdasımın annesiyle benm annem arasnda kardeslerı arasnda çok fark var onlar kendılerını çok gelıstirmis modern ınsanlar benm annemın okuma yazması yok ablamlar ilkokul mezunu bide çok kardeşiz. Utanmyorm aılemden sevıorum annemı babamı ablalarımı ama biaraya geldığımızde çok fark olcak arada kalcakmısm gıbı hıssedıyorm en basiti onun annesı kardesleri cok açık giyinir bizımkiler çok kapalı bunun bile lafını edebilir abim ve babam arada kalablırm. Bende çalısmıyorm iş bulamadm belkı çalışsam daha çok söz sahıbı olirdim ailede kendımı ıfade edememekten aılem yüzünden sessız ıcıne kapanık görünmekten korkuyorm. Napıcamı bılmıyorm adım atmaktan korkuyorum ama çokta seviyorm vazgeçmek ıstemıyorm :( sizce napmalym ılerıde çok sıkıntı yaşarmıym tecrübesı olanlardan fikir beklıyorum.

Onun ailesi hoşgörülü ve etliye sütlüye karışmayan aileyse çok sıkıntı çekmezsiniz belki. Ama sizi bir ömür ailenizden dolayı alttan alttan aşağılarlarsa evliliğinize yansıyabilir. Ya da yansıtmamak için kendinizden bir şeyler feda edersiniz.
Benim eşimin ailesi cahiller kralı(okul bakımından değil) garibim uzaylı gibi duruyor onların yanında. Babasının 8 senede 1 tane ama 1 tane mantıklı cümle kurduğunu hiç görmedim. Bir de bu insanlar sizden yeri geliyor isteklerde vulunuyorlar,herşeye karışıyorlar düşünün. Çok zorluk çektiğim zamanlar oldu benim de. Benim ailemde de babam kardeşler hepimiz üni mezunu. Ama karşı tarafı sorun etmediler hiç. Bi de sorun olursa illa huzurunuz bozulur.
Allah yardımcınız olsun zor konu. Baştan çok iyi konuşmak lazım evleneceğiz kişiyle.

Onun aılesını herkes çok övüyo yani sorun etceklerını çıkarcaklarını sanmıyorm yada ailemi küçümseyceklerini çok sevilen insanlar ben kendım arada kalıcam bundan korkuyorm acaba evlilik öncesi bu korkuları olup sonra hersey güzel geçenler varmı benmi abartıyorum

Aılesi aşagılamazda, erkek arkdaşım abin şöyle dedi babanın yaptığı hoş deildi gibi cümleler kurcak emınım ben nasıl savunucam ozaman kimse ailesini seçemiyo sonçta.Birde böle bi ailede yetiştiğim için çekingen bi yapıya sahibim ailemin yanında rahat davranamıcam onlarda beni pısırık kendine güvensiz görcekler diye korkuyorm belki erkek arkadayım soğumaya bile başlar zamanla benden

Esimle benim ailelerimiz de dediginiz gibi cok farklilar, benim ailemde herkes egitimli, onunkindr degil, giyim yasam tarzlari inanilmaz farkli ama esimle benim egitim seviyemiz hayat goruslerimiz birebir ayni.
Cok sorun yasamiyoruz cunku hepimiz ayri sehirlerdeyiz. Ama dugunler bile ayri ayri oldu (benim ailem ayri onunki ayri dugun yapti) eger bunlari sorun etmezseniz yurutebilirsiniz yoksa olmaz.

Esimle benim ailelerimiz de dediginiz gibi cok farklilar, benim ailemde herkes egitimli, onunkindr degil, giyim yasam tarzlari inanilmaz farkli ama esimle benim egitim seviyemiz hayat goruslerimiz birebir ayni.
Cok sorun yasamiyoruz cunku hepimiz ayri sehirlerdeyiz. Ama dugunler bile ayri ayri oldu (benim ailem ayri onunki ayri dugun yapti) eger bunlari sorun etmezseniz yurutebilirsiniz yoksa olmaz.
Biz yüksek ihtımalle aynı sehırde ve kaynanamın alt katnda oturcaz bızımde sevgilimle kültür farkımz yok ben üni mezunuym o degil takılmadm hıç bir zaman ama ailelerde evleniyo diyolarya bu beni tedirgin ediyo

Canim zaten ikiniz birbirinizi gercekten seviyosaniz bunlari sorun etmezsiniz ilerde evlenincede esin abini bi konuda elestirirsede bende onaylamiyorum ama yapabilecegim birsey yok dersin surekli aileni savunmaya gecme ama haksiz elestirmesinede izin verme

Canim zaten ikiniz birbirinizi gercekten seviyosaniz bunlari sorun etmezsiniz ilerde evlenincede esin abini bi konuda elestirirsede bende onaylamiyorum ama yapabilecegim birsey yok dersin surekli aileni savunmaya gecme ama haksiz elestirmesinede izin verme
Aynen öle yaparm aileme laf söletmek istemem sinirlenirim eleştirirse ama haklıysada bu şekilde cvp veririrm

Ne olursa olsun ailenden utanma.her aile her insan aynı olacak diye bir kural yok.evet ailelerin uyması önemli ama bu dengeyi erkek arkadaşın ve sen isterseniz sağlayabilirsiniz.ama utanmak kelimesini asla kullanmayın...

Ne olursa olsun ailenden utanma.her aile her insan aynı olacak diye bir kural yok.evet ailelerin uyması önemli ama bu dengeyi erkek arkadaşın ve sen isterseniz sağlayabilirsiniz.ama utanmak kelimesini asla kullanmayın...
Ben zaten ailemden utanmadığımı yazdım sadece olumsuz tarafları var ailemin bunlar oldğunda arada kalmaktan korkuyorm

Sevgilinin ailesini bilerek kırıp incitecek laflar ederler mi Sizinkiler bilemedim..
O aileyi hiç ovme.. sevgilinden bahset ailesi de iyi işte normal insanlar de geçiştir.. ailenle ilgili tek kusurdan da bahsetme kimseye.. iyiler de geç.. az bilgi az samimiyet çok huzur.. Aileler ile evlilik sonrası da mesafeyi iyi ayarlar kendi hayatinizi kurarsaniz sorun olmaz inş.. benim ailem eşimin ailesi ile görüsmuyor mesela.. hiçbir sorun kavga kırgınlık yok.. önemli günlerde karsilasip iyi misiniz iyiyiz çok şükür siz de iyisiniz hadi Güle güle şeklindeler.. Aksi durumda en az 345 tane olay yaşardik..

Sevgilinin ailesini bilerek kırıp incitecek laflar ederler mi Sizinkiler bilemedim..
O aileyi hiç ovme.. sevgilinden bahset ailesi de iyi işte normal insanlar de geçiştir.. ailenle ilgili tek kusurdan da bahsetme kimseye.. iyiler de geç.. az bilgi az samimiyet çok huzur.. Aileler ile evlilik sonrası da mesafeyi iyi ayarlar kendi hayatinizi kurarsaniz sorun olmaz inş.. benim ailem eşimin ailesi ile görüsmuyor mesela.. hiçbir sorun kavga kırgınlık yok.. önemli günlerde karsilasip iyi misiniz iyiyiz çok şükür siz de iyisiniz hadi Güle güle şeklindeler.. Aksi durumda en az 345 tane olay yaşardik..
Erkek arkdasm ve aılesı aılemle samımı olmayı düsünüyo ama ben mesafe koymayı planlıyorm dediğiniz gibi aynı şehirlerde olmamız biraz sorun.Birde ben bile bazen farklı buluyorm aılesini sanrm yetistirildiğim ortamdan ailesi biraz fazla rahat ve kzkardeslerı fazla açık giyiniyo gibi geliyo bana bakarken rahatsz olyodum fotolara erkek arkdasm hıç kıskanmıyomu kardesını anlamıyorm aşırı kısa etekler giyiyo inşallah bizim evimizede öle gelmez

Öncelikle kendi ailenden utanmayı derhal bırak ! .
Başkasının , sevdiğinin ailesi bile olsa daha üstün görme.
Bazen imkanlar insanların daha farklı görüşlerde olmasını , farklı davranmasını sağlayabilir.
Bu imkanlara da herkes sahip olamayabilir.
Benim aklıma takılan abilerinin senin giyimine falan karışması.
"Sanane lan düdük" desene .
Ben derdim.
Babanı da annen konusunda uyarmanı , bu konuyu güzellikle halletmeni tavsiye ederim.

Öncelikle kendi ailenden utanmayı derhal bırak ! .
Başkasının , sevdiğinin ailesi bile olsa daha üstün görme.
Bazen imkanlar insanların daha farklı görüşlerde olmasını , farklı davranmasını sağlayabilir.
Bu imkanlara da herkes sahip olamayabilir.
Benim aklıma takılan abilerinin senin giyimine falan karışması.
"Sanane lan düdük" desene .
Ben derdim.
Babanı da annen konusunda uyarmanı , bu konuyu güzellikle halletmeni tavsiye ederim.
Ailemden bugüne kadr utanmadım Allah yokluklarını göstermesin ama abimden gerçekten utanıyorm çünkü normal davranmıyo baslı basına bır sorun ınsanlara sevgisi yok herkese bağırır cağırır kendı hatalarla doludur etrafına mükemmelmıs gıbı emir yağdırır annem babam çoğu zaman beni korur ona karşı ama dedim ya pskolojk sorunlu babam belkı dıkkat eder elınden geldiğince , ama abim eminmki beri çok zorluycak en azından bi işim olursa karşısında daha farklı dururm şuan saygıdanmı korkudanmı bilmyorm susuyorm bsey dedıginde belkıde uğrasmak ıstemıyorm

Kendini,sevgiline farklı tanıtmadıysan çekinecek bir durum olmasın.

Neleri biliyor sevgilin ailen hakkında mesela?

Olduğundan farklı göstermediysen kendını,sıkıntı yok.

Kendini,sevgiline farklı tanıtmadıysan çekinecek bir durum olmasın.

Neleri biliyor sevgilin ailen hakkında mesela?

Olduğundan farklı göstermediysen kendını,sıkıntı yok.
Az biraz çıtlattım babamın abimin yanls olablcek tavrlarını şaşırmasn dıye abıme bi iki kez laf ettı bende tepkı gösterdım laf ettırırsem arkası gelır benı ezer dıye

Erkek arkdasm ve aılesı aılemle samımı olmayı düsünüyo ama ben mesafe koymayı planlıyorm dediğiniz gibi aynı şehirlerde olmamız biraz sorun.Birde ben bile bazen farklı buluyorm aılesini sanrm yetistirildiğim ortamdan ailesi biraz fazla rahat ve kzkardeslerı fazla açık giyiniyo gibi geliyo bana bakarken rahatsz olyodum fotolara erkek arkdasm hıç kıskanmıyomu kardesını anlamıyorm aşırı kısa etekler giyiyo inşallah bizim evimizede öle gelmez
Insanlar o sekilde alismis ve yetismisler. Kisa giyiyorlarsa neden sizin evinize oyle gelmesinler onu anlamadim? Siz ailenizin sorun cikartacagini dusunuyorsunuz ama sizin de rahatsiz oldugunuz konular var.

Kızlar fikirlerinize ihtyacm var. İki buçuk yıllık bi ilişkim var. Herşey güzel gidiyo erkek arkdasımdan evlenme teklifi beklıorum. Bu yaz bi adım atarız demistk ama daha evlenme teklıfı almadm arasıra tartısmalarımz oldu belkı oyüzden bilmiyorm ama elinde sonunda edicek kısmetse hıssedıyorm ve ben aileler anlaşırmı kaynaşırmı diye çok ümitsizim.Ailelerimiz baya farklı onlarda herkes üni. mezunu saygılı sevgi dolu bırbırlerıne erkek arkadasımla kardeslerı iletısımlerı çok güzel çok samımı benımse ıkı abim var ıkısıde mesafelı bırıyle ıyıyz ama mesafe var ötekı çok sorunlu kimseyle anlasamıyo , süreklı sorun çıkarıo evlıler ama aynı apartmanda içiçe yaşıyorz onun yanında rahat edemıorm süreklı bulaşıyo bana bısekılde gıyımıme karsr hareketlerıme vs herkese böyle. Babamda iyıdr ama anneme çok bağırır bozar ortam ıcınde laf konusym derken saçmalar çoğu zaman erkek arkdasımın annesiyle benm annem arasnda kardeslerı arasnda çok fark var onlar kendılerını çok gelıstirmis modern ınsanlar benm annemın okuma yazması yok ablamlar ilkokul mezunu bide çok kardeşiz. Utanmyorm aılemden sevıorum annemı babamı ablalarımı ama biaraya geldığımızde çok fark olcak arada kalcakmısm gıbı hıssedıyorm en basiti onun annesı kardesleri cok açık giyinir bizımkiler çok kapalı bunun bile lafını edebilir abim ve babam arada kalablırm. Bende çalısmıyorm iş bulamadm belkı çalışsam daha çok söz sahıbı olirdim ailede kendımı ıfade edememekten aılem yüzünden sessız ıcıne kapanık görünmekten korkuyorm. Napıcamı bılmıyorm adım atmaktan korkuyorum ama çokta seviyorm vazgeçmek ıstemıyorm :KK43: sizce napmalym ılerıde çok sıkıntı yaşarmıym tecrübesı olanlardan fikir beklıyorum.

Ailenden neden utaniyorsun be kardesim annen baban bunu hak ediyor mu annen duysa kahrindan ölür. Onlarin ailesi acikmis aciklik modernlik degil kapalilik gerilik degil yaz bunu kenara. Annem ilkokul mezunu bnm ben yuksek yuksek okullar bitirdim gel gor ki annemin insanlikta ,vicdanda tirnagi olamam. Onemli olan insanliktir .Ailenden utandugini sakin sevgiline deme bak yarin öbür gun oda asagilar zoruna gider benden sana tavsiye...Üzüldüm yazdıklarına bn bir anne olarak sana tavsiyem seni boyle herseyinle kabul edene git gerisi boş. ..

Ailenden neden utaniyorsun be kardesim annen baban bunu hak ediyor mu annen duysa kahrindan ölür. Onlarin ailesi acikmis aciklik modernlik degil kapalilik gerilik degil yaz bunu kenara. Annem ilkokul mezunu bnm ben yuksek yuksek okullar bitirdim gel gor ki annemin insanlikta ,vicdanda tirnagi olamam. Onemli olan insanliktir .Ailenden utandugini sakin sevgiline deme bak yarin öbür gun oda asagilar zoruna gider benden sana tavsiye...Üzüldüm yazdıklarına bn bir anne olarak sana tavsiyem seni boyle herseyinle kabul edene git gerisi boş. ..
Annemden babamdan utanmam sadce babam bazen ınsanlarn ıcnde annemı azarlıyo abımde süreklı bağırıo bunları yapmalarndan korkuyorm onlarn yanında

Insanlar o sekilde alismis ve yetismisler. Kisa giyiyorlarsa neden sizin evinize oyle gelmesinler onu anlamadim? Siz ailenizin sorun cikartacagini dusunuyorsunuz ama sizin de rahatsiz oldugunuz konular var.
Evet asırı kısa giyınıyo cünkü kardesı .bizmkılern anlaşı bellı bıze geldğınde braz saygı duymasnı beklerm sadce yoksa herkesn kendi tercıhı

Back
X