Annelik böyle bir şey sanırım. Bende hemen hemen aynı duyguları yaşıyorum, oğluşum 14 aylık. Sürekli ona bakıp dua etmekten kafayı yicem. Ona bakarken içim titriyor, sürekli ya hasta olursa ya başına bişey gelirse diye düşünüyorum. O an yüreğim daralıyor. İlk doğum yaptığımda bebeğimi dışarı hiç çıkarmak istemiyordum, zannediyordum ki bişey olcak ona. Off çok tuhaf bir duygu, daha neler neler.
Merhaba hanımlar..
aslında dert mi değil mi bilmiyorum,
hamilelik hormonlarının oyunu mu onuda bilmiyorum.
Allah nasip ederse ilk evladım ve kızım olacak.
fakat hamile kaldığımdan beri tuhaf şeyler düşünüyorum.
acaba onu düzgün yetiştirebilecek miyim?,
acaba geleceği ne olacak,,hayatta onu neler bekleyecek?
bunları düşünüyorum sürekli.
bazen haberlerde görüyorum,
oğlu annesini dövmüş,kızı babasını sokağa atmış..vb haberleri.
içim cız ediyor.Allah'ım hayırlı evlat nasip et..
iki duamdan biri:''Rabbim beni ve eşimi evlatlarımızla imtihan etme,evlatlarımızıda bizimle imtihan etme...''
dilimden düşmüyor.anne olmak böyle bişey mi?
daha doğurmadan kaygısını taşımak,kötü haberleri okuyunca ağlamak mı...
hele ki kız çocuğu.kız çocuğu narindir,kıymetlidir ve bir o kadar da-malesef ki- toplumumuz ağır yükümlülükleri vardır.
kadınsanız daha çabuk yaftalanırsınız..
onu yeterince koruyabilecek miyim?
zamanı geldiğinde kendisini koruyabilecek yetiyi ona kazandırabilecek miyiz?
sürekli bunu düşünüyorum.
dün haberlerde gördüm.normalde nefret ederim...bilirsiniz meşhur esra ceyda kardeşler(diğer adıyla cicişler).
dün akşam haberlerde yaptıkları bi rezillik çıktı.
normalde eşimle eleştirirdik.
fakat dün farkettik ki o da bende üzüldük...eşim bir an anne babasının yerine koydu kendini,bende...
ne zor bi durum.eşimde bende üzüldük ve dua ettik onlar için.
ve dün o da aynı şeyi bana dedi o haberden sonra:''galiba biz artık anne baba oluyoruz...''
bu korkular geçer mi,yoksa evlatlarımızı büyüttükçe büyüyecek mi?
bir diğer korkumda eşimi kaybetmek..
eşimi kaybetmekten çok korkuyorum.
öncedende bu çok vardı ama hamilelikle arttı.
ya o olmazsa?nasıl mücadele ederim hayatla?o benim kocam,babam,abim,arkadaşım..herşeyim...
onsuz nasıl yaparım ya da onsuz nasıl evlat büyütürüm?
malesef ki bu şekilde imtihan olan çok...insanoğlu herşeye alışıyor.
ama beni düşüncesi bile korkutuyor.
eşimi çok seviyorum...bunu yazarken bile gözlerim doluyor...
Rabbim beni onsuz bırakmasın.
düşünsenize?
su doldurmaya gidiyor arabayla peşine bende takılıyorum.10 dk lık yol halbuki.
niye?eğer başına bişey gelirse,Allah korusun kaza vs olursa benimle olsun,ondan ayrılmayayım.
bunu düşünmek evet kötü ama alıkoyamıyorum kendimi...
hamilelikten mi böyle oldum bilmiyorum...
ama sizinde düşünceleriniz öğrenmek istiyorum.
annelik,eş olmak...kaybetme korkusu...siz neler yaşadınız?yaşıyorsunuz?
gelin konuşturalım iç seslerimizi..
Merhaba hanımlar..
aslında dert mi değil mi bilmiyorum,
hamilelik hormonlarının oyunu mu onuda bilmiyorum.
Allah nasip ederse ilk evladım ve kızım olacak.
fakat hamile kaldığımdan beri tuhaf şeyler düşünüyorum.
acaba onu düzgün yetiştirebilecek miyim?,
acaba geleceği ne olacak,,hayatta onu neler bekleyecek?
bunları düşünüyorum sürekli.
bazen haberlerde görüyorum,
oğlu annesini dövmüş,kızı babasını sokağa atmış..vb haberleri.
içim cız ediyor.Allah'ım hayırlı evlat nasip et..
iki duamdan biri:''Rabbim beni ve eşimi evlatlarımızla imtihan etme,evlatlarımızıda bizimle imtihan etme...''
dilimden düşmüyor.anne olmak böyle bişey mi?
daha doğurmadan kaygısını taşımak,kötü haberleri okuyunca ağlamak mı...
hele ki kız çocuğu.kız çocuğu narindir,kıymetlidir ve bir o kadar da-malesef ki- toplumumuz ağır yükümlülükleri vardır.
kadınsanız daha çabuk yaftalanırsınız..
onu yeterince koruyabilecek miyim?
zamanı geldiğinde kendisini koruyabilecek yetiyi ona kazandırabilecek miyiz?
sürekli bunu düşünüyorum.
dün haberlerde gördüm.normalde nefret ederim...bilirsiniz meşhur esra ceyda kardeşler(diğer adıyla cicişler).
dün akşam haberlerde yaptıkları bi rezillik çıktı.
normalde eşimle eleştirirdik.
fakat dün farkettik ki o da bende üzüldük...eşim bir an anne babasının yerine koydu kendini,bende...
ne zor bi durum.eşimde bende üzüldük ve dua ettik onlar için.
ve dün o da aynı şeyi bana dedi o haberden sonra:''galiba biz artık anne baba oluyoruz...''
bu korkular geçer mi,yoksa evlatlarımızı büyüttükçe büyüyecek mi?
bir diğer korkumda eşimi kaybetmek..
eşimi kaybetmekten çok korkuyorum.
öncedende bu çok vardı ama hamilelikle arttı.
ya o olmazsa?nasıl mücadele ederim hayatla?o benim kocam,babam,abim,arkadaşım..herşeyim...
onsuz nasıl yaparım ya da onsuz nasıl evlat büyütürüm?
malesef ki bu şekilde imtihan olan çok...insanoğlu herşeye alışıyor.
ama beni düşüncesi bile korkutuyor.
eşimi çok seviyorum...bunu yazarken bile gözlerim doluyor...
Rabbim beni onsuz bırakmasın.
düşünsenize?
su doldurmaya gidiyor arabayla peşine bende takılıyorum.10 dk lık yol halbuki.
niye?eğer başına bişey gelirse,Allah korusun kaza vs olursa benimle olsun,ondan ayrılmayayım.
bunu düşünmek evet kötü ama alıkoyamıyorum kendimi...
hamilelikten mi böyle oldum bilmiyorum...
ama sizinde düşünceleriniz öğrenmek istiyorum.
annelik,eş olmak...kaybetme korkusu...siz neler yaşadınız?yaşıyorsunuz?
gelin konuşturalım iç seslerimizi..
Annelik böyle birşey işte.
Tek siz değilsiniz bunları yaşayan.
Varolduğunuz sürece de hep düşüneceksiniz.
Herşeyden korumak başına hiç kötü birşey gelmesin isteyeceksiniz.
Acısını kat kat fazlasıyla siz yaşayacaksınız.
Korkmayın..
Keyfini çıkarmaya çalışın.
Musmutlu upuzun yıllarınız olsun ailenizle birlikte..
inş bi gün bende anne olurum da bu korkuları yaşarım amin
rabbim onların acısını yaşatmasın inş. siz annelere...
yazdıklarınızla gözlerim doldu vallaha:)...
bu kaygılar bence normal ama siz dikkat edin takıntı haline getirmeyinn.. kötü düşünceleri savın sürekli negatif enerji yaymayın evreninize dua edin bol bol aklınıza gelince iç sesinizi susturun ve dua edin..
inşallah çook ama çook mutlu olursunuz eşinizle bebeğinizle beraber güzel bir ömür geçirirsiniz...
Çok büyük konuşmuşsunuz.Eşini seven tek siz değilsiniz bu dünyada ve bu şekilde konuşmak hiç doğru değil.Onsuz nasıl yaparım demişsiniz de bunları yazarken hiç mi düşünmediniz eşini kaybetmiş ve çocuğunu güzel bir şekilde yetiştiren insanlar yok mu bu sitede ? Kusura bakmayın ama keşke biraz empati yapsaydınız yazarken.
anne olan herkes(istisna durumlar hariç haberlerde görüyoruz neyse)çocuğunu kaybetmekten korkar.daha doğrusu insan sevdiklerini kaybetmekten korkar.anne baba kardeş eş vs.bu duygularınız son derece normal,ee tabi hamilelik hormonları etkiliyo çifte yaşanıyo tüm duygular.
tek takıldığım nokta eşinizi kaybetme korkunuz oldu.tabi bende korkuyorum onsuz naparım diye düşünüyorum ama sizinki biraz takıntıya dönüşmüş sanki.(arabayla peşinden gitmeler falan)biraz güzelliklere odaklanın,gelecek korkusu günü yaşamanıza mani olmasın.
mutluluklar....
anne olmak bir anlamda paranoyaklaşmak gibi birşey
olma ihtimali milyonda bir olan şeyler bile sanki senin çocuğunun başına gelecekmiş gibi korkarsın.
aklında hep acabalar olur. ama bunlar koruma içgüdüsünden.
Allah evlatlarımızı bize bağışlasın.
ama eşini kaybetme korkun saki normalden fazla. bu hayatta her an herkese herşey olabilir. bu kadar takıntı yapman hayatınızı eziyete dönüştürmekten başka bir işe yaramaz
işte ben bütün bunları düşününce çocuk sahibi olmaya cesaret edemiyorum.
Ama bu kaygıları taşımanız, çocuğunuza iyi birer anne baba olacağınızın işareti zaten
Hamilelik hormonlari,etraf,yasanan gördügünüz duydugunuz olaylar hersey Boyle dusunmenize sebep bence ama insan hamile kaldigi anda bi paranoyaklasiyobendede ayni seyler oldu ilk hamileligimde hep kotu ruyalar goruyodum gunduzleri o Kadar cok dusunurdum belki bilincalti aslinda kotu gunlerdi ve bence hamilelik bedenen oldugu gibi ruhende kadinlarin zayif oldugu bi donem.Bebek oncesi cok cesur olan ben yolda yururken korkar olmustum ya saldirsa ya soyle yapsa gibi bir suru kozu dusunce bide bu isin dogum sonrasi var o dahada beter bi insan herseyemi aglar yarabbim kendime sasiriyodum resmen.Suan hamileyken ki endiseleriniz cocugunuz dogdugunda capcanli gozunuzun onunde oluyo ona bakiyosun o sana masum masum bakiyo simdi napicam diyosunuz ben ogluma bakip bakip cok agladigimi bilirim ama zamanla azaliyo merak etmeyin.Allah saglikla kucaginiza almayi nasib etsin insallah
afedersinizde nerede büyük konuşmuşum?
eşini tek seven benim diye birşey dedim mi?hayır...
burası açık bir platform ve herkesin derdi,sıkıntısı,yaşadıkları kendine göre büyük,kendine göre katlanılabilir,kendine göre hafif...
empati gerektirecek bi durum yok.sizin mantığınızla yaklaşırsak o zaman kimse hiç bi derdini,sevgisini,mutluluğunu,endişesini yazmasın değil mi?e empati kurarsak herkes her konun bi cümlesinden kendine pay çıkarır..
yok böyle bi mantık.
öyle bi yazmışsınız ki sanki bu mücadeleyi veren bayanları rencide edici birşey yazmışım gibi.
aksine onları takdir ediyorum.konumda da dediiğim gibi insanoğlu her acıya alışır.
şuan kestiremiyorum düşünemiyorum bile ama yaşasam Allah bunun kolaylığını elbette ki verir.
benimki sadece korku ve korkular yenilebilir duygulardır.
ben hamileliğiminde getirdiği bu endişeyi ifade etmek için duygularımı yazdım.
eşimi çok seviyorum evet ve onsuzluktan korkuyorum,bu da doğru ama bu ne büyük konuşmadır ne de eşsiz mücadele verenleri rencide edici bir söz..kusura bakmayın ama artniyetli buldum sizi.onca yazılandan kusur ararcasına çekip bi paragrafı yorumlamışsınız.
sanki konuya yorum yapmak için değilde acaba neresinden bişey bulupta sataşsam gibi olmuş.
amin...
Allah yavrunuzu size bağışlasın
dediğim gibi dönemsel birşey sanırım.
hamileyken insanın bilinçaltında bastırdığı duygular patlayıveriyor adeta
açıkçası biraz daha rahatladım.
en azından hemen hemen her hamile bayan bunu yaşıyor anladığım kadarıyla.
tahminde ediyordum ama insan yaşanmışlıklardan duymak,emin olmak istiyor.
bu kaygıların aslında normal olduğunu ve azalacağını bilmek istiyor.
Konu açmışsınız,ben de düşüncemi belirttim.Evet,rencide eder tarzda yazmışsınız. Duymak istemediklerinizi yazınca art niyetli yaftasını yapıştıran da sizsiniz,yani kimseye sataştığım yok....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?