Korkuyorum ya beceremezsem?

MightyPineapple

La Chica Bonita
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
3.242
5.175
73
Güncel:

Evet, yurtdışından döndüm, kedimin durumunu merak edenleriniz olmuştur. Kedim ''yalnızlıktan miyavlayarak ölmedi'', ''depresyona girmedi'', düzenli olarak bakımını yapan ablanın söylediğine göre ''ağlayarak da dolaşmıyormuş, ağlamaktan çatlamıyormuş'' ! Kumunu 1 günde öğrenmiş, gayet yardıma ihtiyacı olmadan kakasını çişini yapabilmiş ilk günden. Kuru mama da yemiş, sütünü de içmiş, suyunu da. Yatağıma zıplayıp kıvrılmış uyumuş, ya da kutusuna girmiş. Biraz arkadaşım baktı, çoğunlukla yalnız kaldı, sonra da abla biraz bakıp geri bıraktı evime, ben şu an evdeyim, kedi ben uyurken bana sokulup uyuyor, ''vahşileşmemiş, yabanileşmemiş'' yani. Hatta şu an oyun oynuyor.
Kediyi annesinden çalmışım gibi, keyfimden eve atıp gitmişim gibi, bir kediyi planlıyormuşum da hiç düşünmeden alıp getirmişim gibi iç karartıcı, yapıcı olmaktan uzak, ben yavru kedi sütünü ve GEREKLİ BİLGİLERİ veterinerden almayı düşünememişim gibi yapılan yorumlardan sonra bir güncelin şart olduğunu düşündüm. Sormak istediğiniz olursa kediyle ilgili, buyrun özelden beklerim.
İyi ki Z zeytinagaci 'ni dinlemişim de karamsarlığa kapılıp hayatımın en güzel ayını kendime zehir etmemişim. Kediye hiçbir şey olmadı, o da olmayacağını üstüne basa basa söylemişti zaten. Sanki o kediyi sıkıştığı yerden kurtarmasam orada ölmeyecekti, ya da kurtarıp açılmamış gözüyle sokağa salsam daha iyi bir hayatı olacaktı da ben alıp eve hapsettim. Evet, kediyle ilgili son durum budur.
Teşekkürler !

İyi geceler herkese, öncelikle hayırlı Ramazanlar.
Bugün, günlerdir kurtarmaya çalıştığım bebek kediyi kurtardım ve evime getirdim. 1 haftaya yakındır miyavlıyorlardı, bizim sokakta da yavru olmazdı, indim baktım özel bir mülkün bahçesinden geliyor. Gözümü kararttım girdim baktım bir kutuda 2 yavru. Birini çaldım, sonra ben ne yapıyorum deyip geri götürdüm. Annesi bir yavruyu alıp gitmiş, bu benim kurtardığım kalmış. Evin kapısını çaldım, sahiplendirmek istiyorduk biz de alabilirsin dedi, günlerce bahçelerine girip düştüğü sıkıştığı yerden kediyi almaya çalıştım.

Bugün başardım. Ev sahipleri tatlı çıktı, erik falan ikram ettiler bahçelerinden Allah razı olsun :) Gözünü çapaktan toz topraktan açamamış, dünyayı hiç görmemiş ürkek bir yavru...
Veterinere götürdüm, aşı için küçükmüş yaklaşık 40 günlük dedi, gözünü açtılar. Eşyalarını, ilacını mamasını aldık döndük.

Sorun şu ki, 1 aylığına yokum. Bakacak kimsem yok. Şimdi evde, binanın yardımcı ablası 3 günde bir mamasını suyunu tazeleyecek, çişini kakasını da temizleyecek. Sokakta ölmesindense hiç değilse her gün tazelenmese de biraz yer içer. Hayatta kalır inşallah hiç anne sütü emmemiş, süt tozuyla su karıştırıp süt yaptım onu koydum onu da yapacak abla. Veteriner, ''Ramazanın ilk günü, mübarek gün bu kediyi aldın kurtardın, sana uğur getirsin.'' dedi. İnşallah birbirimize ısınır beraberce yaşarız hep. Oraya düştüğünden beri benden başka kimse oradan çıkaramadı, annesi almadan gitti, mübarek bir gün çıkarıp kurtarabildim, ben de düşünmeye başladım benim kaderimde miydi bu kedi?

Ya kediye bir şey olursa, ya döndükten sonra bakamazsam, beceremezsem... Boğazıma bir yumru oturdu şimdi tatilimin sevinci uçtu gitti. Yiyor mu içiyor mu uyuyor mu, gözleri tekrar kapanacak mı, acaba çok ağlar mı.. Çok uzattım lafı ama her şey iyi olacak mı, siz ne düşünüyorsunuz, Allah yardımcım olsun.

Edit: Pet oteline bırakmak istedim veterinerin, 1 aylığı 750 tl mümkünatı yoktu veremezdim o parayı. Tanıdığım bırakabileceğim biri de yok.

Son düzenleme:
İyi ramazanlar canım.
Dilerim senin gibi insanlar çoğalır, senin gibi insanlar sayesinde mutlu oluyorum insanlığın ölmediğini düşünerek.Teşekkürler.

Fakat ele gelen o kadar küçük bir kedi sokakta kesinlikle ölür tek başına.Sana tavsiyem facebook'ta kedi manyakları grubuna üye ol ve 1 ay geçici yuva ara kesin almak isteyen çıkar.Lütfen dene.Belki yuva bile bulur.

Canım üç güne bir bakım biraz seyrek değil mi? Ablanın gelmediği günlerde uğrayabilecek biri yok mu eve? Kedi pek minikmiş, üç gün aç mı kalacak? Kumunun da hergün temizlenmesi gerek
Koyulan mamayı suyu 1 günde bitiremez zaten. Başka çaremiz de yok maalesef, sokakta daha uzun süre aç kalıp mahalledeki çocukların haşin sevmelerine maruz kalacaktı, gözünü zorla açmaya çalışacaklardı.

Çok şekerdir o şimdi. Yaptığınız şey çok güzel.
Ama mümkünse yanınızda götürün.
Henüz size alışmamıştır o kadar Ama yalnız kalırsa çok ağlar.
Benimde bir köpeğim vardı yavruyken almıştı eşim sevgililer günüydü. Yemeğe çıktık eve döndüğümde
Öyle bir ağlıyordu ki kendimi dünyanın en kötü insanı ilan etmiştim o gün.
Evcil hayvan büyük sorumluluk. Mümkünse yanınızda götürün, güzel birşey yapmışsınız tam yapın.

Koyulan mamayı suyu 1 günde bitiremez zaten. Başka çaremiz de yok maalesef, sokakta daha uzun süre aç kalıp mahalledeki çocukların haşin sevmelerine maruz kalacaktı, gözünü zorla açmaya çalışacaklardı.

Evde çok uzun süre yalnız kalan hayvanlar stresten ateşlenip ölürler.1 ay evde yalnız kalmaz kedi.Yetişkin kedi bile kalmaz.Kedi pansiyonları var oraya falan verin bari.

Ayy canııım yerim seni ya.
Bu konuda düştüğün şüphe bile senin ne kadar iyi bir anne olacağının kanıtı :)))
Çok öpüyorum seni, bir kk hatunuyla gurur duydum şu an :)
düzeltme yaptım.
Ben kendime bakamıyordum, hadi bakalım ne yapacağız :) Hiç bilmediğim yerlere kendimi attım, ilk kez veterinere girdim, suratlarına bön bön baktım :D
İyi ramazanlar canım.
Dilerim senin gibi insanlar çoğalır, senin gibi insanlar sayesinde mutlu oluyorum insanlığın ölmediğini düşünerek.Teşekkürler.

Fakat ele gelen o kadar küçük bir kedi sokakta kesinlikle ölür tek başına.Sana tavsiyem facebook'ta kedi manyakları grubuna üye ol ve 1 ay geçici yuva ara kesin almak isteyen çıkar.Lütfen dene.Belki yuva bile bulur.
Allah'ın izniyle hep benimle olsun istiyorum, kalıcı yuva beni üzer :) Geçici yuva için de çok geç, ailemin evine geldim. Aç susuz kalmayacak inşallah, yatağını da yaptım, karanlıkta da kalmayacak. Ses etsin diye TV'yi de açık bıraktım orta ayar.
Teşekkür ederim, vicdanım sızladı o toprağın arasında miyavladıkça, sevaba girdim diye umuyorum :)

40 günlük yavru için 3 günde bir zor hem mama değil onun veterinerin önerdiği şekilde süt içmesi gerekir...
Ve benim bildiğim kediler belirli bir süre anneleri yalayarak tuvaletni yaptırıyordu. Veterinerinize vermenizi öneririm.

İyi geceler herkese, öncelikle hayırlı Ramazanlar.
Bugün, günlerdir kurtarmaya çalıştığım bebek kediyi kurtardım ve evime getirdim. 1 haftaya yakındır miyavlıyorlardı, bizim sokakta da yavru olmazdı, indim baktım özel bir mülkün bahçesinden geliyor. Gözümü kararttım girdim baktım bir kutuda 2 yavru. Birini çaldım, sonra ben ne yapıyorum deyip geri götürdüm. Annesi bir yavruyu alıp gitmiş, bu benim kurtardığım kalmış. Evin kapısını çaldım, sahiplendirmek istiyorduk biz de alabilirsin dedi, günlerce bahçelerine girip düştüğü sıkıştığı yerden kediyi almaya çalıştım.

Bugün başardım. Ev sahipleri tatlı çıktı, erik falan ikram ettiler bahçelerinden Allah razı olsun :) Gözünü çapaktan toz topraktan açamamış, dünyayı hiç görmemiş ürkek bir yavru...
Veterinere götürdüm, aşı için küçükmüş yaklaşık 40 günlük dedi, gözünü açtılar. Eşyalarını, ilacını mamasını aldık döndük.

Sorun şu ki, 1 aylığına yokum. Bakacak kimsem yok. Şimdi evde, binanın yardımcı ablası 3 günde bir mamasını suyunu tazeleyecek, çişini kakasını da temizleyecek. Sokakta ölmesindense hiç değilse her gün tazelenmese de biraz yer içer. Hayatta kalır inşallah hiç anne sütü emmemiş, süt tozuyla su karıştırıp süt yaptım onu koydum onu da yapacak abla. Veteriner, ''Ramazanın ilk günü, mübarek gün bu kediyi aldın kurtardın, sana uğur getirsin.'' dedi. İnşallah birbirimize ısınır beraberce yaşarız hep. Oraya düştüğünden beri benden başka kimse oradan çıkaramadı, annesi almadan gitti, mübarek bir gün çıkarıp kurtarabildim, ben de düşünmeye başladım benim kaderimde miydi bu kedi?

Ya kediye bir şey olursa, ya döndükten sonra bakamazsam, beceremezsem... Boğazıma bir yumru oturdu şimdi tatilimin sevinci uçtu gitti. Yiyor mu içiyor mu uyuyor mu, gözleri tekrar kapanacak mı, acaba çok ağlar mı.. Çok uzattım lafı ama her şey iyi olacak mı, siz ne düşünüyorsunuz, Allah yardımcım olsun.

Edit: Pet oteline bırakmak istedim veterinerin, 1 aylığı 750 tl mümkünatı yoktu veremezdim o parayı. Tanıdığım bırakabileceğim biri de yok.

Ama bir ay çok uzun bir süre. Keşke ev sahiplerine bıraksaydınız sahiplendirselerdi. Çok minik daha, yalnız kalamaz o kadar süre.

Çok şekerdir o şimdi. Yaptığınız şey çok güzel.
Ama mümkünse yanınızda götürün.
Henüz size alışmamıştır o kadar Ama yalnız kalırsa çok ağlar.
Benimde bir köpeğim vardı yavruyken almıştı eşim sevgililer günüydü. Yemeğe çıktık eve döndüğümde
Öyle bir ağlıyordu ki kendimi dünyanın en kötü insanı ilan etmiştim o gün.
Evcil hayvan büyük sorumluluk. Mümkünse yanınızda götürün, güzel birşey yapmışsınız tam yapın.
Gittiğim yere götürmem mümkün değil, bir de kediye pasaport çıkarmam lazım ve havayollarına önceden bildirmediğim için uçağa almazlar.

Evde çok uzun süre yalnız kalan hayvanlar stresten ateşlenip ölürler.1 ay evde yalnız kalmaz kedi.Yetişkin kedi bile kalmaz.Kedi pansiyonları var oraya falan verin bari.
Düzenli her hafta gidip bakan ilgilenen biri olacak, dediğim gibi kedi pansiyonuna vermek istedim ama 750 tl mümkün değildi veremezdim.
Keşke elimden daha iyisi gelseydi ama idare etmek zorundayım bu şekilde. Dil okulunu da iptal edemem 1 yıl öncesinden ayarlandı.

O kadar küçük bebeğin tuvaletini senin yaptırman gerek diye biliyorum bırakıp gidersen yaşayacağınıda düşünmüyorum maalesef :( kutudan almasaydın belki annesi alırdı kokun sindiği için almadı büyük ihtimalle 1 ya bebek kediyi bırakmak yanlız :(

Ama bir ay çok uzun bir süre. Keşke ev sahiplerine bıraksaydınız sahiplendirselerdi. Çok minik daha, yalnız kalamaz o kadar süre.
Ev sahipleri kediyi düşüp sıkıştığı yerden çıkarmaya uğraşmadı bile. İyi insanlardı ama o kedi ölecekti. İlk 1 hafta neredeyse her gün bakılacak, 3 hafta biraz daha seyrek, ama elimden başka bir şey gelmez bu kadar kısa bir sürede maalesef.

Canim ya ne tatlissin sen, yerim :KK200:

Yaninda goturemez misin acaba?
Okyanus aşırı götüremem :)

Can'ım bence barınağa ver
Evde tek kalması kedinin psikolojisi için iyi değil kötü anılar duymuştum bununla ilgili koltukları falan işenmiş şekilde bulmuş bir arkadasım heryeri tırmalama hastalığı olmuştu bide sanırım
Bence ya yanında götür yada barınağa bırak :(

Ev sahipleri kediyi düşüp sıkıştığı yerden çıkarmaya uğraşmadı bile. İyi insanlardı ama o kedi ölecekti. İlk 1 hafta neredeyse her gün bakılacak, 3 hafta biraz daha seyrek, ama elimden başka bir şey gelmez bu kadar kısa bir sürede maalesef.

Himmmm valla kendime guvensem alir bakardim ama maalesef guvenemiyorum canim kendime. Sonra faydadan cok zararim olursa Allah korusun dayanamam.
Insallah guzel bir çözüm bulursun. :**

Yedirip suyunu vermek değil ki mesele. Kedi sevgi isteyen bir canlıdır. Sokakta bile birbirlerini sever onlar. Kardeşlerinden ayrıldı, siz bırakıp gittiniz ne olacak onun hali?

4 haftalıkken evlat edindiğim kedim 3 aylık olana kadar 4 kez hastalandı. Birinde gece yarısı veterineri açtırdık. Kabız olabilir, ishal olabilir, ateşi çıkabilir, zehirlenebilir. Bir sürü şey gelebilir başına. Evin yavru kediler için ne kadar çok tehlikeyle dolu olduğunu bilmiyorsunuz. Daha kuma çişini yapmayı bile bilmez ki o. Offf...

Back
X