Korkuyorum ya beceremezsem?

İyi geceler herkese, öncelikle hayırlı Ramazanlar.
Bugün, günlerdir kurtarmaya çalıştığım bebek kediyi kurtardım ve evime getirdim. 1 haftaya yakındır miyavlıyorlardı, bizim sokakta da yavru olmazdı, indim baktım özel bir mülkün bahçesinden geliyor. Gözümü kararttım girdim baktım bir kutuda 2 yavru. Birini çaldım, sonra ben ne yapıyorum deyip geri götürdüm. Annesi bir yavruyu alıp gitmiş, bu benim kurtardığım kalmış. Evin kapısını çaldım, sahiplendirmek istiyorduk biz de alabilirsin dedi, günlerce bahçelerine girip düştüğü sıkıştığı yerden kediyi almaya çalıştım.

Bugün başardım. Ev sahipleri tatlı çıktı, erik falan ikram ettiler bahçelerinden Allah razı olsun :) Gözünü çapaktan toz topraktan açamamış, dünyayı hiç görmemiş ürkek bir yavru...
Veterinere götürdüm, aşı için küçükmüş yaklaşık 40 günlük dedi, gözünü açtılar. Eşyalarını, ilacını mamasını aldık döndük.

Sorun şu ki, 1 aylığına yokum. Bakacak kimsem yok. Şimdi evde, binanın yardımcı ablası 3 günde bir mamasını suyunu tazeleyecek, çişini kakasını da temizleyecek. Sokakta ölmesindense hiç değilse her gün tazelenmese de biraz yer içer. Hayatta kalır inşallah hiç anne sütü emmemiş, süt tozuyla su karıştırıp süt yaptım onu koydum onu da yapacak abla. Veteriner, ''Ramazanın ilk günü, mübarek gün bu kediyi aldın kurtardın, sana uğur getirsin.'' dedi. İnşallah birbirimize ısınır beraberce yaşarız hep. Oraya düştüğünden beri benden başka kimse oradan çıkaramadı, annesi almadan gitti, mübarek bir gün çıkarıp kurtarabildim, ben de düşünmeye başladım benim kaderimde miydi bu kedi?

Ya kediye bir şey olursa, ya döndükten sonra bakamazsam, beceremezsem... Boğazıma bir yumru oturdu şimdi tatilimin sevinci uçtu gitti. Yiyor mu içiyor mu uyuyor mu, gözleri tekrar kapanacak mı, acaba çok ağlar mı.. Çok uzattım lafı ama her şey iyi olacak mı, siz ne düşünüyorsunuz, Allah yardımcım olsun.

Edit: Pet oteline bırakmak istedim veterinerin, 1 aylığı 750 tl mümkünatı yoktu veremezdim o parayı. Tanıdığım bırakabileceğim biri de yok.
Uğur getirsin sana canım bende geçen yıl bulmuştum kızımı sokakta nerdeyse eziliyodu hemen kaptık getirdik eve sonrasında 5 yıldır çocuğum olmuyodu çok tedavi gördüm olmadı minnoşumu alalı 6 ay olmuştu ki hamile kaldım sonra işlerim inanılmaz düzeldi kendi işimi kuruyorum doğumdan sonra hiç ummadığım yerlerden kazanç sağladım mesleğimde bir çok fırsat çıktı karşıma gerçekten minnoşum uğurlu geldi onu çok seviyorum ilk çocuğum benim.Bu arada meraklanma bişey olmaz mamasını suyunu veren biri varsa döndüğünde ise bakarsın mis gibi kedilerin bakımı çok kolay maması suyu tuvaleti bu kadar aşıları ilk bebekken 12 yada 13 tane oluyo sonrasında yılda 3 defa parazitleride 45 günde bir ilk yıl sonra 3 ayda bir canım çok sevindim sahiplenmene minnoşunla mutlu ol yalnız bakımı yapcak kişinin dikkat etmesi lazım tuvaletini kontrol etsin ishal olursa çok tehlikeli yada kabız birde banyo kapısı falan kapalı olmalı yani deterjan falan zehirli maddelere ulaşmamalı camlar kapılar kapalı olsun prizleri de fişten çekmiş olması lazım elektrik çarpanilir Allah korusun yani bakıcak kişinin bilinçli olması lazım

Son düzenleme:
Evimde azman kedim, bahçemde yarman köpişim olmasa kesinlikle alırdım ben istanbuldayım.. :) arkadaşınız poposunu ıslak pamukla silsin gerçi 40 gün fena değilmiş, keşke sizle daha çok zaman geçirebilseydi bebek o yalnızlıktan psikolojisi bozulabilir. İnşallah güzelce ilgilenir arkadasınız ve yardımcı bayan.. Emmek de isteyebilir şuan parmak uçlarını, avucun etli kısmını, kulak memesini falan, kaçmasınlar emdirsinler mutlu olup mırıldıyor o zaman asilikleri gidiyor.

Merhametli gelinim benim :KK200: Çok fazla bir fikrim yok bakımıyla alakalı. Biz bir haftalık yavruyu yaşatamamıştık :( veteriner mümkün değil çok küçük, annesiz olmaz demişti ve haklı çıktı. Umarım senin minik cevval çıkar ;)

Bence yaninda olduktan sonra cok guzel bakarsinda o 1 aylik sureci dert ettim ben:/
Sevgilimin de yavru kedisi var bikac haftalik falan annesine dun araba carpmis.Yavruyu kendi odasinda bi yer hazirlayip yanina aldi bebek gibi bakiyo dun kedi sutunden bahsetmisti daha mama yiyemez falan demisti.Ben pek anlamam gerci umarim o 1 ay sorun olmaz:(

yahu bu kedi 40 günlük
1 haftalık değil ki
kurtarmış zaten kendini

anne sütü de en başta almış ki hayatta kalmış büyümüş zaten

kaç gündür yaşadığına göre sizce tuvaletini yaptıran mı vardı bahçede?
belki kum kullanmayı bilmiyordur ki bence hemen öğrenir

geçen sene evimize kedi yavruladı
ben de gözlemledim 4 haftalıktan itibaren anneleri gibi kuru mama yemeye başladılar yine emiyorlardı ama mama yiyip kuma çiş yapıyorlardı

kumun da her gün temizlenmesi o kadar küçük bi kedi için şart değil

geçen aylarda yolda en fazla 5 haftalık bi kedi buldum ishali vardı aldım eve getirdim
kuru mama da yedi
evde başka kedim olduğu için hastalık pire vs kapmasın diye salona koydum diğer kediyi
üstüne 3 gün şehirdışına da gittim
tabiki de geldiğimde hayattaydı

10 gün durdu 2 günde bir odaya girip yemek su verdim sonra da iyileşince bahçeye indirdim bi süre de orada mama verdim büyüdü gitti yani

yeni doğmuş tüysüz yavru değil bence gayet de yaşar ama sıkılır
biraz da evi mahveder

evdeki kedimi 6 gün bırakıyorum ben yalnız
geldiğimde mır mır kucağımdan inmiyor
sıkılmak dışında bi problemi olmuyor

arkadaşlarını organize et
yardımcı kadının olmadığı günler bi de onlar bi uğrasın yarım saat seviversinler
bu sırada başkasına bırakabilirsen süper ama bırakamazsan da sokakta yağmur altında kalacağına
ezileceğine
açlıktan öleceğine
mis gibi evde yaşasın yemi suyu kumu var işte
sokakta kalsa başka kediler gelip sevgi mi gösterecekti senin yavruya?

sen ona bir şans veriyorsun
ve bu zamana kadar zaten direnmiş şimdi de hayatta kalacaktır diye düşünüyorum

ha bir şey daha
benim kedi bulduğumuzda 2 aylık civarıydı
eve getirdik bi halının altına girdi ve tam 15 gün bi daha kendisini görmedik
sadece gece uyanıp mama su tuvalet ihtiyacını giderip tekrar halının altına saklanıyodu

yani 15 gün boyunca kendisini bırakın sevip okşamayı görmedik bile :/ ne ağladı ne miyavladı ne sevilmek istedi.
şimdi kucağımdan inmiyo o ayrı

Bugün, günlerdir kurtarmaya çalıştığım bebek kediyi kurtardım ve evime getirdim. 1 haftaya yakındır miyavlıyorlardı, bizim sokakta da yavru olmazdı, indim baktım özel bir mülkün bahçesinden geliyor. Gözümü kararttım girdim baktım bir kutuda 2 yavru. Birini çaldım, sonra ben ne yapıyorum deyip geri götürdüm. Annesi bir yavruyu alıp gitmiş, bu benim kurtardığım kalmış. Evin kapısını çaldım, sahiplendirmek istiyorduk biz de alabilirsin dedi, günlerce bahçelerine girip düştüğü sıkıştığı yerden kediyi almaya çalıştım.

Bugün başardım. Ev sahipleri tatlı çıktı, erik falan ikram ettiler bahçelerinden Allah razı olsun :) Gözünü çapaktan toz topraktan açamamış, dünyayı hiç görmemiş ürkek bir yavru...
Veterinere götürdüm, aşı için küçükmüş yaklaşık 40 günlük dedi, gözünü açtılar. Eşyalarını, ilacını mamasını aldık döndük.

Sorun şu ki, 1 aylığına yokum. Bakacak kimsem yok. Şimdi evde, binanın yardımcı ablası 3 günde bir mamasını suyunu tazeleyecek, çişini kakasını da temizleyecek. Sokakta ölmesindense hiç değilse her gün tazelenmese de biraz yer içer. Hayatta kalır inşallah hiç anne sütü emmemiş, süt tozuyla su karıştırıp süt yaptım onu koydum onu da yapacak abla. Veteriner, ''Ramazanın ilk günü, mübarek gün bu kediyi aldın kurtardın, sana uğur getirsin.'' dedi. İnşallah birbirimize ısınır beraberce yaşarız hep. Oraya düştüğünden beri benden başka kimse oradan çıkaramadı, annesi almadan gitti, mübarek bir gün çıkarıp kurtarabildim, ben de düşünmeye başladım benim kaderimde miydi bu kedi?

Ya kediye bir şey olursa, ya döndükten sonra bakamazsam, beceremezsem... Boğazıma bir yumru oturdu şimdi tatilimin sevinci uçtu gitti. Yiyor mu içiyor mu uyuyor mu, gözleri tekrar kapanacak mı, acaba çok ağlar mı.. Çok uzattım lafı ama her şey iyi olacak mı, siz ne düşünüyorsunuz, Allah yardımcım olsun.

Edit: Pet oteline bırakmak istedim veterinerin, 1 aylığı 750 tl mümkünatı yoktu veremezdim o parayı. Tanıdığım bırakabileceğim biri de yok.

nerde yaşıyorsun istanbuldaysan sen gelene kadar alıp bakabilirim ben annem mahallenin tüm kedilerine bakıyor zaten hem yavruymuş biz onu yeriz ailecek :) ciddiyim bu arada sen gelene kadar alabilirim

bakarsınız hem de bşirdaha hiç ayrılmak istemezsiniz
bizim de benzer şekilde oldu 4 senedir bizde:)

Çok fazla sokak kedisi bakan biri olaraktan şunu söyleyebilirim ki kediler çok kırılgan hayvandır.
1 ay çok uzun süre ve 3 günde bir yapılacak olan bakımı sıklaştırman gerekecek ve kedinin yalnız kalmaması lazım.
Sıkılır, bunalıma girer. Senin ki minnacık birde.
Benimki büyük olmasına rağmen 2 gün eve gelmeyeyim bana trip atıyor.

kendin doğurmuş gibi yazmışsın :)))))

Back
X