• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum :(

iş sahibi olsa idi, evet daha kolaydı ayrılmak.. ama ayrıldıktan sonra iş bulamazsa durumu daha vahim olabilir.

evet belki apar topar ayrilmasi arkadasimizin zararina olabilir en azindan okulu bitene kadar beklesin dicem ama bilmiyorum....yani bi laf vardir öfkeylen kalkan zararlan oturur diye....belki biraz hazirlasa kendini daha iyi olur....

ayten ne diceğimi bilemiyorum gerçekten.Seni yerine koyuyorum kendimi ben ne yapardım??? laflarımla burnundan getirirdim yaptığını. Hep hatırlatırdım yaptığını.. Bazı hayvanlar bile tek eşlilikten yana derdim mesela.. aıds olursan bana da bulaştırırsın otur oturduğun yerde pisi pisi derdim. baktım burnu çok sürttü pişmanım diyor msn adresleinin vs. şifrelerini benimle paylaşıcaksın derdim. telefonunu ortaya koyacaksın istediğimde bakabilmeliyim derdim. Birtek hatana rastlarsan sana 2. şans vermicem o an kalbimi tamamen kapatırım sana biter derdim.Kartları açık oynayacak ozaman ne o öyle pişmanım ama şifreler değişiyor telefona bakılamıyor???

daha 10 aylık evli oldugumuzdan eşime hiçbizaman güvensiz olmadım olamadım seven insan herşeye gözü kapalı bakıyor RABBıM işte gösterdi bana dogruyu ogün msnsi açık olmasaydı ben hiç bi zamanda şüphelenmicektim okadar iyi niyetliyim ki 2 aydır konuşuyomuş kadınlarla anlayamadım ama eşimde iyi oyuncuymuş hiçte belli etmedi arkadaşlarım hep imrenirdi kocama hep şanslı olduğumu söylerlerdi aşktan resmen gözüm kapalı yaşıyormuşum üniversite okumama ragmen eğlenceyi arkadaşlıkları değil kocamı düşündüm ilk başta en yakın arkadaşlıklarımı kocam için bitirdim oysa kendi şevki hevesi yüzünden beni hiç yerine koydu .... affedemiyorum saatlerdir kapının önünde yalvarıyo yüzlerce kez aradı almıcam içeri affetmicemde biraz burnu sürtülsün bakalım sizin sayenizde biraz daha mantıklı davrandım sanırım ama ayrılmayı düşenemiyorum bilee ne umutlarla evlendim yapamam sizde haklısınız affedilcek gibi degil yaptığı ama manevi yönünden ayrı maddi yönüde var ayrılığın okulum bu sene bitiyor inşALLAH yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum o cesareti bulamıyorum kendimde mafoldumben

Son düzenleme:
Canım,
Çok üzüldüm, allah sabır versin.
Baban, evlendiğin gün bu kapıdan çıkınca tekrar geri gelemezsin demiş. Sanırım bunu kocan biliyor ve babanın bu lafına dayanarak bu kadar rahat davranıyor. Nasıl olsa benden ayrılamaz, çünkü babası kabul etmicek, yapayım çapkınlıkları diyor bence.
Sakın tatlım, eşine sakın ama sakın yüz verme. Hele bu olaydan sonra asla yüz verme. 1 ay deneme yap. Hergün normalden fazla süslen püslen, en güzel kıyafetlerini giy git okuluna. Okuldayken ararsa falan açma, duymadım de. Evde yemek yapma. Eşin evde yokken yap yemeğini ye. O geldi mi hiç yemek olmasın. niye yapmadın derse de okuldaydım vaktim yoktu ders çalıştım falan de. Konuşma, soru sorarsa kısa net cevap ver. niye böylesin derse de soğudum senden de. Yak onun canını yakabildiğin kadar.
Ama babana git, yüzyüze konuş. Baba ben küçüğüm, seni dinlemedim, sevdim onu bi hata ettim. Beni kabul edersen ayrılmak istiyorum de. Baban kabul ederse de ayrıl, hiç durma. dinleme. Daha bikaç aylık evliyken yapan adam, emin ol hep yapar. Ömrün boyunca yapacaktır. Yaşın genç, ayrıl. Üniyi bitir, iş hayatına atıl. Daha iyi insanlarla tanışırsın. Dul kadın psikolojisine sokma kendini.
Benim yakın bir arkadaşım 20 yaşında evlendi, eşi 3 ay sonra aldattı, affetti. 2 ay sonra tekrar aldattı. Ailesi ve ben araya girdik de ayırdık, o adamdan hayır gelmezdi çünkü. Şimdi arkadaşım 25 yaşında. ıyi ki ayrılmışım diyor. Nişanlandı 1 yıl önce, hala iyice tanımaya çalışıyor.
ınanılır gibi değil, yeni evli adam ve 150 kadın. Gerçekte yapmaz palavralarına bakma, yapıyordur. Bu erkek milleti her haltı çevirir valla.
Allah sabır versin.

eşin çok büyük mü senden? öyle gibi duruyo sanki..

zor bı durum Allah kolaylık versın ama esıne dondugunde ailenın seni kabul etmiyecegını ondan ayrılamayacagını ona mecbur oldugunu söylemeseydın bunu kullanabılır(bana gore mecbur degılsın ona).bende yenı evlı sayılırım ve bıseyı cok merak ettım burda hiçmi esı tarafından aldatılıp affeden ve esı degısen,düzelen kimse yok??cevremde cok sahıt oldum boyle olaylara ama burda herkes anında bosarım modunda mutlaka tek kalemde sılen ınsanlar vardır ama herkesmı böyle?(yanlıs anlasılmasın ben affederım anlamında yazmıyorum bunları merakımdan soruyorum)

zor bı durum Allah kolaylık versın ama esıne dondugunde ailenın seni kabul etmiyecegını ondan ayrılamayacagını ona mecbur oldugunu söylemeseydın bunu kullanabılır(bana gore mecbur degılsın ona).bende yenı evlı sayılırım ve bıseyı cok merak ettım burda hiçmi esı tarafından aldatılıp affeden ve esı degısen,düzelen kimse yok??cevremde cok sahıt oldum boyle olaylara ama burda herkes anında bosarım modunda mutlaka tek kalemde sılen ınsanlar vardır ama herkesmı böyle?(yanlıs anlasılmasın ben affederım anlamında yazmıyorum bunları merakımdan soruyorum)

aksine, affedenler çoğunlukta. onları ancak konu açtıklarında görebiliyoruz, ama açılan konulara gelip cevap yazmıyorlar. çünkü ters tepki alıyorlar. kendileri konu açınca da affettiklerini söledikten sonra konularını kapattırıyolar...

offf ... baştan sona okudum... inan durumuna çok üzüldüm... bu kadar yeni bir evlilikte gözü nasıl başkalarını görmüş acaba... fazla yorum yapmak istemiyorum ... çünkü kötü yorum olucak... daha çok gençsin...ailen içinde şunu demek istiyorum... iş ciddiye binerde sen ayrılma kararı alırsan arkandaki en büyük destek ailen olucaktır (hep derler evlendin gittin ancak misafir olarak gelirsin diye , ama bu öyle olmaz)... hakkında hayırlısı olsun canım, sakın çocuk düşünme ... sevgiler...

Olumsuz bi yorum yapsak,icin dahada kararacak be canim..
Bence ya esini oldugun gibi kabul etmen, yada kendini yiyip bitirmektense yollarinizi ayirmaniz
Güvensizlik almis basini gitmis, iliskinin temeli yok.. Tekrar seni kazanmali esin...
Aldatiyorsada bunu mutlaka hissedersin..

güzelim ailem dedi ki evlendiğim gün,boşanıpta dönme ,affet dedi diyorsun
şimdi senin yaşın küçük ,eğer ki ailen her olayda senin aklına uyarak fırtınalar koparırlarsa o zaman en ufak bir olayda sen ailenin yanına koşarsın..mesela benim eniştemde ,kuzeni,m evlenirken (18 yaşında evlendi ) ona dabiraz sert konuşmuş ,her yaptığının arkasında durmamış..çünkü her olayda koşup bize gelirdi ,biz ona güç verse idik o zaman o bu evliliği yürütemezdi dedi..haklı da..benim arkadaşımda evlenirken babası böyle demiş ona...yani ailen sana bunu diyorsa ,bence bu sebeplerdendir...sonuçta ,mesela,sen hastanelik olsan ailen seni eve almayacakmı? kocanın evine git mi diyecek ,yada sen inatla gitmek istemiyorum dediğinde seni kapı önüne mi koyacaklar..yapmazlar..belki 1-2 surat yaparkar ,konuşmazlar ama sonuçta sen onların kızısın..o yüzden yaşadığın herhangibir olay sonrasında ayrılmak istiyorsan buna bir engel yok

benim bildiğim huylu huyundan vazgeçmez

sende buna katlanacaksın zaten paranoyak olmuşsun artık eskisi gibi asla olmaz

ruhen hep çöküntü içinde olacaksın

güven olmayan evlilik cehennem gibidir
:kahve:

Eğer bişey yapmıyosa şifrelerini sizden neden saklasın?Telefonu hemen elinizden alması da garip.Ya sıfırdan başlıcak hattını değiştitip mail adreslerini iptal etcek.Ya da şifresine kadar herşeyini size söylicek

Ayten'cim benzer bir durumu çok yakın arkadaşım yaşadı. O da 86'lı, 3 sene önce evlendi. Geçen sene boşandı şimdi ailesinin yanında bir de 3 yaşında oğlu var yanında... Aynı senin gibi ailesinin istemediği bir evlilik yaptı, hemen de hamile kaldı. Eşi de ne eviyle ne çocuğuyla ilgilendi, aldatmalar, şiddet... Ayrıldı tabi ama ailesinin yanında da huzurlu değil. Sürekli o evde yükmüş gibi davranılıyor, hatası yüzüne vuruluyor. Evlenirken okulu bırakmıştı, ailesi de çalışıyor, mecbur evde sabahtan akşama kadar iş yap, çocuk bak. Hayatı bundan ibaret. Bunu neden anlatıyorum;

Eşinin durumu hakkında ben yorum yapamam. Ama arkadaşımın düştüğü çıkmaza düşmeni de istemem. O yüzden tüm kapıları kapatmadan önce evliliğini eşinin karakterini iyi değerlendir.
Herşeyden önce sakın bir iyi anınıza denk getirip hamile falan kalma, KORUN! Şu koşullar altında bir çocuk sahibi olmak yapabileceğin en büyük hata olur. Senin elini kolunu bağlar, ya ailene ya eşine bağımlı hale getirir.
Okulun çok ÖNEMLı! Ailem geri kabul etmez diyorsun. Hiç bir ailenin çocuğunu öyle bir durumda ortada bırakacağına inanmak istemiyorum. Yine de yukarıdaki örnekteki gibi döndüğün ev çıktığın ev gibi olmayacaktır. Sen ekonomik özgürlüğünü eline almak zorundasın ki onların eline bakmayasın. Yeri geldiğinde kapıyı vurup çıkabilesin. Bunun için yapman gereken en önemli şey okulunu bitirip, meslek sahibi olman. Sen kendi ayakların üstünde durabilir olduktan sonra, istemezlerse istemesinler. Eğer ailenin seni kabul etmeyeceğinden %100 eminsen, eşini bir süre daha her koşulda çekmeyi göze al! Sadece okulun bitip, bir iş sahibi olana kadar! Bir sürü arkadaş tavır yap, süründür, burnundan getir falan demişler. Tabii ki yanlışını ödüllendirmeyeceksin ama bunlar da evde gerginlik yaratıp seni daha da mutsuz etmekten başka sonuç doğurmayacak hareketler. Bense uyanık ol diyorum. Yanlış bir hamleyle tüm hayatını zehir etme kendine.

Eşini çok sevdiğini söylüyorsun, sana çok iyi davrandığını, evden işe işten eve yaşadığını söylüyorsun. Bunlar iyi şeyler. Belki de senden önceki dönemdeki alışkanlıklarını kırmakta zorlanıyor. Belki hatasını anladı, gerçekten düzelecek, her şey yoluna girecek. Ama kadınlara telefon vermesi, şifrelerini değiştirmesi, bir de kriz anlarında sana bağırıp çağırma hakkını kendinde görmesi de bi o kadar kötü... ıyi düşün.

Eşin konusunda sana tavsiyem. Bağırıp çağırmadan, kıskançlık krizlerine girmeden konuşmaya çalışman. Eğer o affedilmek, sen de affetmek istiyorsan güvenini kazanana kadar şunları uygulamaya çalış;
Şeffaf olmasını iste. Msn, mail adreslerini, şifrelerini seninle paylaşsın. Telefonu ortada sesi açık şekilde dursun. Dışarıdayken ulaşılabilir olmaya özen göstersin. Zoruna da gitse, bu dönemde senin güvenini yeniden kazanana kadar "Neredesin? Ne yapıyorsun?" sorularına düzgün cevap verebilsin. Unutma ve unutturma: Bu durumu yaratan onun hatası! Ama sen de onun özel alanlarına saygılı olduğunu hissettir. Bu durumun geçici olduğunu, yoksa onu öyle adım adım takip etmeye meraklı olmadığını, güven üzerine kurulmuş bir ilişki istediğini belirt. Mesela maillerine baksan da bunun lafını etme, bilmesin ne sıklıkla takip ettiğini.Telefonunu karıştıracaksan onun fark etmeyeceği zamanları seç ya da sadece oyun oynayacağım, fotoğraf çekeceğim gibi bahanelerle eline al, tepkilerini ölç. Normal hayatınıza dönmeye çalış. Bu olayları ısıtıp ısıtıp önüne koyma, bir hatası olmadığı sürece tavırlı davranma. Bir de eşinin gözünden bakmaya çalış olaylara. Kimse hatalı da olsa hatasının sürekli yüzüne vurulmasından hoşlanmaz. Sürekli peşinde birinin olması her hareketinin sorgulanması hissi stres ve sıkıntı yaratmaktan, gereksiz tartışmalar çıkarmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Yapacak adam zaten yapacaktır. Sen de artık durumun farkında olduğun için belirtileri görürsün. Yine telefonlar saklanmaya başlıyorsa, şifreler değişiyorsa, yeni adresler alınıyor ve gizleniyorsa o zaman da artık görmezden gelmenin bir anlamı yok.

Çok uzun bir mesaj oldu, aslında daha da yazabilirim ama sen zaten ne demek istediğimi anlamışsındır. Kendin için en iyi olacak şekilde davran. Zaten eşini yeterince iyi tanımadan evlenerek bir büyük hata yapmışsın. Sinirle, düşünmeden hareket ederek bu hatana başka büyük hatalar ekleme. Ne eşine ne ailene muhtaç kalma.

Umarım bu kötü durum seni en mutlu edecek şekilde sonuçlanır.

Son düzenleme:
daha 10 aylık evli oldugumuzdan eşime hiçbizaman güvensiz olmadım olamadım seven insan herşeye gözü kapalı bakıyor RABBİM işte gösterdi bana dogruyu ogün msnsi açık olmasaydı ben hiç bi zamanda şüphelenmicektim okadar iyi niyetliyim ki 2 aydır konuşuyomuş kadınlarla anlayamadım ama eşimde iyi oyuncuymuş hiçte belli etmedi arkadaşlarım hep imrenirdi kocama hep şanslı olduğumu söylerlerdi aşktan resmen gözüm kapalı yaşıyormuşum üniversite okumama ragmen eğlenceyi arkadaşlıkları değil kocamı düşündüm ilk başta en yakın arkadaşlıklarımı kocam için bitirdim oysa kendi şevki hevesi yüzünden beni hiç yerine koydu .... affedemiyorum saatlerdir kapının önünde yalvarıyo yüzlerce kez aradı almıcam içeri affetmicemde biraz burnu sürtülsün bakalım sizin sayenizde biraz daha mantıklı davrandım sanırım ama ayrılmayı düşenemiyorum bilee ne umutlarla evlendim yapamam sizde haklısınız affedilcek gibi degil yaptığı ama manevi yönünden ayrı maddi yönüde var ayrılığın okulum bu sene bitiyor inşALLAH yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum o cesareti bulamıyorum kendimde mafoldumben

hala birbirinize doyamayacağınız zamanlarda eşiniz doyumunu başkalarında da arıyor demekki..

doyumsuz bir eş..

eşinizle son kez ciddi bir şekilde konuşun..bir daha yapacak olursan eninden sonunda yine öğrenirim. o zaman beni kaybedersin. deyin.

aradan birkaç gün geçtikten sonra bir bayan maili alın. eşinizi ekleyin.. deneyin.. hala aynı mı?

eğer konuşmaya yine devam ediyorsa , derhal bırakın bu adamı.. aileniz kabul edecektir bence sizi..

Aldatmanın sanalı reeli diye bir şey olmaz. Sonuçta karşıdaki insanlar gerçek değil mi?
Ben olsam bütün yaptıklarına karşılık hala seviyorum diyorsam ailemin yanına gitmezdim.
Eğer gidersem dönmezdim.
Döndüysem de o konuları hiç açmazdım.
Bütün ömrünü korkularla geçirirsen olan sana olur. Ruh sağlığın bozulur.
Ya kabullenip evliliğini devam ettireceksin, ya da bırakacaksın.
Kavga gürültü ile hayat geçmez.:1no2:

ne okuyorsun güzelim?

türk dili ve edebiyatı okuyorum canım son senem bu yıl

Seaborne :Ayten'cim benzer bir durumu çok yakın arkadaşım yaşadı. O da 86'lı, 3 sene önce evlendi. Geçen sene boşandı şimdi ailesinin yanında bir de 3 yaşında oğlu var yanında... Aynı senin gibi ailesinin istemediği bir evlilik yaptı, hemen de hamile kaldı. Eşi de ne eviyle ne çocuğuyla ilgilendi, aldatmalar, şiddet... Ayrıldı tabi ama ailesinin yanında da huzurlu değil. Sürekli o evde yükmüş gibi davranılıyor, hatası yüzüne vuruluyor. Evlenirken okulu bırakmıştı, ailesi de çalışıyor, mecbur evde sabahtan akşama kadar iş yap, çocuk bak. Hayatı bundan ibaret. Bunu neden anlatıyorum;

Eşinin durumu hakkında ben yorum yapamam. Ama arkadaşımın düştüğü çıkmaza düşmeni de istemem. O yüzden tüm kapıları kapatmadan önce evliliğini eşinin karakterini iyi değerlendir.
Herşeyden önce sakın bir iyi anınıza denk getirip hamile falan kalma, KORUN! Şu koşullar altında bir çocuk sahibi olmak yapabileceğin en büyük hata olur. Senin elini kolunu bağlar, ya ailene ya eşine bağımlı hale getirir.
Okulun çok ÖNEMLı! Ailem geri kabul etmez diyorsun. Hiç bir ailenin çocuğunu öyle bir durumda ortada bırakacağına inanmak istemiyorum. Yine de yukarıdaki örnekteki gibi döndüğün ev çıktığın ev gibi olmayacaktır. Sen ekonomik özgürlüğünü eline almak zorundasın ki onların eline bakmayasın. Yeri geldiğinde kapıyı vurup çıkabilesin. Bunun için yapman gereken en önemli şey okulunu bitirip, meslek sahibi olman. Sen kendi ayakların üstünde durabilir olduktan sonra, istemezlerse istemesinler. Eğer ailenin seni kabul etmeyeceğinden %100 eminsen, eşini bir süre daha her koşulda çekmeyi göze al! Sadece okulun bitip, bir iş sahibi olana kadar! Bir sürü arkadaş tavır yap, süründür, burnundan getir falan demişler. Tabii ki yanlışını ödüllendirmeyeceksin ama bunlar da evde gerginlik yaratıp seni daha da mutsuz etmekten başka sonuç doğurmayacak hareketler. Bense uyanık ol diyorum. Yanlış bir hamleyle tüm hayatını zehir etme kendine.

Eşini çok sevdiğini söylüyorsun, sana çok iyi davrandığını, evden işe işten eve yaşadığını söylüyorsun. Bunlar iyi şeyler. Belki de senden önceki dönemdeki alışkanlıklarını kırmakta zorlanıyor. Belki hatasını anladı, gerçekten düzelecek, her şey yoluna girecek. Ama kadınlara telefon vermesi, şifrelerini değiştirmesi, bir de kriz anlarında sana bağırıp çağırma hakkını kendinde görmesi de bi o kadar kötü... ıyi düşün.

Eşin konusunda sana tavsiyem. Bağırıp çağırmadan, kıskançlık krizlerine girmeden konuşmaya çalışman. Eğer o affedilmek, sen de affetmek istiyorsan güvenini kazanana kadar şunları uygulamaya çalış;
Şeffaf olmasını iste. Msn, mail adreslerini, şifrelerini seninle paylaşsın. Telefonu ortada sesi açık şekilde dursun. Dışarıdayken ulaşılabilir olmaya özen göstersin. Zoruna da gitse, bu dönemde senin güvenini yeniden kazanana kadar "Neredesin? Ne yapıyorsun?" sorularına düzgün cevap verebilsin. Unutma ve unutturma: Bu durumu yaratan onun hatası! Ama sen de onun özel alanlarına saygılı olduğunu hissettir. Bu durumun geçici olduğunu, yoksa onu öyle adım adım takip etmeye meraklı olmadığını, güven üzerine kurulmuş bir ilişki istediğini belirt. Mesela maillerine baksan da bunun lafını etme, bilmesin ne sıklıkla takip ettiğini.Telefonunu karıştıracaksan onun fark etmeyeceği zamanları seç ya da sadece oyun oynayacağım, fotoğraf çekeceğim gibi bahanelerle eline al, tepkilerini ölç. Normal hayatınıza dönmeye çalış. Bu olayları ısıtıp ısıtıp önüne koyma, bir hatası olmadığı sürece tavırlı davranma. Bir de eşinin gözünden bakmaya çalış olaylara. Kimse hatalı da olsa hatasının sürekli yüzüne vurulmasından hoşlanmaz. Sürekli peşinde birinin olması her hareketinin sorgulanması hissi stres ve sıkıntı yaratmaktan, gereksiz tartışmalar çıkarmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Yapacak adam zaten yapacaktır. Sen de artık durumun farkında olduğun için belirtileri görürsün. Yine telefonlar saklanmaya başlıyorsa, şifreler değişiyorsa, yeni adresler alınıyor ve gizleniyorsa o zaman da artık görmezden gelmenin bir anlamı yok.

Çok uzun bir mesaj oldu, aslında daha da yazabilirim ama sen zaten ne demek istediğimi anlamışsındır. Kendin için en iyi olacak şekilde davran. Zaten eşini yeterince iyi tanımadan evlenerek bir büyük hata yapmışsın. Sinirle, düşünmeden hareket ederek bu hatana başka büyük hatalar ekleme. Ne eşine ne ailene muhtaç kalma.

Umarım bu kötü durum seni en mutlu edecek şekilde sonuçlanır.

canım çok teşekkür ederim yorumun için ben yakın arkadaşının durumunda olmak istemiyorum ailem bi şekilde kabul etse bile hep yüzüme vuracaklardır bunları yaşamak istemiyorum :sinifsinif: dediklerini gözönünde bulundurucam hep :çok üzgünüm:

aldatır mı diye sormuşsun.kesin aldatır canım,çünkü bu bir hastalık hele ki senin eşin önceden de böyleymiş böyle de sürer kanımca.

Back
X