• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum

bence korkutsun evlilik, kolay iş değil. kolay olması için erkeğin mükemmel derecede anlayışlı, güleryüzlü, sana her konuda yardımcı, çok aşık ve çoook

seven olması gerekiyor.benim eşim beni seviyor ama, ok sinirli ve ataerkil bir yapısı var kadın yapar, kadın eder şeklinde.asla karşı gelmeyeceksin hep

güleryüzlü olcaksın her işini dört dörtlük yapacaksın.her şeyi yapsanda bundan hoşnut olduğunu belli etmez seni motive etmez. çünkü zaten bütün bunlar

kadına ait görevlerdir. ben bazen aşırı derecede bunalıyorum mesela azıcık bozuk atınca hemen sinirleniyor çünkü benim alınmam darılmam da yasak.

evlilik zor arkadaş, kolay olması için eşinin de kolay olması şart....

bence korkutsun evlilik, kolay iş değil. kolay olması için erkeğin mükemmel derecede anlayışlı, güleryüzlü, sana her konuda yardımcı, çok aşık ve çoook

seven olması gerekiyor.benim eşim beni seviyor ama, ok sinirli ve ataerkil bir yapısı var kadın yapar, kadın eder şeklinde.asla karşı gelmeyeceksin hep

güleryüzlü olcaksın her işini dört dörtlük yapacaksın.her şeyi yapsanda bundan hoşnut olduğunu belli etmez seni motive etmez. çünkü zaten bütün bunlar

kadına ait görevlerdir. ben bazen aşırı derecede bunalıyorum mesela azıcık bozuk atınca hemen sinirleniyor çünkü benim alınmam darılmam da yasak.

evlilik zor arkadaş, kolay olması için eşinin de kolay olması şart....

Iste bak bole seyleri duymakta geriyo beni

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iste bak bole seyleri duymakta geriyo beni

bunlar yaşanılan gerçekler hayatım..
sürekli hayatına yeni girmiş birini memnun
etme çabası, mutlu etmek için uğraşmalar
her şeyi beğendirmeler, her eksiğini gidermeler
o yetmiyomuş gibi, bi düzene akrabası vs.
bunları yapıyosun bir de karşılık alamıyorsan
gel de çıldırma..babanın evin de sana emek verenlere
bu kadar hizmet vermemiş, yardımcı olmamışsındır
ama elin adamına sırf evliliğin yürüsün huzurun olsun
diye fazla fazla her şeyi yapmak zorundasın.
tabiki yapacaksın, ama dediğim gibi kıymet bilinecek
yaptıkların verdiğin değer havada kalmayacak.
herkes için geçerli değil tabi, ama bu zamanda
evliliklerin çoğu bu memnuyetsizlik,
inat, gibi şeylerden bitiveriyor.

hayatın kendisi sorumluluk zaten..

evlilik mukemmel bir şey, bekarken tahmin edilemez kadar güzel.bütün bekarların evlenmesini yuva kurmasını canı yurekten istiyorum şahsen.
tabi severek aşık olarak evlenmek çok ama çok önemli.bekarken doğru dürüst yemek yapmazdım.hamur işi falan hele hiç..ama şimdi mantıya kadar herşeyi yapıyorum kocama.o mutlu olsun diye çünkü o mutlu olunca ben daha cok mutlu oluyorum.rutin yaptıgımız şeyler misal yemek yemek tv izlemek bunlar bile evlenince çok daha eğlenceli oldu benim için.kısaca hayat sevdiğinle paylaşınca güzel diyorum.

herşey kendi evince yapınca guzel.bugun sabah 8den beri cam,kapı, fayanslar birsürü ev işi yaptım.kendi evimde yorgunluk bile cok tatlı geliyor.

şuan düğün dans müziğim çalıyor radyoda :16:

evlilik mukemmel bir şey, bekarken tahmin edilemez kadar güzel.bütün bekarların evlenmesini yuva kurmasını canı yurekten istiyorum şahsen.
tabi severek aşık olarak evlenmek çok ama çok önemli.bekarken doğru dürüst yemek yapmazdım.hamur işi falan hele hiç..ama şimdi mantıya kadar herşeyi yapıyorum kocama.o mutlu olsun diye çünkü o mutlu olunca ben daha cok mutlu oluyorum.rutin yaptıgımız şeyler misal yemek yemek tv izlemek bunlar bile evlenince çok daha eğlenceli oldu benim için.kısaca hayat sevdiğinle paylaşınca güzel diyorum.

herşey kendi evince yapınca guzel.bugun sabah 8den beri cam,kapı, fayanslar birsürü ev işi yaptım.kendi evimde yorgunluk bile cok tatlı geliyor.

Maşallah :nazar: mutluluğunuz katlanarak artsın inşallah. Ne güzel anlatmışsın, böyle örnekler de duymaya ihtiyacamız var.

Benim de yaşım az değil, ve tabii ki evliliğe dair korkularımız oluyor. Daha dün ayak üstü sohbet ettiğim evli çocuklu bir kadın, en az 15 kere, "benden sana tavsiye, sakın evlenme, pişman olursun" dedi. Yalnızlığında farklı zorlukları var dedim ama hiç oralı olmadı bile. Herkese aynı öğütü veriyormuş, kölelikten farkı yokmuş evlilik kurumunun.
.

Merhaba arkadaslar bu zamana kadar evlilik kismet olmadi olacak gibi oluyor ama ben korkuyorum reddediyorum bu yuzden baya bi kismet kacti :) Neden korktugumu bilmiyorum belkide sorumluluk almaktan korkuyorum :(

Korkununda ecele yokki faydası :30:

Ben sevgiden güzel bişey görmedim şu hayatta

Maşallah :nazar: mutluluğunuz katlanarak artsın inşallah. Ne güzel anlatmışsın, böyle örnekler de duymaya ihtiyacamız var.

Benim de yaşım az değil, ve tabii ki evliliğe dair korkularımız oluyor. Daha dün ayak üstü sohbet ettiğim evli çocuklu bir kadın, en az 15 kere, "benden sana tavsiye, sakın evlenme, pişman olursun" dedi. Yalnızlığında farklı zorlukları var dedim ama hiç oralı olmadı bile. Herkese aynı öğütü veriyormuş, kölelikten farkı yokmuş evlilik kurumunun.
.

Bence o bayanın eşi de despot, herşeyi kadından bekleyen biri olmasından kaynaklanıyor. Kadını evde beslenen köle gibi görenler yüzünden kadınlar evliliği o sanıyor ve gün yüzü görmüyorlar.

Halbuki bir tatlı söz, eline sağlık veya Allah razı olsun demek çok mu zor? Ben bunları duyuyorum ve iş yapmak, yemek hiç zor gelmiyor. Aksi taktirde benim de yaşam enerjim çekilirdi.

Benim eşim bana evde yardım eder. Yeri gelir mutfağa giremem o girer elinden geldiğince hazırlar. Kırk soru sorar o ayrı. Temizlikte yardım eder çünkü ben de ona yardım ediyorum.

Konu sahibi arkadaşım eğer eşin anlayışlı, adam gibi adam olursa, öyle yetişmişse bence evlilikten korkma. Evet sorumlulukların katlanıyor ama evlilik güzel şey. Erken evliliğe karşıyım ki senin tam yaşın ne geç ne erken.

Ama bir kişi ile görüştükten sonra hemen karar veriyorsun anlaşılan. Kim ilk buluşmada kendini tam ifade edebilir ki?

Masallah diyorum size nazarlardan korusun rabbim daim olsun mutluluğunuz :) bunları duydukca hevesleniyorum :)

.

Iste insan iki arada kaliyo evlen diyen var aman evlenme diyen var tabi basina grlmeden bilinmez ama rabbim hayirli insanlar cikarsin karsimiza da

Iste insan iki arada kaliyo evlen diyen var aman evlenme diyen var tabi basina grlmeden bilinmez ama rabbim hayirli insanlar cikarsin karsimiza da

Amin, cümlemizin.

Sen sadece insanlara bir şans ver. Bir kaç kez görüş, olumlu hissedersen bir kaç ay daha görüşürsün. Sonuçta görüştün ,vakit ayırdın diye evlenmek zorunda değilsin yine de. Sevgi oluşmaz, güven hissetmezsen yine yollarınızı ayırabilirsin. Lakin senin bariz kriterlerine zıt değilse ( mesela içkisi, sigarası olur vs) bir insanı ilk görüşte olmaz diye nitelendirmemelisin. Düşünsene sen de ona çok yabancısın, ilk defa görüp başbaşa kaldığın bir insanın yanında kendin olabilmek çok da kolay değil. 3-4 görüşmeden sonra ancak yavaş yavaş tanırsın.

Şu anda herkesden bağımsız, bildiğimiz yalnız halimiz tabi ki bizim güvenli alanımız. Buradan çıkmak çok kolay gelmeyebilir, risk almak istemiyoruz, ama sırf korkular yüzünden yeni deneyimlere hiç şans vermemek de eminim uzun vadede büyük pişmanlıklar yaratacaktır.
.

Amin, cümlemizin.

Sen sadece insanlara bir şans ver. Bir kaç kez görüş, olumlu hissedersen bir kaç ay daha görüşürsün. Sonuçta görüştün ,vakit ayırdın diye evlenmek zorunda değilsin yine de. Sevgi oluşmaz, güven hissetmezsen yine yollarınızı ayırabilirsin. Lakin senin bariz kriterlerine zıt değilse ( mesela içkisi, sigarası olur vs) bir insanı ilk görüşte olmaz diye nitelendirmemelisin. Düşünsene sen de ona çok yabancısın, ilk defa görüp başbaşa kaldığın bir insanın yanında kendin olabilmek çok da kolay değil. 3-4 görüşmeden sonra ancak yavaş yavaş tanırsın.

Şu anda herkesden bağımsız, bildiğimiz yalnız halimiz tabi ki bizim güvenli alanımız. Buradan çıkmak çok kolay gelmeyebilir, risk almak istemiyoruz, ama sırf korkular yüzünden yeni deneyimlere hiç şans vermemek de eminim uzun vadede büyük pişmanlıklar yaratacaktır.
.

Guzel fikirlerin icin tesekkur ederim arkadasim soylediklerini deniycem ben hemen kestirip atiyorum olayi, bu huyumu hic sevmiyorum iste :(

Aşık olunca çöp sap demezsin.
Aşk çok büyük bir enerji.
Daha önce yaşadın mı bı duyguyu bilmiyorum.
Doğru insan çıkınca korku falan kalmaz.
Demek ki bundan öncekiler sana uygun değildi.
Evlilik kısmet. Kısmetse reddetsen, şans tanımasan bile evleniyorsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ayrıca korkunun sebebi de çok büyük ihtimalle hayal kırıklığına uğrama olasılığıdır.
Mutlaka bir sebebi, başlangıç noktası vardır bunun.

Aşık olunca çöp sap demezsin.
Aşk çok büyük bir enerji.
Daha önce yaşadın mı bı duyguyu bilmiyorum.
Doğru insan çıkınca korku falan kalmaz.
Demek ki bundan öncekiler sana uygun değildi.
Evlilik kısmet. Kısmetse reddetsen, şans tanımasan bile evleniyorsun.

Belkide oyledir haklisin

Back
X