korkuyorum

fundak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
15
0
16
İzmir
merhabalar 21 yaşındayım 1 buçuk aydir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz fakat onun babası kanser yüzünden öldü amcası da bu yüzden ölmüş bunlar sadece bildiklerim.ve bnm dayımın karısının babası kanserdi kendi de, oğlu da,abisi de kanser oldu ben bunu gördüğüm için kanserin genetik olmasından dolayı erkek arkadaşımın kanser olmasından korkuyorum evlenmekten korkuyorum onu kaybetmekten korkuyorum.s napmam gerekio nası yenebilirim bu korkularımı.

merhabalar 21 yaşındayım 1 buçuk aydir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz fakat onun babası kanser yüzünden öldü amcası da bu yüzden ölmüş bunlar sadece bildiklerim.ve bnm dayımın karısının babası kanserdi kendi de, oğlu da,abisi de kanser oldu ben bunu gördüğüm için kanserin genetik olmasından dolayı erkek arkadaşımın kanser olmasından korkuyorum evlenmekten korkuyorum onu kaybetmekten korkuyorum.s napmam gerekio nası yenebilirim bu korkularımı.

Bu kadar kısa sürede ciddi düşünmenize şaşırdım.. Onu es geçelim çok korkuyorsanız ona bir şekilde test yapmasını önerebilirsiniz bunu tatlı dille hani ailende böyle bir durum var ve ben senin adına endişeleniyorum ne olur ne olmaz diye bir test yaptırmayı düşündünmü / düşünürmüsün gibi sorup test yapmasını sağlayarak bu durumdaki merakınızı gidermiş olursunuz..

1,5 aydır sevgiliyken nasıl ciddi düşünüyorsunuz
Ben daha bu kısımda kalmışken
Sen adamın ecel vesilesi kanser olur mu? ya kadar gelmişsin
Maşallah

kendimi tam olarak ifade edemedim uzun süredir birbirimizi yakından tanıyoruz fakat resmi olarak ilişkiye yeni başladık.bu hastalığın genetik olmasından dolayı korkuyorum evlenmeyi düşündüğünde her ayrıntıyı düşünmek zorunda kalıyorsun

ne alakası var canım, benim babamda kanserden öldü. dedemde halamda.. bendemi kanserden öleceğim şimdi.. tövbe estafirullah.
Allahın kime ne kadar nasıl ecel biçtiğini bilemeyiz.

ne alakası var canım, benim babamda kanserden öldü. dedemde halamda.. bendemi kanserden öleceğim şimdi.. tövbe estafirullah.
Allahın kime ne kadar nasıl ecel biçtiğini bilemeyiz.

:1: :1: :1: :1: Ay kusura bakma da çok güldüm bende mi kanserden öleceğim demene :9: :9: :9:

Canım bu kanser ile ilgili bir yanlış anlaşılma var halk arasında.Kanser genetik bir hastalıktır evet;ama burada genetikten kasıt genlerdeki normal hücrelerin anormal hücrelere dönüşüp kontrolsüzce çoğalmasıdır.Yani genetik derken kastedilen genlerde oluşan bir hastalık olduğudur,genetik kelimesiyle aile bireylerine aktarım kastedilmemektedir.Zaten kanser türlerinin birçoğunda çevresel etkenler başrol oynamaktadır.Bu nedenle eğer böyle bir endişen varsa yapmanız gerekenler:
1)Sigara içmemek
2)Alkol almamak ya da az almak
3)Organik beslenmek
4)Koruyucu maddeli ürünlerden uzak durmak
5)Donmuş hayvansal yağdan kaçınmak
6)Kızartmalardan uzak durmak
7)Güneşten sakınmak
8)Bol bol taze meyve sebze tüketmek

.....
vs olmalıdır yani günde 2 paket sigara içip sonra akciğer kanseri olduğunu öğrenince suçu genetiğe atmak mantıklı değil.(Allah korusun elbette)Sıkma canını:3:

Son düzenleme:
kendimi tam olarak ifade edemedim uzun süredir birbirimizi yakından tanıyoruz fakat resmi olarak ilişkiye yeni başladık.bu hastalığın genetik olmasından dolayı korkuyorum evlenmeyi düşündüğünde her ayrıntıyı düşünmek zorunda kalıyorsun

Bence sen erken yaşlanacaksın
Bende evlendim de hiç ölüm sebebi ne olur eş adayımın diye düşünmedim
Karakterine baktım sadece
Yani hepimiz ölümlüyüz, sebebinin pek te önemi yok. Ha trafik kazasında ölmüş ha kanser olmuş, bu çocuğun suçu mu sanki ?

Her ne olursa olsun endiselenmen normal. Erkek arkadasina test yaptirmasini onerebilirsin. Saglik bu ihmale gelmez.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu kadar kısa sürede ciddi düşünmenize şaşırdım.. Onu es geçelim çok korkuyorsanız ona bir şekilde test yapmasını önerebilirsiniz bunu tatlı dille hani ailende böyle bir durum var ve ben senin adına endişeleniyorum ne olur ne olmaz diye bir test yaptırmayı düşündünmü / düşünürmüsün gibi sorup test yapmasını sağlayarak bu durumdaki merakınızı gidermiş olursunuz..

kısa sürede ciddi düşünmemizin açıklamasını yaptım az önceki yorumumda.yorumun için teşekkürler dikkate alıcam mutlaka. peki bu onun kendini kötü hissetmesine neden olmaz mı ya bunu kendine dert edinirse.

Anne tarafım cümle sülale kolon kanseri
Arada sırayı bozup meme kanserinden ölen bir teyzem var
Babaannem kan kanserinden ölmüş
Annem kolondan, babam ne olduğu belirsiz bir yutak felcinden öldü
Aradaki tiroidleri falan saymıyorum
Ben rahim ağzı geçirdim, atlattım çok şükür
Bütün bunlar hayatta yalnız kalmamı mı gerektirir
Hatalı bir yerden bakıyorsunuz eş seçimine
Ecel Allah'ın bileceği iş, bahanelerini de o veriyor
Seceresi çok sağlıklı bir adam seçersin, trafik kazasında kaybedersin gibi örnekleyebiliriz
Kimin ne olacağını hesaplama şansı var mı ?

Son düzenleme:
Bir gun kizin birini istemeye gelmisler. Kiz kahve falan yaparken, gözü bahçelerindeki havuza ilismis.
Durup düşünmüş. Ben evlenirsem, cocugum olur da annemlere gelirsem, cocugum da bu havuza dusup olurse ya?
İçeri gecmis ve evlenmekten vazgectigini soylemis...

Canım bu kanser ile ilgili bir yanlış anlaşılma var halk arasında.Kanser genetik bir hastalıktır evet;ama burada genetikten kasıt genlerdeki normal hücrelerin anormal hücrelere dönüşüp kontrolsüzce çoğalmasıdır.Yani genetik derken kastedilen genlerde oluşan bir hastalık olduğudur,genetik kelimesiyle aile bireylerine aktarım kastedilmemektedir.Zaten kanser türlerinin birçoğunda çevresel etkenler başrol oynamaktadır.Bu nedenle eğer böyle bir endişen varsa yapmanız gerekenler:
1)Sigara içmemek
2)Alkol almamak ya da az almak
3)Organik beslenmek
4)Koruyucu maddeli ürünlerden uzak durmak
5)Donmuş hayvansal yağdan kaçınmak
6)Kızartmalardan uzak durmak
7)Güneşten sakınmak
8)Bol bol taze meyve sebze tüketmek

.....
vs olmalıdır yani günde 2 paket sigara içip sonra akciğer kanseri olduğunu öğrenince suçu genetiğe atmak mantıklı değil.(Allah korusun elbette)Sıkma canını:3:

aydınlattığın için teşekkürler demek öyle ama bnm dayımın karısınn bütün sülalesi neredeyse kanser nasıl genetik olmuyor mesela 2 çocuk kanserden öldü bunlar sigara alkol v.s kullanmıyorlardı ki.

:1: :1: :1: :1: Ay kusura bakma da çok güldüm bende mi kanserden öleceğim demene :9: :9: :9:

canım öyle ama alla alla ya.. :) belkide kazada öleceğim kimse bilemezki . Arkadaşımızın içi rahat edecekse erkek arkadaşını bi chekup'a soksun ne diyelim.

kısa sürede ciddi düşünmemizin açıklamasını yaptım az önceki yorumumda.yorumun için teşekkürler dikkate alıcam mutlaka. peki bu onun kendini kötü hissetmesine neden olmaz mı ya bunu kendine dert edinirse.

Uzun süredir onu tanıdığınıza göre huyunu kişiliğini biliyorsunuzdur bunu güzellikle onun için endişelendiğinizi belirtecek bir biçimde ona yansıtırsanız onun için üzüldüğünüzü korktuğunuz için böyle bir öneride bulunduğunuzu anlayacaktır.. Ona kendini kötü hissetirmeyecek şekilde bu durumu izah etmeyi tanıdığınız için en iyi siz bilirsiniz..

evlenmeyi düşündüğün insan kanser olabilir ölebilir diye korkup ayrılacak mısın peki? kaybetmekten korkman çok normalde böyle bir yol çizemezsin ki ...
öyle bir ihtimal olsa bile sevdiğin adamla geçirebileceğin azıcık zaman bile çok kıymetli olmaz mı?

1,5 aydır sevgiliyken nasıl ciddi düşünüyorsunuz
Ben daha bu kısımda kalmışken
Sen adamın ecel vesilesi kanser olur mu? ya kadar gelmişsin
Maşallah

evlenicek noktaya gelince düşünmek daha mı mantıklı olurdu
belki ona göre yolunu ayırcak
tabi ki düşünebilir ne var bunda

evlenmeyi düşündüğün insan kanser olabilir ölebilir diye korkup ayrılacak mısın peki? kaybetmekten korkman çok normalde böyle bir yol çizemezsin ki ...
öyle bir ihtimal olsa bile sevdiğin adamla geçirebileceğin azıcık zaman bile çok kıymetli olmaz mı?

ayrılmayı düşünmüyorum ama elimde olmadan endişeleniyorum dert ediniyorum kendime bunu yenmem lazım bu yüzden yazdım buraya

aydınlattığın için teşekkürler demek öyle ama bnm dayımın karısınn bütün sülalesi neredeyse kanser nasıl genetik olmuyor mesela 2 çocuk kanserden öldü bunlar sigara alkol v.s kullanmıyorlardı ki.

Canım burada kastetmeye çalıştığım şey her şey genetik değil ve kanser türlerinin sadece bir kısmında genetik yatkınlık söz konusu.Çevresel faktörler de çok önemli ve hatta kimi kanser türlerinde genetikten de önemli-misal akciğer-.Yani sadece genetiğe bakarak kafa yormak yanlış demeye çalışıyorum sevgiliniz sağlığına dikkat ederse genetiği sağlam birçok kişiden uzun yaşayabilir.

ayrılmayı düşünmüyorum ama elimde olmadan endişeleniyorum dert ediniyorum kendime bunu yenmem lazım bu yüzden yazdım buraya

her gün aniden ölen insanlar varken bunu kendine dert etme derim.
Kendi kendini yersin sadece hiç düşünme böyle şeyleri ecelin ne zaman geleceğini kimse bilemez.

Back
X