korkuyorum

Aradaki yorumları okumadım umarım makul olanı söylemişlerdir. Makul olan da kanser vakalarının son yıllarda hızla arttığı ve sülalesinde kanser olmayanın neredeyse bulunmadığı... Ailede kanser vakalarının fazlalalığı o kişinin de kanser olacağını göstermez. Bu dertten mustarip olanları da ölenleri de tanıyorum... Söz konusu kişilerin akrabalarının çoğunda (birinci derece) bu hastalık yok... Bilimsel veri ve rakamlar da yol gösterici olamaz zira kanser hücresi taşıyıp hastalığı teşhis edilmeden hayatını kaybeden ya da iyileşen vakalar da, ailesinde kanser hikayesi olmayıp da bunu yaşayanlar da var...

Geçen ay yirmi altı yaşında hayat dolu bir kızcağız da eşini ve annesini kendisinin de ağır yaralandığı bir kazada kaybetti... Kız öyle hayat doluydu ki bırakın vefatı trafik kazasında yaralanmayı hatta kaza ihtimalini bile getirmezdi aklına, sürekli gülümser, herkese neşe, huzur verirdi... Ama şimdi... Ne o kız ne eşi ne de annesi olanları bilerek yola çıkmadılar ama başlarına neler geldi, hayat böyle bir şey...

Bu kişiyi öteden beri tanıyor, seviyor ve sadece bu durumu sorun ediyorsanız bol sadaka, dua ile uhrevi boyutta, ona iyi bakıp sorun çıkarmayarak stressiz bir hayat sunup biyolojik manada bu sıkıntıyı bertaraf edebilirsiniz... Hayat sizin korku ve endişelerinizi bazen yersiz çıkarır bazen aklınıza gelenden daha beter sonlar yazar size... Ümit etmem ama olur da bu kişiyle yollarınızı ayırırsanız ve sebeplerden biri de bu olursa hayatınıza girecek sapasağlam bir delikanlıda da -çağımızda malum hastalığın ne denli yaygın olduğunu hesaba katarsak- aynı hastalığa şahit olabilir ve onu bu nedenle kaybedebilirsiniz, o kadar uzağa gitmeye lüzum da yok belki de kendi hayatınızı, o risk faktörü ve ölüm hepimiz için var...
:ssz:

haklısınız teşakkürler içimi rahatlattı söyledikleriniz

merhabalar 21 yaşındayım 1 buçuk aydir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz fakat onun babası kanser yüzünden öldü amcası da bu yüzden ölmüş bunlar sadece bildiklerim.ve bnm dayımın karısının babası kanserdi kendi de, oğlu da,abisi de kanser oldu ben bunu gördüğüm için kanserin genetik olmasından dolayı erkek arkadaşımın kanser olmasından korkuyorum evlenmekten korkuyorum onu kaybetmekten korkuyorum.s napmam gerekio nası yenebilirim bu korkularımı.

Böyle korkular çok gereksiz canım ya..çünkü insanın başına bin türlü şey gelebiliyor bunları sürekli düşünürsen daha çok yorulursun.Erkek arkadaşına değer veriyorsan bu korkularını ona yansıtıp onu da korkutma sakın.Hayatta neyin ne zaman olacağını bilemeyiz olumlu düşün o yüzden :)

çok garip bir düşünce bana göre benimde anne tarafım hep kalp hastası annemde dahil eşim karımda kalp hastası olur diye evlenmeseydi benle bende onun sülalede şeker var diye evlenmeseydim keşke evlenmeden sağlık raporu 2 vesikalık foto savcılıktan ikamet falanda isteyin bari nerden biliyosunuz allah korusun kazada ölmiyceğinizin bir garantisimi varda adamın sülalesi kanserden öldü diye telaş ettiniz hangimizin garantisi var yaşamak için acaba

merhabalar 21 yaşındayım 1 buçuk aydir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz fakat onun babası kanser yüzünden öldü amcası da bu yüzden ölmüş bunlar sadece bildiklerim.ve bnm dayımın karısının babası kanserdi kendi de, oğlu da,abisi de kanser oldu ben bunu gördüğüm için kanserin genetik olmasından dolayı erkek arkadaşımın kanser olmasından korkuyorum evlenmekten korkuyorum onu kaybetmekten korkuyorum.s napmam gerekio nası yenebilirim bu korkularımı.

ice bir tanı bakalım bu adam yanına yakısıyor mu aılen aılen denk mı gör bakalım
ölüm kader mı bılemıyorm sma sımdıden bunları dusunme sevıyosan zamanın onla kıymetını tarını cıkar

Ölümün nasıl olacağı belli olmaz evet bazı şeyler genetiktir ama kanserden ölmez öleceği varsa başka bir şeyden ölür hepimiz sevdiklerimizin ölmesinden onları kaybetmekten korkarız ama siz evlilikten bile korkuyorsunuz pardon ben yanlış anladıysam düzeltin ama hangimizin yarına çıkacağı kesin ?

Hayırlısı inş. ama benim bildiğim kadarıyla evlenmeden önce sağlık taraması yaptırıyosun orada çıkar
Bu Allahın takdiri sen ondan korkarsın kanser olur mu diye Allah korusun yarın sende çıkar bunlara pek kafanı takma:53:

böyle bir düşüncenizi bence ona belli etmeyin. daha yaşı genç her yıl tıp gelişiyor. önümüzdeki yıllarda kanser belki de önemli bir hastalık sayılmayacak.veremi hatırla yada cüzzamı ne kadar tehlikeliydi geçmişte. şimdi bu hastalığa yakalananları bile duymuyoruz hiç..

Ölümün nasıl olacağı belli olmaz evet bazı şeyler genetiktir ama kanserden ölmez öleceği varsa başka bir şeyden ölür hepimiz sevdiklerimizin ölmesinden onları kaybetmekten korkarız ama siz evlilikten bile korkuyorsunuz pardon ben yanlış anladıysam düzeltin ama hangimizin yarına çıkacağı kesin ?
kesinlikle öylee...

evet canım malesef ki bu hastalıklar genetik oluyo benım dedemde kalp hastasıydı vefat etti krizden babamda da var amcam da da var kalp rahatsızlığı... hatta ablamda da var onunda kalp ritmi bozuk. erkek kardeşimde daha küçük onda da olabilir Allah korusun... ve annesi meme kanseri olan ların kızında da çıkma riski dah fazla oldugundan sık sık kontrole gitmeleri istenir, ama tabi kimin nasıl ölecegini sadece Allah bilir korkunu anlıyorum bende olsam korkardım dua et Allah uzun ömür versin arkadaşına...

çok garip bir düşünce bana göre benimde anne tarafım hep kalp hastası annemde dahil eşim karımda kalp hastası olur diye evlenmeseydi benle bende onun sülalede şeker var diye evlenmeseydim keşke evlenmeden sağlık raporu 2 vesikalık foto savcılıktan ikamet falanda isteyin bari nerden biliyosunuz allah korusun kazada ölmiyceğinizin bir garantisimi varda adamın sülalesi kanserden öldü diye telaş ettiniz hangimizin garantisi var yaşamak için acaba

:1::1::1::1: hahah alemsiniz cidden. ama öyle tabi.. kaderinde varsa adam kanserden değil başka şeyden ölür..

Back
X