• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona Bu Tarafa Uğramamış Herhalde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 aydır evden dısarı adımımı atmadım. Artık sıyırma noktasındayım, öz kardesimden tutun kapı komsuma kadar karantinada oldugunu yüzde yüz bildiğim insanlarla bile hadi bari görüselim demiyorum. Asıl ben hakkımı helal etmiyorum. Cok abuk bi mantık yaptıgınız. Zincirleme bulas sebebi iste buyrun.
Pardon nlayamadınız herhalde. Kafama göre özel bir çember oluşturup bu çemberin dışına çıkanları afaroz etmiyorum. 8 kişi ve ailesi var orada. O 8 kişi ve ailelerinden bahsediyorum. Kapı komşumdan anne babamdan değil yani. Resmen burun buruna çalışan insanlardan bahsediyorum.

Tekrar okudum özet geçiyorum. Eşim bi adamla aynı botta , bot neyse artık . Biz onun ailesiyle görüşüyoruz. Korona olacaksak zaten hepimiz olacağız diye. Ama bu aile bize ihanet edip başka aile ile görüşmüş hakkımı helal etmiyorum. İnsanlar ne duyarsız falandı filandı, buralar hikaye. Sizinle görüşen herkesle görüşebilir belki kadın da diğer kadınla başka bottadır ?
Ay neyse anlatamıcam valla ya, sıkıntım geçsin diye yazdım sinir sahibi oldum gerçekten. Ne ihaneti diyorsunuz siz Allah aşkına zaten normalde görüşmüyorum, esnaf görüştüğü kişi offf. Valla algıda seçicilik diye buna denir gerçekten

Ben evden çıkmadım en başından beri, evet bende fıldır fıldır gezsem en başında haklısınız, ben bulaştırırm korkusuyla gezmedim zaten canım sıkılsa da 🤷🏻‍♀️
Belki size gelmeden önce onlar gezdi o hâlde? Ayrıca evden çıkmasınız da eve yiyecek içecek giriyor damdan toplamıyorsunuz o sebzeleri yüzeyden de bulaşabilir.
Mantığınıza hayran oldum

Ben bu konuya daha yazarsam banlanırım. Daha bencilce bir yaklaşımı daha önce görmedik.Resmen örgüt kurmuşlar hücre evi baskına uğramış gibi bişey :KK53: Yahu sizinde bahsettiğiniz kadından zerre farkınız yok. yok vallahi yok. bakın sizi asla tanımam etmem ama mantığınız berbat. bi de bana saçmalamayın demişsiniz. bakalım size kaç kişi haklısınız diyecek

Pardon nlayamadınız herhalde. Kafama göre özel bir çember oluşturup bu çemberin dışına çıkanları afaroz etmiyorum. 8 kişi ve ailesi var orada. O 8 kişi ve ailelerinden bahsediyorum. Kapı komşumdan anne babamdan değil yani. Resmen burun buruna çalışan insanlardan bahsediyorum.
Ben mi anlayamamısım pardon? O zaman burun buruna calısan herkes toplanıp parti versin nasıl?

Belki size gelmeden önce onlar gezdi o hâlde? Ayrıca evden çıkmasınız da eve yiyecek içecek giriyor damdan toplamıyorsunuz o sebzeleri yüzeyden de bulaşabilir.
Mantığınıza hayran oldum
Eve giren yiyecek içeceklerin kontrolü bende değil, ilah tarafından gökten düşürülüyorsa evet haklısınız. İşte size gelmeden önce gezdi olayı mevzu. O gezdi, eşine bulaştırdı, eşi geldi işte benim eşime, diğerlerinin eşlerine bulaştırdı, onlar ailelerine. Olay bu yani...

Ay neyse anlatamıcam valla ya, sıkıntım geçsin diye yazdım sinir sahibi oldum gerçekten. Ne ihaneti diyorsunuz siz Allah aşkına zaten normalde görüşmüyorum, esnaf görüştüğü kişi offf. Valla algıda seçicilik diye buna denir gerçekten
Algıda seçiciliğin anlamına hakim olduğunuza emin misiniz ?

iyi de nasil gezmeye gitmisler kapali degil mi her yer ?

onun disinda sosyal mesafe kurallarina uyularak karantina uygulanmayan bolgelerde disariya cikilabilir, degil mi ?

Boşverin nlamazsınız, yazanda kabahat zaten🤷🏻‍♀️
He anlamam anlamam, nasılsa onlara bulaşsa bana da bulaşacak mantığıyla bari birbirimizle görüşelim demek nasıl bir düşünce yapısı bana söyler misiniz?
Siz onunla görüştükten sonra o başkasıyla görüştü diye mi bozuluyorsunuz?
Allah yardım etsin, çok zor.

Ben mi anlayamamısım pardon? O zaman burun buruna calısan herkes toplanıp parti versin nasıl?
çok mantıklı , buradan bakan Koca ' ya sesleniyorum, konu sahibi arkadaşın konusu da emsal olsun bu yolla hala virüs bulaşmamış bence süper bir örnek.

Görüştüğü kişi kendi özel çevresinden esnaflık yapan biri, iş ortamından değil yani. Hani hastalık gelirse dışarıdan gelir öyle diyeyim.
E tamam da eşiniz veya arkadaşı iş ortamında farklı hiçkimseye mi temas etmiyorlar. Kaldı ki 40 gün hiç evden çıkmamış insanlar bile hastalığa yakalanabiliyorlar. Marketten aldıklarıyla, kargodan vs. Ayrıca hasta olmamanız ve onların olmaması da taşıyıcı olmadığınız anlamına gelmiyor.

Marttan beri evdeyim. Toplasanız bir saati ancak dışarda geçirmişimdir. Eşimden başka kimseyi görmedim. Derdim en çok ben evde durdum en bilinçli benim değil. Hastalığı kapmaktan daha çok birine bulaştırmaktan korkuyorum. Hastalanırsam en fazla ölürüm. Ama o kadar istemdışı dışarda her yere temas ediyoruz birine bulaştırırsam ve bir şey olsa bu yükle nasıl yaşarım?

Ben bu konuya daha yazarsam banlanırım. Daha bencilce bir yaklaşımı daha önce görmedik.Resmen örgüt kurmuşlar hücre evi baskına uğramış gibi bişey :KK53: Yahu sizinde bahsettiğiniz kadından zerre farkınız yok. yok vallahi yok. bakın sizi asla tanımam etmem ama mantığınız berbat. bi de bana saçmalamayın demişsiniz. bakalım size kaç kişi haklısınız diyecek
Pardon da mantığı anlamayan sizsiniz o yüzden çok önemli değil, ben haklı olmak için yazmadım zaten. Buraya yazan herkes gibi onaya ihtiyacım yok eğer konumu okuyup anlayabilirsineniz. Sadece sıkıntımı paylaştım, yorum yapın demedim, evde kalın millete sebep olmayın dedim. Ama siz oturup anlamadığınız yeri sormak yerine eleştiri yapmaya çalıştınız. Mantığınız hatalı.

Bu süreçte kimse kimseyle görüşmemeli. Aynı bot falan farketmiyor.

Sebebini anlatmak isterim de sağlıkçı değilim. Anlatmam doğru olmaz, yanlış ifadeler kullanabilirim. Bilim kurulunun ve dünyadan pek çok doktorun bu konuyla ilgili görüş ve bulaşmayla ilgili fikirlerini dinlerseniz konu açıklığa kavuşuyor zaten.

Kısaca, aynı bottaysa illa birbirine bulaştırır zaten diye bir kural yok.

E tamam da eşiniz veya arkadaşı iş ortamında farklı hiçkimseye mi temas etmiyorlar. Kaldı ki 40 gün hiç evden çıkmamış insanlar bile hastalığa yakalanabiliyorlar. Marketten aldıklarıyla, kargodan vs. Ayrıca hasta olmamanız ve onların olmaması da taşıyıcı olmadığınız anlamına gelmiyor.

Marttan beri evdeyim. Toplasanız bir saati ancak dışarda geçirmişimdir. Eşimden başka kimseyi görmedim. Derdim en çok ben evde durdum en bilinçli benim değil. Hastalığı kapmaktan daha çok birine bulaştırmaktan korkuyorum. Hastalanırsam en fazla ölürüm. Ama o kadar istemdışı dışarda her yere temas ediyoruz birine bulaştırırsam ve bir şey olsa bu yükle nasıl yaşarım?
Etmiyorlar işte gerçekten, o 8 kişi dışında iş ortamında başka temas yok...

Pardon da mantığı anlamayan sizsiniz o yüzden çok önemli değil, ben haklı olmak için yazmadım zaten. Buraya yazan herkes gibi onaya ihtiyacım yok eğer konumu okuyup anlayabilirsineniz. Sadece sıkıntımı paylaştım, yorum yapın demedim, evde kalın millete sebep olmayın dedim. Ama siz oturup anlamadığınız yeri sormak yerine eleştiri yapmaya çalıştınız. Mantığınız hatalı.
Tamam da hikayede evde kalmayan sizsiniz. Eve misafir alıyorsunuz misafirliğe gidiyorsunuz baaariii ben neden suçlu oldum ? Benim mantık hatalı sizin arkadaşlarınızla görüşmeniz normal. Piki banım yeni kalktı piki.

He anlamam anlamam, nasılsa onlara bulaşsa bana da bulaşacak mantığıyla bari birbirimizle görüşelim demek nasıl bir düşünce yapısı bana söyler misiniz?
Siz onunla görüştükten sonra o başkasıyla görüştü diye mi bozuluyorsunuz?
Allah yardım etsin, çok zor.
Çalışma ortamına ve normal insanların karı koca ilişkilerine dair değinmek isterim ama işte.....

Çalışma ortamına ve normal insanların karı koca ilişkilerine dair değinmek isterim ama işte.....
Kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ama işte.......
Bir işe yaramıyor malesef.
Benim annem çalışıyor, bende o zaman nasılsa anneme bulaşırsa bana da bulaşacak kendimi karantinaya almama gerek yok diyip fıldır fıldır gezeyim. Oldu.

iyi de nasil gezmeye gitmisler kapali degil mi her yer ?

onun disinda sosyal mesafe kurallarina uyularak karantina uygulanmayan bolgelerde disariya cikilabilir, degil mi ?
Tamam da hikayede evde kalmayan sizsiniz. Eve misafir alıyorsunuz misafirliğe gidiyorsunuz baaariii ben neden suçlu oldum ? Benim mantık hatalı sizin arkadaşlarınızla görüşmeniz normal. Piki banım yeni kalktı piki.
Neyse boşverin yormayın siz kendinizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X