- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
Ben zaten mesafeliyim insanlarla,degsem neyse zıplasın dicem.Ben olsam normal adımlarla uzaklasirdim.Birbirimizden kaçarak uzaklaşacak duruma geldik çok üzücü
Ben de.Ben şahsen etrafımdaki insanlara onlardan bana bulaşırsa diye değil de benden onlara bişey olur mu acaba diye uzak duruyorum da.
Kadın çok haklı....
Tüm dünya eldiven maske takarken bizim doktorlarımız,siyasetçilerimiz ve gazetecilerimiz hala maske takma meselesini tartışıyorlar. Bide bunu millete çok güzel empoze etmişler bu safsataya inanan da var ee hasta olmayan maske takmasın. Tüm düna gerizekalı bunları yaparken bi biz akıllıyız. Yahu süper bulaştırıcı olan ve hiç bir semptom göstermeyen insanlar var ben ne bileyim kim hasta kim değil. Birde toplu taşıma adabını bilmeyen, yere hala tüküren, hapşırma öksürme bilinci olmayan, sosyal mesafeden bir haber olan, markette ekmeği bile mıncıklarayak ve meyve seçerken on tanesine el sürüp bi tanesini alan insanlar var. Ben bu insanların neresine güveneyim marketten getirdiğimi bile kırk kere yıkıyorum sirkeli sularda bekletiyorum. Hala maskeyi tartışıyorlar. Yahu sağlık personeline yetişmiyor diye çok haklılar ama işe giden, toplu taşıma kullanan veya markete giden insanların kullanması mecburi. Devlet maske eldiven üretimi yapsın ama insanları yanlış yönlendirmesinler ya.
Ben de gecen gun eczanede 2 kisi olunca kapida bekledim,sadece kendim icin degil onlar icinde...o maskeli eldivenli kadın ben olabilirim. Bakkalda insan varsa girmiyorum içeri. Niye alındınız bu kadar? Belki kadında virüs var sizi koruyor. Hepimizin virüs taşıyormuşuz gibi davranması gerekiyor zaten.
Ben de yasli komsuma yemek goturdum,tencerenin kulplarini tekrar tekrar silerek,ve ayri bir bezle tuttum,gidp biraktim uzaktan uzaga,hatir sorup dondum ama teyze de bilincliydi valla,uzak durdu "televizyonlar barbar bagiriyor,dikkat edecekmisiz" diyerek:)Bn kendisine oturmaya gitmedim hanımefendi yemek getirdim ama korktuğu için kapıyı bile açmadı yemek getirdim diyorum kulakları az işittiği için onuda duymadı.
Aile hekimi günde kaç insanla.muattap oluyor düşünsenize her türlü insan geliyor ve artık önlemini çok mesafeli olarak almak zorunda sizden başka 10 hastaya daha bakacak onun sorumluluğu çok ağır. iki metreden daha yaklaşmak sakıncalı belki yanıma gelir diye korkmuştur bilinçsiz insan çok fazla.Gidip kadının suratına hapşırmadınız ya ne diye zıplamış o da enteresan. Bana da daha vakanın ilk çıktığı gün aile hekimi aynısı yaptı. Kızım öksürüyor diye götürdüm, aramızda baya mesafe varken bi yarım adım attım diye arkaya zıpladıİnsan garip hissediyor ama gülüp geçtim. Daha nelerle karşılaşıcaz kim bilir. Ben de bir süre oraya buraya dokunamam, arkadaşlarıma sarılamam gibi geliyor. Böyle izole yaşama fena alışıcaz hem belki dokunarak sevmeyi toplum olarak bırakırız, fena mı olur
O gençler beni mahvetti .. hamileliğin boyunca hep kaldırımda onlarin kokusunu aldim ve canim hep sigara çekti aşırı mücadele ettim. Neyse ki simdi evden çıkmıyorum sigara kokusu da almıyorum haliyle ama k9 köpeği gibi olmuşum resmen gecen gun yan komşu banyoda içiyordu.. Ve evet haklisiniz sigara içen biri oyle sokakta kaldırımda ve kalabalık yerlerde içmemeli. Bir de tv de hep diyorlar bırakın korona icin baya risk ama eve gittiklerinde icmeyi beklemicek kadar tiryakiler demek ki yazıkBen de bugun marketten donerken kaldirimda iki genc dip dibe sigara tutture tutture geliyorlardi. Farkeder etmez uçtum kaldirimdan asagi. Az daha yaklassam sigara dumanlari yuzumdeydi. Ayiptir yaa. Bu hareketin normalde dahi yapilmamasi gerekirken hele su zamanda yapilmasi. Soylendim biraz umarim anlamislardir.
Ben her ikisini de düşünüyorumBen şahsen etrafımdaki insanlara onlardan bana bulaşırsa diye değil de benden onlara bişey olur mu acaba diye uzak duruyorum da.
Evet bence de maske eldiven yeristiremeyeceklerinden korkuyorlar.Maske ağızda nemlendigi için virisun oraya yapılmasına neden oluyor bunun için de sürekli devidmek gerekir bizden sağlıkçılara kalmayacak uretemiyor duruma düşecekler diye bize bişey takmayın deniyor,yanlışKadın çok haklı....
Tüm dünya eldiven maske takarken bizim doktorlarımız,siyasetçilerimiz ve gazetecilerimiz hala maske takma meselesini tartışıyorlar. Bide bunu millete çok güzel empoze etmişler bu safsataya inanan da var ee hasta olmayan maske takmasın. Tüm düna gerizekalı bunları yaparken bi biz akıllıyız. Yahu süper bulaştırıcı olan ve hiç bir semptom göstermeyen insanlar var ben ne bileyim kim hasta kim değil. Birde toplu taşıma adabını bilmeyen, yere hala tüküren, hapşırma öksürme bilinci olmayan, sosyal mesafeden bir haber olan, markette ekmeği bile mıncıklarayak ve meyve seçerken on tanesine el sürüp bi tanesini alan insanlar var. Ben bu insanların neresine güveneyim marketten getirdiğimi bile kırk kere yıkıyorum sirkeli sularda bekletiyorum. Hala maskeyi tartışıyorlar. Yahu sağlık personeline yetişmiyor diye çok haklılar ama işe giden, toplu taşıma kullanan veya markete giden insanların kullanması mecburi. Devlet maske eldiven üretimi yapsın ama insanları yanlış yönlendirmesinler ya.
Ben her ikisini de düşünüyorum
Evet bence de maske eldiven yeristiremeyeceklerinden korkuyorlar.Maske ağızda nemlendigi için virisun oraya yapılmasına neden oluyor bunun için de sürekli devidmek gerekir bizden sağlıkçılara kalmayacak uretemiyor duruma düşecekler diye bize bişey takmayın deniyor,yanlış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?