Korona sen bizi ne hale getirdin 😔

Iyi de bunda üzülecek bisey yok ki yapilmasi gerekeni yapmis. Ben asıl dikkat etmeyip dibimden dibimden yürüse rahatsiz olurdum. Bizim burda bi market zinciri var kapinin önüne kocaman dezenfektan koymus bi kutu da eldiven. Giren kisi dezenfektanı sıkıyo sonra eldivenleri takıp oyle giriyo. Ekmek bölümüne ayri eldiven kutusu koymuslar oraya gecince baska eldiven takiyosun. Çalışanlar da müşteriler de hep birbirine uzak durmaya çalışıyo o mesafeye dikkat ediyo. Tabi son 2 haftadir hic gitmiyorum ama gittiğim zamanlarda orda kendimi daha guvende hissediyodum. Her yer boyle olsa daha kolay atlatiriz bence.

Mesela guney korede sokaklarda bile adım basi dezenfektan varmis insanlar kullansin diye. Herkes boyle dikkatli olsa ama istisnasiz herkes, bu virus cok çabuk yok olur. Ama 1 kisinin umursamaması bile diger insanlarin emeklerini bosa cikariyor

Ben zaten mesafeliyim insanlarla,degsem neyse zıplasın dicem.Ben olsam normal adımlarla uzaklasirdim.Birbirimizden kaçarak uzaklaşacak duruma geldik çok üzücü

Kendimizi ve çevremizdekileri korumak için birbirimizden uzak durmak zorundayız. Aslında kimse tam olarak ne olup bittiğini bilmiyor, 100 yaşın altındaysak ilk defa böyle bir durumla karşı karşıyayız ve komik, aşırı vesaire demeden tüm önlemleri almalıyız.

Onun dışında fular takmanız sakıncalı olabilir, herseyden önce sabit bir kalıbı yok elinizle düzeltirken bile kirletebilirsiniz zaten kumaş olduğu için de geçirgendir, maske ve eldivenler düzgün kullanıldığında risk çok azalır, birçok ülkede maske ve eldiven olmadan dışarı çıkmak yasak. Bence en önemli fonksiyonları rahatsızlık vermeleri ve virüsü bize hatırlatmaları. dışarda keyfi dolanamıyorsunuz ve bir an önce isinizi halledip eve dönmek istiyorsunuz, maske yüzünden rastgele ağzınıza, burnunuza dokunamıyorsunuz, ayrıca eldivenler insanı tetikte de tutuyor, gereksiz sağa sola dokunmuyorsunuz. El dezenfektanları, sabunlar ellerimize zarar da veriyor ama en azindan dısarda eldiven üzerinden dezenfektan sürerek ellerimizi de dinlendiriyoruz.

Kadın çok haklı....

Tüm dünya eldiven maske takarken bizim doktorlarımız,siyasetçilerimiz ve gazetecilerimiz hala maske takma meselesini tartışıyorlar. Bide bunu millete çok güzel empoze etmişler bu safsataya inanan da var ee hasta olmayan maske takmasın. Tüm düna gerizekalı bunları yaparken bi biz akıllıyız. Yahu süper bulaştırıcı olan ve hiç bir semptom göstermeyen insanlar var ben ne bileyim kim hasta kim değil. Birde toplu taşıma adabını bilmeyen, yere hala tüküren, hapşırma öksürme bilinci olmayan, sosyal mesafeden bir haber olan, markette ekmeği bile mıncıklarayak ve meyve seçerken on tanesine el sürüp bi tanesini alan insanlar var. Ben bu insanların neresine güveneyim marketten getirdiğimi bile kırk kere yıkıyorum sirkeli sularda bekletiyorum. Hala maskeyi tartışıyorlar. Yahu sağlık personeline yetişmiyor diye çok haklılar ama işe giden, toplu taşıma kullanan veya markete giden insanların kullanması mecburi. Devlet maske eldiven üretimi yapsın ama insanları yanlış yönlendirmesinler ya.

Ocak sonundan beri vakalarin gorundugu ve sureci cok dogru yoneten(2 ayda yalnizca 1000 vaka, yarisi yurtdisindaki vatandaslarini ulkeye geri cagirdiklari icin onlar karantinadayken cikanlar), bu sebeple Dunya Saglik Orgutunden defalarca ovgu almis bir ulkede yasiyorum. Burada bize yalnizca 1 kere 4 adet maske dagitildi, hasta olunca takarsiniz diye o da. Onun disinda ayni sekilde hasta degilseniz maske takmayin diyorlar. Eldiven hic konusulmadi bile, eldiven takan kimseyi de gormedim. Acikcasi bu forumda okudum eldivenle alisverise gidildigini vs. Ama bunlar haric devlet cok ciddi onlemler aldi. Ve o onlemlere uymayan herkese cok ciddi yaptirimlar yapti. Mesela yurtdisindan gelen ya da pozitif bir hasta ile kontak kurmus herkese 14 gun ev karantinasi var ve telefonunun GPSi takip ediliyor, gunde 2 kez de araniyor. Buna uymayan yabanci calisanlarin istisnasiz hepsinin calisma vizesi iptal edildi, vatandaslarin ise pasaportu iptal edildi. Sokakta 1m kuralina uymayan herkese 10.000$ ceza veya 6 ay hapis cezasi, ya da ikisi birden veriliyor. Ayrica devlet cok ciddi bir butce ayirdi vatandaslarina, ozellikle su an kendi isini yapan ve 4 kisilik ailesi olan kisiler ortalama 5000-6000$ lik yardim alacak devletten eylule kadar. Aile kuculdukce yardimlar daha az tabii ama gelir durumuna gore az cok demeden herkese yardim ediliyor. Biz gunde 2 defa ates olcup isverenimize bildiriyoruz ki en ufak bir degisiklikte mudahale edilebilsin. Ek olarak telefona bir aplikasyon indirdik ve bluetooth alanimizda olan kisilerden pozitif cikan varsa biz tanimasak bile hemen bize haber geliyor onlem almamiz icin. Boylece ne sokaga cikma yasagi geldi, ne okullar tatil edildi salginin kontrol edilebilmesi icin. O yuzden bireysel cabadan daha onemli olan seyler var malesef, bizzat yasayip goruyorum.

Bu arada sirke antibakteriyel ve antifungaldir. Virusler uzerinde bir etkisi yoktur. Virusler dis yapisinin bozulmasi gereken canlilar, o yuzden deterjanla muamele edilmeleri gerekiyor.

Belki kadının kronik bir rahatsızlığı vardır.
Extra dikkat gerektiği için oyüzden böyle davranıyordur.
Lütfen herkes o kadın kadar dikkat etsin.
Yoksa bir deneyin kurbanı olabilirsiniz..

Sormasi ayip, siz bugune kadar neden kadin marketteyken sizin disarda beklemenizin ve kadin isini bitirince iceri girmenizin dogru olan oldugunu ogrenemediniz? Flar sizce maske yerine gecer mi? İtalya ve ispanya ve bizim gibi akdeniz iklimi insanlarinin yasadigi ulkelerde bu kadar hizli virus yayiliminin sevebi ne biliyor musunuz? Surekli bir arada aktivitelerimizin olmasi ve insancil yaklasimlarimiz. Tamam yine oyle olalim ama virus gecince, simdilik kadinin tavri normal, siz fazla umursamazsiniz

Maske takmıyorum ben.takmayanlarada öcü gibi bakmam yeterki öksürmesin hasta hasta çıkmasın.kısa süreli bir yere gideceksem toplu taşıma kullanırsam takarım diyordum ama onda da takmadım ve gördümki sosyal mesafe diye birşey yok.uygulanmıyor.veterinerin içinde bile küçücük odada 10 kişi vardı.bugün markette burnu akıp hapşuran bir adamın maskeside yoktu ve içerisi yine çok kalabalıktı.Allah sonumuzu hayır etsin.maske takmayın deme sebepleri bence az sayıda olması.

o maskeli eldivenli kadın ben olabilirim. Bakkalda insan varsa girmiyorum içeri. Niye alındınız bu kadar? Belki kadında virüs var sizi koruyor. Hepimizin virüs taşıyormuşuz gibi davranması gerekiyor zaten.
Ben de gecen gun eczanede 2 kisi olunca kapida bekledim,sadece kendim icin degil onlar icinde...

Bn kendisine oturmaya gitmedim hanımefendi yemek getirdim ama korktuğu için kapıyı bile açmadı yemek getirdim diyorum kulakları az işittiği için onuda duymadı.
Ben de yasli komsuma yemek goturdum,tencerenin kulplarini tekrar tekrar silerek,ve ayri bir bezle tuttum,gidp biraktim uzaktan uzaga,hatir sorup dondum ama teyze de bilincliydi valla,uzak durdu "televizyonlar barbar bagiriyor,dikkat edecekmisiz" diyerek:)

Düşünceniz saçma. Ben de sizin gibi dibime girip mesafeyi korumayan insanlara sinir oluyorum. Marketlere o kadar sınırlama getirdiler güya hala hiçbir önlem yok insanlar dip dibe alışveriş yapıyor.

Bir profesör bunu çok güzel açıklamıştı. Başkasından size bulaşmasıni önlemek için değil, sizde koronavirusu varmış gibi başkasına bulastirmamak amaciniz olsun. Herkes böyle davranırsa da salgın kontrol altına alınır. Ama en ufak bir önlemde bile bizi m milletimiz bozulup alındığı için yakında hastaneler ölülerle dolacak. Bir kişinin bile hastalanmasına dolaylı olarak sebebiyet veren kim varsa potansiyel katil benim gozumde

Aile hekimi günde kaç insanla.muattap oluyor düşünsenize her türlü insan geliyor ve artık önlemini çok mesafeli olarak almak zorunda sizden başka 10 hastaya daha bakacak onun sorumluluğu çok ağır. iki metreden daha yaklaşmak sakıncalı belki yanıma gelir diye korkmuştur bilinçsiz insan çok fazla.

O gençler beni mahvetti .. hamileliğin boyunca hep kaldırımda onlarin kokusunu aldim ve canim hep sigara çekti aşırı mücadele ettim. Neyse ki simdi evden çıkmıyorum sigara kokusu da almıyorum haliyle ama k9 köpeği gibi olmuşum resmen gecen gun yan komşu banyoda içiyordu.. Ve evet haklisiniz sigara içen biri oyle sokakta kaldırımda ve kalabalık yerlerde içmemeli. Bir de tv de hep diyorlar bırakın korona icin baya risk ama eve gittiklerinde icmeyi beklemicek kadar tiryakiler demek ki yazık keşke başkasını düşünseler ben senelerce sigara içtim ve yine iccem ama bu harbiden ayıp yani. Git evinin balkonunda ic yani..

Kadının yerinde olsam ben de girmezdim, hos zaten karantinadayim en son 10 gun once disari ciktim (o da hastaneden eve) ama olsun, benim gibiler markete bile girmiyor, degil ki ici doluyken bakkala girecek.

Alışmamız lazım. Bundan sonra böyle. Bence sosyal mesafeye hiç dikkat etmeyen bir ülkeydi. Dikkat etmemiz lazım. Normalde de birbirinin ağzının içine giren bir milletiz hiç sevmem önceden de çok dikkat eder hatta uyarırdım. İsabet oldu bu virüs

Maske ve eldiveni hasta kisilerin takmasi daha doğru bn dışarı cikinca kolanyalaniyorum surekli ekmek vs almiyorum herseyi evde yapiyorum yürüyüş dönüşü el ve yuzumu iyice yikiyorum gerek yok maskeye konu sahibi sizde uzulmeyin ulke olarak cok zor günlerden geciyoruz

Kadını yadırgadınız mı, yoksa hayatın bu hale gelmiş olmasına mı üzüldünüz anlamadım aslında. Ama kadın doğru olanı yapmış. Çok pis bir virüs bu, ne kadar titiz davranırsak o kadar iyi. Dün kızımı evin arkasındaki bomboş araba park alanına götürdüm, biraz hava alsın diye. Uzakta insanlar vardı, yaklaşan olur mu diye bir gözüm hep onlardaydı. Kimsenin 10 metre yakınından bile geçmemeye dikkat ettik. Paranoya mı, abartı mı, fazla evhamlı olmak mı orasını bilemem. Ama dışarıdaki insanların kimlerle temas ettiğini, virüs taşıyıp taşımadığını bilmiyoruz neticede. Ne kadar uzak, o kadar iyi. Ha tavırlarımızdan birileri alınır mı diye düşünmeye de gerek yok. Söz konusu sağlık ve herkes bu virüsün ne kadar kolay bulaştığı konusunda avaz avaz bağırıyor. O yüzden başkalarının incinebilecek duyguları ikinci, üçüncü planda bile değil bence. Kusura bakmayın, burada incinen taraf siz olmuşsunuz ama bakış açınızı değiştirmelisiniz. Normal şartlar altında yaşamıyoruz çünkü.

Ben şahsen etrafımdaki insanlara onlardan bana bulaşırsa diye değil de benden onlara bişey olur mu acaba diye uzak duruyorum da.
Ben her ikisini de düşünüyorum Evet bence de maske eldiven yeristiremeyeceklerinden korkuyorlar.Maske ağızda nemlendigi için virisun oraya yapılmasına neden oluyor bunun için de sürekli devidmek gerekir bizden sağlıkçılara kalmayacak uretemiyor duruma düşecekler diye bize bişey takmayın deniyor,yanlış

sağlıkçıların kullandığı maske ile bizim kullandığımız aynı değil. Sağlıkçılara kalmaması söz konusu değil yani. Sürekli değiştirmekten kasıt da beş dakikada bir yeni maske takmak değil. Markete gidip dönene kadar tek maske yeterli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…