Hayatın bu hale gelmiş olması üzüyor.Cok kısıtlandik birbirimizi dusman gibi görür oldukKadını yadırgadınız mı, yoksa hayatın bu hale gelmiş olmasına mı üzüldünüz anlamadım aslında. Ama kadın doğru olanı yapmış. Çok pis bir virüs bu, ne kadar titiz davranırsak o kadar iyi. Dün kızımı evin arkasındaki bomboş araba park alanına götürdüm, biraz hava alsın diye. Uzakta insanlar vardı, yaklaşan olur mu diye bir gözüm hep onlardaydı. Kimsenin 10 metre yakınından bile geçmemeye dikkat ettik. Paranoya mı, abartı mı, fazla evhamlı olmak mı orasını bilemem. Ama dışarıdaki insanların kimlerle temas ettiğini, virüs taşıyıp taşımadığını bilmiyoruz neticede. Ne kadar uzak, o kadar iyi. Ha tavırlarımızdan birileri alınır mı diye düşünmeye de gerek yok. Söz konusu sağlık ve herkes bu virüsün ne kadar kolay bulaştığı konusunda avaz avaz bağırıyor. O yüzden başkalarının incinebilecek duyguları ikinci, üçüncü planda bile değil bence. Kusura bakmayın, burada incinen taraf siz olmuşsunuz ama bakış açınızı değiştirmelisiniz. Normal şartlar altında yaşamıyoruz çünkü.
Düşman değil de tehlike, risk diyelim. Düşmanlık farklı duygular içeriyor çünkü. Kadının sizi virüslü gibi düşündüğünü varsaydınız belki ama düşünsenize ya o virüs taşıyıcısı ise... Aslında sizden kaçarken bir yandan size iyilik de yapıyor olabilir.Hayatın bu hale gelmiş olması üzüyor.Cok kısıtlandik birbirimizi dusman gibi görür olduk
Siz her yerde dışarıda kuyrukta mi bekliyorsunuz büyük markete gittiniz mesela,içeride 5 kişi var gelen direkt giriyo napiyorsunuz bu durumda sıfıra düşene kadar kapıda öylece bekkiyor musunuzSormasi ayip, siz bugune kadar neden kadin marketteyken sizin disarda beklemenizin ve kadin isini bitirince iceri girmenizin dogru olan oldugunu ogrenemediniz? Flar sizce maske yerine gecer mi? İtalya ve ispanya ve bizim gibi akdeniz iklimi insanlarinin yasadigi ulkelerde bu kadar hizli virus yayiliminin sevebi ne biliyor musunuz? Surekli bir arada aktivitelerimizin olmasi ve insancil yaklasimlarimiz. Tamam yine oyle olalim ama virus gecince, simdilik kadinin tavri normal, siz fazla umursamazsiniz
Eczanede bir kişi olunca ben de girmiyorumBen de gecen gun eczanede 2 kisi olunca kapida bekledim,sadece kendim icin degil onlar icinde...
İyi olmuş bence ya. Siz ekstra çaba harcamadan insanlarla mesafenizi korumuş olmuşsunuz ne güzel. :)Bizde maske eldiven taktik esimle markete girdik markette alisveris yapanlar bizden kactilarbizi hasta sandilar heralde kendilerinde ne maske ne eldiven vardi olayi yanlis anladilar sanirim.
Ben kimsenin dibine filan girmiyorum,kadını da yadirgamiyorum,duruma üzülüyorum sadece.Ben de mesafeye uyuyorum hatta girdigim yerlerde kapıları ıslak mendille silip öyle açıyorum eve gelip elimi yüzümü yıkayıp üzerindekileri farklı yere koyuyorum daha bircok şey.Düşünceniz saçma. Ben de sizin gibi dibime girip mesafeyi korumayan insanlara sinir oluyorum. Marketlere o kadar sınırlama getirdiler güya hala hiçbir önlem yok insanlar dip dibe alışveriş yapıyor.
Bir profesör bunu çok güzel açıklamıştı. Başkasından size bulaşmasıni önlemek için değil, sizde koronavirusu varmış gibi başkasına bulastirmamak amaciniz olsun. Herkes böyle davranırsa da salgın kontrol altına alınır. Ama en ufak bir önlemde bile bizi m milletimiz bozulup alındığı için yakında hastaneler ölülerle dolacak. Bir kişinin bile hastalanmasına dolaylı olarak sebebiyet veren kim varsa potansiyel katil benim gozumde
Dogruİyi olmuş bence ya. Siz ekstra çaba harcamadan insanlarla mesafenizi korumuş olmuşsunuz ne güzel. :)
Biz de zorunlu ihtiyaç harici çıkmıyoruz maaş alınca aylık alışveriş yapmayı düşünüyorum hiç cikmayalim diye.Cok dikkat ediyoruz kapmayiz inşallahBen antalyada yasiyorum.cocuklarla evdeyim sadece market icin cikiyorum.cogu insanda ne eldiven ne maske.kimsenin kimseden kactigi zaten yok.sanirim burda pek takilmiyor hastalik.
Annenize çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versinannem kanser hastasi sadece komoterapiye gidiyor. 22 gundur gorusmuyoruz kardesim gelicek tekrar anneme gidicek bulasicak diye olup olup diriliyoruz. paranoya olduk milletce
Ben kimsenin dibine filan girmiyorum,kadını da yadirgamiyorum,duruma üzülüyorum sadece.Ben de mesafeye uyuyorum hatta girdigim yerlerde kapıları ıslak mendille silip öyle açıyorum eve gelip elimi yüzümü yıkayıp üzerindekileri farklı yere koyuyorum daha bircok şey.
Tam tersi elimde eldiven olunca (mavi mavi zatenCunku virüs eldivene yapılıyormuş,el yıkama sıklığını azaltabiliyormus nasılsa eldiven var deyip vs.
Bence insanlar daha dikkatli hale gelicek. H1n1 de bircok yaslı için öldürücü durumda. Normal gripler de keza öle. Virüsten belki bişeyler öğreniriz diye düşünüyorum.Durumda üzülecek bir şey yok. Zaten olması gereken şeyleri virüs yüzünden yapıyoruz. Virüs olmasa dahi normal şartlarda tanımadığımız insanlara bir metreden fazla yaklaşmamalıyız, sıraya girince milletin totosunun dibinde durmamalıyız, atmden para çekerken kaç parası varmış acaba dercesine sokulmamalıyız. Bunlar normalde olması gerekenler, bizim ülkemizde bu tip toplumsal yaşam kurallarına uyulmuyor diye bunlar kötü ya da yanlış şeyler değil. Merak etmeyin virüsten sonra zaten birbirimize yapışmaya devam edeceğiz.
Kucuk marketlerde oyle yapiyorum. Yani insanlarla aramdaki mesafe 1,5 metreden az olcaksa bekliyorumSiz her yerde dışarıda kuyrukta mi bekliyorsunuz büyük markete gittiniz mesela,içeride 5 kişi var gelen direkt giriyo napiyorsunuz bu durumda sıfıra düşene kadar kapıda öylece bekkiyor musunuz
Hastanelik işim olmadı çok şükür oraya gitsem takarım zaten ki yerine göre takıyorum daTam tersi elimde eldiven olunca (mavi mavi zaten) aman elimi agzıma götürmeyeyim diye daha dikkatli oluyorum ben. Uyarıcı oluyor. Sizde deneyebilirsiniz. Yanıma yedek eldiven ve jel de alıyorum ne olur ne olmaz Die. Uzun kalmak zorunda isem hastane vs gbi durumlarda elimi yıkıyorum, tekrar değiştiriyorum. Öneriyorum size de eldiven gerekli bence.
Küçük mekanlara 2.kisi olacaksan giriyorum arayı açarak,bunlar olmalı zaten.ozelliklr de eczaneKucuk marketlerde oyle yapiyorum. Yani insanlarla aramdaki mesafe 1,5 metreden az olcaksa bekliyorum
Burası Türkiye. Siz yaşadığınız yer açısından şanslı olabilirsiniz ama burada devlet yeterli önlem almıyor insanlar ciddiyetin farkında değil karantinada durması gereken insanlar sokağa çıkıyor oraya buraya tükürüyo burnunu karıştırıp eliyle her yere dokunuyor. Cehalet ve pislik hat safhada. Biz mecburen bu önlemleri kişisel almak zorunda kalıyoruz. Eldiveni de bu yüzden kullanıyoruz. Eldiven zorunlu diyemem bu kişisel bir tercih ama maske bence kullanılması gerekiyor. Çünkü sizdeki gibi gps uygulaması mevcut değil kaldı ki illerdeki sayılar bile daha düne kadar paylaşılmadı bizimle.Ocak sonundan beri vakalarin gorundugu ve sureci cok dogru yoneten(2 ayda yalnizca 1000 vaka, yarisi yurtdisindaki vatandaslarini ulkeye geri cagirdiklari icin onlar karantinadayken cikanlar), bu sebeple Dunya Saglik Orgutunden defalarca ovgu almis bir ulkede yasiyorum. Burada bize yalnizca 1 kere 4 adet maske dagitildi, hasta olunca takarsiniz diye o da. Onun disinda ayni sekilde hasta degilseniz maske takmayin diyorlar. Eldiven hic konusulmadi bile, eldiven takan kimseyi de gormedim. Acikcasi bu forumda okudum eldivenle alisverise gidildigini vs. Ama bunlar haric devlet cok ciddi onlemler aldi. Ve o onlemlere uymayan herkese cok ciddi yaptirimlar yapti. Mesela yurtdisindan gelen ya da pozitif bir hasta ile kontak kurmus herkese 14 gun ev karantinasi var ve telefonunun GPSi takip ediliyor, gunde 2 kez de araniyor. Buna uymayan yabanci calisanlarin istisnasiz hepsinin calisma vizesi iptal edildi, vatandaslarin ise pasaportu iptal edildi. Sokakta 1m kuralina uymayan herkese 10.000$ ceza veya 6 ay hapis cezasi, ya da ikisi birden veriliyor. Ayrica devlet cok ciddi bir butce ayirdi vatandaslarina, ozellikle su an kendi isini yapan ve 4 kisilik ailesi olan kisiler ortalama 5000-6000$ lik yardim alacak devletten eylule kadar. Aile kuculdukce yardimlar daha az tabii ama gelir durumuna gore az cok demeden herkese yardim ediliyor. Biz gunde 2 defa ates olcup isverenimize bildiriyoruz ki en ufak bir degisiklikte mudahale edilebilsin. Ek olarak telefona bir aplikasyon indirdik ve bluetooth alanimizda olan kisilerden pozitif cikan varsa biz tanimasak bile hemen bize haber geliyor onlem almamiz icin. Boylece ne sokaga cikma yasagi geldi, ne okullar tatil edildi salginin kontrol edilebilmesi icin. O yuzden bireysel cabadan daha onemli olan seyler var malesef, bizzat yasayip goruyorum.
Bu arada sirke antibakteriyel ve antifungaldir. Virusler uzerinde bir etkisi yoktur. Virusler dis yapisinin bozulmasi gereken canlilar, o yuzden deterjanla muamele edilmeleri gerekiyor.
Ben de sirke çok kullanıyorum ama sirke virüsü öldürmüyormusBurası Türkiye. Siz yaşadığınız yer açısından şanslı olabilirsiniz ama burada devlet yeterli önlem almıyor insanlar ciddiyetin farkında değil karantinada durması gereken insanlar sokağa çıkıyor oraya buraya tükürüyo burnunu karıştırıp eliyle her yere dokunuyor. Cehalet ve pislik hat safhada. Biz mecburen bu önlemleri kişisel almak zorunda kalıyoruz. Eldiveni de bu yüzden kullanıyoruz. Eldiven zorunlu diyemem bu kişisel bir tercih ama maske bence kullanılması gerekiyor. Çünkü sizdeki gibi gps uygulaması mevcut değil kaldı ki illerdeki sayılar bile daha düne kadar paylaşılmadı bizimle.
Ben sebzelerimi her zaman sirkeli suya sokarım zaten alışkanlık bu bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?