korona sürecinde gebelik

bebek4856

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
887
914
103
4 yaşında bir çocuğum var artık 2. çocuğu düşünmeye karar verdik. Ama bu korona süreci korkutuyor . Çalışıyorum. Çocuğuma annem bakıyor. bu süreçte gebelik yaşayanlar ve düşünenler özellikle nasıl karar verdiniz neler yaşadınız. Bu konuda fikirleri olan lar tecrübeleri olanlar destek olabilir mi ?

Devlet hastanelerinde durum ne bilmiyorum. Biz karar verdik ama bütün önlemlerin üst düzeyde alındığı, gittiğimizde sıra beklemediğimiz özel bir hastane için eşimin ve benim özel sağlık sigortamız var. Bu nedenle olası bir gebelik durumunda kontrollerimizi aksatmadan yaptırabileceğiz. Bahsettiğim hastanede daha yeni bir arkadaşım doğum yaptı. Ziyaretçilere kısıt var, doğuma baba alınmıyor, anne ve bebek tek kişilik, tuvaleti ve banyosu olan bir odada yalnız başına kalıyor. Maddi imkanınız elveriyorsa riski azaltmak adına özel hastanede halledebilirsiniz işlerinizi. Eğer müsait değilse çok kısa bir süre daha erteleyip durum neleri gösteriyor bir bakıp ona göre karar verebilirsiniz.

Gebeliği öğrendim 2 gün sonra ilk vaka açıklandı.
Dumur olduk ilk veriken korku panik ortamında. Şuan 7. Aydayız hiç bi fark değişim yok.
Hatta hastaneler daha boş olduğu için herşey daha kolay.
Normal gidip geliyoruz kontrole.
Burda bi kadın doğum hastanesi var. Özellerde gece dr olmuyor oraya gitmek gerekiyor. Normalde oraya acile gitsen 150 kişi falan beklerdin.
2 gece evvel gitmem gerekti tek hasta bendim. Yanlış yere geldim sandım hatta.
Hiç korkutma kendini

Gebeliği öğrendim 2 gün sonra ilk vaka açıklandı.
Dumur olduk ilk veriken korku panik ortamında. Şuan 7. Aydayız hiç bi fark değişim yok.
Hatta hastaneler daha boş olduğu için herşey daha kolay.
Normal gidip geliyoruz kontrole.
Burda bi kadın doğum hastanesi var. Normalde oraya acile gitsen 150 kişi falan beklerdin.
2 gece evvel gitmem gerekti tek hasta bendim. Yanlış yere geldim sandım hatta.
Hiç korkutma kendini
Aa süpermiş. Peki pandemiden dolayı doktorun kontrole çağırma sıklığında bi değişiklik oldu mu yoksa her şey rutin devam mı ediyor?

Ay yanlış anlaşılmak istemiyorum ama bazı kadınların naz için bile acile geldiği oluyordu. Bir kez devlette ateşler içinde ağlayıp bana bakılmasını beklerken rüzgarda kaldım koluma yel girdi diye acile gelen bir kadına rastlamıştım. Şimdi korkudan evlerinde oturuyorlardır herhalde

bulunduğum şehirde hasta sayısı çok yüksek. hastane genel anlamda sakin çok fazla kişi olmuyor ben beklerken.

ben vaka açıklandığında 3. ayıma girmek üzereydim ve eğer hamile olmasaydım gebeliği ertelerdim. 2. dalga konusu, halkın kendini iyiden iyiye salması da cabası.

Aa süpermiş. Peki pandemiden dolayı doktorun kontrole çağırma sıklığında bi değişiklik oldu mu yoksa her şey rutin devam mı ediyor?

Ay yanlış anlaşılmak istemiyorum ama bazı kadınların naz için bile acile geldiği oluyordu. Bir kez devlette ateşler içinde ağlayıp bana bakılmasını beklerken rüzgarda kaldım koluma yel girdi diye acile gelen bir kadına rastlamıştım. Şimdi korkudan evlerinde oturuyorlardır herhalde

Yok olması hiç. Normal kontrol rutin devam.
Evet aciller boş boş dolu olurdu. Şimdi korkudan gitmiyorlar bomboş.
Zaten pandemi hastaneleri belli oralar kalabalık olur illaki.
Ama normal poliklinik kısımları boş.
Bide ben diyarbakırdayım sözde vakanın çok arttığı.
Ama herşey eskisi gibi devam ediyor hiç bi sistem aksamamış. Daha güzel olmuş hastaneler boş gidip işini halledip çıkıyorsun :)
Devletler biraz daha yoğundur ama haliyle

Yok olması hiç. Normal kontrol rutin devam.
Evet aciller boş boş dolu olurdu. Şimdi korkudan gitmiyorlar bomboş.
Zaten pandemi hastaneleri belli oralar kalabalık olur illaki.
Ama normal poliklinik kısımları boş.
Bide ben diyarbakırdayım sözde vakanın çok arttığı.
Ama herşey eskisi gibi devam ediyor hiç bi sistem aksamamış. Daha güzel olmuş hastaneler boş gidip işini halledip çıkıyorsun :)
Devletler biraz daha yoğundur ama haliyle
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤❤💐:)

Şu anda hamile olanların çoğu pandemi öncesi hamile kalanlar zaten yoksa ben cesaret edemezdim.Zor bir süreçti hem özele hem devlete gidiyorum.Beni de doğum olayı Korkutuyor bakalım asıl zor olan o olacak bence ve sonrası.Hamileyken karnında ve onu korumak daha kolay sanki..

4 yaşında bir çocuğum var artık 2. çocuğu düşünmeye karar verdik. Ama bu korona süreci korkutuyor . Çalışıyorum. Çocuğuma annem bakıyor. bu süreçte gebelik yaşayanlar ve düşünenler özellikle nasıl karar verdiniz neler yaşadınız. Bu konuda fikirleri olan lar tecrübeleri olanlar destek olabilir mi ?

Merhaba ben pandemi zamanında hamile kaldım evet korkuyorum fakat elimden geldigince tedbir alıyorum İstanbuldayım. Devlet hastaneleri kalabalık oldugu için gitmiyorum, yakınımızda cok kalabalık olmayan bir klinige gidiyorum. Su an 3 aylık hamileyim farklı bir durum olmazsa 5-6 aylık oldugunda yine yakınımızda olan ve orda dogum yapmayı düşündüğüm hastanede devam edeceğim kontrollere

Su sürecte hastaneye gitmek zaten riskli .hastaneye gelen kişilerin covid olma olasılığı yüksek doktorunuz günlük kac kişiyi muayene ediyor tabi mesafe olmuyor muayene durumunda yani bir sürü risk var.pandemi de doğum yaptım hiç önermiyorum sonrası zaten daha zordu bebeği kontroller için hastaneye götürmek vs vs. İnşallah bir an önce kurtuluruz

Benim çocuğum yok yaşımda var bayağı evlenince dört ay bekledim. Salgın azalır diye ama malesef daha da artıyor. Şimdi artık düşünüyorum çünkü iki aydır deniyorum hamile kalamadım. Bir sorun varsa öğreneyim diye. Ama ikinci çocuğum olsa kesinlikle düşünmezdim

zaten hastanede çalışıyorum maddi anlamda skntı yok zaten özel takipli giderim ama kendi çalıştığım hastanedede doğum kliniği var istediğim an sıra alıp muayene olabilirim . yoğun olmayan saatleri ayarlayabilirim saolsun arkadaşlar yardımcı olurlar. korkum ben zaten bu konuda biraz daha gergin bir insanım daha bir paranoya yaparmıyım acaba diyorum. şimdide zaman geçiyor çocuğum büyüyor zamanında ne olacağını bilmiyorum yani pandemi bitecek olsa bir yıl dururum diyorum bir yandanda bu sureçte doğarmı acaba diyorum. 24. haftadan itibaren idari izinli mi sayılıyor acaba.. ya işte önümüzüde göremiyoruzki çocuğumun kardeş vakti geldi biliyorum çok zorlu bir karar benim için

Karantinadayken hamile olduğumu öğrendim, başta korksam da daha iyi oldu benim için. Evden çalışıyorum, kimseyle görüşmek zorunda kalmıyorum, yorulmuyorum, kolay bir hamilelik geçiriyorum. Tabi ki hamileyken virüs kapma korkusu oluyor ama kapmadığım sürece benim için avantaja dönüştü.

Benim çocuğum yok yaşımda var bayağı evlenince dört ay bekledim. Salgın azalır diye ama malesef daha da artıyor. Şimdi artık düşünüyorum çünkü iki aydır deniyorum hamile kalamadım. Bir sorun varsa öğreneyim diye. Ama ikinci çocuğum olsa kesinlikle düşünmezdim
işte bu konuda resmen çift kişilik sahibiyim bir yanım bir çocuğum var zamanımız ne getirecek bilmiyorum pandemi sürecinde çok başka şeyler yaşarsak belki yavruma bile sahip çıkamayacak dönemlere mi geleceğiz bilmiyoruz.. ama bir yanımda diyorki marttan beri bu süreci yaşıyoruz ve insanalr hep hayatına bakıyor bende bu surecte bebğimi büyütürmüyüm of ki off

Karantinadayken hamile olduğumu öğrendim, başta korksam da daha iyi oldu benim için. Evden çalışıyorum, kimseyle görüşmek zorunda kalmıyorum, yorulmuyorum, kolay bir hamilelik geçiriyorum. Tabi ki hamileyken virüs kapma korkusu oluyor ama kapmadığım sürece benim için avantaja dönüştü.
özeldemi çalışıyorsunuz kamudamı?

Sizin gibiler icin evet hamilelik düşünülebilir tabii ki bu sürecte bence de.Ama ikinci icin ,yaş da küçükse ertelenmeli bence de.9 ay sonra neyin ne olacagi belli degil.Tüm dünyada artis var şu dönemde.Virüsü kontrol altina almaya basladiklarinda ancak düşünülebilir.

Merhaba ben pandemi zamanında hamile kaldım evet korkuyorum fakat elimden geldigince tedbir alıyorum İstanbuldayım. Devlet hastaneleri kalabalık oldugu için gitmiyorum, yakınımızda cok kalabalık olmayan bir klinige gidiyorum. Su an 3 aylık hamileyim farklı bir durum olmazsa 5-6 aylık oldugunda yine yakınımızda olan ve orda dogum yapmayı düşündüğüm hastanede devam edeceğim kontrollere
merhaba kedinlikle sizleri korkutmak niyetinde değilim ama önümüzdeki süreçleri bilmiyoruz bu kararı alırken gözü kapalımı aldınız yoksa herşeyi gözemi aldınız

Back
X