• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve Evlilik

Korona yüzünden Düğün iptal olsun mu?

• Dügün zaten gereksiz, nikah yeterli

OY: 103 78,6%
  • Dügün olmazsa olmaz

OY: 28 21,4%

• Ankete Katılan
    131

KarrTanesii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2014
730
1.057
113
Almanya
Merhaba,
Kafamı kurcalayan bir soru var. Şimdi bu korona tedbirleri muhtemelen uzayacak.
Bu durumda tanıdığınız biri ilk evliliğini düğünsüz yapsa kötü düşünürmüsünüz?

Bu belirsiz süreyi
  • beklemek doğru mu sonucta ilk kez evleniyorsun
  • yoksa zaten düğün olmasa da olur, sonuçta düğün yapıp kimseyi memnun edemezsin mi?

• Beğen
Reactions: 000
Bence bekleyin bu durumda sağlıklı olmaz saten sizin ne istediğiniz önemli

Bu durumda tanıdığınız biri ilk evliliğini düğünsüz yapsa kötü düşünürmüsünüz?
Tam tersi bu günlerde düğün dernek, nişan, nikah gibi kalabalık herhangi bir organizasyon yapan kişi/kişiler hakkında kötü değil berbat şeyler düşünürüm.

Sizin vasıtanızla tüm evlenecek çiftlere yazıyorum
Bu sene düğün toplantı davet hayaliniz varsa unutun
Yapın bir nikah eşinizle birlikte olun
Düğün sevişmek beraber yaşamak için engel olmamalı
Hem size bişey söyleyeyim mi düğün dediğimiz şey hep masraf sonrasında o borçları ödemek hiç kolay olmuyor

Bu mesaj burada da dursun

Sizin vasıtanızla tüm evlenecek çiftlere yazıyorum
Bu sene düğün toplantı davet hayaliniz varsa unutun
Yapın bir nikah eşinizle birlikte olun
Düğün sevişmek beraber yaşamak için engel olmamalı
Hem size bişey söyleyeyim mi düğün dediğimiz şey hep masraf sonrasında o borçları ödemek hiç kolay olmuyor

Bu mesaj burada da dursun
Bende buna katılıyorum. Şimdiye kadar gittiğim hic bir düğün de eğlenmedim. Gitmek icin gittim.
Ben düğün yaparsam da herkes benim düğünüm hakkında aynı şeyi düşünecek. Yinede millet arkamdan konuşmasın diye düğün yaparim diye düşünuyordum.
Şimdi korona güzel bir sebep düğün yapmamak icin. Birinci derece akrabalarla nikah olur (bir kac ay sonra ortalık biraz gevseyince).
Ama aceba içimde kalırmı ilerde üzülürmüyüm diye de düşünmuyor degilim

Bende buna katılıyorum. Şimdiye kadar gittiğim hic bir düğün de eğlenmedim. Gitmek icin gittim.
Ben düğün yaparsam da herkes benim düğünüm hakkında aynı şeyi düşünecek. Yinede millet arkamdan konuşmasın diye düğün yaparim diye düşünuyordum.
Şimdi korona güzel bir sebep düğün yapmamak icin. Birinci derece akrabalarla nikah olur (bir kac ay sonra ortalık biraz gevseyince).
Ama aceba içimde kalırmı ilerde üzülürmüyüm diye de düşünmuyor degilim
Düğüne harcayacağınız parayı kendinize harcayın güzel bir gezi organize edin
İnanki daha mutlu anılar biriktirirsiniz
Falanca kişinin düğünde ne giydiği ne taktığı nasıl oynadığından sizene

Son düzenleme:
Kim niye kötü düşünsün ya, şahsen ben kıt kanaat geçinen insanların birbirinin aynı salak bir salon tutup bir önceki seanstan hiçbir farkı olmayan bir düğüne 10-20 bin lira ödemesini , bir aylık maasinin iki-uc katını gelinliğe vermesini, asla gitmeyeceği mekanda sırf heves için 'bekarliga veda' hazırlamasını falan çok saçma buluyorum. Öyle insanlar hakkında kötü düşünüyorum :)
Yap gitsin nikah...

Ailelerin anımız, şanımız var zoruyla (dersin ki bilmem nerenin prensesi, bilmem nerenin dükü ile evleniyor) olan düğünüm bittiğinde "Bu neydi bizim başımıza geldi?" diye düşündüm saatlerce.

Kına, düğün cidden çok severim fakat hayatta katıldığım en anlamsız organizasyon kendi düğünümdüo_O

Resmen organizasyonun bir parçası oluyorsunuz. Takı merasimi geç, pasta geldi kes, fotoğraf çekilecek dur, geleni öp-gidene sarıl, kolunu uzat, şimdi gelinle damat sahneye....

Kıyın nikahınızı mis gibi sonrasında artık ortamın durumuna göre ister küçük bir eğlence yapın ister hicbir sey. Keyfinize bakın.

Valla ben korona yokken düz nikahla evlendim. Bence kimse hakkımda herhangi bir şey düşünmedi. Düşünen de çokta umurumda. Çevremde sade nikahla evlenen çok kişi oldu. Açıkçası herhangi bir şey düşünmek için beyin hucrelerimden herhangi bir tanesini bile kullanmadım. Ama herkes benim veya çevremdeki insanlar gibi olacak diye de bir şey yok. Gelinlik hayali, düğün hayali kuran insanlar da elbette ki hayallerini gerceklestirebilir. Ama öyle bir hayal varsa şu hastalık günlerinde ertelemek daha mantıklı. Ama yok, ben hayal etmiyorum diyorsanız buyrun, tüm nikah salonları sizin.
Ayrıca düğünler bence çok sıkıcı. Nikah salonlarına doluşan ve dedikodu yapan bir sürü insan. Geleni gideni memnun etmeye çalışan gelin ve damat. "Bir guru pastaynan ve sarı golaynan bizi aç biraktula" diye söylenen teyzeler. Gelinin makyajı, saçı, başı hakkında, damat hakkında yapılan fısır fısır çekiştirmeler. Kimsenin eglenmedigi düğünler... Boşuna masraf.

Son düzenleme:
Kim niye kötü düşünsün ya, şahsen ben kıt kanaat geçinen insanların birbirinin aynı salak bir salon tutup bir önceki seanstan hiçbir farkı olmayan bir düğüne 10-20 bin lira ödemesini , bir aylık maasinin iki-uc katını gelinliğe vermesini, asla gitmeyeceği mekanda sırf heves için 'bekarliga veda' hazırlamasını falan çok saçma buluyorum. Öyle insanlar hakkında kötü düşünüyorum :)
Yap gitsin nikah...
:rolleyes:iste mükemmel yorum

Bende ay ı durumdayım ne yapacağını bilemez halde nikahta giysem anam göremez kimse göremez seneye düğün olsa ufak bi davetle diyorum sonuçta hevesim var bi diyorum giyip Sadec e foto cekeyim ani olsun bilmiyom ya

Back
X