• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve Evlilik

Korona yüzünden Düğün iptal olsun mu?

• Dügün zaten gereksiz, nikah yeterli

OY: 103 78,6%
  • Dügün olmazsa olmaz

OY: 28 21,4%

• Ankete Katılan
    131
Biz nikahtan sonra yakın çevremizle yemek yedik, akşamına da kokteyl yapmıştık, davullu zurnalı bir düğün değil, daha sade daha sıcak bir ortamda, mesela mekana girerken keman çalmıştı, ama sonrasında eğlenceli ortam da oluşmuştu.

Yani ilk ve tek evliliğimde öyle klasik düğün yapmadık 😆
Herşey cok içime sinmisti.

Ama şu durumda benim bu bahsettiğim organizasyon dahil hicbirsey olmaz.

Ben olsam nikâhımi kıyar evime geçerdim, seneye bahara da içimden ne geciyorsa yapardım.
Düğün yapmayan hakkında da ne düşüneyim, oh iyi yapmış gezsin tozsun o parayla mis gibi derdim.

Sen dugunsuz evlenen birinin arkasından ne düşünüyorsun? Heralde kadınlığına kızlığına laf uzatiyorsun, kötü yakıştırmalar yapıyorsun da başkasından aynısını bekliyorsun. Ya da ikinci üçüncü evliliğinde düğün yapanı ayipliyorsun. Güzel kafa.

Başkasının ne düşündüğü önemli mi, başkaları için mi evleniyorsunuz? Siz nasıl mutlu olacaksınız, onu düşünün. Şu sıralar iki şahitle gidip evlenen insanlar tanıyorum. Eş durumundan atanmalarında sorun çıkmasın diye ertelemek istemediler, böyle evlendiler. Coronasız günlerde de sadece nikahla evlenen insanlar var, biri de benim. Keyfimiz öyle istedi çünkü. =)) Yani kime ne? Ayrıca ilk evlilik olunca da 3. evlilik olunca da değişmiyor bu durum. Kıstas milletin ağzı değil, sizin ne istediğiniz...

Dugun icin degil,rahat ve ozgur davranamayacagim icin nikah da olsa ertelerdim. Eglence mekanlari acik degil,otele balayina gidilemeyecek vs onlar sebebiyle ertelemek en guzeli. Koca kacmiyor. Amac dugun yapmak degil. Bu arada birileri dugun yapsa ya da yapmasa kime ne herkesin tercihi.

Valla ben korona yokken düz nikahla evlendim. Bence kimse hakkımda herhangi bir şey düşünmedi. Düşünen de çokta umurumda. Çevremde sade nikahla evlenen çok kişi oldu. Açıkçası herhangi bir şey düşünmek için beyin hucrelerimden herhangi bir tanesini bile kullanmadım. Ama herkes benim veya çevremdeki insanlar gibi olacak diye de bir şey yok. Gelinlik hayali, düğün hayali kuran insanlar da elbette ki hayallerini gerceklestirebilir. Ama öyle bir hayal varsa şu hastalık günlerinde ertelemek daha mantıklı. Ama yok, ben hayal etmiyorum diyorsanız buyrun, tüm nikah salonları sizin.
Ayrıca düğünler bence çok sıkıcı. Nikah salonlarına doluşan ve dedikodu yapan bir sürü insan. Geleni gideni memnun etmeye çalışan gelin ve damat. "Bir guru pastaynan ve sarı golaynan bizi aç biraktula" diye söylenen teyzeler. Gelinin makyajı, saçı, başı hakkında, damat hakkında yapılan fısır fısır çekiştirmeler. Kimsenin eglenmedigi düğünler... Boşuna masraf.
Yorumunuza katılıyorum. O yüzden düğünleri sevmiyorum, ama kimin ne söyledigine önem veririm. Koronayla düğün yapmamak için güzel bir sebebim oldu

Sen dugunsuz evlenen birinin arkasından ne düşünüyorsun? Heralde kadınlığına kızlığına laf uzatiyorsun, kötü yakıştırmalar yapıyorsun da başkasından aynısını bekliyorsun. Ya da ikinci üçüncü evliliğinde düğün yapanı ayipliyorsun. Güzel kafa.
Yanlış anlamakta bir numarasınız. Tebrikler 👏

Ben öyle düşünmemistim ama siz düşünüp yazmışsınız

Merhaba,
Kafamı kurcalayan bir soru var. Şimdi bu korona tedbirleri muhtemelen uzayacak.
Bu durumda tanıdığınız biri ilk evliliğini düğünsüz yapsa kötü düşünürmüsünüz?

Bu belirsiz süreyi
  • beklemek doğru mu sonucta ilk kez evleniyorsun
  • yoksa zaten düğün olmasa da olur, sonuçta düğün yapıp kimseyi memnun edemezsin mi?

bir tanidigim dugunsuz evlense allah mesud etsin derim. ne yapmislar ne yapmamislar bana b.k yemek duser. herkes istedigini yapar, istemedigini yapnaz. ben kimim ki boyle bir sey icin kotu dusunebileyim.

dugun yaptim. kimi memnun ettim, kimi edemedim bilmiyorum. cunku memnun edemediklerim gram umrumda degildi. ben cok eglendim. etrafimda gördüklerim, yaşadıklarım bana kendimi cok degerli hissettirdi. hala daha size bunlari yazarken yuzumde bir tebessum ile yaziyorum.

onemli olan gelinin ne istediği. bence dugunler oncelikle gelinleri mutlu etmek icin çünkü.

Merhaba,
Kafamı kurcalayan bir soru var. Şimdi bu korona tedbirleri muhtemelen uzayacak.
Bu durumda tanıdığınız biri ilk evliliğini düğünsüz yapsa kötü düşünürmüsünüz?

Bu belirsiz süreyi
  • beklemek doğru mu sonucta ilk kez evleniyorsun
  • yoksa zaten düğün olmasa da olur, sonuçta düğün yapıp kimseyi memnun edemezsin mi?
Temmuzda kısmetse benimde düğünüm var ama eğer yasaklamalar hala devam edecek olursa nikahımız düğünde olacaktı nikahı kıyıp kendi evime geçeceğim bu virüs illeti bittiğinde ilk fırsatı bulduğumuzda da düğünü yapacağız yani tamamen iptal etmene gerek yok ama dersen ki nikahı kıyıp evime geçtikten sonra düğünün anlamı yok o zaman iptal et.

Back
X